πρόβλημα μεταγλώττισης στο netbeans 4.1

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

πρόβλημα μεταγλώττισης στο netbeans 4.1

Post by nantia_86 » Tue Sep 27, 2005 12:47 am

Χρησιμοποιώ netbeans 4.1 εδώ και λίγο καιρό,όμως δε τα πάμε και πολύ καλά!
Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω π.χ. να φτιάξω μια κλάση που να βλέπει τις κλάσεις ενός αρχείου
(συγκεκριμένα του api.jar-δομές,Συντιχάκης) και μια ακόμη κλάση (ArrayStack) που έχω ήδη φτιάξει και
η οποία πρέπει και αυτή να βλέπει το api.jar.
Κατά τη μεταγλώττιση στο netbeans μου βγάζει ότι δεν υπάρχουν τα πακέτα που έχω κάνει import, ενώ έχω κάνει την
αντίστοιχη μεταγλώττιση από command prompt με τη βοήθεια της παραμέτρου -classpath της εντολής javac.
Τι πρέπει να κάνω ώστε να γίνει κανονικά η μεταγλώττιση στο netbeans;(να ληφθεί υπόψιν ότι είμαι ολίγον
άσχετη με το συγκεκριμένο πρόγραμμα)
Πρέπει να αποθηκεύσω την κλάση που θέλω να φτιάξω σε συγκεκριμένο κατάλογο και ανάλογα πρέπει να είναι
αποθηκευμένα και τα αρχεία που θέλω να κάνω import σε συγκεκριμένους καταλόγους;
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Sep 27, 2005 2:58 am

Μια λυση ειναι να κανεις unpack τα περιεχομενα του jar στον ιδιο folder που ειναι το ArrayStack τηρωντας παντα τους κανονες των packages.
Πρεπει δηλαδη να υπαρχει o φακελος aueb στο ιδιο directory με το ArrayStack.
Yπαρχει και τροπος να το κανεις απο to netbeans αλλα ειναι πιο απλα ετσι.Βαζεις μετα ολο το φακελο σε jar και παιζει.Αλλιως πρεπει να το κανεις import με το netbeans και να βρεις πως θα κανεις το jar σου μεσα απο το προγραμμα.
Κανε το παραπανω να εισαι σιγουρη.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Tue Sep 27, 2005 10:53 am

Από τα Properties του Project (δεξί κλικ στο project) πας στο Libraries category και δεξιά σου εμφανίζονται τα extra libs που θές για το compile. Πάτα το Add Jar/Folder και επέλεξε το jar που θες.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Tue Sep 27, 2005 1:22 pm

Thanks,thanks!!! :) Επιτέλους κατάλαβα τι έκανα λάθος χάρη στη βοήθειά σας!!!
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”