Απορία για JAR αρχεία
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Απορία για JAR αρχεία
Ξέρει κανείς ποια είναι η διαφορά των JAR αρχείων από τα exe και πως μπορούμε να κάνουμε ένα αρχείο class σε JAR;(όχι από IDE)
- Einherjar
- Venus Project Founder
λέει χωρίς ide ο άνθρωπος 
με χρήση της εντολής jar μπορείς να φτιάξει τέτοιο αρχείο. τσέκαρε τα options πρώτα.
Η διαφορά είναι ότι ενώ τα exe είναι μεταγλωτισμένα προγράμματα για native εκτέλεση (δε μπορείς δηλαδή τυπικά να πάρεις ένα exe και να το τρέξεις σε linux χωρίς emulation), τα classes που περιέχονται στα jars περιέχουν java bytecode ο οποίος διερμηνεύεται (ή μεταγλωτίζεται-δεν είμαι σίγουρος) κάθε φορά που το εκτελείς.

με χρήση της εντολής jar μπορείς να φτιάξει τέτοιο αρχείο. τσέκαρε τα options πρώτα.
Η διαφορά είναι ότι ενώ τα exe είναι μεταγλωτισμένα προγράμματα για native εκτέλεση (δε μπορείς δηλαδή τυπικά να πάρεις ένα exe και να το τρέξεις σε linux χωρίς emulation), τα classes που περιέχονται στα jars περιέχουν java bytecode ο οποίος διερμηνεύεται (ή μεταγλωτίζεται-δεν είμαι σίγουρος) κάθε φορά που το εκτελείς.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
http://en.wikipedia.org/wiki/Just-in-time_compilationEinherjar wrote:λο οποίος διερμηνεύεται (ή μεταγλωτίζεται-δεν είμαι σίγουρος) κάθε φορά που το εκτελείς.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie