Starting with PhP....

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Starting with PhP....

Post by rose » Sun Jul 13, 2008 3:09 pm

Δεν το ξέρω το project, αλλα οκ η php είναι script γλώσσα pap,πόσο να την ανεβάσουμε...οκ για απλα apps αλλα αν θέλουμε να υποστηρίξουμε business διαδικασίες δεν κάνει και οταν λεω business εννοώ transactions(τραπεζικές εφαρμογές,ναυτιλιακά....)
Και μην πεις πάλι πόσες είναι αυτές οι εφαρμογές...αλλο καπέλο.
Fairy wrote:Ασχολήσου με PHP, χρειάζεται στο μάθημα των Δικτύων για αρχή :-p
ε?

Απλα με τον καιρό , ελπίζω το πανεπιστήμιο να γίνει πιο business.Να μας κάνει διαχειριστές πραγματικών components.
Προγραμματισμό μάλλον δεν θα κάνουμε ποτέ γιατι υπάρχουν frameworks.
Δείτε ενα παράδειγμα πραγματικής εφαρμογής threads , networking , abstraction τα πάντα γίνονται transparent.Ε τι μένει τελικά...
που θα πάει θα το δουμε...
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by cyberpython » Sun Jul 13, 2008 3:59 pm

Image
απλά....
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Sun Jul 13, 2008 4:36 pm

cyberpython wrote:Image
απλά....
...και ωραία. :) :smt023
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Jul 13, 2008 5:08 pm

Μα ο άνθρωπος δε δουλέυει στη ΜIG θέλει να μάθει από web programming και να σηκώνει κανά joomla, wordpress

Link
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jul 13, 2008 6:43 pm

Rose wrote:αλλα οκ η php είναι script γλώσσα
Χαχαχααχα γιατί η Java τι είναι ( με το JVM ) ? :smt005 :smt005 :smt016

Τι πάει να πεί δεν είναι για business διαδικασίες..
Δηλαδή το Web Authoring δεν είναι buisiness ?

Ξέρεις για τι αγορές μιλάμε ?
Ξέρεις οτι πόσες τράπεζες έχουν PHP frontends για συναλλαγές , ελέγχους κάρτων κτλ ?
Μέχρι και το Pay Pal ffs -> http://sourceforge.net/projects/apapi

PHP ftw !!!!
Μέχρι να ολοκληρώσω τον AmmarServer που θα έχει μια δική μου Web 2 App bridge! :smt006 :) :smt024 :smt023
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Sun Jul 13, 2008 7:12 pm

AmmarkoV wrote:
Rose wrote:αλλα οκ η php είναι script γλώσσα
Χαχαχααχα γιατί η Java τι είναι ( με το JVM ) ? :smt005 :smt005 :smt016

Τι πάει να πεί δεν είναι για business διαδικασίες..
Δηλαδή το Web Authoring δεν είναι buisiness ?

Ξέρεις για τι αγορές μιλάμε ?
Ξέρεις οτι πόσες τράπεζες έχουν PHP frontends για συναλλαγές , ελέγχους κάρτων κτλ ?
Μέχρι και το Pay Pal ffs -> http://sourceforge.net/projects/apapi

PHP ftw !!!!
Μέχρι να ολοκληρώσω τον AmmarServer που θα έχει μια δική μου Web 2 App bridge! :smt006 :) :smt024 :smt023
Frontends για ελέγχους καρτών....backend δεν γίνεται αυτό??Αν ξέρω? κάτι γνωρίζω.Μην μπερδεύεις κάτι χαζο e-shop με 10 πελάτες με πραγματικές εφαρμογές.ξέρεις πόσες εφαρμογές εκει έξω έχουν ρήτρα κάτι χιλιάδες ευρω για κάθε λεπτό που ο server είναι down(τουλάχιστον στα χαρτιά)..ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει για μία τράπεζα data που χάθηκαν και η εφαρμογή σου το έκανε γαργάρα-transaction;
Τι θα κάνεις αν για κάθε transaction πρέπει να ενημερώνεις άλλες 10 βάσεις και να ξέρεις οτι είναι commit η rollback;
Αυτά στην java είναι λυμένα.

θα ήθελα να ξέρω...επίσης θα ήθελα να ξέρω αν ψάχνονται να κάνουν switch σε άλλη τεχνολογία.Οκ και τι σημαίνει αυτο ,
το θέμα ειναι τα best practices.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jul 14, 2008 2:44 am

Δεν έχει best practices και τέτοια , η PHP για εμένα προσωπικά είναι best practice , οπότε μονο και μόνο από αυτό που είπες είναι μεγαααάλη κουβέντα..
Το facebook είναι το πιο απλό παράδειγμα τελεία.
rose wrote:Τι θα κάνεις αν για κάθε transaction πρέπει να ενημερώνεις άλλες 10 βάσεις και να ξέρεις οτι είναι commit η rollback;
Αυτά στην java είναι λυμένα.
Αυτά είναι λυμμένα σε επίπεδο Java δηλαδή.. ?
Έχει το JVM ειδικό κομμάτι που λέγεται γαργάρα transaction ή μήπως μαγική επιδιόρθωση της τάσης του ρεύματος αν αυτό πέσει ?

Ένα κοινό λάθος , είναι η σκέψη οτι οι τραπεζικές συναλλαγές (οι οποίες μέχρι πριν 15 χρόνια έτρεχαν σε sub 386 μηχανήματα , και σε DOS άνετα.. Στο σχολείο μου είχαν δωρήσει κάποια τέτοια σαράβαλα από την Τράπεζα της Ελλάδος και δεν το λέω στην τύχη , τα έχω χρησιμοποιήσει.. ) επειδή έχουν να κάνουν με λεφτά για κάποιο λόγο διαφέρουν από τις υπόλοιπες εφαρμογές..
Ίσα ισα , προσθέσεις και αφαιρέσεις κάνουν.. :-p
Δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσες δύσκολο , ακόμα και στην κλίμακα στην οποία μπορεί να λειτουργούν..

Ένα ακόοοοοομα πιο κοινό λάθος είναι η σκέψη οτι .. Hey.. ξέρεις ολα τα πράματα από ένα επίπεδο και κάτω είναι λυμμένα και εγώ θα ασχοληθώ με σκέτα high level functions γιατί έχω το framework μου και δεν με νοιάζει τίποτα.. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο λάθος γιατί ουσιαστικά ο άνθρωπος που σκέφτεται έτσι ποτέ δεν προκειται να κατανοήσει την πληροφορική σαν ένα ολοκληρωμένο αντικείμενο , τα προγράμματα του θα είναι πάντα bloated και θα τρέχουν πάντα οσο πιο σκατ* γίνεται και δεν θα μπορεί και να καταλάβει και το γιατί από πάνω.. ( μα το framework λέει sort(unsigned int *numbers) γιατί κάνει πέντε ώρες ? )
Είναι σαν να ασχολείσαι με το σαλόνι ενός αυτοκινήτου και να αναρωτιέσαι γιατί οτι και να κάνεις δεν θα βελτιωθεί η απόδοση του..
Και όταν οι άλλοι θα σε προσπερνάνε , ξαναλέω εσύ ούτε που θα καταλαβαίνεις το γιατί..

Με μια βάση σαν την MySQL , από πίσω έναν Clustered Linux Server , RAID για ασφάλεια , και τα δοκιμασμένα Apache / PHP5 εξήγησε μου πως είναι δυνατόν να έχεις downtime ? Μόνο αν γκρεμιστεί το κτήριο.. Και μιλάμε για community driven , enterprise πλατφόρμα με off the shelf υλικά και χωρίς κανέναν νταβαντζή , είτε αυτός είναι η Microsoft είτε η Oracle or whatever... (Βέβαια την MySQL την αγόρασε η SUN τώρα.. )

Δεν μπορώ να καταλάβω τι στραβό θα είχε και μια τράπεζα υλοποιημένη με Ruby on Rails πχ ?
θα έκανε λάθος τις προσθέσεις στους λογαριασμούς ή μήπως επειδή δεν είναι business θα αποφάσιζε να διακόψει ένα loop ενώ δεν έπρεπε..
Το πρόβλημα είναι καθαρά hardware bound και ανάγεται στην ταχύτητα των δίσκων , την επεξεργαστική ισχύ και το network bandwidth..

Όλες οι γλώσσες είναι λογικά ισοδύναμες , οπότε μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά και ισα ισα που οι Java λύσεις στα μάτια μου είναι οι πιο αργές και το JavaBytecode είναι interpreted όσο JIT compilation και να πέσει , η JSP με τον Apache Tomcat είναι άσχημη λύση και μια η άλλη με την PHP σε επιδόσεις..
http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2003 ... ility.html
http://www.cmswire.com/cms/industry-new ... 000887.php
http://rochakchauhan.com/blog/2007/12/1 ... eb-server/

Επίσης αν και δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά επειδή αυτό το οτι " ένα νέο παιδί δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με PHP " το κοιτάω και μου έχει κάτσει παρα πολυ στραβά , δεν υπάρχει χειρότερο από το ένα νέο παιδί να κάθετε να μπλέκει με business λύσεις ( γνώμη μου.. ) , είναι εν ολίγοις ο terminal καρκίνος της φαντασίας του , ιδίως οταν το επιχείρημα δεν είναι οτι έχεις δοκιμάσει κάτι και σε βολεύει , απλά επειδή είναι "business" και σου αρέσει το concept..

Αν σκεφτόμασταν έτσι θα είχαμε μείνει στην COBOL :-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p
και αντέκρουσε το μου αυτό αν θές..

Και σχετικά με τo
rose wrote:Απλα με τον καιρό , ελπίζω το πανεπιστήμιο να γίνει πιο business.Να μας κάνει διαχειριστές πραγματικών components.
Προγραμματισμό μάλλον δεν θα κάνουμε ποτέ γιατι υπάρχουν frameworks.
Δείτε ενα παράδειγμα πραγματικής εφαρμογής threads , networking , abstraction τα πάντα γίνονται transparent.Ε τι μένει τελικά...
Διαχειρηστής υπολογιστικών components < προγραμματιστής..
Πανεπιστήμιο != Business

Πιστεύω οτι με αυτη την λογική πραγματικά καλύτερα να τα παρατήσεις όλα και να ανοίξεις ενα μαγαζί οπού θα πουλάς έτοιμα components , ξέρεις Windows , Photoshop..
Επίσης θα μπορείς να φέρνεις και προγράμματα από το εξωτερικό και να τα διαχειρίζεσαι οσο θέλεις και να τα μεταφράζεις στα Ελληνικά σε transparent high level..
Αφού δεν μένει τίποτα τελικά , χέστο μην ασχοληθείς καν..
Τα ίδια λεφτά θα βγάζεις..

"It's a miracle that curiosity survives formal education." - Einstein
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Jul 14, 2008 10:00 am

Επίσης αν και δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά επειδή αυτό το οτι " ένα νέο παιδί δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί με PHP " το κοιτάω και μου έχει κάτσει παρα πολυ στραβά , δεν υπάρχει χειρότερο από το ένα νέο παιδί να κάθετε να μπλέκει με business λύσεις ( γνώμη μου.. ) , είναι εν ολίγοις ο terminal καρκίνος της φαντασίας του , ιδίως οταν το επιχείρημα δεν είναι οτι έχεις δοκιμάσει κάτι και σε βολεύει , απλά επειδή είναι "business" και σου αρέσει το concept.
Αυτό κατάλαβες?κρίμα.
Πιστεύω οτι με αυτη την λογική πραγματικά καλύτερα να τα παρατήσεις όλα και να ανοίξεις ενα μαγαζί οπού θα πουλάς έτοιμα components , ξέρεις Windows , Photoshop..
Επίσης θα μπορείς να φέρνεις και προγράμματα από το εξωτερικό και να τα διαχειρίζεσαι οσο θέλεις και να τα μεταφράζεις στα Ελληνικά σε transparent high level..
Αφού δεν μένει τίποτα τελικά , χέστο μην ασχοληθείς καν..
Τα ίδια λεφτά θα βγάζεις..
Ναι ναι,μα πόσο άσχετος είμαι τελικά,ευχαριστώ για τον χρόνο σου. :smt023

Όλες οι γλώσσες είναι λογικά ισοδύναμες , οπότε μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά και ισα ισα που οι Java λύσεις στα μάτια μου είναι οι πιο αργές και το JavaBytecode είναι interpreted όσο JIT compilation και να πέσει , η JSP με τον Apache Tomcat είναι άσχημη λύση και μια η άλλη με την PHP σε επιδόσεις..
Το ότι έχεις κολλήσει στην λογική php vs jsp απλα μου δείχνει οτι δεν συνεννοούμαστε..
Αυτά είναι λυμμένα σε επίπεδο Java δηλαδή.. ?
Έχει το JVM ειδικό κομμάτι που λέγεται γαργάρα transaction ή μήπως μαγική επιδιόρθωση της τάσης του ρεύματος αν αυτό πέσει
Για δες αυτό:http://www.onjava.com/lpt/a/852

Μα πραγματικά έχει άλλος άποψη για το θέμα....ψάχνω ένα τύπο απο αυτούς τους άσχετους,τεμπέληδες ,που δεν έχουν την γνώση να μάθουν php και καταφεύγουν σε j2ee λύσεις,έτσι για να μην νιώθω μόνος.

Ένα ακόοοοοομα πιο κοινό λάθος είναι η σκέψη οτι .. Hey.. ξέρεις ολα τα πράματα από ένα επίπεδο και κάτω είναι λυμμένα και εγώ θα ασχοληθώ με σκέτα high level functions γιατί έχω το framework μου και δεν με νοιάζει τίποτα.. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο λάθος γιατί ουσιαστικά ο άνθρωπος που σκέφτεται έτσι ποτέ δεν προκειται να κατανοήσει την πληροφορική σαν ένα ολοκληρωμένο αντικείμενο , τα προγράμματα του θα είναι πάντα bloated και θα τρέχουν πάντα οσο πιο σκατ* γίνεται και δεν θα μπορεί και να καταλάβει και το γιατί από πάνω.. ( μα το framework λέει sort(unsigned int *numbers) γιατί κάνει πέντε ώρες ? )
Είναι σαν να ασχολείσαι με το σαλόνι ενός αυτοκινήτου και να αναρωτιέσαι γιατί οτι και να κάνεις δεν θα βελτιωθεί η απόδοση του..
Και όταν οι άλλοι θα σε προσπερνάνε , ξαναλέω εσύ ούτε που θα καταλαβαίνεις το γιατί..
Μα δεν λέω οχι , πρέπει να μάθεις τα ενδότερα μιας distributed cache (για παράδειγμα),
αλλα δεν θα εμπιστευτείς ποτε το δικό σου έργο στην πραγματικότητα.Θα βρείς κατι έτοιμο οκ.
Last edited by rose on Mon Jul 14, 2008 11:49 am, edited 4 times in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Jul 14, 2008 10:17 am

Ρε παιδιά δεν βαρεθήκατε να "συζητάτε" έτσι? Ο Proskopos καλώς ή κακώς θέλει να ασχοληθεί με php. Αν μπορείτε να τον βοηθήσετε κάντε το. Αλλιώς ανοίξτε ένα θέμα και αρχίστε να διαφωνείτε εκεί :-p
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Jul 14, 2008 10:31 am

Php Vs j2ee :-p
Sorry proskopos,με οτι ασχολείσαι είναι καλό,αλίμονο.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Mon Jul 14, 2008 10:44 am

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα PhP και έχει πολύ ενδιαφέρων... Όσο για τα άλλα που συζητάτε δεν μπορώ να πώ κάτι... όταν από σεπτέμβρη πάω για ξένες γλώσσες θα αρχίσω να καταλαβαίνω... :)
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Jul 14, 2008 11:05 am

proskopos wrote:Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα PhP και έχει πολύ ενδιαφέρων... Όσο για τα άλλα που συζητάτε δεν μπορώ να πώ κάτι... όταν από σεπτέμβρη πάω για ξένες γλώσσες θα αρχίσω να καταλαβαίνω... :)
Ελπίζω να μην έχεις για εισηγητή τον AmmarkoV. :-p
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Jul 14, 2008 12:44 pm

πρόσκοπε, ξεκίνα με το κλασσικό βιβλίο που σου πρότεινε ο PaP και είσαι cool. Εγώ από αυτό ξεκίνησα, και αν θυμάμαι καλά το είχα δανειστεί από τον PaP :-)
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jul 14, 2008 2:22 pm

sandra wrote:Ρε παιδιά δεν βαρεθήκατε να "συζητάτε" έτσι?
Όχι :) :) :) :smt006
rose wrote:Ναι ναι,μα πόσο άσχετος είμαι τελικά,ευχαριστώ για τον χρόνο σου. :smt023
H singular πχ έτσι ξεκίνησε.. Φέρνοντας προγράμματα από το εξωτερικό , μεταφράζοντας και μεταπουλώντας..
Δεν είναι θέμα ασχετοσύνης χέστηκαν στα λεφτά βρέχοντας τα πόδια τους μόνο με προγραμματισμό..
Ο founder της ήταν μαθηματικός και σε κάποια φάση τα πούλησε όλα και άραξε..
Και εσυ είπες οτι ολα είναι transparent και τι μένει κτλ .. Είναι η πιο transparent δουλειά και πολύ καλή business! :-p
rose wrote:Για δες αυτό:http://www.onjava.com/lpt/a/852
Χμ.. http://www.mysql.com/products/database/cluster/
rose wrote:ψάχνω ένα τύπο απο αυτούς τους άσχετους,τεμπέληδες ,που δεν έχουν την γνώση να μάθουν php και καταφεύγουν σε j2ee λύσεις
rose wrote:αλλα δεν θα εμπιστευτείς ποτε το δικό σου έργο στην πραγματικότητα.Θα βρείς κατι έτοιμο οκ.
Γιατί όχι ? Δεν υπάρχει κανέεεεεεεεεενας μα κανέεεεεεενας λόγος να μην εμπιστευθείς το δικό σου έργο παρα μόνο εαν το δικό σου έργο είναι για πέταμα..!
Αν ψάχνεις πάντα για κάτι έτοιμο , συ είπας! Και στην τελική όπως δεν θα μπορείς να εμπιστευθείς το δικό σου έργο σε χαμηλότερο επίπεδο γιατί να το εμπιστευθείς και σε υψηλότερο.. Αφού κάποια παρόμοια λύση θα υπάρχει , μπορείς να βρείς κατι έτοιμο..

rose wrote:Ελπίζω να μην έχεις για εισηγητή τον AmmarkoV. :-p
That`s me folks! :smt023

Τέλος ανέβασα 2 docs/tutorials τα οποία είναι πολυ συνοπτικά και κατευθείαν στο ψητό..
Learn PHP
Learn SQL
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Jul 14, 2008 3:13 pm

AmmarkoV αυτό είναι σε επίπεδο βάσης....εγώ μιλάω για transactions σε επίπεδο application server.Το οτι το υποστηρίζει η βάση δεν σημαίνει οτι εσύ είσαι transaction aware...αν μπορώ να το πώ έτσι. :-p κάνε λιγο googling plz.

Γιατί όχι ? Δεν υπάρχει κανέεεεεεεεεενας μα κανέεεεεεενας λόγος να μην εμπιστευθείς το δικό σου έργο παρα μόνο εαν το δικό σου έργο είναι για πέταμα..!
Μιλάς λίγο ρομαντικά...δηλαδή αν πρέπει να κάνεις ένα update , πρέπει πρώτα να φτιάξεις ενα transaction manager...δηλαδή για ένα update 3 χρόνια?
Σε επίπεδο σπουδών...είμαι μέσα αν θέλεις να φτιάξουμε ενα τυπικο transaction manager! :-p

Και στην τελική όπως δεν θα μπορείς να εμπιστευθείς το δικό σου έργο σε χαμηλότερο επίπεδο γιατί να το εμπιστευθείς και σε υψηλότερο..

Ελα ρε μεγάλε είσαι έξυπνο παιδί...

Είναι η πιο transparent δουλειά και πολύ καλή business!
Μην μπερδεύεις την έννοια business (πχ sales) με την έννοια business task,business logic.Ίσως δεν έγινε κατανοητό.
http://en.wikipedia.org/wiki/Business_logic
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jul 14, 2008 3:33 pm

rose wrote:κάνε λιγο googling plz.
ditto
rose wrote:Μιλάς λίγο ρομαντικά...δηλαδή αν πρέπει να κάνεις ένα update , πρέπει πρώτα να φτιάξεις ενα transaction manager...δηλαδή για ένα update 3 χρόνια?
Ναι , αν πυροβολήσεις τον εγκέφαλο σου με σκάγια για αγριογούρουνο μπορεί να σου πάρει και 3 χρόνια...!
Μπορεί να μην τα καταφέρεις και ποτέ!!!
rose wrote:Ελα ρε μεγάλε είσαι έξυπνο παιδί...
Επαγωγική σκέψη λέγεται!
rose wrote:Μην μπερδεύεις την έννοια business (πχ sales) με την έννοια business task,business logic.Ίσως δεν έγινε κατανοητό.
Μην μπερδεύεις την έννοια πανεπιστήμιο με την έννοια business..
Και μην μπερδεύεις την έννοια προγραμματιστής με αυτό που εννοείς εσύ.. :-D
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Mon Jul 14, 2008 4:24 pm

Μην μπερδεύεις την έννοια πανεπιστήμιο με την έννοια business..
Και μην μπερδεύεις την έννοια προγραμματιστής με αυτό που εννοείς εσύ..

http://en.wikipedia.org/wiki/Business_logic
τι θες να σου μεταφρασω?
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jul 14, 2008 4:32 pm

Κ
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jul 14, 2008 6:27 pm

Business logic wrote:Business logic:

* models real life business objects (such as accounts, loans, itineraries, and inventories)
* prescribes how business objects interact with one another
* enforces the routes and the methods by which business objects are accessed and updated

Business logic comprises:[1]

* business rules that express business policy (such as channels, location, logistics, prices, and products); and
* workflows that are the ordered tasks of passing documents or data from one participant (a person or a software system) to another.

Business logic can be extracted from procedural code using a business rule management system.[4]
Και αυτό σχετίζεται με ένα πανεπιστήμιο (έννοιες όπως έρευνα , επιστήμη κτλ κτλ κτλ ) πώς ? :)
Για μετέφρασε το μου !
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jul 14, 2008 10:48 pm

Πραγματικά οι στιχομυθίες αυτές είναι όλα τα λεφτά... :-D

Εν τω μεταξύ το "αν δεν έχεις γράψει εσύ όλο το stack - από την high-level, byte-code γλώσσα μέχρι το microcode της CPU - δεν μπορείς να το εμπιστευτείς" του AmmarkoV με άφησε στον τόπο... Βρε συ, σε κάθε project ξανα-ανακαλύπτεις τον τροχό; Το "standing on the shoulders of giants" δεν το έχεις ακούσει; Πάνε κάτι ανθρωπο-αιώνες πεταμένοι... Ασύμφορος βρε παιδί μου... :-D Αλλά μοναδικός στο να προκαλείς :smt023 Πες απλώς ότι έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου και δεν σε απασχολούν τα οικονομικά του project γιατί δεν θα γίνει ποτέ εμπορικό, για να λήξει το θέμα! :smt016 Τέλος πάντων, ας μην σας διακόπτω. Παρακαλώ!
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jul 15, 2008 2:39 am

mikem4600 wrote:Βρε συ, σε κάθε project ξανα-ανακαλύπτεις τον τροχό;
Πάσχω από το σύνδρομο Not Invented Here :) :-p
Αλλά το έχω υπο έλεγχο ( κ καλά ;) ) !!

Τεσπα το όλο θέμα ξεκίνησε ως προς την PHP ( η οποία ήδη είναι πολυ high level , οπότε δεν στέκει να με κατηγορήσεις btw! :) )
και το ολο point "δεν μπορεί να το εμπιστευτείς" κολάει στο οτι σαν προγραμματιστές δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την κορυφή του βουνού αλλά να έχουμε γνώση ολου του αντικειμένου..

Και ακριβώς επειδή στηριζόμαστε στις πλάτες γιγάντων (Linux,MySQL,Intel ! ) χρησιμοποιούμε PHP :) :smt005 ( lol , περιμένω το κράξιμο τώρα.. )

Πάντως χωρίς πλάκα , το έχω το NIH syndrome , τώρα φτιάχνω ένα interface , στον HTTP server μου έτσι ωστε να μπορώ να postαρω data σε εφαρμογές ( είτε πραγματικό POST , η απλές παραμέτρους του τύπου posting.php?mode=reply&f=8&sid=f11592ffa3d31c9e5eac3fb26cf1ac56&t=6174 ) που τρέχουν στο PC μέσω IPC και αυτές με την σειρά τους να ανατροφοδοτούν τον Server με HTTP Output ενοποιώντας έτσι web & local εφαρμογές..
Δηλαδή με λίγα λόγια αντί για PHP κτλ για έναν υποθετικό server να γράφω πχ καθαρό C++ κώδικα ο οποίος να κάνει οτι θέλω και να τον κάνω operate remotely με κάποια control sessions μέσω του AmmarServer .. ( αντί να πέρνει την είσοδο του από το console window πχ.. )
Και να έχω κατευθείαν "native Web" εφαρμογή ! :smt079
Επίσης σκεφτόμουν να κάνει output και το ammargui μέσω javascript και xml στο browser window! :) :)

Πως σας φαίνεται ? :-p :-D
That would be wicked!
Σε πρώτη φάση θα το χρησιμοποιήσω για remote control ενός Lego NXT ρομπότ!
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Tue Jul 15, 2008 4:53 pm

Γράψε ενα protocol και άρχισε να στέλνεις raw data με sockets.
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”