Βιβλίο για C++?

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
elsa
bit level
bit level

Βιβλίο για C++?

Post by elsa » Sat Nov 26, 2005 4:21 pm

Μήπως έχετε υπ'οψιν σας κανένα καλό βιβλίο για C++ για κάποιον σχετικά αρχάριο?Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Erevodifwntas » Sat Nov 26, 2005 7:36 pm

"Η βίβλος της C++ Primer Plus" της Waite Group είναι από τα καλύτερα ελληνικά βιβλία προγραμματισμού που έχω δει (άσχετο, αλλά ένας καλός καθηγητής φαίνεται και από το βιβλίο που παρέχει στους φοιτητές του)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Sat Nov 26, 2005 10:57 pm

Αυτο που παιρνεις στο αντιστοιχο μαθημα (deitel & deitel) ειναι πολυ καλο κατα την γνωμη μου. Και για αρχαριους και για "προχωρημενους".
Image
MyTHoS_
byte level
byte level

Post by MyTHoS_ » Sat Nov 26, 2005 11:28 pm

Κατα την αποψη μου δεν αξιζει να παρεις ελληνικο βιβλιο.Καλυτερα να παρεις καποιο ξενο γιατι στα ελληνικα βιβλια υπαρχει η ταση ελληνικοποιησης των ορων με αποτελεσμα να μην μαθαινεις τον αντιστοιχο αγγλικο ορο.Εγω μια απο αυτες τις μερες θα παρω βιβλιο για c++.Θα παρω κατι απο εκδοσεις SAMS γιατι κατα την αποψη μου ειναι πολυ καλα τα βιβλια τους.Εχω το C unleashed και εχει τα παντα για c.Οποτε θα ψαξω κατι αντιστοιχο για c++.Αν ειναι να παρεις βιβλιο γενικοτερα για c++ που θα το χρησιμοποιησεις και στο μελλον καλυτερα να παρεις μια "βιβλο".Αν θες απλα να μαθεις βημα βημα c++ καλυτερα να περιμενεις το βιβλιο που θα παρουμε.Γιατι αν παρεις ενα βιβλιο για βημα βημα μετα στο μελλον δεν θα το χρειαζεσαι γιατι πλεον θα ξερεις τα βασικα.Οποτε εξαρταται απο τον σκοπο που το θες.
Γενικα κατα την αποψη μου καλυτερα να παρεις μια "βιβλο" και ας εχει 1500 σελιδες..:shock:
Image
In DaRk Forests I wonder
where Silence lives
and darkness devours the sun..
elsa
bit level
bit level

Post by elsa » Sun Nov 27, 2005 12:06 am

MyTHoS_ wrote:Γενικα κατα την αποψη μου καλυτερα να παρεις μια "βιβλο" και ας εχει 1500 σελιδες..:shock:
Δεν έχω πρόβλημα με το αν είναι μεγάλο απλά θα ήθελα κάποιο που να μην με βάζει κατ'ευθείαν στα βαθειά,να πηγαίνει σιγά σιγά!Και σίγουρα δεν μπορώ να περιμένω αυτό που θα δώσουν,όταν το δώσουν!Έχω το "Η γλώσσα προγραμματισμού c++" του Stroustrup,καλό βιβλίο απ'οτι λένε, αλλά μου φαίνεται δυσνόητο!
MyTHoS_
byte level
byte level

Post by MyTHoS_ » Sun Nov 27, 2005 12:22 am

Ε κοιτα με ενα μεγαλο βιβλιο δεν θα μπεις στα βαθια.Ολα θα ειναι κατηγοριοποιημενα.Ετσι κι αλλιως δεν θα βρεις βιβλιο που να εχει την υλη με τη σειρα που την κανουμε στο μαθημα.Αν παρεις ενα μεγαλο βιβλιο που τα εχει ολα θα μπορεις να πηγαινεις στο καθε κεφαλαιο που σε ενδιαφερει(για παραδειγμα pointers)και να διαβαζεις τι λεει.Στα περισσοτερα ξενα βιβλια στην αρχη λεει σε ποιους απευθυνεται το βιβλιο.Προφανως βρες καποιο που να απευθυνεται και σε προχωρημενους και σε αρχαριους καθως υπαρχουν βιβλια που ειναι μονο για προχωρημενους και βιβλια που ειναι μονο για αρχαριους και σου μαθαινουν μονο τα βασικα.
Image
In DaRk Forests I wonder
where Silence lives
and darkness devours the sun..
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”