Συμφωνώ με τη Serendipity, είναι πολύ καλή εμπειρία η πρακτική. Συνήθως στη συνέντευξη που περνάς, η εταιρία λέει αν υπάρχει προοπτική να σε κρατήσουν για πλήρη απασχόληση μετά την πρακτική. Αν δεν το πουν από μόνοι τους μπορείς να ρωτήσεις. Όντως χρειάζεται να προσέξεις ποια εταιρία αποφασίζει να "επενδύσει" στο φοιτητή και ποια θέλει να τον εκμεταλλευτεί, ώστε να αποφύγεις κακοτοπιές, αλλά με την εμπειρία που αποκτάς από τις συνεντεύξεις το μπορείς συνήθως να το καταλαβαίνεις.Loner wrote:Υπάρχει θέληση μετά την πρακτική να σε κρατήσει η εταιρεία να δουλέψεις εκεί...? Παίζει καθόλου σαν σενάριο? Αξίζει να πάω στρατό πρώτα και μετά να κάνω πρακτική?
Πρακτική Άσκηση
- Theofaman
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: πρακτική
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Η πρακτική μετράει σαν μάθημα ελέυθερης επιλογής σωστά?
Η τελική βαθμολογία που θα πάρεις μετράει για τον βαθμό πτυχίου?
Πώς βαθμολογείσαι? Από τι εξαρτάται δηλαδή το τι βαθμό θα πάρεις?
Η τελική βαθμολογία που θα πάρεις μετράει για τον βαθμό πτυχίου?
Πώς βαθμολογείσαι? Από τι εξαρτάται δηλαδή το τι βαθμό θα πάρεις?

Επιλέγεις έναν επιβλέποντα καθηγητή με τον οποίον υποτίθεται ότι επικοινωνείς κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και του στέλνεις κάποια reports, τα οποία και αξιολογεί στο τέλος. Στην ουσία του γράφεις τα καθήκοντά σου, τι έχεις μάθει στην πρακτική κλπ και με λίγο γλύψιμο extra παίρνεις 9 - 10. Φρόντισε μόνο να βρεις κάποιο καθηγητή του οποίου τα "ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα" να έχουν σχέση με το αντικείμενο της πρακτικής σου.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Δεν χρειαζεται γλυψιμο για 9-10. Λιγοι παιρνουν κατω απο 9...και ειναι συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα.
- argi_p
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
καλα μην παιρνεις και όρκο...Εγώ ας πουμε πήρα 8... και ναι δεν εκανα δύσκολα πράγματα..αλλα σχεδόν κάθε μέρα κάτι έκανα...κατι αλλαγές σε βάσεις...λιγο διορθωση στην εμφάνιση με css html καποιων σελιδών,webtesting , εξερευνηση καποιων open source προγραμματων που είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει η εταιρία(pentaho BI, JAPS Entando, κ.α),έφτιαξα μια multidimensional βάση....και τράβαγα δεδομένα με mdx queries...κ.α...Τελοςπάντων αυτό που θέλω να πω είναι οτι το "τίποτα" είναι σχετικό προφανώς...Επίσης οι περισσότεροι όπως και εγώ κάνουν αυτό που τους ζητείται απο την εταιρία.Αν η εταιρία ζητήσει ενα android project...θα ασχοληθείς με αυτό...Αν η εταιρία ζητήσει μικρά πράγματα όπως στην περιπτωση μου θα κάνεις αυτα τα μικρα πράγματα.Βεβαίως μπορείς να διαμαρτυρηθείς αν δεν σου αρεσει κατι...Εγώ δεν το έκανα...και πήρα 8...που για μένα δεν ειναι κακός βαθμός...Αλλά ειναι αυτό το πράγμα που λένε όλοι...Από καθηγητές μέχρι φοιτητές...Το ότι όποιος πάρει κάτω απο 9 συνήθως δεν έχει κάνει τίποτα..Ο βαθμός λοιπόν που πήρα αυτό αντικατοπτρίζει..Οτι καθόμουν και έφτιαχνα καφέδες...Αυτό ειναι που με ενοχλεί...ultimate_aektzis wrote:Δεν χρειαζεται γλυψιμο για 9-10. Λιγοι παιρνουν κατω απο 9...και ειναι συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα.
Όλα αυτά τα λέω για να καταλάβετε οτι ο βαθμός της πρακτικής είναι πάντα καλός...Αλλα στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν αντικατοπτρίζει το τι έχεις κάνει στην εταιρία... (πχ ξέρω παιδιά που έχουν γράψει 8000 γραμμές κώδικα και πηράν βέβαια 10.Αλλα και άλλους που έχουν κάνει τα μισά από εμένα και πήραν 10).
Οπότε καλό είναι να μη βάζουμε ταμπέλες σχετικά με την αναλογία βαθμού και τη δουλειάς που έχει κάνει κάποιος.
φιλικά παντα...

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
True, παιζει και ο καθηγητης το ρολο του. Αλλα το συγκεκριμενο ειναι λογια Βασσαλου στο μαθημα.
έχετε παρει λεφτά; εμένα ακόμα τίποτα.... σήμερα πήγα στην τράπεζα... να αρχίσω να ανησυχώ;
- samiwinch
- Mbyte level
- Academic status: MSc
ουτε εγω εχω παρει τιποτα ακομα...στην τελευταια της ανακοινωση παντως,η Νιφλη ελεγε απο αρχες Σεπτεμβρη να περιμενουμε...alanaki wrote:έχετε παρει λεφτά; εμένα ακόμα τίποτα.... σήμερα πήγα στην τράπεζα... να αρχίσω να ανησυχώ;

When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
- argi_p
- Kilobyte level
Ναι μα το ξέρω...Μπροστά ήμουν όταν το είχε πει...Γι'αυτό τσαντίζομαι...Τεσπα...ultimate_aektzis wrote:True, παιζει και ο καθηγητης το ρολο του. Αλλα το συγκεκριμενο ειναι λογια Βασσαλου στο μαθημα.
συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω... η επιλογή της εταιρείας πρεπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και να καθοριστεί επ' ακριβώς το αντικειμενο με το οποιο θα ασχοληθεί ο φοιτητής...και σε περίπτωση που δεν ασχοληθείς με αυτο που σου είπαν εξ'αρχης οτι θα κάνεις, να διαμαρτυρηθείς...προλαμβάνοντας ενα 8 στην βαθμολογια σου και μια αρνητική εκόνα οτι και καλα,δεν εκανες τιποτα...χωρίς φυσικά αυτό να ισχύει.argi_p wrote:καλα μην παιρνεις και όρκο...Εγώ ας πουμε πήρα 8... και ναι δεν εκανα δύσκολα πράγματα..αλλα σχεδόν κάθε μέρα κάτι έκανα...κατι αλλαγές σε βάσεις...λιγο διορθωση στην εμφάνιση με css html καποιων σελιδών,webtesting , εξερευνηση καποιων open source προγραμματων που είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει η εταιρία(pentaho BI, JAPS Entando, κ.α),έφτιαξα μια multidimensional βάση....και τράβαγα δεδομένα με mdx queries...κ.α...Τελοςπάντων αυτό που θέλω να πω είναι οτι το "τίποτα" είναι σχετικό προφανώς...Επίσης οι περισσότεροι όπως και εγώ κάνουν αυτό που τους ζητείται απο την εταιρία.Αν η εταιρία ζητήσει ενα android project...θα ασχοληθείς με αυτό...Αν η εταιρία ζητήσει μικρά πράγματα όπως στην περιπτωση μου θα κάνεις αυτα τα μικρα πράγματα.Βεβαίως μπορείς να διαμαρτυρηθείς αν δεν σου αρεσει κατι...Εγώ δεν το έκανα...και πήρα 8...που για μένα δεν ειναι κακός βαθμός...Αλλά ειναι αυτό το πράγμα που λένε όλοι...Από καθηγητές μέχρι φοιτητές...Το ότι όποιος πάρει κάτω απο 9 συνήθως δεν έχει κάνει τίποτα..Ο βαθμός λοιπόν που πήρα αυτό αντικατοπτρίζει..Οτι καθόμουν και έφτιαχνα καφέδες...Αυτό ειναι που με ενοχλεί...ultimate_aektzis wrote:Δεν χρειαζεται γλυψιμο για 9-10. Λιγοι παιρνουν κατω απο 9...και ειναι συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα.
Όλα αυτά τα λέω για να καταλάβετε οτι ο βαθμός της πρακτικής είναι πάντα καλός...Αλλα στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν αντικατοπτρίζει το τι έχεις κάνει στην εταιρία... (πχ ξέρω παιδιά που έχουν γράψει 8000 γραμμές κώδικα και πηράν βέβαια 10.Αλλα και άλλους που έχουν κάνει τα μισά από εμένα και πήραν 10).
Οπότε καλό είναι να μη βάζουμε ταμπέλες σχετικά με την αναλογία βαθμού και τη δουλειάς που έχει κάνει κάποιος.
φιλικά παντα...
- Serendipity
- Gbyte level
Αρχικά, θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν φοιτητές και ενώ έχουν δείξει ότι έχουν κάνει κάποια δουλειά μέσω του report τους να παίρνουν κάτω από 9, γιατί η πρακτική γίνεται εκτός των άλλων για να δώσει κ ενα βαθμολογικό boost (οπως μου είχαν πει κ απο τη γραμματεία). Εν συνεχεία, η αξιολόγηση που σου έγινε με το 8 είναι απαράδεκτη κ για κάτι άλλο. Ο επιβλέποντας είχε 2 παραδοτέα στα χέρια του για το τι θα κάνεις στην αρχή της πρακτικής, γιατί δεν σε ενημέρωσε ότι του φαίνονται λίγα και ότι θα υπάρχει κάποιο βαθμολογικό πέναλντι? Οι επιβλέποντες υπάρχουν ακριβώς για αυτό το λόγο για να μας προστατεύουν από τους επιτήδειους που υπάρχουν στις εταιρείες, και είδα πολλούς από αυτούς και στις 12 συνεντεύξεις που πήγα 2-3 άξιζαν. Αλλά γενικά οι επιβλέποντες υπάρχουν για το τυπικό της υπόθεσης κάτι σαν γλάστρα. Κανονικά έπρεπε εκτός από το να έχουν επικοινωνία με την εταιρεία, να προσφέρουν κ κάποια τεχνολογική ή ερευνητική υποστήριξη στον φοιτητή και όχι να μιλάνε μαζί του 3 φορές μόνο κατά τη διαρκεια της πρακτικής και μόνο μέσω email.argi_p wrote:καλα μην παιρνεις και όρκο...Εγώ ας πουμε πήρα 8... και ναι δεν εκανα δύσκολα πράγματα..αλλα σχεδόν κάθε μέρα κάτι έκανα...κατι αλλαγές σε βάσεις...λιγο διορθωση στην εμφάνιση με css html καποιων σελιδών,webtesting , εξερευνηση καποιων open source προγραμματων που είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει η εταιρία(pentaho BI, JAPS Entando, κ.α),έφτιαξα μια multidimensional βάση....και τράβαγα δεδομένα με mdx queries...κ.α...Τελοςπάντων αυτό που θέλω να πω είναι οτι το "τίποτα" είναι σχετικό προφανώς...Επίσης οι περισσότεροι όπως και εγώ κάνουν αυτό που τους ζητείται απο την εταιρία.Αν η εταιρία ζητήσει ενα android project...θα ασχοληθείς με αυτό...Αν η εταιρία ζητήσει μικρά πράγματα όπως στην περιπτωση μου θα κάνεις αυτα τα μικρα πράγματα.Βεβαίως μπορείς να διαμαρτυρηθείς αν δεν σου αρεσει κατι...Εγώ δεν το έκανα...και πήρα 8...που για μένα δεν ειναι κακός βαθμός...Αλλά ειναι αυτό το πράγμα που λένε όλοι...Από καθηγητές μέχρι φοιτητές...Το ότι όποιος πάρει κάτω απο 9 συνήθως δεν έχει κάνει τίποτα..Ο βαθμός λοιπόν που πήρα αυτό αντικατοπτρίζει..Οτι καθόμουν και έφτιαχνα καφέδες...Αυτό ειναι που με ενοχλεί...ultimate_aektzis wrote:Δεν χρειαζεται γλυψιμο για 9-10. Λιγοι παιρνουν κατω απο 9...και ειναι συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα.
φιλικά παντα...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

- argi_p
- Kilobyte level
σχετικά με το αντικείμενο της πρακτικής όπως αυτό αναγραφόταν στην προκύρηξη της θέσης φταίει η εταιρία...
Αντικείμενο:
Αναπτυξη λογισμικου σε C# και ASP.NET με υποδομή RDBMS και διαδικασίες
ελέγχου(web testings)
Λοιπόν δεν έγραψα γραμμή σε C# και ASP.NET...και δεν φταίει μόνο η εταιρία για αυτό.Φταίω εγώ που δεν διαμαρτυρήθηκα...
Όσο για τα άλλα που γράφεις έτσι είναι ακριβώς...
Αντικείμενο:
ελέγχου(web testings)
Λοιπόν δεν έγραψα γραμμή σε C# και ASP.NET...και δεν φταίει μόνο η εταιρία για αυτό.Φταίω εγώ που δεν διαμαρτυρήθηκα...
- Clouseau
- Kilobyte level
Και αν δεν έχεις πρόβλημα να μας πεις, τι έκανες αντι για αυτά τελικά;argi_p wrote:σχετικά με το αντικείμενο της πρακτικής όπως αυτό αναγραφόταν στην προκύρηξη της θέσης φταίει η εταιρία...
Αντικείμενο:
ελέγχου(web testings)
Exceptions, gotta catch 'em all!
- argi_p
- Kilobyte level
το έγραψα παραπάνω...Clouseau wrote:Και αν δεν έχεις πρόβλημα να μας πεις, τι έκανες αντι για αυτά τελικά;argi_p wrote:σχετικά με το αντικείμενο της πρακτικής όπως αυτό αναγραφόταν στην προκύρηξη της θέσης φταίει η εταιρία...
Αντικείμενο:
ελέγχου(web testings)
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
έβαλαν σε κανένα λεφτά στην τράπεζα γτ βαριέμαι να πάω και να μου πουν πάλι υπόλοιπο μηδεν! 

- emperormario
- Wow! Terabyte level
Ναι
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Έχουν βάλει και σε άλλους; Η μόνο εγώ είμαι με 0 υπόλοιπο;
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- enum21
- Venus Former Team Member
alanaki wrote:έβαλαν σε κανένα λεφτά στην τράπεζα γτ βαριέμαι να πάω και να μου πουν πάλι υπόλοιπο μηδεν!
- granny_E
- Kilobyte level
Όχι, δεν είσαι ο μόνος.aguero88 wrote:Έχουν βάλει και σε άλλους; Η μόνο εγώ είμαι με 0 υπόλοιπο;

σε μενα εβαλαν τελικα! σε εναν εναν πρεπει να τα βαζουν! καθε μερα και σε ενα!
- samiwinch
- Mbyte level
- Academic status: MSc
και μενα μου τα εβαλαν...το Σαββατο τσεκαρα και ειχαν μπει!!aguero88 wrote:Έχουν βάλει και σε άλλους; Η μόνο εγώ είμαι με 0 υπόλοιπο;
When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
- Serendipity
- Gbyte level
εμένα ακόμα τίποτα...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

--Albert Einstein--