Πρακτική Άσκηση

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής. Για συζητήσεις παλαιοτέρων ετών κοιτάξτε στην κατηγορία "Παλιές Συζητήσεις "
marilou555
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Re: Πρακτική Άσκηση

Post by marilou555 » Wed Feb 19, 2014 6:18 pm

Ξέρει κάποιος για πρακτική στην εταιρία "MONEY MARKET ΑΕ ΧΡΗΜ/ΚΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ" τι παίζεται?
- Be there or be square -
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 21, 2014 1:18 pm

Τις εταιριες που ειναι διαθεσιμες μπορουμε να τις ξερουμε απο πριν 'η απλα μας εμφανιζονται οταν γινει accepted η αιτηση μας για πρακτικη? 'η γενικοτερα ποιες εταιριες εχουν εισαχθει στο δαστα?
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by lost_noni_dw » Fri Feb 21, 2014 1:26 pm

Οι αγγελίες φαίνονται όταν έχει γίνει accepted η αίτησή σου.
Image
marilou555
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by marilou555 » Tue Feb 25, 2014 3:57 pm

Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς για την εταιρία Financial Academy που υπεύθυνος είναι ένας τύπος που λέγεται παναγιώτης Τζέλλος και κάνει start-ups?
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Tue Feb 25, 2014 4:12 pm

Και για την Obrela κανεις καποια εμπειρια?
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Tue Feb 25, 2014 4:28 pm

marilou555 wrote:Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς για την εταιρία Financial Academy που υπεύθυνος είναι ένας τύπος που λέγεται παναγιώτης Τζέλλος και κάνει start-ups?
Εγώ είχα μιλήσει μαζί του από το τηλέφωνο μόνο. Από ότι κατάλαβα ουσιαστικά χωρίζει τους φοιτητές σε ομάδες και κάθε ομάδα αναλαμβάνει κάποιο project. Εμένα μου είχε μιλήσει για ένα project σε hmtl5, το οποίο ήδη είχαν φτιάξει έως ένα βαθμό και απλά θα ήμουν στην ομάδα που θα το ολοκλήρωνε. Καλό φαινόταν, αλλά το ότι μου πήρε συνέντευξη από το τηλέφωνο και ήταν λίγο πιεστικός ως προς το πότε θα του απαντήσω με άφησε λίγο meh :???: .
Image
marilou555
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by marilou555 » Tue Feb 25, 2014 4:49 pm

lost_noni_dw wrote:
marilou555 wrote:Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς για την εταιρία Financial Academy που υπεύθυνος είναι ένας τύπος που λέγεται παναγιώτης Τζέλλος και κάνει start-ups?
Εγώ είχα μιλήσει μαζί του από το τηλέφωνο μόνο. Από ότι κατάλαβα ουσιαστικά χωρίζει τους φοιτητές σε ομάδες και κάθε ομάδα αναλαμβάνει κάποιο project. Εμένα μου είχε μιλήσει για ένα project σε hmtl5, το οποίο ήδη είχαν φτιάξει έως ένα βαθμό και απλά θα ήμουν στην ομάδα που θα το ολοκλήρωνε. Καλό φαινόταν, αλλά το ότι μου πήρε συνέντευξη από το τηλέφωνο και ήταν λίγο πιεστικός ως προς το πότε θα του απαντήσω με άφησε λίγο meh :???: .

βασικά όντως είναι λίγο "ύποπτο" γι'αυτό ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία που να έχει ήδη κάνει πρακτική (δύσκολο βέβαια)... Κατάλαβα ότι γενικά κάνει δουλειά, αλλά το ότι δουλεύει ΜΟΝΟ με πρακτικάριους (κι από ότι κατάλαβα φεύγεις κατευθείαν με το που τελειώνεις), το ότι δουλεύεις από το σπίτι, και το ότι πήρε συνέντευξη από το το τηλ είναι λίγο "ύποπτα"... Άσε που δεν κατάλαβα ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα κάνω... του είπα ότι ενδιαφέρομαι για web development και μου είπε ότι ουσιαστικά θα κάνω το "flow" των κουμπιών και της μορφής που θα έχει το σάιτ (???? :smt017 :?: ) και μου φάνηκε λίγο σαν αγγαροδουλειά και λίγο περίεργο....
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ktulu » Wed Feb 26, 2014 11:22 pm

Μην ξεχνάτε ότι η πρακτική σας άσκηση, θα είναι ένα από τα "βαριά" χαρτιά που θα παρουσιάσετε για την πρώτη σας κανονική δουλειά. Γι'αυτο επιλέξτε προσεκτικά την εταιρία.

Επίσης, μην περιμένετε να σας προσλάβουν στο τέλος της πρακτικής, για να σας προσλάβουν θα πρέπει να πληρούνται τρία κριτήρια.
1. Να έχετε επιδείξει εξαιρετικό έργο.
2. Οι συνάδελφοί σας να σας έχουν συμπαθήσει πολύ.
3. Υπάρχει ελεύθερη θέση στην εταιρία.

Η πιθανότητα να πληρούνται όλα τα κριτήρια πιστεύω είναι ~5%.

Εγώ έπεξα σωστά τα χαρτιά μου και η πρακτική άσκηση με βοήθησε πολύ. Σαν συμβουλή από παλαιότερο, θα σας έλεγα να αποφύγετε εταιρίες με λιγότερους απο 20 υπαλλήλους.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
akaluptos
bit level
bit level
Academic status: 2nd year

Post by akaluptos » Tue Mar 11, 2014 1:14 am

Γεια σας παιδιά.Δε ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα...Αν οχι ας με παραπέμψει κάποιος στο σωστό!Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικάμε την πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Erasmus για το επόμεο έτος.Έγιναν κάποιες ενημερώσεις τον προηγούμενο μήνα.Υπάρχει κάποιος ο οποίος τις παρακολούθησε η ενδιαφέρεται και αυτος για αυτό το πρόγραμμα πρακτικής;
Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει!

Ευχαριστώ πολύ! :smt023
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Mon Mar 17, 2014 3:30 pm

Έχει περαστεί σε κανέναν που έκανε πρακτική το προηγούμενο εξάμηνο ο βαθμός στην e-grammateia;
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Mon Mar 17, 2014 7:52 pm

statakos wrote:Έχει περαστεί σε κανέναν που έκανε πρακτική το προηγούμενο εξάμηνο ο βαθμός στην e-grammateia;
O βαθμός σου εξαρτάται από το πότε θα τον δώσει ο επιβλέποντας καθηγητής στην γραμματεία. Οπότε διαφέρει για τον καθένα.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Mon Mar 17, 2014 7:56 pm

Το γνωρίζω αυτό και έχω επικοινωνήσει με τον επιβλέποντα, απλά ήθελα να δω αν έχει περαστεί σε κάποιον άλλον. Thanks anyway :)
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Mar 20, 2014 12:17 pm

Ψιλονούμπικη ερώτηση. Έχω δηλώσει την πρακτική άσκηση σαν μάθημα στην γραμματεία αλλά δεν βλέπω κάποια επιλογή για να δηλώσω τον επιβλέποντα καθηγητή. Δεν βλέπω κάτι ή πρέπει να το δηλώσω από αλλού?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Thu Mar 20, 2014 1:01 pm

Δεν δηλώνεις επιβλέποντα στην δήλωση μαθημάτων. Το δηλώνεις στο ΔΑΣΤΑ αφού η αίτησή σου εγκριθεί και έχεις έρθει σε συμφωνία με εταιρία αν θυμάμαι καλά. Επίσης, μόλις πας να καταθέσεις τα δικαιολογητικά έναρξης στο γραφείο πρακτικής, η κ. Νυφλή θα επιβεβαιώσει και την δήλωση επιβλέποντα που είχες κάνει.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Thu Mar 20, 2014 1:15 pm

Βασικά θέλω να περάσω σαν πρακτική την δουλειά που είμαι τώρα και από όσο ξέρω δεν χρειάζεται να περάσω όλη την γραφειοκρατία που ισχύει κανονικά. Απλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν μπορώ να δηλώσω επιβλέποντα απευθείας, ίσως δεν χρειάζεται?
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Mar 20, 2014 1:32 pm

ja_the_invincible wrote:Βασικά θέλω να περάσω σαν πρακτική την δουλειά που είμαι τώρα και από όσο ξέρω δεν χρειάζεται να περάσω όλη την γραφειοκρατία που ισχύει κανονικά. Απλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν μπορώ να δηλώσω επιβλέποντα απευθείας, ίσως δεν χρειάζεται?
Με τον Βασσάλο (Βασίλη) έχεις μιλήσει? Αυτός είναι υπεύθυνος γενικά για τις πρακτικές, ειδικά για να περάσεις το θέμα "γραφειοκρατεία" μιας και είσαι ήδη στην δουλειά. Στείλε του ένα mail και ρώτα τον τι χρειάζεται κτλ (εκτός αν το έχεις ήδη κάνει οπότε δεν σου λέω κάτι καινούργιο).
Σε περίπτωση που δεν έχεις μιλήσει: Θα σου πει τι να κάνεις, νομίζω απλά ένα report ~8 σελίδες με κάποιο κομμάτι από την δουλειά σου, τι έκανες τι έμαθες κτλ. Το report θα καλύπτει 3-4 μήνες από δουλειά που είναι η κανονική πρακτική όχι για όλο το διάστημα που δουλεύεις.
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
chr_21
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by chr_21 » Fri Mar 21, 2014 10:27 am

akaluptos wrote:Γεια σας παιδιά.Δε ξέρω αν είμαι στο σωστό θέμα...Αν οχι ας με παραπέμψει κάποιος στο σωστό!Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες σχετικάμε την πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Erasmus για το επόμεο έτος.Έγιναν κάποιες ενημερώσεις τον προηγούμενο μήνα.Υπάρχει κάποιος ο οποίος τις παρακολούθησε η ενδιαφέρεται και αυτος για αυτό το πρόγραμμα πρακτικής;
Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει!

Ευχαριστώ πολύ! :smt023
Μπορείς να απευθυνθείς κατευθείαν στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, είτε στην κ. Παπαβασιλείου (vikipap@aueb.gr, 210 8203270) είτε στην κ. Γαλανάκη (galanaki@aueb.gr,210-8203 250). Πέρυσι είχε βγει μία σχετική προκήρυξη το Σεπτέμβριο 2013 που αφορούσε το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και έπρεπε να ψάξεις μόνος σου να βρεις θέση για πρακτική σε σχετικό αντικείμενο ή να ζητήσεις να σου προωθήσουν κάποια e-mail με αγγελίες από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων. Η πρακτική άσκηση για όσο χρονικό διάστημα επιλέξεις εσύ, πρέπει να γίνει μέσα στα όρια του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή από 1 Οκτωβρίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (του επόμενου ημερολογιακού έτους).
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Mar 21, 2014 11:35 am

Η τελευταία προθεσμία για αιτήσεις για πρακτική φέτος ήταν στις 5 Μαρτίου, σωστά? Άρα τώρα πάμε για Σεπτέμβριο πάλι?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
marina.220588
byte level
byte level

Post by marina.220588 » Fri Mar 21, 2014 1:50 pm

MpoMp wrote:Η τελευταία προθεσμία για αιτήσεις για πρακτική φέτος ήταν στις 5 Μαρτίου, σωστά? Άρα τώρα πάμε για Σεπτέμβριο πάλι?
Νομίζω είχε πάρει παράταση για 5 Μαρτίου, ναι. Θα ανοίξουν ξανά κάποια στιγμή τον Ιούνιο φαντάζομαι για την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι Ιούλιος-Αύγουστος απλά κάνεις 8ωρα.
We are all bound, aren't we? We of the wicked calling..
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Fri Mar 21, 2014 6:12 pm

MpoMp wrote:Η τελευταία προθεσμία για αιτήσεις για πρακτική φέτος ήταν στις 5 Μαρτίου, σωστά? Άρα τώρα πάμε για Σεπτέμβριο πάλι?
Όχι. Θα ανοίξουν πάλι αιτήσεις Μάιο για το καλοκαίρι.
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Mar 21, 2014 6:16 pm

Α ωραία, ευχαριστώ! :)
MpoMp @ Discord
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Mar 31, 2014 5:50 pm

Αν ενδιαφέρομαι για πρακτική για το φετινό καλοκαίρι, πρέπει να τη συμπεριλάβω στη δήλωση μαθημάτων που υπάρχει σαν επιλογή?
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Μαθήματα ελεύθερης επιλογής”