Το μέλλον της Πληροφορικής
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μάλλον δεν είναι παρωχημένος ο κλάδος!ΑΠλά στην Ελλάδα όσοι ασχολούνται με Τ.Ν υποθέτω ότι το κάνουν κυρίως σε ερευνητικό επίπεδο.Πρακτικές εφαρμογές υπάρχουν πολλές από την οικονομία έως την ιατρική και την βιολογία.ΤΟ θέμα είναι ότι για την ώρα η αγορά στην Ελλάδα δεν δείχνει να καίγεται και πολύ γι'αυτές τις εφαρμογές.Ισως δεν πείθεται η αγορά ,ίσως και η Τ.Ν να μην μπορεί να την πείσει ότι την έχει ανάγκη.Για παράδειγμα πόσο ώριμο είναι το κοινό να δεχτεί υπολογιστές να απαντάν στα διάφορα call centers αντί για άνθρωπο;Ρομπότ στα νοσοκομεία;Ή πόσο αποφασισμένοι είναι οι διευθυντές οργανισμών και εταιρειών ,να εισάγουν μια τέτοια τεχνολογία;Φαίνεται πως πρέπει να εισαχθεί πρώτα στην καθημερινότητα του μέσου πολίτη η τεχνολογία και η πληροφορική για να μην φαίνονται οι εφαρμογές της Τ.Ν έξτρα πολυτέλειες.Πολύ νερό θα μπει ακόμα στο αυλάκι.Η συζήτηση για το τι πουλάει και το ποιος κλάδος θα έχει ζήτηση γίνεται πιστεύω σε λάθος βάση,γιατί τόσο εμείς όσο και οι περισσότεροι μέντορες διαμορφώνουμε προβλέψεις και εκτιμήσεις κοιτώντας σχεδόν αποκλειστικά πίσω.Αυτό δεν είναι και λάθος μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται κατά τον Γιαννακουδάκη τραγικά αργά.Πάντως το θέμα καταντάει τραγικά υποκειμενικό με κάποιους να θεωρούν την Πληροφορική επιστήμη του μέλλοντος και κάποιοι του παρελθόντος.Για μένα είναι επιστήμη του παρόντος.Οι υπόλοιποι έχουν μάλλον διαφορά φάσης + ή - από την πραγματικότητα 

- sudtuwup
- Mbyte level
- Academic status: MSc
Δεν ειναι σιγουρα επιστημη του παρελθοντος. Πιστευω οτι παντα θα ειναι επικερη απλα σεακκους-καινουργιους τομεις. Δεν θα ειναι ολοι ευχαριστοι κ ευκολοι αλλα δουλεια θα υπαρχει,εκτος κι αν πλακωσουν ολοι.
Παντως αναπτυσονται τα γραφικα,πολιτισμικη πληρ. κ αλλα καινουργια για Ελλαδα. Εχουν γινει και αντιστοιχα μεταπτυχιακα στο αιγαιο.
Δεν θα αντεξω να προγραμματιζω νανο-μηχανες (λες και εμενα θα παρουν)
Παντως αναπτυσονται τα γραφικα,πολιτισμικη πληρ. κ αλλα καινουργια για Ελλαδα. Εχουν γινει και αντιστοιχα μεταπτυχιακα στο αιγαιο.
Δεν θα αντεξω να προγραμματιζω νανο-μηχανες (λες και εμενα θα παρουν)

- Ethel
- Venus Project Founder
Mπα δυστυχώς δεν έχει γαμώτο αλλιώς θα με ενδιέφερε πολύ!AnINffected wrote: Λοιπόν, πώς είναι η δουλειά Ethel;Καμία σχέση με κατασκοπεία;
Όχι, αλήθεια, πές μας...Πώς είναι το CRM;

Αυτό που κάνω είναι τεχνολογία λογισμικού πρακτικά. Δηλαδή εργαλεία που κάνουν Issue management, build/release και γενικά αυτό που λέμε configuration management και με software engineering processes.
AnINffected wrote:Απο τεχνητή νοημοσύνη παίζει τίποτα;
Όντως έχει τεράστιες εφαρμογές..Αλλά θεωρείται παρωχημένος κλάδος;και εγώ που νόμιζα ότι βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα...Ειδικά εδώ στην Ελλάδα...Μήπως απ'αυτή την άποψη δεν σου εξασφαλίζει το μέλλον;Γι'αυτό δεν έχει ζήτηση;
Πιστεύω πως όπως είπε και ο ailouros είναι στο ερευνητικό επίπεδο η ενασχόληση με αυτόν τομέα. Όταν η τεχνολογία εξελιχθεί τόσο πού που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί και σε παραγωγικό επίπεδο (λέμε τώρα) τότε θα υπάρξουν και δουλειές.....
There's no place like 127.0.0.1
- silegav
- Venus Project Founder
Απότι ξέρω στο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, υπάρχει κατεύθυνση γραφικών.
Εκεί πρέπει να διδάσκει και ο ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου που παίρνουμε για τα γραφικά (Θεοχάρης || Μπεμ).
Κάποιος (νομίζω ο HdkiLLer) μου είχε στείλει θέματα εξεταστικής τους.
Ήταν η προσωμοίωση του περπατήματος ενός πιγκουίνου.... :-~
Γ@@το ε?
Εκεί πρέπει να διδάσκει και ο ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου που παίρνουμε για τα γραφικά (Θεοχάρης || Μπεμ).
Ήταν η προσωμοίωση του περπατήματος ενός πιγκουίνου.... :-~
Γ@@το ε?
- AnINffected
- Gbyte level
Ναι για τις "προχωρημένες" εφαρμογές AI έχετε δίκιο...Εδώ πρίν απο 10-15 χρόνια έλεγες τη λέξη "κομπιούτερ" και ο άλλος έκανε έτσι:
.Για να μην μιλήσω για το Internet....Πολλοί κάνουν ακόμη έτσι!Τώρα άν αρχίσουμε να μιλάμε για ρομπότ θα μας κλείσουν στο Δαφνί που λέει ο λόγος...Αλλά εγώ είχα στο μυαλό μου καμια επεξεργασία φυσικής γλώσσας, καμια παραγωγή λόγου, άντε κανα απλό έμπειρο σύστημα και άλλα τέτοια "απλά".
Γιατί να θεωρούν την Πληροφορική επιστήμη του παρελθόντος;Μήπως είναι Οι Άνθρωποι Από Το Μέλλον;
Έχει και δημόσιες σχέσεις η δουλειά σου;
Πάντως στο εξωτερικό διδάσκεται κανονικά ο σχεδιασμός παιχνιδιών ως κλάδος(και γιατί όχι; )!Στο http://www.mit.edu και στο http://www.cmu.edu έχουν τμήματα game design κανονικά!
Επηρεασμένος ε;
:P
Πολιτισμική Πληροφορική: Τι είν'τούτο;

Γιατί να θεωρούν την Πληροφορική επιστήμη του παρελθόντος;Μήπως είναι Οι Άνθρωποι Από Το Μέλλον;

Άν εννοείς στο εξωτερικό, γιατί όχι;Χωρίς να θέλω να φανώ εθνικιστής είναι γεγονός πώς πολλοί Έλληνες έχουν διαπρέψει έξω σε διάφορα πεδία (Γενετική-βλ.δημοσίευση, στη NASA, στην Ιατρική (Αυστραλία) κ.α.).Γιατί να μην είσαι και εσύ ένας απ'αυτούς.Γνώμη μου είναι, αν σ'αρέσει κάτι κυνήγα το και όπου σε βγάλει!sudtuwup wrote:Δεν θα αντεξω να προγραμματιζω νανο-μηχανες (λες και εμενα θα παρουν)
Σχεδιάζεις/προγραμματίζεις τέτοια εργαλεία;Αυτό που κάνω είναι τεχνολογία λογισμικού πρακτικά. Δηλαδή εργαλεία που κάνουν Issue management, build/release και γενικά αυτό που λέμε configuration management και με software engineering processes.
Ναί όντως αυτό και άν έχει εφαρμογή.Πιστεύω οτι αυτός ο τομέας θα ανθίσει στην Ελλάδα.Ειδικά αν ενδιαφέρεστε για game design είναι στο τεχνικό τουλάχιστον τομέα απαραίτητη πλέον η γνώση τους.ailouros wrote:Τα γραφικά (...) Στο εξωτερικό πάντως είναι πάρα πολλά.
Πάντως στο εξωτερικό διδάσκεται κανονικά ο σχεδιασμός παιχνιδιών ως κλάδος(και γιατί όχι; )!Στο http://www.mit.edu και στο http://www.cmu.edu έχουν τμήματα game design κανονικά!
(Θεοχάρης || Μπέμ)
Επηρεασμένος ε;

Πολιτισμική Πληροφορική: Τι είν'τούτο;

The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- ailouros
- Gbyte level
Ο άνθρωπος από τον οποίο το άκουσα (είναι και αυτός του χώρου) μάλλον θα εννοούσε ότι η κλασσική πληροφορική και οι εφαρμογές της (όπως την έχει ζήσει δηλαδή)πεθαίνουν.Το μέλλον μπορεί να είναι διεπιστημονικό.Γιατί να θεωρούν την Πληροφορική επιστήμη του παρελθόντος;Μήπως είναι Οι Άνθρωποι Από Το Μέλλον; Smile
Είναι μεταπτυχιακό του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Θα έλεγα πως ρέπει προς την μουσειολογεία στην κοινωνία της πληροφορίας.Είναι αρκετά εξειδικευμένο και πιστεύω πως απευθύνεται στους απόφοιτους του προπτυχιακού τμήματος(και μάλλον θα είναι αρκετά κλειστή κλικά ) αν και θεωρητικά μπορεί να το παρακολουθήσει ο οποιοσδήποτε απόφοιτος σχολής τεχνολογικών -θετικών επιστημών.Από πληροφορική κάνουν βάσεις ,γραφικά και τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με σύγχρονη μουσειολογία και προεκτάσεις της.Περισσότερες πληροφορίες στοΠολιτισμική Πληροφορική: Τι είν'τούτο; Wink
http://www.aegean.gr/culturaltec/
Πάντως ένα καλό μεταπτυχιακό εντός συνόρων με πολύ μέλλον,λεφτά και τα λοιπά είναι ένα καινούριο διαπανεπηστιμιακό Πληροφορική της Υγείας.Μεταξύ Ιατρικων,Νοσηλευτικών,Οικονομικών και σχολών Πληροφορικής.
- Ethel
- Venus Project Founder
Kαταρχήν δεν είναι ακριβώς δουλειά ρε παιδιά! Πρακτική κάνω! Για την ώρα μαθαίνω τι κάνουν, πώς τα χειρίζονται και τι προσφέρουν σε μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού (ειλικρινά βοηθάνε πάααρα πολύ!). Αν ανέβω επίπεδο θα ειδοποιήσω!AnINffected wrote: Σχεδιάζεις/προγραμματίζεις τέτοια εργαλεία;

Ε δώσε και κανένα link βρε....ailouros wrote: Πάντως ένα καλό μεταπτυχιακό εντός συνόρων με πολύ μέλλον,λεφτά και τα λοιπά είναι ένα καινούριο διαπανεπηστιμιακό Πληροφορική της Υγείας.Μεταξύ Ιατρικων,Νοσηλευτικών,Οικονομικών και σχολών Πληροφορικής.

- ailouros
- Gbyte level
http://www.unipi.gr/akad_tmhm/plhorf/plhrof_index.html. Εδώ απλά αναφέρεται ότι υπάρχει το μεταπτυχιακό " Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας-Πληροφορική Υγείας".Δική του ιστοσελίδα ακόμα δεν έχει(Μάλλον επειδή είναι διαπανεπηστιμιακό και μαλώνουν ποιος θα την κάνει).Πρόσθετες πληροφορίες υπάρχουν διάσπαρτες στον ιστο 

- sudtuwup
- Mbyte level
- Academic status: MSc
Nαι πραγματι αυτο στην Μυτυληνη ειναι. Για τα γραφικα λεω το Μηχ. γραφικων τεχνων και σχεδιασης συστηματων. Εχει και μεταπτυχιακο. Τα μαθηματα τους ειναι πολλα κοινα με μας.
http://www.syros.aegean.gr
http://www.syros.aegean.gr

- Ethel
- Venus Project Founder
Μιας και είδα πως κάποιοι ενδιαφέρονται αρκετά για CRM/ERP πάρτε μερικά links που απ'ό,τι είδα έχουν ενδιαφέρον...
:arrow:
Configuration Management Community (έχει άρθρα πολύ κατατοπιστικά για το τι είναι τι)
JIRA - Issue Management Tool
Knowledge Management Tool (είναι κάτι σαν portal/forum)
Perforce - Configuration Management Tool
Visual Sourcesafe - Configuration Management Tool
:arrow:
Configuration Management Community (έχει άρθρα πολύ κατατοπιστικά για το τι είναι τι)
JIRA - Issue Management Tool
Knowledge Management Tool (είναι κάτι σαν portal/forum)
Perforce - Configuration Management Tool
Visual Sourcesafe - Configuration Management Tool
Σχετικά με το τμήμα Μ.Σ.Π.Σ
Σχετικά με το τμήμα http://www.syros.aegean.gr
Ονομάζεται τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, και είναι το 3ο πολυτεχνικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έδρα του η Ερμούπολη στη Σύρο και για τον Οδηγό Σπουδών του: http://www.syros.aegean.gr/gr/guide.htm
Ονομάζεται τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, και είναι το 3ο πολυτεχνικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έδρα του η Ερμούπολη στη Σύρο και για τον Οδηγό Σπουδών του: http://www.syros.aegean.gr/gr/guide.htm
Δεν υπάρχει τέτοια κατέυθυνση, τα γραφικά ανήκουν στην πρώτη κατέυθυνση που είναι Θεωρητική Πληροφορική(μαζί με υπολογιστική γεωμετρία, θεωρία γράφων,επιχειρησιακή έρευνα και αριθμητικές άλγεβρες, αναλύσεις κλπ). Αυτό το θέμα που αναφέρεις ήταν απλώς η πρώτη άσκηση του εργαστηρίου.ίσως της προηγούμενης χρονιάς (ένα 3D παιχνίδι φιδάκι) να σου άρεσε περισσότερο.silegav wrote:Απότι ξέρω στο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, υπάρχει κατεύθυνση γραφικών.
Ήταν η προσωμοίωση του περπατήματος ενός πιγκουίνου....
Το μάθημα το κάνει (το έκανε) ο Θεοχάρης μαζί με τον Παπαιωάνου, ο δεύτερος έχει κάνει διδακτορικό στον πρώτο, και δούλευε στο ΙΜΕ όπου έφτιαξε εφαρμογές για το virtual reality cave που έχουν εκεί. Ο Παπαιωάνου γενικά είναι πολύ καλός στο χώρο του, και ωραίος τύπος.Δυστυχώς για το di και ευτυχώς για σάς, πλέον κάνει μάθημα στο ΟΠΑ αφού είναι πια Λέκτορας εδώ. Αν κάνει αυτός προσωπικά το εργαστήριο του μαθήματος να πάτε οπωσδήποτε.
Το βιβλίο σε περίπτωση που σου αρέσει, έχει βασιστεί στο Computer Graphics: Principles and Practice (in C) και άμα σε ενδιαφέρουν τα γραφικά, πρέπει κάπως να το αποκτήσεις.
Χρησιμοποιώ κάποια δόση υπερβολής...