Σεμινάρια

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
janag79
byte level
byte level
Academic status: Alumnus/a
Σεμινάρια

Post by janag79 » Mon Mar 14, 2005 6:20 pm

Το θέμα που θέλω να αναφερθώ αφορά, το κατά πόσο αξίζει η παρακολούθηση ή όχι κάποιων σεμινάριων, σε τεχνολογίες πληροφορικης (π.χ Cisco, Net, Oracle κτλ)

Από την μία, η άποψη πολλών, στην οποία είμαι σύμφωνος είναι ότι η πραγματική γνώση προέρχεται απο την υλοποίηση και όχι από την παρακολούθηση.

Από την άλλη, όμως ένα σεμινάριο, από άτομα εξειδικευμένα άτομα, μπορεί να να επιτυχάνει την ταχύτητα με την οποία μαθαίνει κανείς και να επιλύσει βασικές απορίες.

Θέλω την άποψη σας κατά πόσο αξίζει , και αν ναι, τι είδους σεμινάρια θα κάνατε..
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 14, 2005 9:26 pm

Προσωπικά θα με ενδιέφεραν τέτοια σεμινάρια, κυρίως αν με ενδιαφέρουν τα θέματά τους (όπως αυτά που αναφέρεις). Σημαντικό είναι αν είναι δωρεάν ή όχι, καθώς και αν δίνουν κανένα χαρτί στο τέλος.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Mar 15, 2005 12:23 pm

δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε σεμινάρια τύπου CISCO EXPO, η οποία είναι μια έκθεση προώθησης στα πλαίσια τις οποίας υποδεικνύονταο τρόποι επίλυσης διαφόρων προβλημάτων με προϊόντα της εταιρείας, ή αναφέρεσαι σε σεμινάρια τα οποία παρακολουθείς με στόχο να δώσεις εξετάσεις για την λήψη κάποιου certificate.

Αν είναι για το πρώτο, καλό είναι αλλά όχι και ότι πιο πλήρες όσον αφορά την παρεχόμενη γνώση. Το δεύτερο είναι καλή λύση, αλλά η ισχύς του certificate είναι μικρή, συνήθως μερικά χρόνια, και είναι αρκετά ακριβά και τα εξέταστρα και τα σεμινάρια.
Έτυχε να διαβάσω ένα άρθρο πρόσφατα στο οποίο έλεγε ότι όσον αφορά τα certificates, είναι καλύτερο τις περισσότερες φορές να έχεις 2-3 certificates από διάφορες εταιρείες, παρά να ξεκινήσεις και να πάρεις όλες τις βαθμίδες των certificates μιας μόνο εταιρείας.

Εγώ έχω σκεφτεί να δώσω κάποια στιγμή ένα certificate, και είμαι ανάμεσα σε Sun και Cisco, αλλά είμαι ακόμα στο "σκέφτομαι".
Το κύριο κριτήριο στην επιλογή σου πρέπει να είναι το πόσο σου αρέσει αυτό που πας να μάθεις. Για να πάρεις ένα τέτοιο certificate πρέπει να ψιλολιώσεις και βέβαια να το πάρεις οπωσδήποτε με την πρώτη, γιατί είναι αρκετά τα λεφτα.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Tue Mar 15, 2005 1:49 pm

silegav wrote:Εγώ έχω σκεφτεί να δώσω κάποια στιγμή ένα certificate, και είμαι ανάμεσα σε Sun και Cisco, αλλά είμαι ακόμα στο "σκέφτομαι".
Αυτό για το certificate της Sun το έχω σκεφτεί κι εγώ :roll: .Γιατί βαθμίδα μιλάς;
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Tue Mar 15, 2005 9:22 pm

Εγώ προσωπικά είμαι της "Cisco μεριάς" για certificate... :-D Από πέρυσι που κάναμε προγραμματισμό Cisco router στα Δίκτυα,την έχω καταβρεί,αλλά δυστυχώς δεν έχει πέσει κάποιο τέτοιο μηχανάκι στα χέρια μου... :-( (δεν το επιδίωξα κιόλας! :twisted: ).Έχω βρει αρκετά practice tests... Να πάνε όλα καλά και είναι μέσα στο πρόγραμμα... ;)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Wed Mar 16, 2005 10:56 am

Από ότι έχω ακούσει όλα αυτά είναι χρήσιμα μόνο στο δημόσιο τομέα οι οποίοι ζητάνε οπωσδήποτε να είσαι πιστοποιημένος για να πειράξεις τα μηχανήματά τους. Μόνο τότε έχουν αξία. Στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν τόσο κύρος.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Mar 16, 2005 5:26 pm

Προσωπική μου άποψη έιναι πως τέοιου είδους certificates αξίζουν υπό την προυπόθεση ότι θα σου τα ζητήσουν.Πιο συγκεκριμένα μπορεί τελικώς να καταλήξουν να είναι "άχρηστα" στη μετέπειτα επαγγελματική πορεία κάποιου εφόσον δεν ζητηθούν ως εμπειρία.Επειδή είχα φτάσει σε σημείο να ενδιαφέρομαι πολύ για κάποιο από αυτά που δίνει η Cisco είχα ρωτήσει δίαφορους και μου είχαν πει όλοι ότι είναι κυρίως για εμπορικούς λόγους. Μου έιχαν τονίσει ότι καλύτερα να πάρω κάποιο εφόσον μου το ζητήσει η "Χ" εταιρεία που θα θέλει να με προσλάβει, αλλιώς από μόνο του σαν χαρτί δεν λέει και πολλά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Wed Mar 16, 2005 8:12 pm

Αυτό είναι πολύ σωστό pap!!!
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Wed Mar 16, 2005 8:25 pm

Μήπως p3??? :-D