Πρακτική Άσκηση

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής. Για συζητήσεις παλαιοτέρων ετών κοιτάξτε στην κατηγορία "Παλιές Συζητήσεις "
Post Reply
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: πρακτική

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 27, 2011 6:05 pm

Ρε σεις, τι γραψατε στο report?Περα απο καθηκοντα.Γιατι λενε γυρω στις 8 σελιδες να ειναι και μενα με το ζορι μου βγαζει 5.
hiro
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by hiro » Wed Apr 27, 2011 6:56 pm

εγω εγραψα 3..... :shock: :shock: :shock: :shock:
δεν μπορεις να γραψεις και πολλα πραγματα...
Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Wed Apr 27, 2011 11:04 pm

Αυτό το στέλνουμε και στο γραφείο πρακτικής ή μόνο στον επιβλέποντα??
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Apr 27, 2011 11:27 pm

Στο site δεν αναφερει κατι για γραφειο πρακτικης.Αρα μαλλον στον επιβλεποντα.
alanaki
bit level
bit level

Post by alanaki » Mon May 02, 2011 12:58 pm

καλησπέρα,

τις ημέρες του πάσχα εργαστήκατε; τις ημέρες που ήταν κλειστή η σχολή ή απλώς Μ. Παρασκευή με Δευτέρα; γτ σε άλλη σχολή που άκουσα δε δουλέψανε για τις 2 εβδομαδες που είναι κλειστή η σχολή... (ραδιο αρβυλα;) :?:
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon May 02, 2011 2:16 pm

Δεν παίζει ρόλο η σχολή..Εξαρτάται απο τις μέρες που ήταν ανοιχτή η εταιρεία
Το τελικό report πόσες σελίδες πρέπει να είναι? Έχω ακούσει για κάτι 30άρια, και έχω φρίξει!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Mon May 02, 2011 5:01 pm

alanaki wrote:καλησπέρα,

τις ημέρες του πάσχα εργαστήκατε; τις ημέρες που ήταν κλειστή η σχολή ή απλώς Μ. Παρασκευή με Δευτέρα; γτ σε άλλη σχολή που άκουσα δε δουλέψανε για τις 2 εβδομαδες που είναι κλειστή η σχολή... (ραδιο αρβυλα;) :?:
εγω κανονικα δουλεψα, εκτος απο Μ.παρασκευη και δευτερα του πασχα
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
atomo
byte level
byte level

Post by atomo » Mon May 02, 2011 7:36 pm

Αφού η πρακτική είναι part time θα βρεις χρόνο να αναπληρώσεις ό,τι έχασες. Επίσης πρέπει να συμπληρώσεις κάποιες ώρες δουλειάς πριν τελειώσεις και τυπικά... Οπότε...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun May 08, 2011 5:04 pm

Τα λεφτά της πρακτικής τα πήρατε όσοι κάνατε το προηγούμενο εξάμηνο;
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Tue May 24, 2011 9:23 pm

Τα τελευταία χρόνια εξετάζω κάθε εξάμηνο βιογραφικά από το τμήμα για πρακτική στην εταιρεία μου. Επειδή κάθε εξάμηνο έχω την εντύπωση ότι η γενική εικόνα είναι όλο και χειρότερη, ειδικά φέτος για την πρακτική του καλοκαιριού, μερικές συμβουλές, αν μου επιτρέπετε:
  • Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να γράφετε επιθυμητό τύπο πρακτικής. Μπορεί να κάνει ένα κατά τα άλλα μέτριο (ή και κακό, αν και τα υπόλοιπα είναι μέτρια έως κακά) βιογραφικό να επιλεγεί διότι (για μένα τουλάχιστον) είναι πολύ σημαντικό ο ασκούμενος να βρίσκει ενδιαφέρον το αντικείμενο της πρακτικής του, συχνότατα αυτό αντισταθμίζει και την έλλειψη γνώσεων. Αν φοβάστε ότι θα κάνει ορισμένους εργοδότες να σας απορρίψουν επειδή αυτό που έχετε γράψει δεν είναι σχετικό με αυτό που προσφέρουν, γράψτε αρκετά πράγματα ή δηλώστε σαφώς ότι είστε ανοιχτοί και σε διαφορετικές προτάσεις.
  • Όταν κάνετε apply για δουλειά ή internship ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, δεν ενδιαφέρει κανέναν η εμπειρία σας ως τυλιχτής σουβλακιών, μπαρμαν, βοηθός υδραυλικού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο άσχετο. Το μόνο που δείχνουν είναι ότι δεν είχατε με τι να γεμίσετε το CV και βάλατε το κάθε παραμικρό που έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας. Αν θέλετε να φαίνεται ότι έχετε εργασιακή εμπειρία και δεν έχετε κάνει τίποτα έστω vaguely σχετικό με το αντικείμενο, τουλάχιστον ομαδοποιήστε τα όλα αυτά σε ΕΝΑ bullet.
  • Χόμπι του στυλ "Η/Υ, διάβασμα, ταξίδια, σινεμά" και λοιπά τετριμμένα πράγματα που αρέσουν στους πάντες (ή οι πάντες θα ήθελαν να τους αρέσουν) είναι εντελώς περιττά. Κάποιο λίγο unusual χόμπι (πχ σκάκι) ίσως να δείχνει κάτι παραπάνω για το μυαλό και του χαρακτήρα του υποψήφιου, αλλά αν όλα σας τα χόμπι είναι εντελώς τετριμμένα, μην βάλετε καν τέτοια ενότητα.
  • Προσωπικές σας εικασίες για τα προσόντα του χαρακτήρα σας (πχ υπευθυνότητα, συνέπεια, πρωτοβουλία, ομαδικό πνεύμα) δεν βοηθούν. Για μένα μάλιστα μετράνε και αρνητικά διότι δείχνει άκριτη εφαρμογή της κάθε μπούρδας που έχει ακουστεί ποτέ για σύνταξη σωστού βιογραφικού. Αυτό σε κανονικές αιτήσεις είναι δουλειά των συστατικών επιστολών. Σε internships, αφού δεν υπάρχουν συστατικές, προσπαθήστε να βρείτε κάτι συγκεκριμένο που έχετε κάνει και δείχνει ότι έχετε πχ ομαδικό πνεύμα (πχ κάποιο ομαδικό project στο οποίο συμμετάσχατε) αντί να "ευλογάτε τα γένια σας" μόνοι σας γράφοντας γενικότητες που δεν αποδεικνύονται από τίποτα. Και όχι, δεν χρειάζεται να γράφετε δίπλα στο κάθε τι που έχετε κάνει τι quality σας δείχνει (πχ "Συμμετοχή μου σε τοπικό πολιτιστικό σύλλογο (ομαδικό πνεύμα)"), δεν είμαστε ηλίθιοι όσοι θα δούμε το βιογραφικό σας και αν ορισμένοι είναι, δεν θα σας προσφέρει και πολλά να δουλέψετε μαζί τους ούτως ή άλλως.
  • Όταν το μόνο πράγμα στο βιογραφικό σας είναι οι ξένες γλώσσες και η φοίτηση σας στο τμήμα (και ίσως ορισμένα από τα παραπάνω περιττά), κάντε έναν κόπο και βάλτε και βαθμούς, ώστε να υπάρχει κάτι παραπάνω να κρίνουμε. Ακόμη κι αν δεν είναι εν γένει καλοί, το σε ποιά μαθήματα έχετε τους καλύτερους εξ αυτών δίνει μια στοιχειώδη εικόνα για τις προτιμήσεις σας πολύ πιο συγκεκριμένη από τους κύκλους σπουδών. Άσε που σε ένα τόσο φτωχό βιογραφικό, αν λείπουν βαθμοί, πάντα υποθέτω τα χειρότερα. Ναι, γενικά δεν έχει νόημα να βάζετε βαθμούς σε βιογραφικά (εκτός από ΜΟ αποφοίτησης, και αυτό μόνο αν είναι καλός, τουλάχιστον πάνω από 7), αλλά εν πρόκειμένω πρόκειται για ειδική περίπτωση.
  • Χρειάζεται να πω ότι τα ορθογραφικά λάθη είναι ο,τι χειρότερο; Κι όμως, βλέπω βιογραφικά με ορθογραφικά λάθη κάθε φορά. Όχι ένα, να πεις ότι του ξέφυγε, άνθρωποι είμαστε, αλλά κάμποσα στο ίδιο βιογραφικό. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι ο υποψήφιος είναι τσαπατσούλης με παιδεία που στην καλύτερη περιορίζεται στο αντικείμενο του και στη χειρότερη είναι ανύπαρκτη. Το ίδιο (αν και με σαφώς μικρότερη βαρύτητα) ισχύει και για λέξεις ή καταλήξεις που είναι εντελώς καθομιλουμένη (πχ ήμουνα αντί ήμουν, εργαζόμουνα αντί εργαζόμουν). Κανείς δεν περιμένει …καθαρεύουσα, αλλά δεν είναι και IRC chat το βιογραφικό.
Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική γνώμη. Μπορεί άλλοι να κρίνουν διαφορετικά (αν και ορισμένα τα έχω ακούσει και από άλλους εργοδότες, άρα δεν πρέπει να είμαι μόνο εγώ η …περίεργη). Ελπίζω να βοήθησα κάποιους και να μην το πάρετε …πατριωτικά και καταλήξει σε flames, κρίμα θα είναι, τόση ώρα αφιέρωσα να το γράψω και δεν βρίσκω ελεύθερο χρόνο στο δρόμο. :)
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
mxsar.opa
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mxsar.opa » Wed May 25, 2011 11:53 am

[quote="Michelle"]Τα τελευταία χρόνια εξετάζω κάθε εξάμηνο βιογραφικά από το τμήμα για πρακτική [url=http://fresset.gr]στην εταιρεία μου[/url]. Επειδή κάθε εξάμηνο έχω την εντύπωση ότι η γενική εικόνα είναι όλο και χειρότερη, ειδικά φέτος για την πρακτική του καλοκαιριού, μερικές συμβουλές, αν μου επιτρέπετε: [list] [*]Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να γράφετε επιθυμητό τύπο πρακτικής. Μπορεί να κάνει ένα κατά τα άλλα μέτριο (ή και κακό, αν και τα υπόλοιπα είναι μέτρια έως κακά) βιογραφικό να επιλεγεί διότι (για μένα τουλάχιστον) είναι πολύ σημαντικό ο ασκούμενος να βρίσκει ενδιαφέρον το αντικείμενο της πρακτικής του, συχνότατα αυτό αντισταθμίζει και την έλλειψη γνώσεων. Αν φοβάστε ότι θα κάνει ορισμένους εργοδότες να σας απορρίψουν επειδή αυτό που έχετε γράψει δεν είναι σχετικό με αυτό που προσφέρουν, γράψτε αρκετά πράγματα ή δηλώστε σαφώς ότι είστε ανοιχτοί και σε διαφορετικές προτάσεις. [*]Όταν κάνετε apply για δουλειά ή internship ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, δεν ενδιαφέρει κανέναν η εμπειρία σας ως τυλιχτής σουβλακιών, μπαρμαν, βοηθός υδραυλικού ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο άσχετο. Το μόνο που δείχνουν είναι ότι δεν είχατε με τι να γεμίσετε το CV και βάλατε το κάθε παραμικρό που έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας. Αν θέλετε να φαίνεται ότι έχετε εργασιακή εμπειρία και δεν έχετε κάνει τίποτα έστω vaguely σχετικό με το αντικείμενο, τουλάχιστον ομαδοποιήστε τα όλα αυτά σε ΕΝΑ bullet. [*]Χόμπι του στυλ "Η/Υ, διάβασμα, ταξίδια, σινεμά" και λοιπά τετριμμένα πράγματα που αρέσουν στους πάντες (ή οι πάντες θα ήθελαν να τους αρέσουν) είναι εντελώς περιττά. Κάποιο λίγο unusual χόμπι (πχ σκάκι) ίσως να δείχνει κάτι παραπάνω για το μυαλό και του χαρακτήρα του υποψήφιου, αλλά αν όλα σας τα χόμπι είναι εντελώς τετριμμένα, μην βάλετε καν τέτοια ενότητα. [*]Προσωπικές σας εικασίες για τα προσόντα του χαρακτήρα σας (πχ υπευθυνότητα, συνέπεια, πρωτοβουλία, ομαδικό πνεύμα) δεν βοηθούν. Για μένα μάλιστα μετράνε και αρνητικά διότι δείχνει άκριτη εφαρμογή της κάθε μπούρδας που έχει ακουστεί ποτέ για σύνταξη σωστού βιογραφικού. Αυτό σε κανονικές αιτήσεις είναι δουλειά των συστατικών επιστολών. Σε internships, αφού δεν υπάρχουν συστατικές, προσπαθήστε να βρείτε κάτι συγκεκριμένο που έχετε κάνει και δείχνει ότι έχετε πχ ομαδικό πνεύμα (πχ κάποιο ομαδικό project στο οποίο συμμετάσχατε) αντί να "ευλογάτε τα γένια σας" μόνοι σας γράφοντας γενικότητες που δεν αποδεικνύονται από τίποτα. Και όχι, δεν χρειάζεται να γράφετε δίπλα στο κάθε τι που έχετε κάνει τι quality σας δείχνει (πχ "Συμμετοχή μου σε τοπικό πολιτιστικό σύλλογο (ομαδικό πνεύμα)"), δεν είμαστε ηλίθιοι όσοι θα δούμε το βιογραφικό σας και αν ορισμένοι είναι, δεν θα σας προσφέρει και πολλά να δουλέψετε μαζί τους ούτως ή άλλως. [*]Όταν το μόνο πράγμα στο βιογραφικό σας είναι οι ξένες γλώσσες και η φοίτηση σας στο τμήμα (και ίσως ορισμένα από τα παραπάνω περιττά), κάντε έναν κόπο και βάλτε και βαθμούς, ώστε να υπάρχει κάτι παραπάνω να κρίνουμε. Ακόμη κι αν δεν είναι εν γένει καλοί, το σε ποιά μαθήματα έχετε τους καλύτερους εξ αυτών δίνει μια στοιχειώδη εικόνα για τις προτιμήσεις σας πολύ πιο συγκεκριμένη από τους κύκλους σπουδών. Άσε που σε ένα τόσο φτωχό βιογραφικό, αν λείπουν βαθμοί, πάντα υποθέτω τα χειρότερα. Ναι, γενικά δεν έχει νόημα να βάζετε βαθμούς σε βιογραφικά (εκτός από ΜΟ αποφοίτησης, και αυτό μόνο αν είναι καλός, τουλάχιστον πάνω από 7), αλλά εν πρόκειμένω πρόκειται για ειδική περίπτωση. [*]Χρειάζεται να πω ότι τα ορθογραφικά λάθη είναι ο,τι χειρότερο; Κι όμως, βλέπω βιογραφικά με ορθογραφικά λάθη κάθε φορά. Όχι ένα, να πεις ότι του ξέφυγε, άνθρωποι είμαστε, αλλά κάμποσα στο ίδιο βιογραφικό. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι ο υποψήφιος είναι τσαπατσούλης με παιδεία που στην καλύτερη περιορίζεται στο αντικείμενο του και στη χειρότερη είναι ανύπαρκτη. Το ίδιο (αν και με σαφώς μικρότερη βαρύτητα) ισχύει και για λέξεις ή καταλήξεις που είναι εντελώς καθομιλουμένη (πχ ήμουνα αντί ήμουν, εργαζόμουνα αντί εργαζόμουν). Κανείς δεν περιμένει …καθαρεύουσα, αλλά δεν είναι και IRC chat το βιογραφικό.[/list] Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπική γνώμη. Μπορεί άλλοι να κρίνουν διαφορετικά (αν και ορισμένα τα έχω ακούσει και από άλλους εργοδότες, άρα δεν πρέπει να είμαι μόνο εγώ η …περίεργη). Ελπίζω να βοήθησα κάποιους και να μην το πάρετε …πατριωτικά και καταλήξει σε flames, κρίμα θα είναι, τόση ώρα αφιέρωσα να το γράψω και δεν βρίσκω ελεύθερο χρόνο στο δρόμο. :)[/quote]
Πιστεύω πως αυτό το post καλό είναι να μη "θαφτεί" στο topic της πρακτικής. Δεν ξέρω πού ακριβώς ανήκει, ίσως να πρέπει να δημιουργηθεί ένα topic με γενικές συμβουλές για σύνταξη cv, τρόπο συμποριφοράς σε συνεντεύξεις κλπ. Πραγματικά πολύ χρήσιμες συμβουλές Michelle! Ευχαριστούμε πολύ!
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed May 25, 2011 2:06 pm

Χόμπι του στυλ "Η/Υ, διάβασμα, ταξίδια, σινεμά" και λοιπά τετριμμένα πράγματα που αρέσουν στους πάντες (ή οι πάντες θα ήθελαν να τους αρέσουν) είναι εντελώς περιττά. Κάποιο λίγο unusual χόμπι (πχ σκάκι) ίσως να δείχνει κάτι παραπάνω για το μυαλό και του χαρακτήρα του υποψήφιου, αλλά αν όλα σας τα χόμπι είναι εντελώς τετριμμένα, μην βάλετε καν τέτοια ενότητα.
Γιατι θεωρειται τετριμενο χομπι τα ταξιδια?Δεν ξερω και πολυ κοσμο που την βρισκει να ταξιδευει με το "τσουβαλι".Το ιδιο και για τον ΗΥ.Μην κοιτας που εμεις καθομαστε με τις ωρες ειτε για δουλεια ειτε για chat κλπ.Βλεπω σε διαφορα γκαλοπ ερωτηση "ποσες ωρες σερφαρετε την εβδομαδα" και εχει απαντηση "κατω απο μια ωρα" :lol:

Άσε που σε ένα τόσο φτωχό βιογραφικό, αν λείπουν βαθμοί, πάντα υποθέτω τα χειρότερα. Ναι, γενικά δεν έχει νόημα να βάζετε βαθμούς σε βιογραφικά (εκτός από ΜΟ αποφοίτησης, και αυτό μόνο αν είναι καλός, τουλάχιστον πάνω από 7), αλλά εν πρόκειμένω πρόκειται για ειδική περίπτωση.
Και δω διαφωνω...για την ακριβεια μου ξινιζει.Μου θυμιζει την πρωτη γυμνασιου που οσοι ειχαν βγαλει το δημοτικο με 9 ηταν δακτυλοδεικτουμενοι. :roll:
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Wed May 25, 2011 3:13 pm

ultimate_aektzis wrote: Γιατι θεωρειται τετριμενο χομπι τα ταξιδια?Δεν ξερω και πολυ κοσμο που την βρισκει να ταξιδευει με το "τσουβαλι".Το ιδιο και για τον ΗΥ.Μην κοιτας που εμεις καθομαστε με τις ωρες ειτε για δουλεια ειτε για chat κλπ.Βλεπω σε διαφορα γκαλοπ ερωτηση "ποσες ωρες σερφαρετε την εβδομαδα" και εχει απαντηση "κατω απο μια ωρα" :lol:
Διότι όλοι το βάζουν στα χόμπι τους αν τους ρωτήσεις, είτε ταξιδεύουν είτε όχι.
Όσο για το Η/Υ, αλοίμονο αν φοιτητές πληροφορικής σερφάρουν ...1 ώρα την εβδομάδα σαν τον 65χρονο πατέρα μου!
ultimate_aektzis wrote:Και δω διαφωνω...για την ακριβεια μου ξινιζει.Μου θυμιζει την πρωτη γυμνασιου που οσοι ειχαν βγαλει το δημοτικο με 9 ηταν δακτυλοδεικτουμενοι. :roll:
Πρόσεξε τι είπα: Σε ένα βιογραφικό που δεν έχει τίποτα άλλο (ουσιώδες). Αν έχεις κάνει άλλα πράγματα, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν νομίζω ότι θα δώσει σημασία σε βαθμούς. Αλλά όταν δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ, είναι ένας τρόπος διαφοροποίησης από το σωρό.

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed May 25, 2011 3:18 pm

Διότι όλοι το βάζουν στα χόμπι τους αν τους ρωτήσεις, είτε ταξιδεύουν είτε όχι.
Ε αμα ειανι ετσι βαζω και το σκακι, και ας εχω να παιξω απο το δημοτικο. :-p
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed May 25, 2011 7:48 pm

Αυτό λέει βρε, βάλε κάτι αν όντως το κάνεις :P
-----
Γενικά, Michelle, πολύ χρήσιμο ποστ και για τη μετέπειτα καριέρα κάποιου. Απλά είναι λίγο too much. Η πρακτική σκοπό έχει -κατ'εμέ- να βοηθήσει κυρίως το φοιτητή να προσδιορίσει κάποια πράγματα, τι του αρέσει να κάνει, σε τι έχει κλίση, αν θέλει να συνεχίσει πάνω στο αντικείμενο κοκ..Εγώ δηλαδή βλέπω την πρακτική ως ένα τεστ προσδιορισμού και επαγγελματικής κατάρτισης. Εσύ το βλέπεις, μάλλον, ως μια ευκαιρία για την εταιρεία να προσλάβει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά της πρακτικής. Δε σε αδικώ, απο τη στιγμή που, όπως λες, εσύ αποφασίζεις ποιον θα προσλάβεις και ποιον όχι. Αλλά, ξαναλέω, η πρακτική γίνεται για το φοιτητή, όχι για την εταιρεία!
Και στο κάτω-κάτω, απο τη στιγμή που στο τμήμα μας η πρακτική δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο φοιτητής έχει επίγνωση της επιλογής του, ειναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιδείξει αρκετό φιλότιμο και ενδιαφέρον για το αντικείμενο (ανεξαρτήτου γνώσεων, όπως σωστά αναφέρεις). My 0.23c. (επειδή είμαι χουβαρντάς :-p )
Όπως και να έχει, οι συμβουλές σου είναι κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτες!
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Thu May 26, 2011 3:02 am

emperormario wrote:Εσύ το βλέπεις, μάλλον, ως μια ευκαιρία για την εταιρεία να προσλάβει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά της πρακτικής.
Κάθε άλλο. Το μόνο που περιμένω είναι κάποιον που έχει ένα Α ενδιαφέρον για το αντικείμενο, ακόμη κι αν αυτό δε συνοδεύεται από αντίστοιχες γνώσεις. Γενικά θεωρώ ότι είμαι αρκετά μη απαιτητική όσον αφορά το εν λόγω θέμα. Δεν γίνεται όμως να διαλέξω και εντελώς όποιον να ναι, αλλιώς θα καταλήγαμε σε φαινόμενα όπως αυτά που ακούμε κάθε τρεις και λίγο για εταιρείες που τους βάζουν να βγάζουν ...φωτοτυπίες.

Η απάντηση σου μου δίνει την εντύπωση ότι είσαι κατά της επιλογής-φιλτραρίσματος γενικά όσον αφορά τις πρακτικές. Αν ναι, μάλλον έχουμε τόσο μεγάλο χάσμα απόψεων, που η όποια συζήτηση είναι μη παραγωγική.

emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu May 26, 2011 10:07 am

Το γεγονός ότι καταλήγει να βγάζει φωτοτυπίες και να φτιάχνει καφέδες οφείλεται στην ίδια την εταιρεία, όχι στον εργαζόμενο. Έχω γνωστούς, που ενώ εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και θέλουν να προσφέρουν, τους περιορίζουν στα τετριμμένα γιατι :
α) δεν θέλουν να μπλέκουν στα πόδια τους
β)κοστίζει να επιμορφώσουν ένα φοιτητή, ο οποίος μετά απο λίγο καιρό (μάλλον) δε θα συνεχίσει στην εταιρεία
Οπότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα γιατί η εταιρεία δέχτηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Παρόλα αυτά, όπως είπα και πριν, εσύ δεν κάνεις κάτι λάθος, άμα σου εμφανιστούν 15 αιτήσεις, αναγκαστικά πρέπει να διαλέξεις τις 1-2 καλύτερες αιτήσεις.
Filia
Mbyte level
Mbyte level

Post by Filia » Wed Jun 15, 2011 8:40 am

Μιας και τελειώνει για τους περισσότερους η περίοδος της πρακτικής άσκησης, για δώστε καμιά βοήθεια για την τελική αναφορά!

Περιγράφουμε απλώς τι κάναμε ("μυθιστόρημα") ή απλά παραθέτουμε copy-paste τα παραδοτέα της δουλειάς μας;
Ή και τα δύο;

Βάζουμε εξώφυλλα, περιεχόμενα και τέτοια πράματα;

'φχαριστώ!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 15, 2011 8:44 am

Και τα δύο.
Ναι στα περιεχόμενα και εξώφυλλα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
zoubb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by zoubb » Wed Jun 15, 2011 9:27 am

Καλημέρα παιδιά,για τους επιβλέποντες καθηγητές τι προτείνετε?Μπορείτε να αναφέρετε ποιον έχετε/είχατε επιλέξει?
Επίσης έχει πάει κάποιος πρακτική-erasmus?Αν ναι, ας μας πει την εμπειρία του :-)
Joanna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Joanna » Sun Jun 19, 2011 5:33 pm

Πρακτική erasmus έκανα εγώ πέρσι στο Παρίσι. Έχω να πω τα εξής:
Ουσιαστικά πας και ρωτάς στο γραφείο erasmus αν έχουν χρήματα για να σε στείλουν. Όλα τα άλλα τα κάνεις μόνος σου. Εταιρία και σπίτι βρίσκεις εσύ. Η διάρκεια είναι 3 μήνες και είναι αυστηρά 1η Ιουλίου-30 Σεπτέμβρη (τουλάχιστον έτσι ήταν πέρσι). Από το γραφείο erasmus σου τονίζουν ότι τα χρήματα θα είναι για αυτούς τους 3 μήνες και αν εσύ θελήσεις να μείνεις παραπάνω μετά το Σεπτέμβρη, θα πρέπει να αναλάβει η εταιρία να σε πληρώνει (ξέρω μια κοπέλα που το έκανε μέχρι Νοέμβρη). Το καλό είναι ότι τα χρήματα και για τους 3 μήνες μπαίνουν προκαταβολικά στο λογαριασμό σου και νομίζω ότι για πρακτική δίνουν λίγο περισσότερα απ' ό,τι δίνουν κανονικά για το erasmus. Το αν θα σε πληρώνει η εταιρία, το συζητάς με αυτούς.
Προσωπικά στάθηκα αρκετά τυχερή, γιατί ενώ είχα επικοινωνήσει με 5 εταιρίες, οι 4 δεν μου απάντησαν ποτέ (!), και η μία με πήρε τηλέφωνο ακριβώς την επόμενη μέρα! Σε γενικές γραμμές πολύ σημαντική εμπειρία, τη συνιστώ σίγουρα σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό. Αν και να έχεις υπόψη ότι δεν είναι ακριβώς erasmus φάση, δηλαδή, είναι λίγο πιο δύσκολο να βρεις φοιτητές ή παιδιά στην ηλικία μας από εκεί μέσα για να κάνεις παρέα.
Le vent nous portera...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jun 19, 2011 6:11 pm

Παιδιά, έχει κανεις προχειρο εξωφυλλο για το report? Θελω να δω αν εχει στο site κατι αλλα σερνεται.
Post Reply

Return to “Μαθήματα ελεύθερης επιλογής”