Λογισμικό μετατρέπει το .ΝΕΤ σε Flash

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
User avatar
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1935
Joined: Fri Jul 30, 2004 7:12 am
Location: There and Back Again

Λογισμικό μετατρέπει το .ΝΕΤ σε Flash

Post by AnINffected » Fri Apr 01, 2005 11:09 am

Venus Portal wrote:Ο αγώνας για την κατασκευή ισχυρότερων δικτυακών εφαρμογών επιταχύνεται με την δημιουργία λογισμικού που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές Flash χωρίς να γνωρίζουν Flash.

Η Χamlon θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα την Preview έκδοση του Xamlon Pro Flash Edition, ένα λογισμικό που θα μετατρέπει εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί με γλώσσες προγραμματισμού των windows και εργαλεία ανάπτυξης σε εφαρμογές που τρέχουν στον animation player του Flash της Macromedia.

Ο δικτυακός προγραμματισμός είχε και έχει μια μεγάλη σειρά ανταγωνιστών. Το Flex της Macromedia, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για την δημιουργία εφαρμογών Flash είναι ένας από αυτούς τους ανταγωνιστές. Τα σχέδια της Microsoft για την ανάπτυξη εφαρμογών είναι στενά συνδεδεμένα με την ανάπτυξη μιας γλώσσας προγραμματισμού με όνομα XAML (Extensible Application Markup Language) και το σύστημα απεικόνισης γραφικών Avalon.

Πρόσφατα, προγραμματιστές ελέγχουν περισσότερο υπάρχουσες τεχνολογίες και τις συγχωνεύουν κάτω από το όνομα AJAX (Asynchronous JavaScript + XML).

Γιατί κάποιος θα ήθελε να φτιάξει όμως Flash εφαρμογές? Ένα σημαντικό κίνητρό είναι το ότι οι εφαρμογές του .NET απαιτούν το download του framework για να τρέξει. Το Flash player, αντιθέτως, είναι εγκατεστημένο ήδη στα περισσότερα μηχανήματα και είναι μικρό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των εφαρμογών Flash είναι το ότι τρέχουν σε πολλούς browsers και λειτουργικά συστήματα. Ένα κακό είναι το ότι πολλά firewalls μερικές φορές μπλοκάρουν το Flash περιεχόμενο.
Πηγή: CNet.com
Ενδιαφέρον δε φαίνεται;
Τι είδους εφαρμογές μετατρέπει;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace


Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Sat Apr 02, 2005 12:55 am

Αυτό κατάφερα να βρω.

http://www.xamlon.com/software/xamlonpro/flash/
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”