laptops
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Θα εκπλαγείς....η μακράν καλύτερη επιλογή είναι οι mac...είναι πιο γρήγοροι, πιό όμορφοι, πιο ελαφριοί και πιο κρύοι....για την τιμή...ένας Mac που παρήγγειλε χτες συνάδελφος και συμφορουμίτης κόστισε όσο το 1,4 Centrino που πήρα εγώ τα χριστουγεννα.YiannisF wrote: 1ο δίλλημα: Centrino ή P4; Από ότι ξέρω το βασικό ατού των Centrino είναι η αυτονομία και η θερμότητα. Από την άλλη οι P4 έχουν καλύτερες επιδόσεις. Και ιδού το ερώτημα: O Centrino 1.7 έχει κάποιο πρόβλημα με τις επιδόσεις;
Αυτονομία: centrino 4,5 ώρες - iBook 6,5 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα είναι και καλή εποχή για mac γιατί νομίζω ότι μόλις βγήκε το νέο ibook και έχει πέσει το παλιό που γ@@@@ει όπως λέει και ο p3.
Τώρα αν ντε και καλά θες window$ πάρε αβλεπεί centrino για τους παραπάνω λόγους.
Έχω ένα fujisty lifebook 1110 (centrino 1,4G), αλλά δεν έχω απαιτήσεις για γραφικά για να σου απαντήσω.YiannisF wrote: 2ο δίλλημα: Πόσο κακές είναι οι shared κάρτες γραφικών; Να στραφώ οπωσδήποτε σε dedicated ή θα είμαι μια χαρά με shared;
Το μονο πρόβλημα είναι ότι και shared είναι η κάρτα, αλλά έχω μόνο 256 ΜΒ ram, οπότε να το προσέξεις να έχεις αρκετή μνήμη αν καταλήξεις σε λύση με shared κάρτα, ή ακόμα και αν δεν καταλήξεις με shared κάρτα, είναι καλύτερο να έχεις μικρότερο δίσκο παρά λίγη μνήμη...γνώμη μου.
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Εγώ έχω ένα Fujitsu-Siemens με shared κάρτα γραφικών (mobility radeon) και 512 ΜΒ ραμ. Απλά φρόντισε να έχει 512 μνήμη το pc. Άλλωστε υπάρχει σχετική ρύθμιση που επιλέγεις το ποσό της μνήμης το οποίο χρησιμοποιεί η κάρτα . Με 64ΜΒ στα γραφικά και τα υπόλοιπα 448 στο pc θα είσαι μια χαρά.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- Einherjar
- Venus Project Founder
Δεν έχω άποψη για τη σύνθεση αλλά για την amilo στην ίδια συζήτηση έχει σχολιαστει άσχημα το service
http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewto ... =4003#4003
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση και τότε που είχα διαβάσει το συγκεκριμένο post. Πώς είναι δυνατόν όλοι, παντού και πάντα να εκθειάζουν το service της Fujitsu-Siemens και από την άλλη να υπάρχει ο ισχυριμός ότι το service συγκεκριμένα των Amilo έχει προβλήματα; Για να είμαι ειλικρινής, τότε είχα θεωρήσει ότι "Amilo" τυχαίνει, πέρα από μοντέλο της Fujitsu-Siemens, να είναι και το όνομα μιας ακόμα εταιρίας κατασκευής laptop, την οποία απλώς δεν είχα υπόψη μου. Τώρα που το ξαναθίγεις όμως με μπρίζωσες!Einherjar wrote:Δεν έχω άποψη για τη σύνθεση αλλά για την amilo στην ίδια συζήτηση έχει σχολιαστει άσχημα το service
Anyway, από ότι έχω ακούσει τα καλύτερα από άποψη service είναι τα Fujitsu-Siemens καθώς και τα Toshiba, ενώ τα χειρότερα είναι τα HP/Compaq.

.::YF::.
- silegav
- Venus Project Founder
Όχι ρε...amilo είναι σειρά laptops της fujitsy, όπως οι Lifebook που έχω εγώ.
Έτσι νομίζω εγώ.
Όσο για το service της fujitsy έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά για την ώρα η μόνη φορά που χρειάστηκε να επικοινωνήσω ήταν για να ρωτήσω πριν αγοράσω και ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί.
Για την εγγύηση είχα ένα πρόβλημα, αλλά αναμείχθηκε και το πλαίσιο, οπότε δεν μπορώ να πω για τον έναν ή για τον άλλον.
Έτσι νομίζω εγώ.
Όσο για το service της fujitsy έχω ακούσει καλά λόγια, αλλά για την ώρα η μόνη φορά που χρειάστηκε να επικοινωνήσω ήταν για να ρωτήσω πριν αγοράσω και ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί.
Για την εγγύηση είχα ένα πρόβλημα, αλλά αναμείχθηκε και το πλαίσιο, οπότε δεν μπορώ να πω για τον έναν ή για τον άλλον.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
1.Αμιλο ειναι η σειρα... σωστα λεει ο silegav (η ετσι νομιζω και εγω και κανουμε και οι 2 λαθος)
2. Εχω φορητο Ρ4 3.06!!!!! μπορειτε να με κραξετε ελευθερα, καθως ναι μεν αποδιδει τρελα (ειναι γρηγορος) αλλα κανει χαλαρα περισσοτερο θορυβο απο desktop, δεν μπορεις να το κρατησεις στα ποδια σου γιατι καιγεσαι (με μεγαλο κινδυνο να κινδυνεψει μεχρι και η "οικογενεια" ) ενω η μπαταρια κραταει μαξιμουμ 2¨30... κλαψ!! πρεπει να ειναι απο τις χειροτερες αγορες που εχω κανει ποτε...
2. Εχω φορητο Ρ4 3.06!!!!! μπορειτε να με κραξετε ελευθερα, καθως ναι μεν αποδιδει τρελα (ειναι γρηγορος) αλλα κανει χαλαρα περισσοτερο θορυβο απο desktop, δεν μπορεις να το κρατησεις στα ποδια σου γιατι καιγεσαι (με μεγαλο κινδυνο να κινδυνεψει μεχρι και η "οικογενεια" ) ενω η μπαταρια κραταει μαξιμουμ 2¨30... κλαψ!! πρεπει να ειναι απο τις χειροτερες αγορες που εχω κανει ποτε...
Δεν τσαντίστηκα καθόλου ρε συ! Απορία ήταν... καθότι έιμαι και εντελώς ψάρακας με το θέμα laptop.Einherjar wrote:Δεν κατάλαβα αν τσαντίστηκες πραγματικά
Νομίζω ότι amilo είναι εταιρία που διαθέτει υπολογιστές της Fujitsu-Siemens και ως τέτοια είναι υπεύθυνη για το service των υπολογιστών αυτών
Νομίζω πάντως ότι Amilo είναι μοντέλο. Το έχω δει το λαπτόπι από κοντά και γράφει Fujitsu-Siemens. Για την ακρίβεια τώρα που το σκέφτομαι, Amilo δε θυμάμαι να γράφει πουθενά!!!

.::YF::.
- silegav
- Venus Project Founder
Για πες περισσότερα γι'αυτό...πρώτη φορά το ακούω.Einherjar wrote:Μπορείς να βάλεις linux και αν δεν παίζει καλά να το βγάλεις.
Μπορείς πάλι να πας κάπου με πρόσβαση στο internet και να κάνεις δικτυακή εγκατάσταση. 99% δεν θα έχει πρόβλημα
Όχι ότι ξέρω και πολλά για linux, αλλά για πες πως γίνεται...