Ποια γλώσσα ή πλατφόρμα προτιμάτε για να φτιάξετε ένα site?
- AnINffected
- Gbyte level
Και τί ζητούν, κατά κύριο λόγο, "έξω";
(Ενν. σε επιχειρήσεις κλπ. στην Ελλάδα)
ASP + SQL Server, να υποθέσω;
Για το Programming κομμάτι μιλάω πάντα, όχι για Design.
(Ενν. σε επιχειρήσεις κλπ. στην Ελλάδα)
ASP + SQL Server, να υποθέσω;
Για το Programming κομμάτι μιλάω πάντα, όχι για Design.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- AnINffected
- Gbyte level
Ναι, ε;
Με ξαφνιάζει η απάντηση σου!
Ευχαριστώ και για το http://www.skywalker.gr , δεν το ήξερα οτί υπάρχει τέτοια μηχανή αναζήτησης!
Με ξαφνιάζει η απάντηση σου!
Ευχαριστώ και για το http://www.skywalker.gr , δεν το ήξερα οτί υπάρχει τέτοια μηχανή αναζήτησης!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- zweistein
- Wow! Terabyte level
η flash παντως κάνει παπάδες ώρες ώρες...
προφανώς η κάθε γλώσσα έχει τα δικά της καλά βέβαια...
μπορεί κάποιος που ξέρει ajax να μας δώσει λίγα περισσότερα φώτα για το περιβάλλον της κ τις ικανότητές της...?? ξέρει κανείς παραδείγματα καποιων 'ωραίων' σελίδων που 'δοκιμάζουν' τις ικανότητές της?....?
προφανώς η κάθε γλώσσα έχει τα δικά της καλά βέβαια...
μπορεί κάποιος που ξέρει ajax να μας δώσει λίγα περισσότερα φώτα για το περιβάλλον της κ τις ικανότητές της...?? ξέρει κανείς παραδείγματα καποιων 'ωραίων' σελίδων που 'δοκιμάζουν' τις ικανότητές της?....?

- Bloody Mary
- Venus Former Team Member
Πάντως η flash έχει σοβαρό πρόβλημα με το page ranking σε Google και γενικότερα στις μηχανές αναζήτησης...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- AnINffected
- Gbyte level
Εγώ γενικά είμαι τις άποψης "όλες και καμία".
Αναλόγως την περίσταση...
Για AJAX από τα ελάχιστα που ξέρω είναι οτί χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσία Google Maps.
Πιστεύω πάντως οτί θα είναι το μέλλον στο webdev.
Κοίτα και αυτό:
http://www.javapassion.com/ajaxcodecamp
Αναλόγως την περίσταση...
Για AJAX από τα ελάχιστα που ξέρω είναι οτί χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσία Google Maps.
Πιστεύω πάντως οτί θα είναι το μέλλον στο webdev.
Κοίτα και αυτό:
http://www.javapassion.com/ajaxcodecamp
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- Michelle
- Gbyte level
Μα και στην php, δεν βλέπεις τον κώδικα, βλέπεις το αποτέλεσμα, δεδομένου οτι είναι server side. Οπότε το επιχείρημα "χρησιμοποιήστε php και όχι AJAX" κατ'εμε δεν στέκει. Άλλωστε και η AJAX για να έχει νόημα, χρειάζεται php ή κάποια άλλη server side scripting γλώσσα. Δεν είναι καμια νέα γλώσσα η AJAX, μια επέκταση της JS είναι ουσιαστικά, που επιτρέπει αλληλεπίδραση με τον server. Απορώ πως είναι δυνατόν να σε ενοχλούν οι σελίδες με AJAX και να προτείνεις αντ'αυτού ...javascript, html, mysql και php! Μα η AJAX ουσιαστικά τα χρειάζεται αυτά για να έχει νόημα η χρήση της!
Επιπλέον παρατηρώ συχνά (όχι εδώ στο φόρουμ αλλά γενικά) μια τάση να μπερδεύουν την AJAX με τη javascript. Πολλοί μόλις βλέπουν να εκτελείται μια ενέργεια χωρίς page reload σκέφτονται "ααα, AJAX!" ενώ πρόκειται για καθαρή javascript!
Επιπλέον παρατηρώ συχνά (όχι εδώ στο φόρουμ αλλά γενικά) μια τάση να μπερδεύουν την AJAX με τη javascript. Πολλοί μόλις βλέπουν να εκτελείται μια ενέργεια χωρίς page reload σκέφτονται "ααα, AJAX!" ενώ πρόκειται για καθαρή javascript!
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Αυτό δεν το ήξερα...Θα συνιστούσα να γίνεται η minimum χρήση javascript. Εμένα μου φαίνεται δύσχρηστη και ταλαιπωρία σκέτη όταν επιλέγει κανείς να γράψει script αντί για απλά tags της html (βέβαια επηρεάζομαι κι από αυτά που προσπαθώ να διορθώσω στη δουλειά, οπότε δεν είμαι αντικειμένική)Einherjar wrote:Επίσης η AJAX είναι javascript.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: PhD
δεν ασχολούμαι με web development (και δεν θέλω). παρακολουθώ κάποια πράγματα τελείως σαν παρατηρητής πλέον για τα software tools & technologies. έχω καταλάβει λοιπόν ότι το AJAX είναι σφεντόνα γρήγορο. Mε το AJAX δεν χρειάζεται να κάνεις post/get αίτημα πίσω στο web server για να πάρεις ένα νέο html doc. Σκεφτείτε δλδ τα google maps να έκαναν reload ολόκληρη τη σελίδα κάθε φορά που άλλαζες focus στο χάρτη. Και έχουν βγει και αυτά τα slide menus που ανοιγοκλείνουν. Επίσης χαζεύω το facebook και στανταρ είναι τίγκα στο AJAX.
Από κει και έπειτα ψάχνουμε επιλογή μεταξύ τεχνολογιών. Θυμάμαι το ASP. NET 1.1 είχε προβλήματα στο ότι παρήγαγε πολλά κιλά άχρηστο html κώδικα (html docs μεγέθους 100ΚΒ) αλλά νομίζω το ASP .NET 2.0 είναι οκ ως προς αυτό. Οπότε είναι θέμα και τι εργαλεία μπορείς και να χρησιμοποιήσεις. Τόσο δλδ για τα IDEs που θα γίνει το development αλλά και το server που θα φιλοξενίσει το site.
Από κει και έπειτα ψάχνουμε επιλογή μεταξύ τεχνολογιών. Θυμάμαι το ASP. NET 1.1 είχε προβλήματα στο ότι παρήγαγε πολλά κιλά άχρηστο html κώδικα (html docs μεγέθους 100ΚΒ) αλλά νομίζω το ASP .NET 2.0 είναι οκ ως προς αυτό. Οπότε είναι θέμα και τι εργαλεία μπορείς και να χρησιμοποιήσεις. Τόσο δλδ για τα IDEs που θα γίνει το development αλλά και το server που θα φιλοξενίσει το site.
- Michelle
- Gbyte level
Δεν νομίζω οτι μπορεί εύκολα ένα σημερινό site να είναι ανταγωνιστικό χωρίς ούτε js ούτε flash. Δεν είναι δυνατόν ο χρήστης να περιμένει για page reload για το παραμικρό που θέλει να κάνει.lumenintervalum wrote:Αυτό δεν το ήξερα...Θα συνιστούσα να γίνεται η minimum χρήση javascript. Εμένα μου φαίνεται δύσχρηστη και ταλαιπωρία σκέτη όταν επιλέγει κανείς να γράψει script αντί για απλά tags της html (βέβαια επηρεάζομαι κι από αυτά που προσπαθώ να διορθώσω στη δουλειά, οπότε δεν είμαι αντικειμένική)Einherjar wrote:Επίσης η AJAX είναι javascript.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς οτι σου φαίνεται δύσχρηστη όταν πας να γράψεις script. Καταρχάς, απο τη μεριά του end user αυτό δεν στέκει, διότι αυτός απλά χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα, δεν γράφει script. Απο τη μεριά του developer, δεν κατανοώ γιατί πρέπει να γίνεται η minimum χρήση javascript ΓΕΝΙΚΑ, επειδή κάποιοι μπερδεύονται όταν τη γράφουν

Μάλλον δεν θα κατάλαβα τι ήθελες να πεις, οπότε do you mind elaborating?

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
δεν είπα να μη χρησιμοποιείται καθόλου, απλά όταν έχεις δύο τρόπους για να ορίσεις ένα tag όπως πχ
<center> γιατί να γράψεις το παρακάτω
document.writeln("<center>");
και πραγματικά υπάρχουν εφαρμογές στις οποίες το έχουν κάνει αυτό χωρίς να προηγείται κάποια άλλη εντολή που να δικαιολογεί την ύπαρξη αυτού εκεί..
Other than that, εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να σκεφτώ ευκολότερο τρόπο εκτός js για να ελέγχεις τα πεδία κάποιας φόρμας κτλ.. Γι αυτό είπα minimum χρήση.
και πραγματικά υπάρχουν εφαρμογές στις οποίες το έχουν κάνει αυτό χωρίς να προηγείται κάποια άλλη εντολή που να δικαιολογεί την ύπαρξη αυτού εκεί..
Other than that, εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να σκεφτώ ευκολότερο τρόπο εκτός js για να ελέγχεις τα πεδία κάποιας φόρμας κτλ.. Γι αυτό είπα minimum χρήση.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Καταρχάς το tag <center> είναι πλέον deprecated και καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείς either waylumenintervalum wrote:δεν είπα να μη χρησιμοποιείται καθόλου, απλά όταν έχεις δύο τρόπους για να ορίσεις ένα tag όπως πχ

Πέρα απο αυτό, σαφώς και μια άσκοπη τέτοιου είδους javascript είναι κατακριτέα. Κάποιες φορές όμως, καθίσταται αναγκαίο να παραχθεί html μέσω js κατ'αυτόν τον τρόπο ή μέσω του DOM. Αν και προσωπικά δεν θυμάμαι να μου έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής.
- Michelle
- Gbyte level
Σωστός!tsilochr wrote:είναι αλήθεια ότι software χαμηλής ποιότητας γράφεται με το κιλό στην αγορά αλλά αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίζει μια ολόκληρη κατηγορία εργαλείων και τεχνολογίας.
Αλοίμονο αν αραδιάζαμε το τι "τέρατα" έχουμε δει σε διάφορα sites

(βάζε καλέ κανένα quote, στην αρχή νόμιζα οτι σχολίαζες το δικό μου ποστ

- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
και όχι μόνο site.Michelle wrote:Αλοίμονο αν αραδιάζαμε το τι "τέρατα" έχουμε δει σε διάφορα sites![]()
Last edited by tsilochr on Thu Aug 30, 2007 4:51 pm, edited 1 time in total.