Ποια γλώσσα ή πλατφόρμα προτιμάτε για να φτιάξετε ένα site?

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Michelle » Thu Aug 30, 2007 4:42 pm

tsilochr wrote:
και όχι μόνο site.
Εγώ μόνο με sites ασχολούμαι πλέον, οπότε δεν μπορώ να συμπάσχω :razz:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Aug 30, 2007 7:02 pm

Michelle wrote: Καταρχάς το tag <center> είναι πλέον deprecated και καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείς either way ;)
Πέρα απο αυτό, σαφώς και μια άσκοπη τέτοιου είδους javascript είναι κατακριτέα. Κάποιες φορές όμως, καθίσταται αναγκαίο να παραχθεί html μέσω js κατ'αυτόν τον τρόπο ή μέσω του DOM. Αν και προσωπικά δεν θυμάμαι να μου έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής.
Δε μίλησα για κάτι που το έχω γράψει εγώ προφανώς-δε θα έθαβα τον κώδικα μου, λογικά.. Και ok, στη θέση του <center> βάλε ένα οποιοδήποτε άλλο μη deprecated tag. That is not my point, obviously. Μίλησα για κάτι το οποίο έπεσε στα χέρια μου και που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται εμπορικά.

Πιστεύω ότι όση εμπειρία και να έχει κάποιος πάντα θα βρίσκει κάτι το οποίο θα τον εκπλήσσει με την κακή έννοια με το πόσο ανορθόδοξα φτιαγμένο (για να μην πω κακο-φτιαγμένο) είναι...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Thu Aug 30, 2007 7:08 pm

lumenintervalum wrote: Δε μίλησα για κάτι που το έχω γράψει εγώ προφανώς-δε θα έθαβα τον κώδικα μου, λογικά.. Και ok, στη θέση του <center> βάλε ένα οποιοδήποτε άλλο μη deprecated tag. That is not my point, obviously. Μίλησα για κάτι το οποίο έπεσε στα χέρια μου και που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται εμπορικά.
Το ξέρω οτι δεν ήταν αυτό το point σου, απλά είπα να το αναφέρω καλού κακού. Αν το ήξερες, απλά θα το πέρναγες αψήφιστα. Αν δεν το ήξερες, ίσως σου χρησίμευε να το μάθεις. Οπότε γιατί να μην το πω μιας και αναφέρθηκε; :)

Καλά έχω δει πάντως και εγώ κάτι τέρατα που πλέον αποφεύγω το View Source χωρίς ιδιαίτερο λόγο για να διατηρώ την ψυχική μου ηρεμία :razz:
(αν και οι φανατικοί του CSS layout παίζει να πάθαιναν κάτι παρόμοιο με τη δική μου html, οπότε ας μην πολυμιλάω :razz: )
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Aug 30, 2007 8:09 pm

Michelle wrote:αν και οι φανατικοί του CSS layout παίζει να πάθαιναν κάτι παρόμοιο με τη δική μου html, οπότε ας μην πολυμιλάω :razz:
Γιατί; Πήζεις στα tables; :roll: :-D
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Aug 30, 2007 8:17 pm

Mόνο που όταν πρέπει να δουλέψεις πάνω σε κάτι τέτοιο για κάποιους μήνες, είναι πολύυυυυ διαφορετικά τα πράγματα από ένα απλό view source...
Τα όρια της ψυχικής ηρεμίας ταλαντώνονται και αν μη τι άλλο το χιούμορ παίρνει νέες διαστάσεις
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Thu Aug 30, 2007 8:50 pm

lumenintervalum wrote:Mόνο που όταν πρέπει να δουλέψεις πάνω σε κάτι τέτοιο για κάποιους μήνες, είναι πολύυυυυ διαφορετικά τα πράγματα από ένα απλό view source...
Τα όρια της ψυχικής ηρεμίας ταλαντώνονται και αν μη τι άλλο το χιούμορ παίρνει νέες διαστάσεις
Προφανώς, είχα την εντύπωση οτι αναφερόμαστε σε εντελώς ξένα προς εμάς sites όπου ο,τι μπορείς να δεις όσον αφορά τη δομή τους είναι απο το view source και τα linked αρχεία (css & js) και όχι σε όσα έχουμε πρόσβαση να τα δούμε "εκ των έσω" λόγω δουλειάς. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι σε sites που πρέπει να επεξεργαστείς/διορθώσεις/sth like that λόγω δουλειάς ε; Οπότε λογική η αγανάκτησις. Εγώ όσα sites μπορώ να δω "εκ των έσω" (πχ τα php files τους) είναι είτε δικά μου είτε πελάτη μου που τα έχω αναπτύξει εγώ, οπότε το μυαλό μου πήγε οτι αναφερόμαστε σε εντελώς ξένα sites μιλώντας για κακοτεχνίες (όχι οτι έχουμε εμείς το αλάθητο αλλά δεδομένου οτι δεν θα κράζαμε τον δικό μας κώδικα :razz: )
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Thu Aug 30, 2007 8:52 pm

mikem4600 wrote:
Michelle wrote:αν και οι φανατικοί του CSS layout παίζει να πάθαιναν κάτι παρόμοιο με τη δική μου html, οπότε ας μην πολυμιλάω :razz:
Γιατί; Πήζεις στα tables; :roll: :-D
Ω ναι :oops:
Αν και κατά τα άλλα όσο μπορώ προσπαθώ να τηρώ τα web standards, τα tables δεν μπορώ να τα αποχωριστώ με τίποτα :oops: I'm addicted to them :razz:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Aug 30, 2007 9:24 pm

έχω κάτι καλό για σένα: λέγεται <div> και αν το προσέξεις λίγο, θα σου κλείσει το μάτι!!;)
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Thu Aug 30, 2007 9:54 pm

lumenintervalum wrote:έχω κάτι καλό για σένα: λέγεται <div> και αν το προσέξεις λίγο, θα σου κλείσει το μάτι!!;)
LOL, είπαμε table layout, αλλά όχι να μην ξέρω και τι εστί div, mercy! :razz:

Thanks πάντως για την πρόθεση :)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Aug 30, 2007 11:35 pm

εγώ πάντως ακόμα δεν έχω μάθει να παίζω με τα divs όπως με τα tables :oops:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 9:36 am

tsilochr wrote:εγώ πάντως ακόμα δεν έχω μάθει να παίζω με τα divs όπως με τα tables :oops:
Το αυτό! Συμπάσχω!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Aug 31, 2007 9:45 am

Σε ευχρηστία τα tables είναι σίγουρα ευκολότερα (κυρίως επειδή όλα τα IDEs τα υποστηρίζουν πολύ καλά, αφού είναι "παλιά τεχνολογία"). Εμένα πάντως για τα divs με βοήθησε αρκετά το dreamweaver. Εννοείται ότι δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα tables, αλλά άμα θες purity στον κώδικα πρέπει να κάνεις θυσίες! :-D
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 9:55 am

mikem4600 wrote:Σε ευχρηστία τα tables είναι σίγουρα ευκολότερα (κυρίως επειδή όλα τα IDEs τα υποστηρίζουν πολύ καλά, αφού είναι "παλιά τεχνολογία"). Εμένα πάντως για τα divs με βοήθησε αρκετά το dreamweaver. Εννοείται ότι δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα tables, αλλά άμα θες purity στον κώδικα πρέπει να κάνεις θυσίες! :-D
Μωρέ κι εγώ dw χρησιμοποιώ και όντως βοηθάει, αλλά δεν ξέρω, όποτε αποφασίσω να κάνω κάτι μόνο με divs, απο ένα σημείο και μετά σκέφτομαι "γιατί να μαζοχίζομαι;;" και το γυρνάω πάλι στα παλιά και αγαπημένα tables :P
Επίσης μου χει τύχει να κάνω και το άλλο: CSS layout και Table layout ανάμεικτα :razz: :razz:
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Aug 31, 2007 12:13 pm

Ναι ρε γμτ και εμένα με μπερδεύουν τα divs... :-(
Που θα πάει όμως, θα τα βάλω κάτω!

Από τότε που είδα το site του StarCraft 2 μου έχουν καρφωθεί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τα αρχικα shtml.

Τί παίζει;Έχει ασχοληθεί κανείς;

(Εντάξει ξέρω οτί το artwork/design είναι που ευθύνεται για την πώρωση μου, αλλά γνωρίζετε πως λειτουργει ο εγκέφαλος).
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 12:26 pm

AnINffected wrote:Ναι ρε γμτ και εμένα με μπερδεύουν τα divs... :-(
Που θα πάει όμως, θα τα βάλω κάτω!

Από τότε που είδα το site του StarCraft 2 μου έχουν καρφωθεί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τα αρχικα shtml.

Τί παίζει;Έχει ασχοληθεί κανείς;

(Εντάξει ξέρω οτί το artwork/design είναι που ευθύνεται για την πώρωση μου, αλλά γνωρίζετε πως λειτουργει ο εγκέφαλος).
Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά δες τι βρήκα:
http://searchwebservices.techtarget.com ... 04,00.html

Ενδιαφέρον φαίνεται...

edit: Δείτε και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Side_Includes
LOL απ'οτι κατάλαβα τα γνωστά server side includes είναι, απλά όταν μια σελίδα έχει τέτοιο πρέπει να τελειώνει σε shtml. :lol:
Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ SSI, προτιμώ php για αυτή τη δουλειά (των templates) αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι φαίνονται ενδιαφέροντα.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Aug 31, 2007 12:32 pm

δυστυχώς το να κάνεις layout μόνο με tables πλέον είναι παλαιολιθικό. ψάχτηκα να μάθω λίγο div+css όπου έπαθα την πλάκα μου με το τι μπορείς να κάνεις αλλά και πάλι δεν μου βγαίνει... :-(

χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα παράδειγμα όταν δούλευα σε μια εταιρία. Φτιάχναμε ένα σύστημα κρατήσεων δωματίων ξενοδοχείων. Εμείς κάναμε το application κομμάτι και μια τρίτη εταίρια μας έδινε το layout της html έτοιμο. Οι τύποι με τον ίδιο html κώδικα έιχαν σηκώσει 4 διαφορετικά site με 4 διαφορετικά css
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 12:37 pm

tsilochr wrote:δυστυχώς το να κάνεις layout μόνο με tables πλέον είναι παλαιολιθικό. ψάχτηκα να μάθω λίγο div+css όπου έπαθα την πλάκα μου με το τι μπορείς να κάνεις αλλά και πάλι δεν μου βγαίνει... :-(

χαρακτηριστικά θυμάμαι ένα παράδειγμα όταν δούλευα σε μια εταιρία. Φτιάχναμε ένα σύστημα κρατήσεων δωματίων ξενοδοχείων. Εμείς κάναμε το application κομμάτι και μια τρίτη εταίρια μας έδινε το layout της html έτοιμο. Οι τύποι με τον ίδιο html κώδικα έιχαν σηκώσει 4 διαφορετικά site με 4 διαφορετικά css
Άλλο το CSS για τη μορφοποίηση και άλλο το CSS για layout.
Κάποιος που χρησιμοποιεί tables για layout δεν νομίζω οτι είναι τόσο παλαιολιθικός (ένα view source σε γνωστά sites θα σε πείσει ;) ) αν και σίγουρα σιγά σιγά πρέπει να κάνουμε catch up.
Τα γνωστότερα forum softwares για παράδειγμα, είναι σε table layout.
Επίσης, μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ μια σελίδα να είναι CSS+XHTML valid με table layout.
Δεν σημαίνει βρε παιδιά οτι όποιος χρησιμοποιεί tables για layout δεν χρησιμοποιεί CSS! :( Η μορφοποίηση είναι άλλο θέμα και ναι, εκεί όποιος δεν την κάνει με CSS συμφωνώ οτι είναι παλαιολιθικός.

ΥΓ: Μήπως να το πάμε για split? Tables vs Divs? :razz:
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Fri Aug 31, 2007 12:56 pm

divs φανατικά... τα tables παλαιολιθικά μπορεί να μην είναι από την αποψη οτι χρησιμοποιουνται πολυ ακομα αλλα απο αποψη δυνατοτητων το Css Layouting ειναι πολυ μπροστα. Και αν το ψαξεις λιγοκαι βρεις μια ακρη σχετικη, μετα δεν ειναι τοσο τραγικο το πραγμα..
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 12:59 pm

smoky wrote:divs φανατικά... τα tables παλαιολιθικά μπορεί να μην είναι από την αποψη οτι χρησιμοποιουνται πολυ ακομα αλλα απο αποψη δυνατοτητων το Css Layouting ειναι πολυ μπροστα. Και αν το ψαξεις λιγοκαι βρεις μια ακρη σχετικη, μετα δεν ειναι τοσο τραγικο το πραγμα..
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό με το συνδυασμό τους.
Δηλαδή ο,τι γίνεται πιο εύκολα με divs να γίνεται με divs και ο,τι γίνεται πιο εύκολα με tables να γίνεται με tables.
Εγώ αυτό το μοντέλο τείνω να υιοθετήσω τελευταία.
Ίσως απλά να είμαι σε μεταβατική φάση και μετά να τα κάνω όλα με divs, who knows :razz:
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Fri Aug 31, 2007 1:05 pm

Εγω δεν ειπα ποτε οτι ειναι κακο το ενα η το αλλο η ο συνδυασμος τους. Προφανως ο καθενας χρησιμοπποιει οτι τον βολευει. απλα πιστευω οτι με τα divs και το css layouting μπορεις να επιτυχιες πιο εντυπωσιακα ενδεχομενως αποτελεσματα...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Aug 31, 2007 1:13 pm

και πιο συντηρίσιμα κυρίως. αλλάζεις το layout χωρίς να χρεαστεί να αλλάξεις την html
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Fri Aug 31, 2007 1:50 pm

Συμφωνώ σε αυτά, αλλά ακόμα έχουν αρκετά προβληματα τα CSS layouts. Φακίρης πρέπει να γίνεις για να δουλεύουν cross-browser. :-(
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”