Google Earth σε website

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Google Earth σε website

Post by AnINffected » Fri Aug 31, 2007 11:56 pm

Εδώ και κάποιες μέρες ψάχνω να βρώ αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί η υδρόγειος της Google σε ένα site (με περιβαλλοντολογικά θέματα), όπως γίνεται με την υπηρεσία Google Maps.

Στην σελίδα με τα API's της Google δεν βρήκα κάτι για το Google Earth, αλλά ύστερα ανακάλυψα το Google Earth COM API και σκέφτηκα μήπως μπορώ να κάνω κάτι έμμεσα με αυτό, γράφοντας ίσως μία web εφαρμογή η οποία να λαμβάνει στοιχεία από το Google Earth και να τα εμφανίζει στη σελίδα.

Αλλά δεν ξέρω ποιές είναι οι δυνατότητες/περιορισμοί του API και το documentation που παρέχουν δεν είναι αρκετά διαφωτιστικό.Επίσης δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα προέκυπταν νομικά ζητήματα από κάτι τέτοιο.Έτσι, λεω να κερδίσω λίγο χρόνο από την προσπάθεια μελέτης του ρωτώντας σας.

Δεν με βλέπω να ακολουθώ αυτή τη διαδρομή γιατί μάλλον είναι υπερβολικά φιλόδοξο το σχέδιο (ούτως ή άλλιώς όλο και κάποιος θα με είχε προλάβει αν είναι εφικτό), αλλά λέω, αν και εφ'όσον έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα, μήπως θα μπορούσατε μου δώσετε καμία ιδέα, συμβουλή κλπ!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sat Sep 01, 2007 9:10 am

Για να χρησιμοποιήσεις ένα COM API μέσα σε browser, πρέπει να φτιάξεις ένα ActiveX control (που έχει αρκετά προβλήματα, όπως ότι δουλεύει μόνο με Internet Explorer). Επίσης, υποψιάζομαι ότι για να χρησιμοποιήσεις το API αυτό πρέπει να έχεις ήδη εγκαταστήσει το Google Earth, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα μετά το web-based πράγμα...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Sep 01, 2007 1:04 pm

Για να χρησιμοποιήσεις ένα COM API μέσα σε browser, πρέπει να φτιάξεις ένα ActiveX control (που έχει αρκετά προβλήματα, όπως ότι δουλεύει μόνο με Internet Explorer).
Σωστό.Και το μήνυμα "click to activate and use this control" είναι αρκετά εκνευριστικό.
Επίσης, υποψιάζομαι ότι για να χρησιμοποιήσεις το API αυτό πρέπει να έχεις ήδη εγκαταστήσει το Google Earth, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα μετά το web-based πράγμα...
Όντως έτσι είναι.
Πιό συγκεκριμένα, αναφέρεται οτί το Google Earth πρέπει να είναι εγκαταστημένο στον ίδιο υπολογιστή οπού θα τρέχει η εφαρμογή σου.
Σκέφτηκα οτί θεωρητικά θα μπορούσε το Google Earth να βρίσκεται στο server μαζί με την εφαρμογή, αλλά ακόμη και να βρισκόταν server που να επιτρέπει κάτι τέτοιο (αλήθεια, γίνεται; ), φοβάμαι να αναλογιστώ τί θα χρειαζόταν ο client ώστε να εμφανίσει την Υδρόγειο (είναι δυνατό αυτό χωρίς το Google Earth; ).

Και πάλι όμως δυσκολευόμουν να καταλάβω τί νόημα θα είχε το API σε μία μη-web εφαρμογή, από τη στιγμή που έτσι και αλλιώς θα έχεις και το Google Earth μαζί.Μόνο ίσως για να εμφανίζεις κάποια στοιχεία στο context της εφαρμογής σου;
Γι'αυτό το λόγο μου έμεινε η εντύπωση οτί το API προορίζεται για web apps.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sat Sep 01, 2007 1:42 pm

AnINffected wrote:Γι'αυτό το λόγο μου έμεινε η εντύπωση οτί το API προορίζεται για web apps.
Όχι, δεν νομίζω το COM API να προορίζεται για web apps, αλλά για κλασικές desktop apps μάλλον. Για web apps, δες το api του Google Maps.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Sep 01, 2007 2:22 pm

Το γνωρίζω για το Google Maps, απλά πιστεύω οτί για ένα τέτοιο site θα ήταν πιο βολική μια τρισδιάστατη απεικόνιση της Γης, γι'αυτό και προέκυψε το όλο θέμα.Αλλά η καλύτερη λύση που απομένει είναι μάλλον το Maps (εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο).
Σ'ευχαριστώ πολύ mikem! :)
Ada Lovelace

Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”