Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για συζητήσεις παλαιοτέρων ετών κοιτάξτε στην κατηγορία "Παλιές Συζητήσεις "
lillbo
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Post by lillbo » Thu Oct 13, 2011 10:24 pm

συγγνωμη αν ειναι offtopic αλλα θα ηθελα να ρωτησω καποιος που ξερει απο τα μαθηματα ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ! ποιο θεωρειτε πιο ευκολο, πιο βατο και λιγοτερο απαιτητικο...?
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Thu Oct 13, 2011 10:34 pm

lillbo wrote:συγγνωμη αν ειναι offtopic αλλα θα ηθελα να ρωτησω καποιος που ξερει απο τα μαθηματα ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ! ποιο θεωρειτε πιο ευκολο, πιο βατο και λιγοτερο απαιτητικο...?
Χωρις να ξερω για επικοινωνια ανθρ-υπολ, νομιζω η επαληθευση ειναι πιο βατο.εχει εργασια προαιρετικη και σημειωσεις παιρνεις απο βιβλιοδιανομη(70 σελιδες).βιβλιο δεν εχει.το αλλο μαθημα πρεπει να εχει υποχρεωτικη εργασια και πρεπει να θελει συνεχη παρακολουθηση απο οτι εχω καταλαβει.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
lillbo
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lillbo » Thu Oct 13, 2011 10:36 pm

σε ευχαριστω πολυ!
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Oct 13, 2011 10:48 pm

Συνεχή παρακολούθηση? :-p
Όχι δεν θέλει παρακολούθηση η επικοινωνία έχει όμως ένα project το οποίο είναι αρκετά μεγάλο.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Oct 14, 2011 12:33 am

ja_the_invincible wrote:Συνεχή παρακολούθηση? :-p
Όχι δεν θέλει παρακολούθηση η επικοινωνία έχει όμως ένα project το οποίο είναι αρκετά μεγάλο.
Τοτε λαθος ειχα καταλαβει περσυ απο διαφορους καταστροφολογους :-p :-p !!
Λεω να το παρω φετος,ποσο μεγαλο το project???Τι ηταν ακριβως?
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Fri Oct 14, 2011 11:16 am

Είχα πάει και κανα 3άρι φορές :lol:, κυρίώς βέβαια γιατί έπεφτε μαζί με λογική, όπου δεν πρέπει να χάνεις διαλέξεις.
Θα ήθελα να το έχω παρακολουθήσει περισσότερο βέβαια, λόγω Παπαιωάννου, αλλά ντάξει και να μην παρακολουθείς δεν χάνεις κάτι φοβερό.

Η εργασία ήταν ένα παιχνιδάκι (πυργόλεξο) για Android. Νομίζω πρέπει να άφηνε να το κάνεις και σε Java ή C#.
Είχε αρκετή δουλείτσα, όμως την κάναμε μαζί με τα Κατανεμημένα, οπότε σκέτη είναι σίγουρα πιο βατή.
Φέτος λογικά κάτι παρόμοιο θα είναι.
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Fri Oct 14, 2011 11:38 am

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό thread, αλλά μήπως ξέρει κανείς πότε θα βγει ο νέος οδηγός προπτυχιακών σπουδών (2011 - 2012) για να μάθουμε ποια μαθήματα κύκλου θα είναι υποχρεωτικά και ποια θα είναι επιλογής ;

Αν θα αργήσει, ξέρει κανείς από πρώτο χέρι ποιες θα είναι οι αλλαγές στους κύκλους αυτό το έτος ;

Ευχαριστώ. :-)
Image
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Fri Oct 14, 2011 11:46 am

Θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Γίνεται κάποιο σεμινάριο (ή κατι τέτοιο) που να μας βοηθάνε να διαλέξουμε κύκλο?? Κάποια ενημέρωση κάτι στο 3ο έτος???
(σορι αν είμαι σε λάθος thread)
Η τύχη είναι άθροισμα συμπτώσεων...
Albert Einstein
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Fri Oct 14, 2011 11:55 am

@johnnyextrem: Τα υποχρεωτικά κύκλων δεν αλλάζουν τα ίδια θα είναι. :smt023 Κάποιες προσθήκες και κανα 2 μικρές αλλάγεςς αν έχουν γίνει.

Σεμινάριο? Μπα. Μόνο μια ενημέρωση είχε γίνει νομίζω πέρυσι κύριως για τον κύκλο των μαθηματικών και τον κύκλο των οικονομικών νομίζω. Μην σε καίνε τόσο οι κύκλοι, πιο πολύ κοίτα τι μαθήματα σου αρέσουν και με τι θες να ασχοληθείς και τους βρίσκεις τους κύκλους. ;)
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Fri Oct 14, 2011 12:29 pm

mpatsis wrote:@johnnyextrem: Τα υποχρεωτικά κύκλων δεν αλλάζουν τα ίδια θα είναι. :smt023 Κάποιες προσθήκες και κανα 2 μικρές αλλάγεςς αν έχουν γίνει.
Ρωτάω γιατί μπορεί κάποια μαθήματα που θα δώσω στο χειμερινό εξάμηνο να μετακινηθούν απροειδοποίητα στο εαρινό.
Image
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Oct 14, 2011 12:32 pm

blossom wrote:Θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Γίνεται κάποιο σεμινάριο (ή κατι τέτοιο) που να μας βοηθάνε να διαλέξουμε κύκλο?? Κάποια ενημέρωση κάτι στο 3ο έτος???
Όχι.Αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον καθηγητή που είναι υπεύθυνός σου.
marilou555
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by marilou555 » Sat Oct 15, 2011 4:59 pm

Μια ερώτηση για τα Οικονομικά.... Μου είπαν ότι έχει μπόλικα μαθηματικά (μπορώ να πώ πως δεν το χω ΚΑΘΟΛΟΥ) και δεν έχει τόσο σχέση με τα οικονομικά (θεωρητικά).... Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει να ξέρω και τι συμβαίνει. Όπως και το πόσο θεωρητικός είναι ο κύκλος των δικτύων.... Ευχαριστώ ;)
- Be there or be square -
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sat Oct 15, 2011 5:15 pm

marilou555 wrote:Μια ερώτηση για τα Οικονομικά.... Μου είπαν ότι έχει μπόλικα μαθηματικά (μπορώ να πώ πως δεν το χω ΚΑΘΟΛΟΥ) και δεν έχει τόσο σχέση με τα οικονομικά (θεωρητικά).... Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει να ξέρω και τι συμβαίνει. Όπως και το πόσο θεωρητικός είναι ο κύκλος των δικτύων.... Ευχαριστώ ;)
Ο κύκλος των δικτύων δεν είναι καθόλου θεωρητικός. Κατανεμημένα(project 60%), δίκτυα 2(ασκησούλες και ένα σχετικά μικρό project) αι αρχιτεκτονική (project 50%).
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sat Oct 15, 2011 5:20 pm

Τα δίκτυα και οι βάσεις είναι οι λιγότερο θεωητικοί κύκλοι.Νομίζω όλα τα μαθήματα έχουν projects.
Για τα οικονομικά αυτό που ξέρω είναι ότι ασχολούνται με ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν εφαρμογή στην πληροφορική , δηλαδή δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά που κάνουν άλλα τμήματα - και είναι αρκετά εξεζητημένα.Θεωρώ επίσης ότι αν και οι περισσότεροι παίρνουν τον κύκλο σαν τσόντα για το πτυχίο αυτός προυποθέτει αρκετές γνώσεις.
π.χ πώς θα κάνεις ( καλά ) οικονομικά δικτύων αν δεν ξέρεις καλά την θεωρία των δικτύων?
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Sat Oct 15, 2011 5:54 pm

ja_the_invincible wrote:
blossom wrote:Θέλω να ρωτήσω κι εγώ κάτι... Γίνεται κάποιο σεμινάριο (ή κατι τέτοιο) που να μας βοηθάνε να διαλέξουμε κύκλο?? Κάποια ενημέρωση κάτι στο 3ο έτος???

Όταν λες καθηγητής υπέυθυνός μου?? Με ενδιαφέρουν τα οικονομικά σε συνδιασμό με την πληροφορική αρκετά από κει και πέρα δν ξέρω ποιος άλλος κύκλος θα παρείχε καλές γνώσεις γύρω από αυτόν τον τομέα.... :?:
Albert Einstein
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sat Oct 15, 2011 7:30 pm

blossom wrote:
ja_the_invincible wrote:

Όταν λες καθηγητής υπέυθυνός μου?? Με ενδιαφέρουν τα οικονομικά σε συνδιασμό με την πληροφορική αρκετά από κει και πέρα δν ξέρω ποιος άλλος κύκλος θα παρείχε καλές γνώσεις γύρω από αυτόν τον τομέα.... :?:
Θεωρητικά έχει ανατεθεί σε κάθε καθηγητή μια λίστα φοιτητών για τους οποίους είναι υπεύθυνοι και μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα τέτοια.
Βέβαια μπορείς να πας να ρωτήσεις οποιονδήποτε καθηγητή θέλεις εσύ, οι περισσότεροι είναι ιδιαίτερα ανοιχτοί για συζήτηση.
Είναι καλύτερα βέβαια να επιλέξεις εσύ να μιλήσεις με καθηγητές που εμπιστεύεσαι παρά να περιοριστείς στον επιβλέποντα καθηγητή.
Κάπου μεσα στο forum υπάρχει η λίστα των επιβλέποντων καθηγητών και των φοιτητών που τους έχουν ανατεθεί.
Αν σε ενδιαφέρει με λίγο ψάξιμο θα τη βρεις.

Πάντως από τα καλύτερα μαθήματα που συσχετίζουν οικονομικά με πληροφορικά είναι η επιχειρησιακή έρευνα.
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Sat Oct 15, 2011 7:40 pm

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Πρέπει να διαλέξω κύκλο που να με βοηθά εξίσου να καταρτιστώ σ αυτό τον τομέα... Θέλει ψάξιμο και συζήτηση...
Albert Einstein
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sat Oct 15, 2011 7:45 pm

blossom wrote:Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Πρέπει να διαλέξω κύκλο που να με βοηθά εξίσου να καταρτιστώ σ αυτό τον τομέα... Θέλει ψάξιμο και συζήτηση...
Αν σε ενδιαφέρουν ή σε μισοενδιαφέρουν τα οικονομικά μην το σκέφτεσαι καν και επέλεξε τον κύκλο.
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Sat Oct 15, 2011 7:54 pm

Έψαξα τη λίστα καθηγητών που αναλογούν στον κάθε φοιτητή και δεν πρέπει να έχει ανανεωθεί απτο 2008 οπότε μάλλον θα βρω μόνη μου κάποιον....
Τον ένα κύκλο τον έχω διαλέξει τον άλλον ψάχνωωωω....
Albert Einstein
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Sat Oct 15, 2011 7:55 pm

blossom wrote:Έψαξα τη λίστα καθηγητών που αναλογούν στον κάθε φοιτητή και δεν πρέπει να έχει ανανεωθεί απτο 2008 οπότε μάλλον θα βρω μόνη μου κάποιον....
Τον ένα κύκλο τον έχω διαλέξει τον άλλον ψάχνωωωω....
Γενικά τι άλλο σε ενδιαφέρει πέρα από τα οικονομικά?
Πολλοί τα συνδιάζουν με τον κύκλο των Πληροφοριακών Συστημάτων!
blossom
byte level
byte level

Post by blossom » Sat Oct 15, 2011 8:00 pm

Θέλω να μου πει κάποιος με τι σχετίζεται ακριβώς ο κάθε κύκλος για να αποφασίσω.. Δυστυχώς δεν έχω σήμερα χρόνο για να το ψάξω γιατί διαβάζω.. Σ ευχαριστώ και πάλι... :-)
Albert Einstein
evridiki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by evridiki » Sat Oct 15, 2011 9:11 pm

marilou555 wrote:Μια ερώτηση για τα Οικονομικά.... Μου είπαν ότι έχει μπόλικα μαθηματικά (μπορώ να πώ πως δεν το χω ΚΑΘΟΛΟΥ) και δεν έχει τόσο σχέση με τα οικονομικά (θεωρητικά).... Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει να ξέρω και τι συμβαίνει. Όπως και το πόσο θεωρητικός είναι ο κύκλος των δικτύων.... Ευχαριστώ ;)

εχω παρει οικονομικα και τα 3 υποχρεωτικα μαθηματα και κατα την γνωμη μου τα μαθηματικα που εχει μεσα δεν ειναι τοσο βαρια .Ενταξει κατα βαση ειναι μαθηματικα αλλα δε θα σου ζητησουν τιποτα πολυ εξηζητημενο ή κατι που δεν εχει διδαχθει ή δε σου εχουν πει να το προσεξεις .Επισης νομιζω οτι ειναι και σαν εννοια τα μαθηματα βατα ειδικα η επιχειρισιακη ερευνα.Και παντα μπορεισ να παρακολουθησεις (ειδικα τα φροντηστηρια) και βλεπεις
Post Reply

Return to “Μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων”