Ποια γλώσσα ή πλατφόρμα προτιμάτε για να φτιάξετε ένα site?
Μακρυά από flash και AJAX. Όταν ανοίγω το source μιας σελίδας θέλω να βλέπω τι έχει από πίσω και όχι να βλέπω ένα object και binary data να πηγαινοέρχονται. Υποτίθεται ότι κατευθυνόμαστε προς Semantic Web όπου τα περιεχόμενα των σελίδων θα είναι machine processable και θα έχουν και νόημα για τις μηχανές. Σελίδες αυτού του τύπου κάθε άλλο παρά βοηθούν.
Βέβαια το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά για ρωτήστε και αυτούς (εμάς δηλαδή) που θέλουν να βρουν τρόπους να επεξεργάζονται αυτόματα τα περιεχόμενα του Web...
Βέβαια το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι καλύτερο, αλλά για ρωτήστε και αυτούς (εμάς δηλαδή) που θέλουν να βρουν τρόπους να επεξεργάζονται αυτόματα τα περιεχόμενα του Web...
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
XHTML,ASP,PHP,JSP κτλ. Οτιδήποτε δηλαδή στο source code έχει πληροφορία και όχι κώδικα που θα κάνει εμφανισιακά παπατζιλίκια ! lol
Παρόλαυτα το ΑJAX μπορεί να είναι αρκετά βολικό σε δίαφορες περιπτώσεις, όπως πχ στο δυναμικό έλεγχο φορμών, και προσωπικά το θεωρώ αρκετά χρήσιμο σε πολλές πειρπτωσεις. Αντιθέτως το Flash δεν το μπορώ καθόλου γιατί χρειάζεσαι plugin για να το δεις καθώς και γιατί βαραίνει πολύ η σελίδα και αν δεν έχεις καλή σύνδεση κάνει συνήθως 40 ώρες να φορτώσει!
Παρόλαυτα το ΑJAX μπορεί να είναι αρκετά βολικό σε δίαφορες περιπτώσεις, όπως πχ στο δυναμικό έλεγχο φορμών, και προσωπικά το θεωρώ αρκετά χρήσιμο σε πολλές πειρπτωσεις. Αντιθέτως το Flash δεν το μπορώ καθόλου γιατί χρειάζεσαι plugin για να το δεις καθώς και γιατί βαραίνει πολύ η σελίδα και αν δεν έχεις καλή σύνδεση κάνει συνήθως 40 ώρες να φορτώσει!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- rigo
- Gbyte level
Ναι αλλά κοίταξε αυτό http://www.thelossproject.net/ και πες μου πώς μπορείς να το κάνεις με XHTML;
Πιστεύω το θέμα είναι για ποιό σκοπό φτιάχνεται ένα site! Αν δίνει βάρος στις πληροφορίες του τοτέ θα χρειαστεί κάτι απλό και εύκολο, για να έχει και πρόσβαση ο χρήστης σε αυτές. Αλλά αν είναι απλά μια παρουσίαση ας πούμε, ένα ωραίο flashάκι είναι οτι πρέπει!!

Πιστεύω το θέμα είναι για ποιό σκοπό φτιάχνεται ένα site! Αν δίνει βάρος στις πληροφορίες του τοτέ θα χρειαστεί κάτι απλό και εύκολο, για να έχει και πρόσβαση ο χρήστης σε αυτές. Αλλά αν είναι απλά μια παρουσίαση ας πούμε, ένα ωραίο flashάκι είναι οτι πρέπει!!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Σε γενικές γραμμές με κάλυψε ο P3. Θα πρότεινα μόνο, όπου χρειάζεται δυναμικός έλεγχος φορμών, να χρησιμοποιούνται κάποια κομμάτια Javasrcript και όχι full AJAX. Με αυτόν τον τρόπο η πληροφορία αυτή-καθεαυτή υπάρχει στη σελίδα, αλλά με Javascript μπορείς να τη χειρίζεσαι και να την παρουσιάζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.rigo wrote:Και αντ' αυτού τι προτείνεις;vangos wrote:Μακρυά από flash και AJAX.
Όσο για το site που δίνεις ως παράδειγμα rigo, δεν καταλαβαίνω τι καλό του βρίσκεις. Αν το θέτεις από πλευράς εντυπωσιασμού ok. Αλλά από πλευράς λειτουργικότητας είναι δεν είναι και ό,τι πιο βολικό. Μία ώρα κάνω για να βρω που πρέπει να πατήσω για να με πάει στην επόμενη σελίδα!
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
κοιτάχτε, εγώ έχω δουλέψει με ASP .NET (framework 1.1). Ήταν αρκετά ωραίο το να γράφεις OOP κώδικα για web apps και επίσης στο ASP .NET διαχώριζε το κώδικα από το HTML κομμάτι, κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται στα Java servlets. Αυτό που με χαλούσε ήταν ότι όλα έπρεπε να είναι microsoft (IIS), ο κώδικας ήταν κλειστός (dll) και το ASP .NET έφτυνε πραγματικά πολυυυυύ άχρηστο κώδικα στo HTML και το έκανε πολύ βαρύ.
Επίσης δεν έχω ασχοληθεί με JSP και AJAX. Mέχρι στιγμής πιο ελκυστική μου φαίνεται η PHP, κυρίως λόγω open source προφιλ και ότι ελέγχω εγώ τι παράγεται. Σύντομα θα πιάσω το ruby.
Μιλάμε μόνο για site, οχι web services (SOAP κλπ)
Επίσης δεν έχω ασχοληθεί με JSP και AJAX. Mέχρι στιγμής πιο ελκυστική μου φαίνεται η PHP, κυρίως λόγω open source προφιλ και ότι ελέγχω εγώ τι παράγεται. Σύντομα θα πιάσω το ruby.
Μιλάμε μόνο για site, οχι web services (SOAP κλπ)
- PaP
- Venus Project Founder
AJAX
user friendly & usable όταν χρησιμοποιείτα με μέτρο, φτιάχνεις σελίδες/εφαρμογές που είναι πιο κατανοητές και εύχρηστες καθώς υπάρχει πιο έντονο το στοιχείο της αλληλεπίδρασης
μικρότερα load σε servers, δίκτυα
Μη ξεχνάτε μια απλή τεχνική είναι, δεν είναι για να δείχνει περιέχομενο ούτε php ούτε jsp είναι μην μπερδεύεστε
Και χρησιμοποιείτε σε εφαρμογές όχι απλά να δείνει contents
Οσο για πλατφόρμα
Ruby On Rails
user friendly & usable όταν χρησιμοποιείτα με μέτρο, φτιάχνεις σελίδες/εφαρμογές που είναι πιο κατανοητές και εύχρηστες καθώς υπάρχει πιο έντονο το στοιχείο της αλληλεπίδρασης
μικρότερα load σε servers, δίκτυα
Μη ξεχνάτε μια απλή τεχνική είναι, δεν είναι για να δείχνει περιέχομενο ούτε php ούτε jsp είναι μην μπερδεύεστε
Και χρησιμοποιείτε σε εφαρμογές όχι απλά να δείνει contents
Οσο για πλατφόρμα
Ruby On Rails
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
εγώ τώρα τελευταία έχω πιάσει JSP k servlets.. Δε δείχνει τραγικά δύσκολο και υπάρχει διαχωρισμός ΟΟ κώδικα από το HTML κομμάτι so far...Θα επανέλθω με πιο εμπεριστατωμένη γνώμη..
Το flash μ εκνευρίζει. Όχι μόνο δεν μπορείς να δεις τι παίζει από πίσω και είναι και βαρύ, αλλά έχει γεμίσει κι ο κόσμος από δαύτα...Είναι και σπαστικό να τα φτιάξεις..Ξου!!
Το flash μ εκνευρίζει. Όχι μόνο δεν μπορείς να δεις τι παίζει από πίσω και είναι και βαρύ, αλλά έχει γεμίσει κι ο κόσμος από δαύτα...Είναι και σπαστικό να τα φτιάξεις..Ξου!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: MSc
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
PHP + PostgreSQL + Jscript (for dynamic pages)
XHTML + Jscript (for static pages)
Επίσης τώρα τελευταία κοιτάζω και το AJAX και μπορώ να πω υπάρχει ένας ερωτισμός μεταξύ μας
. Σε αντίθεση Flash suckzzzzz
XHTML + Jscript (for static pages)
Επίσης τώρα τελευταία κοιτάζω και το AJAX και μπορώ να πω υπάρχει ένας ερωτισμός μεταξύ μας

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Επίσης προς υπεράσπιση του Flash..
Στην πραγματικότητα υπάρχει ολόκληρη scripting γλώσσα πίσω από το Flash ονόματι actionscript στην οποία μπορείς να γράψεις κανονικό κώδικα..
Τα παιχνιδάκια κτλ που κυκλοφορούν είναι γραμμένα έτσι , απλά ο Editor είναι πλήρως γραφικός , αυτό δεν σημαίνει οτι είναι αδύναμος..
Επίσης το οτι γίνεται compilation είναι σπαστικό αλλά υπο μια έννοια είναι καλό καθώς είναι μια extra προστασια από τον ανταγωνισμό..
Επίσης τα movies φορτώνονται δυναμικά και ακόμα και με μικρό bandwidth γίνονται stream ουσιαστικά , δηλαδή μπορεί να αρχίζει να παίζει το clipaκι έχοντας κατεβεί μόνο το 1/3 του (+mp3 streams +flv videos +images κτλ) και το υπόλοιπο να προλαβαίνει να κατέβει καθώς παίζεται , χωρίς καμμία καθυστέριση , πιστεύω οτι είναι σχεδιασμένο με πολύ σοφιστικέ τρόπο..
Βάλτε και σαν Extra ότι παίζει σε Windows/Linux/MacOS ..
Τα κακά του είναι οτι είναι ένα οτι είναι της Adobe (μπλιάξ
) και 2ον οτι θέλει (και είναι plugin)..
Στην πραγματικότητα υπάρχει ολόκληρη scripting γλώσσα πίσω από το Flash ονόματι actionscript στην οποία μπορείς να γράψεις κανονικό κώδικα..
Τα παιχνιδάκια κτλ που κυκλοφορούν είναι γραμμένα έτσι , απλά ο Editor είναι πλήρως γραφικός , αυτό δεν σημαίνει οτι είναι αδύναμος..
Επίσης το οτι γίνεται compilation είναι σπαστικό αλλά υπο μια έννοια είναι καλό καθώς είναι μια extra προστασια από τον ανταγωνισμό..
Επίσης τα movies φορτώνονται δυναμικά και ακόμα και με μικρό bandwidth γίνονται stream ουσιαστικά , δηλαδή μπορεί να αρχίζει να παίζει το clipaκι έχοντας κατεβεί μόνο το 1/3 του (+mp3 streams +flv videos +images κτλ) και το υπόλοιπο να προλαβαίνει να κατέβει καθώς παίζεται , χωρίς καμμία καθυστέριση , πιστεύω οτι είναι σχεδιασμένο με πολύ σοφιστικέ τρόπο..
Βάλτε και σαν Extra ότι παίζει σε Windows/Linux/MacOS ..
Τα κακά του είναι οτι είναι ένα οτι είναι της Adobe (μπλιάξ

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

Οι JSF δημιουργήθηκαν γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να διαχωριστεί η παρουσίαση (δηλ. η HTML, CSS κλπ.) από τον κώδικα. Η JSP σελίδες μπορούν να έχουν μέσα κώδικα java και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο.tsilochr wrote:...για web apps και επίσης στο ASP .NET διαχώριζε το κώδικα από το HTML κομμάτι, κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται στα Java servlets.
-
- Gbyte level