Page 1 of 1
copy folder windows scripting
Posted: Sat Dec 31, 2005 2:27 pm
by silegav
Θέλω να κάνω ένα scriptακι που να κάνει τα παρακάτω:
- φτιάχνει έναν φάκελο με την τρέχουσα ημερομηνία
- αντιγράφει τα περιεχόμενα ενός άλλου φακέλου στον φάκελο αυτόν
- σβήνει έναν φάκελο με συγκεκριμένο όνομα
Δεν έχω ξεκινήσει πλήρως το ψάξιμο για το πως θα τα κάνω όλα αυτά, αλλα νομίζω πως είναι μια καλή αρχή εδώ.
Any ideas?
p.s. Στην συνέχεια θα ρωτήσω πως μπορώ να το κάνω να τρέχει σαν scheduled procedure κάθε Παρασκευή π.χ.
Posted: Sat Dec 31, 2005 3:33 pm
by Tomahawk
Την τρεχουσα ημερομηνια πιθανον να τη παρεις με κανα pipeline μετα την εντολη date.Μαλλον αυτη ειναι.
Παντως αυτα ειναι κυριλε πραγματακια.Με λιγο ψαξιμο για windows scripting και shell commands τα εχεις μονταρει ευκολα.
Για το scheduled procedure που ηθελα βασικα να σου πω τσεκαρε αρχικα το help and support των windows για "scheduled tasks".Θα το βρεις στο control panel.Απο οτι κοιταξα μπορεις να τρεξεις οτι θες απο batch-ακια,excutables κτλ κτλ.
Posted: Sat Dec 31, 2005 4:07 pm
by Erevodifwntas
(πάντα υπάρχει και το .Net framework)
Posted: Sat Dec 31, 2005 5:11 pm
by MyTHoS_
Με ενα batch προγραμμα γινεται παρα πολυ ευκολα..Απλα πρεπει να κατσεις λιγη ωριτσα να σχεδιασεις τον μηχανισμο.
Posted: Sat Dec 31, 2005 9:14 pm
by silegav
Βασικά, όπως καταλαβαίνετε είναι minor πρόβλημα και το θέλω για να αποφύγω να κάνω minor πράγματα κάθε βδομάδα, άρα όλα είναι Minor σημασίας...οπότε θα το κοιτάξω,έτσι για πλάκα.
Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο και θα έχει πλάκα τώρα.
Αν έχετε οδηγίες για να μην ψάχνομαι άδικα, πείτε.
Posted: Sun Jan 01, 2006 8:02 pm
by vangos
Αν δεν θες οπωσδήποτε να είναι script μπορείς πολύ εύκολα να το φτιάξεις με Java. Το να πάρεις την ημερομηνία, να δημιουργήσεις και να διαγράψεις φακέλους είναι πολύ εύκολο. Και έχω και έτοιμη ρουτίνα για την αντιγραφή των περιεχομένων ενός φακέλου σε άλλον αν τη χρειαστείς.
Posted: Sun Jan 01, 2006 10:00 pm
by Tomahawk
Αν καταλαβαινω καλα θες απλο folder synchronization προγραμματακι που βρισκεις και ετοιμο.Πρεπει να εχουν και τα windows κατι τετοιο build-in αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.Και προγραμματα και widgets και ενα σωρο κανουν αυτη τη δουλιτσα.Καλυτερη φαση ομως μαλλον ειναι να το κανεις σε java,να το κανεις daemon thread,να φτιαξεις ενα bat αρχειακι που να το τρεχει (javaw -jar FSyncApp.jar) και να το βαλεις αυτο να τρεχει at startup.
Τσεκαρε και αυτο :
http://www.microsoft.com/windowsxp/usin ... files.mspx
ισως σου κανει
Posted: Mon Jan 02, 2006 1:31 pm
by silegav
δεν το'χα σκεφτει να το κάνω σε java. Θα το κοιτάξω ευχαριστώ παιδιά!