(λείπει κώδικας και δεν μπορώ να ξέρω - ίσως και να χρειάζεται βέβαια)

Code: Select all
{
if (k <= 800)
poso1 = k*0.07292;
philimonas wrote:Στο συγκεκριμένο, πρέπει να βάλεις '.' αντί για ',' όταν γράφεις δεκαδικούς αριθμούς!
Κοίταξε & τα υπόλοιπα προσεκτικά και θα βρεις τα λάθη!
Επίσης, βοηθάει να "στοιχίζεις" τον κώδικά σου, πχ κάπως έτσι:για να τα ξεχωρίζεις καλύτερα!Code: Select all
{ if (k <= 800) poso1 = k*0.07292;
edit: Φαντάζομαι το '{' αναφέρεται σε κάποια επανάληψη ή κάποιο άλλο block που δεν έχει γίνει copy-paste..!
εχω κλεισει σιγουρα τα αγκιστρα τωρα αν τα εχω κλεισει στις σωστες θεσεις ειναι ενα απο τα πραγματα π δν ειμαι σιγουρη...sandra wrote:Άκυρη ερώτηση. Έχεις κλείσει σωστά την τάξη, τις εσωτερικές μεθόδους, τη main κλπ με τα άγκιστρα? Συνήθως αν σου χτυπάει λάθος λάθη έχεις κάνει πατατιά στην αρχή, όχι μέσα σε πιο προχωρημένο κώδικα
Εμ, δεν χρειάζεται δήλωση αφού τον γράφεις 0.07292. Αλλιώς μπορείς να τον δηλώσειςσορρυ κατι αλλο, τον αρι8μο 0.07292 τι τον δηλωνουμε??
sandra wrote:class itsname
{
main(){}
method1(){}
method2(){}
....
}
Σχεδιάγραμμα του πως πρέπει να είναι. (φυσικά λείπουν λεπτομέρειες από τη δήλωση των συναρτήσεων, απλά για να δεις που μπαίνουν τα άγγιστρα).
Για τον δεκαδικό όπως σου είπε και ο νικόλας αφού κάνεις εκχώρηση σε μία ήδη ορισμένη μεταβλητή (η οποία πρέπει να είναι double) δεν έχεις να πεις κάτι άλλο. Κάπου δηλαδή έχεις γράψει double k; έτσι?
Τότε μάλλον δε χρειάζεται και το '{' πριν το if που έγραψες πρινskycloud wrote: μαλιστα... δν μπορω να πω οτι καταλαβα 100% .. αλλα δν μας εχουν εξηγησει ακομα για τις μεθοντς ρε..... (ουτε τα χω διαβασει μονη μου χD)
το κ ειναι ακεραιος. ο πολ/σμος του με τον δεκαδικο π εγραψα ειναι double?
Code: Select all
if (k <= 800)
poso1 = k*0.07292;
Άρα θα φτιαχτεί μόλις φτιάξεις τα λάθη του κώδικα και γίνει σωστά compile το αρχείο!!Πρέπει να τα διορθώσεις(τα λάθη), για να μπορεί να γίνει compile και να φτιαχτεί αρχείο .class.
Το "Could not find the main class: ergasia1. Program will exit." που βγάζει αν κάνεις run είναι επειδή δεν υπάρχει αρχείο .class και επομένως δεν μπορεί να τρέξει το πρόγραμμα!
para wrote:Το .class θα δημιουργηθεί αυτόματα μόλις καταφέρεις και κάνεις compile το .java (σ.σ. όταν διορθωθεί ο κώδικας)![]()
para wrote:Είπαμε βρε
Το "Could not find the main class ergasia1" κλπ το βγάζει επειδή to JCreator προσπαθεί να τρέξει την εντολή java ergasia1 και δεν υπάρχει αρχείο ergasia1.class για να βρει τη main μέσα σε αυτό. Δοκίμασε να τρέξεις java akyro και θα σου βγάλει το ίδιο λάθος!sandra wrote:Βασικά αυτό δε στέκει και πολύ. Αν είχες κάποιο(α) τυπικό(ά) και συνηθισμένο(α) λάθος(η) δε θα σου έλεγε κάτι τέτοιο.