Δεν έχει best practices και τέτοια , η PHP για εμένα προσωπικά είναι best practice , οπότε μονο και μόνο από αυτό που είπες είναι μεγαααάλη κουβέντα..
Το facebook είναι το πιο απλό παράδειγμα τελεία.
rose wrote:Τι θα κάνεις αν για κάθε transaction πρέπει να ενημερώνεις άλλες 10 βάσεις και να ξέρεις οτι είναι commit η rollback;
Αυτά στην java είναι λυμένα.
Αυτά είναι λυμμένα σε επίπεδο Java δηλαδή.. ?
Έχει το JVM ειδικό κομμάτι που λέγεται γαργάρα transaction ή μήπως μαγική επιδιόρθωση της τάσης του ρεύματος αν αυτό πέσει ?
Ένα κοινό λάθος , είναι η σκέψη οτι οι τραπεζικές συναλλαγές (οι οποίες μέχρι πριν 15 χρόνια έτρεχαν σε sub 386 μηχανήματα , και σε DOS άνετα.. Στο σχολείο μου είχαν δωρήσει κάποια τέτοια σαράβαλα από την Τράπεζα της Ελλάδος και δεν το λέω στην τύχη , τα έχω χρησιμοποιήσει.. ) επειδή έχουν να κάνουν με λεφτά για κάποιο λόγο διαφέρουν από τις υπόλοιπες εφαρμογές..
Ίσα ισα , προσθέσεις και αφαιρέσεις κάνουν..
Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσες δύσκολο , ακόμα και στην κλίμακα στην οποία μπορεί να λειτουργούν..
Ένα ακόοοοοομα πιο κοινό λάθος είναι η σκέψη οτι .. Hey.. ξέρεις ολα τα πράματα από ένα επίπεδο και κάτω είναι λυμμένα και εγώ θα ασχοληθώ με σκέτα high level functions γιατί έχω το framework μου και δεν με νοιάζει τίποτα.. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο λάθος γιατί ουσιαστικά ο άνθρωπος που σκέφτεται έτσι ποτέ δεν προκειται να κατανοήσει την πληροφορική σαν ένα ολοκληρωμένο αντικείμενο , τα προγράμματα του θα είναι πάντα bloated και θα τρέχουν πάντα οσο πιο σκατ* γίνεται και δεν θα μπορεί και να καταλάβει και το γιατί από πάνω.. ( μα το framework λέει sort(unsigned int *numbers) γιατί κάνει πέντε ώρες ? )
Είναι σαν να ασχολείσαι με το σαλόνι ενός αυτοκινήτου και να αναρωτιέσαι γιατί οτι και να κάνεις δεν θα βελτιωθεί η απόδοση του..
Και όταν οι άλλοι θα σε προσπερνάνε , ξαναλέω εσύ ούτε που θα καταλαβαίνεις το γιατί..
Με μια βάση σαν την MySQL , από πίσω έναν Clustered Linux Server , RAID για ασφάλεια , και τα δοκιμασμένα Apache / PHP5 εξήγησε μου πως είναι δυνατόν να έχεις downtime ? Μόνο αν γκρεμιστεί το κτήριο.. Και μιλάμε για community driven , enterprise πλατφόρμα με off the shelf υλικά και χωρίς κανέναν νταβαντζή , είτε αυτός είναι η Microsoft είτε η Oracle or whatever... (Βέβαια την MySQL την αγόρασε η SUN τώρα.. )
Δεν μπορώ να καταλάβω τι στραβό θα είχε και μια τράπεζα υλοποιημένη με Ruby on Rails πχ ?
θα έκανε λάθος τις προσθέσεις στους λογαριασμούς ή μήπως επειδή δεν είναι business θα αποφάσιζε να διακόψει ένα loop ενώ δεν έπρεπε..
Το πρόβλημα είναι καθαρά hardware bound και ανάγεται στην ταχύτητα των δίσκων , την επεξεργαστική ισχύ και το network bandwidth..
Όλες οι γλώσσες είναι λογικά ισοδύναμες , οπότε μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά και ισα ισα που οι Java λύσεις στα μάτια μου είναι οι πιο αργές και το JavaBytecode είναι interpreted όσο JIT compilation και να πέσει , η JSP με τον Apache Tomcat είναι άσχημη λύση και μια η άλλη με την PHP σε επιδόσεις..
http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2003 ... ility.html
http://www.cmswire.com/cms/industry-new ... 000887.php
http://rochakchauhan.com/blog/2007/12/1 ... eb-server/
Επίσης αν και δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά επειδή αυτό το οτι " ένα νέο παιδί δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με PHP " το κοιτάω και μου έχει κάτσει παρα πολυ στραβά , δεν υπάρχει χειρότερο από το ένα νέο παιδί να κάθετε να μπλέκει με business λύσεις ( γνώμη μου.. ) , είναι εν ολίγοις ο terminal καρκίνος της φαντασίας του , ιδίως οταν το επιχείρημα δεν είναι οτι έχεις δοκιμάσει κάτι και σε βολεύει , απλά επειδή είναι "business" και σου αρέσει το concept..
Αν σκεφτόμασταν έτσι θα είχαμε μείνει στην COBOL
και αντέκρουσε το μου αυτό αν θές..
Και σχετικά με τo
rose wrote:Απλα με τον καιρό , ελπίζω το πανεπιστήμιο να γίνει πιο business.Να μας κάνει διαχειριστές πραγματικών components.
Προγραμματισμό μάλλον δεν θα κάνουμε ποτέ γιατι υπάρχουν frameworks.
Δείτε ενα παράδειγμα πραγματικής εφαρμογής threads , networking , abstraction τα πάντα γίνονται transparent.Ε τι μένει τελικά...
Διαχειρηστής υπολογιστικών components < προγραμματιστής..
Πανεπιστήμιο != Business
Πιστεύω οτι με αυτη την λογική πραγματικά καλύτερα να τα παρατήσεις όλα και να ανοίξεις ενα μαγαζί οπού θα πουλάς έτοιμα components , ξέρεις Windows , Photoshop..
Επίσης θα μπορείς να φέρνεις και προγράμματα από το εξωτερικό και να τα διαχειρίζεσαι οσο θέλεις και να τα μεταφράζεις στα Ελληνικά σε transparent high level..
Αφού δεν μένει τίποτα τελικά , χέστο μην ασχοληθείς καν..
Τα ίδια λεφτά θα βγάζεις..
"It's a miracle that curiosity survives formal education." - Einstein