Απορία για phpbb
Απορία για phpbb
Λοιπον παλικάρια έχω το εξής πρόβλημα. Έχω στήσει ένα forum σε phpbb, apache, mysql. To προβλημα είναι ότι όταν πάει ένας χρήστης να κάνει εγγραφή υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή του email . Η σελίδα βγάζει error και ο χρήστης γράφεται αυτόματα χωρίς να σταλεί mail.
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το email account δεν είναι στο root του server αλλά στο gmail (το φορουμ είναι υπο κατασκευή και δεν εχω τη δυνατότητα για mail server). Εαν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος θα του χρωστάω χάρη!
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το email account δεν είναι στο root του server αλλά στο gmail (το φορουμ είναι υπο κατασκευή και δεν εχω τη δυνατότητα για mail server). Εαν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος θα του χρωστάω χάρη!
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen

Woody Allen

Θα δοκιμάσω το dias. To google υποστηρίζει smtp (smtp.google.com) αλλά από ότι είδα έχει κάποια προβλήματα με το phpbb. Το smtp του dias ποιο είναι? smtp.aueb.gr?PaP wrote:Μα υποστηρίζει SMTP το GMail ??
Χωρίς SMPT δε μπορείς να χρησιμοποίησεις άλλο server
Μπορείς να χρησιμοποιήσρις το λογαριασμό στο dias
thx
edit. Δοκιμασα και τον Δια αλλά "Ran into problems sending Mail. Response: 535 Authentication rejected ". Σιγουρα κάνω κάτι λάθος αλλά τι είναι αυτο???

Woody Allen

Woody Allen

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
το smtp @aueb(dias.aueb.gr και aueb.gr) δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με ip έξω απο το @aueb domain. Οπότε αυτή η λύση θα δούλευε μόνο εάν έκανες serving το site/forum σου με κάποια ip του πανεπιστημίου.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ακόμα μια ερώτηση για όσους έχουν ασχοληθεί. Εχω περάσει πάνω στο forum τα language packs για το βασικό theme και για το Aeolus. Σκεφτομαι όμως να κάνω ελληνοποίηση ακόμα ενός theme. Για την αλλαγή των εικόνων που πρέπει να γίνουν προτείνετε dreamweaver ή έχετε κάτι άλλο υπόψη? Τελικά να 'ναι καλά το phpbb γιατί αυτή η δουλειά από το 0 δεν έβγαινε όχι σε 1 μήνα αλλά ούτε σε όλη την πρακτική!!!
Woody Allen

Woody Allen

Μια καλή και απλή λύση για να στέλνεις mail από το σπίτι μέσω php είναι να βάλεις στο πεδίο mail function του configuration αρχείου της php το: mail.otenet.gr αν έχεις την otenet ως provider. Έτσι ο mail server σε αφήνει να στείλεις χωρίς authentication αφού στέλνεις από ip της otenet!
Τώρα αν έχεις forthnet ή κάτι άλλο, δεν γνωρίζω τι mail servers έχουν αλλά δεν είναι και δύσκολο να μάθεις. Φαντάζομαι ότι θα'ναι mail.forthnet.gr. Γενικά βάζεις τον server που σου λένε να βάλεις στα smtp settings όταν σου δίνουν δωρεάν email λογαριασμό. Πχ στην otenet μου δίνουν το email : dude@otenet.gr και λένε να βάλω mail.otenet.gr στα smtp και pop settings του mail client μου. Άρα ο mail server τους είναι ο mail.otenet.gr.
Για php το dreamweaver είναι καλό. Για να επεξεργαστείς ή να φτιάξεις νέες εικόνες που λές το phptoshop είναι καλό.
Από περιέργεια και μόνο.. τι θέμα έχει η εργασία σου; Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι απλά το στήσιμο ενός forum...
Τώρα αν έχεις forthnet ή κάτι άλλο, δεν γνωρίζω τι mail servers έχουν αλλά δεν είναι και δύσκολο να μάθεις. Φαντάζομαι ότι θα'ναι mail.forthnet.gr. Γενικά βάζεις τον server που σου λένε να βάλεις στα smtp settings όταν σου δίνουν δωρεάν email λογαριασμό. Πχ στην otenet μου δίνουν το email : dude@otenet.gr και λένε να βάλω mail.otenet.gr στα smtp και pop settings του mail client μου. Άρα ο mail server τους είναι ο mail.otenet.gr.
Για php το dreamweaver είναι καλό. Για να επεξεργαστείς ή να φτιάξεις νέες εικόνες που λές το phptoshop είναι καλό.
Code: Select all
Τελικά να 'ναι καλά το phpbb γιατί αυτή η δουλειά από το 0 δεν έβγαινε όχι σε 1 μήνα αλλά ούτε σε όλη την πρακτική!!!
I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
Οχι εντάξει δεν είναι μόνο αυτό. Το θέμα είναι "Σχεδιαση και ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών γλωσσολογικού περιεχομένου". Η πρακτική έχει πολλά tasks εκ των οποίων το πρώτο ήταν το στήσιμο ενός forum για το ινστιτούτο. Το δεύτερο είναι να φτιάξω ένα site όπου θα μπορεί ο χρήστης να κάνει λεξικογραφική ανάλυση του κειμένου που θα δίνει. Και έχει και άλλα στην πορείαArgi wrote: Από περιέργεια και μόνο.. τι θέμα έχει η εργασία σου; Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι απλά το στήσιμο ενός forum...

Woody Allen

Woody Allen

Ναι. Αντε έλα να γίνουμε πολλοί. Έχει και γυναικείο πληθυσμό. Θα ανοίξει το μάτι σου!!!Δεν ξέρω αν έχει δουλέψει και παλιότερα αλλά μου έχει κάνει εντύπωση το πολύ καλό περιβάλλον του ινστιτούτου. Καμία σχέση με τις κλασικές εταιρείες!PaP wrote:Στο ΙΕΛ δουλεύεις ?
Μπορεί να έρθω και εγώ εκει... για part time
Last edited by Maverick on Fri Oct 13, 2006 10:16 pm, edited 1 time in total.
Woody Allen

Woody Allen