Βιβλία για C#

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Βιβλία για C#

Post by Fairy » Sat Oct 06, 2007 8:46 pm

Αναρωτιόμουν αν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και θα ήθελε να το προτείνει...

Δεν έχω αντίρρηση για κάποιο e-book απλά είναι κουραστικά για τα μάτια και δεν ευνοούν την εκτύπωση.

Είμαι beginner αλλά προτιμώ να πάρω ένα καλό βιβλίο για να το έχω και για πιο μετά.

Thanks a lot :smt026
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sat Oct 06, 2007 8:50 pm

Λοιπον γενικα το documentation της microsoft ειναι άψογο αυτό για μένα φτάνει ειδικά αν ξέρεις java. Κοιτα και στο thread βιβλία νομίζω ότι εκει έχει κάποια πράγματα και κάνε ενα pm στον erevo αυτος σίγουρα θα σου πει κάποιο ελληνικό βιβλίο αν υπάρχει.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Oct 06, 2007 8:55 pm

Αν έχεις γράψει 500 γραμμές Java και ξέρεις τι σημαίνει κλάσση και πολυμορφισμός κλπ κλπ εγώ θα σου πρότεινα το Professional C#. Αν αισθάνεσαι όμως τελείως αρχάρια τότε ίσως σου κάνει το Beginning Visual C#.

Βιβλία για τις βασικές έννοιες θα έχεις από τις σπουδές, άμα είναι να πληρώσεις πάρε κάτι που να έχει και ένα πιο προχωρημένο θέμα
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat Oct 06, 2007 10:02 pm

Από έντυπα, μου αρέσει το βιβλίο του Deitel "C#: A Programmer's Introduction".

Tutorials θα βρεις διάφορα στο Ίντερνετ, όπως αυτό εδώ.

Για e-books έχεις pm ;) .
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Oct 06, 2007 11:17 pm

tsilochr wrote:Αν έχεις γράψει 500 γραμμές Java και ξέρεις τι σημαίνει κλάσση και πολυμορφισμός κλπ κλπ εγώ θα σου πρότεινα το Professional C#. Αν αισθάνεσαι όμως τελείως αρχάρια τότε ίσως σου κάνει το Beginning Visual C#.
Να διευκρινίσω τότε πως από Java και C++ τα πάω πολύ καλά. Απλά στη C# δεν έχω ποτέ προγραμματίσει. Δεν με νοιάζει ας πούμε να επεξηγεί το βιβλίο τι είναι loop! :-p

Ευχαριστώ όλους τους προλαλήσαντες, κι αν κάποιος προσθέσει κάτι θα συνεχίσω να κοιτώ το thread τις επόμενες μέρες...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Oct 07, 2007 12:26 am

Θα σου πρότεινα να έχεις υπόψιν σου και την Head First σειρά (π.χ. το Head First C#). Συναρπαστικό διάβασμα και καλύπτει το ~80% των ουσιωδών θεμάτων με ελάχιστη προσπάθεια, δηλαδή χωρίς να πρέπει να βγάλεις τα μάτια σου (σε αντίθεση με άλλα βιβλία που δεν διαβάζονται με τίποτα...). Εγώ έχω διαβάσει τα Head First Design Patterns & Head First Servlets & JSPs και το διάβασμα ήταν απόλαυση (ειδικά για το πρώτο!). :-D
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Oct 07, 2007 5:20 pm

Αυτήν την περίοδο (επειδή μαθαίνω κι εγώ), κοιτάω από το "Addison Wesley: From Java to C#: A Developer's Guide"

Στο βιβλίο αυτό, για κάθε θέμα υπάρχει μία παράγραφος "Like Java" και μία "Unlike Java" ... πιστεύω πολύ βοηθητικό!!!
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”