nik_sak wrote:υπαρχει καποιος που να εκανε πρακτικη τα προηγουμενα χρονια σε καποια απο τις εταιριες που προσφερουν θεση και φετος, να μας πει την εμπειρια του και οτι χρησιμο μπορει να ξερει, καλα , κακα κλπ ?
τις παραθετω ολες μαζι:
Means4
http://www.palo.gr
SiEBEN
Tecvokate
INTRACOM TELECOM
M-STAT
Awapai
Systema Technologies A.E.
MDATA
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
The Swatch Group (Greece) SA
QUALIA
ELXIS s.a.
Ericsson Hellas
ATHENS PLAZA
IMC TECHNOLOGIES
Forthnet Group
AGILTHECH
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ
επισης αν εχει καποιος κανενα tip για τα βιογραφικα και αν μπορει να περιγραψει λιγο τι διαδικασια που ακολουθειται θα ηταν χρησιμο : δλδ εμεις κανουμε τις αιτησεις με τα βιογραφικα, οι εταιριες επιλεγουν αυτους που ειναι καταλληλοι για την καθε θεση , και μετα τι?
Λοιπόν όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής τα βιογραφικά δεν παίζουν και φοβερό ρόλο.Με αυτά οι εταιρίες απλώς καλούν άτομα σε συνέντευξη και μέσα από τη συνέντευξη ουσιαστικά γίνεται η επιλογή των επικρατέστερων.Θα δείτε ότι θα σας πάρουν τηλέφωνο από διάφορες εταιρίες για συνέντευξη.Καλό είναι να πάτε σε όλες.
Όσον αφορά τώρα τις παραπάνω εταιρίες...Θα σου πω για μερικές απο αυτές στις οποίες είχαν πάει γνωστοί μου και μερικές απο τις οποίες είχα περάσει και γω απο συνέντευξη...
1)
http://www.palo.gr- Ουσιαστικά είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα.Δεν έχει γραφεία.Όλοι δουλεύουν από το σπίτι.Η καινοτομία της εταιρίας είναι ένας αλγόριθμος που συγκεντρώνει όλες τις εφημερίδες(ή τις ειδήσεις) με κάποια κριτήρια.Τώρα για ακριβέστερη περιγραφή δεν θυμάμαι.Γνώσεις από συστήματα ανάκτησης είναι χρήσιμες καθώς έχω την εντύπωση η δουλειά σου περιορίζεται στο πως να κάνεις τις σελίδες να εμφανίζονται πρώτες στο googlarisma...Πάλι δεν ξέρω ακριβώς το αντικείμενο εργασίας αλλά αυτό είναι σαν πρώτη ιδέα.
2)
Sieben- Τα γραφεία της εταιρίας είναι στον Γέρακα.Εταιρία περίπου 10 χρόνων.Είχα περάσει από συνέντευξη και μου φάνηκε αρκετά οργανωμένη.Επίσης νομίζω οτι προσφέρει περισσότερες από μία θέσεις(με διαφορετικά αντικείμενα η κάθε μία).Έιχα ακούσει ότι ενας φίλος γνωστού είχε κάνει εφαρμογή android.Σημαντικό επίσης είναι ότι η εταιρία αυτή ψάχνει να κρατήσει άτομα και για μετά την πρακτική(τουλάχιστον έτσι μου είχαν πει στην συνέντευξη).
3)
Intracom Telecoms-H εταιρία αυτή αν μη τι άλλο είναι από τις πιο γνωστές.Κάθε υποψήφιος μπορεί να περάσει από 2 η και 3 συνεντεύξεις(την ίδια μέρα)... Βρίσκεται στη λεωφόρο Μαρκοπούλου.Ασχολείται κυρίως με εφαρμογές σε κινητά(φίλος μου έκανε εφαρμογή android).Το ωράριο προσφέρεται σε 2 ή 3 μέρες τη βδομάδα έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι 20 ώρες(και όχι κάθε μέρα από τέσσερις).Βολικό για όσους μένουν μακριά...Επίσης στον φίλο μου που έκανε πρακτική του πρόσφεραν θέση part time(20 ωρες / βδομαδα) και μετά το πέρας της πρακτικής για να συνεχίσει μέχρι να μπει φαντάρος με 500 ευρώ αν θυμάμαι καλά...
4)
Awapai-Εταιρία με mobile εφαρμογές.Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.Ένας γνωστός μου πάντως ήταν ευχαριστημένος
5)
Agiltech-Τα γραφεία της είναι στον χολαργό/νέο ψυχικό.Φιλικό περιβάλλον.Παρόλα αυτά οι φοιτητές δεν παίρνουν σοβαρές εργασίες.Είναι η εταιρία που έκανα εγώ πρακτική.Θα έλεγα να προτιμήσετε μια από τις προηγούμενες αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό/απαιτητικό...
Επισης βλέπω ότι στην λίστα είναι και η Ericsson.Γνώμη μου είναι τέτοια ονόματα να τα προτιμάτε...
Αυτά...