ερώτηση για επεξεργαστή και μητρική
- marios
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
ερώτηση για επεξεργαστή και μητρική
Παιδιά σας έχω απορία:
Επειδή ψάχνει για desktop ο αδερφός μου, κατα βάση δεν ξέρει αν αξίζει τα 100 ευρώ παραπάνω ο τετραπύρηνος αντί του διπύρηνου, όπως και την διαφορά τους(στη λειτουργία)... Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
Όπως και άλλη μια:
περί μητρικής και διαύλους, τι πρέπει να ελέγξει; με άλλα λόγια τι συνδυασμό προτείνετε;
Επειδή ψάχνει για desktop ο αδερφός μου, κατα βάση δεν ξέρει αν αξίζει τα 100 ευρώ παραπάνω ο τετραπύρηνος αντί του διπύρηνου, όπως και την διαφορά τους(στη λειτουργία)... Μπορεί να βοηθήσει κανείς;
Όπως και άλλη μια:
περί μητρικής και διαύλους, τι πρέπει να ελέγξει; με άλλα λόγια τι συνδυασμό προτείνετε;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Re: ερώτηση για επεξεργαστή και μητρική
Εγώ πιστεύω πως συμφέρει τετραπύρηνος(με δομή 64bit) καθώς θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση σε μελοντικές εφαρμογές και επίσης καλό είναι να εξελισσόμαστε όταν μπορούμε!!!
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει..
Δεν νομίζω ότι θα του κάνει τέτοια χρήση ώστε να χρειαστεί τόση επεξεργαστική ισχύ..αν ξέρει τι πρόκειται να κάνει το κάνει και με μονοπύρινο..
(εγώ ακόμα με μονοπύρινο είμαι στον desktop και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου)
Τώρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..
Διαφορές..
Core 2 Quad is two Core 2 Duo processors placed together.
8 MB of Shares L2 Cache
1066 MHz front-side bus
How it all started:
Pentium 4
Pentium Dual Core: Two Pentium 4 Placed Together
Core 2 Duo: True Dual Core Processor
Core 2 Quad: Two Core 2 Duo Placed Together
The performance different between Core 2 Duo and Core 2 Quad is not much because most of the current applications do not use all the 4 cores efficiently.
από λινκ
και
The main difference is that core duo is 32-bit processor, where as Core 2 Duo is 64-it processor, also for Core 2 Duo, the cache memory is 4MB compared to 2MB of Core Duo.
από λινκ
και
επίσης από τη wikipedia (λινκ) βλέπεις ότι υπάρχουν διαφορές στο fsb και στη μνήμη ram που απαιτείται (τόσο σε ποσότητα όσο και σε fsb).
Λογικά κάτι μου διαφεύγει οπότε ας ποστάρει και κανείς άλλος..
Προσωπικά θα του πρότεινα έναν της AMD (Athlon 64 X2 (sAM2) 5600 (2.8GHz)) 64μπιτο και διπύρινο..που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.
Τώρα για μητρική θα πρέπει να δει τι χρειάζεται..πχ αν θέλει onboard(ενσωματωμένη) κάρτα ήχου και κάρτα γραφικών, lan κ.α.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να έχει το ίδιο socket με αυτό του επεξεργαστή.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρει κάτι >100€.
Από ένα μικρό searching θα του πρότεινα κάποιο από τα παρακάτω αν είναι να επιλέξει amd (αν όχι είμαι γενικότερα fan της asus, asrock και msi σχολής)..
asus , asrock , msi 1 , msi 2.
Αυτά νομίζω..
(sorry για το long post)
Αν κάπου είμαι λάθος feel free to add me..
ΥΓ: Τα λινκ και τα site είναι ενδεικτικά, από κατάστημα σε κατάστημα μπορείς να παρατηρήσεις διάφορες αλλαγές στις τιμές..
Δεν νομίζω ότι θα του κάνει τέτοια χρήση ώστε να χρειαστεί τόση επεξεργαστική ισχύ..αν ξέρει τι πρόκειται να κάνει το κάνει και με μονοπύρινο..
(εγώ ακόμα με μονοπύρινο είμαι στον desktop και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου)
Τώρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..
Διαφορές..
Core 2 Quad is two Core 2 Duo processors placed together.
8 MB of Shares L2 Cache
1066 MHz front-side bus
How it all started:
Pentium 4
Pentium Dual Core: Two Pentium 4 Placed Together
Core 2 Duo: True Dual Core Processor
Core 2 Quad: Two Core 2 Duo Placed Together
The performance different between Core 2 Duo and Core 2 Quad is not much because most of the current applications do not use all the 4 cores efficiently.
από λινκ
και
The main difference is that core duo is 32-bit processor, where as Core 2 Duo is 64-it processor, also for Core 2 Duo, the cache memory is 4MB compared to 2MB of Core Duo.
από λινκ
και
επίσης από τη wikipedia (λινκ) βλέπεις ότι υπάρχουν διαφορές στο fsb και στη μνήμη ram που απαιτείται (τόσο σε ποσότητα όσο και σε fsb).
Λογικά κάτι μου διαφεύγει οπότε ας ποστάρει και κανείς άλλος..
Προσωπικά θα του πρότεινα έναν της AMD (Athlon 64 X2 (sAM2) 5600 (2.8GHz)) 64μπιτο και διπύρινο..που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.
Τώρα για μητρική θα πρέπει να δει τι χρειάζεται..πχ αν θέλει onboard(ενσωματωμένη) κάρτα ήχου και κάρτα γραφικών, lan κ.α.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να έχει το ίδιο socket με αυτό του επεξεργαστή.
Προσωπικά δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρει κάτι >100€.
Από ένα μικρό searching θα του πρότεινα κάποιο από τα παρακάτω αν είναι να επιλέξει amd (αν όχι είμαι γενικότερα fan της asus, asrock και msi σχολής)..
asus , asrock , msi 1 , msi 2.
Αυτά νομίζω..
(sorry για το long post)
Αν κάπου είμαι λάθος feel free to add me..

ΥΓ: Τα λινκ και τα site είναι ενδεικτικά, από κατάστημα σε κατάστημα μπορείς να παρατηρήσεις διάφορες αλλαγές στις τιμές..
S.S.D.D.
- marios
- Wow! Terabyte level
Ευχαριστώ πολυ guys... Μας βοηθήσατε πολύ...
-
- Venus Former Team Member
με τον τετραπύρηνο όμως μπορείς να σηκώνεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα και αυτές να μοιράζονται ανα πυρήνα, οπότε το τελικό Load να μην είναι σημαντικό. Δηλαδή με σε μία εφαρμογή δεν έχεις φοβερή ταχύτητα (δεν την αναλαμβάνουν και οι 4 πυρήνες) αν έχει πολλές εφαρμογές όμως γίνεται καλύτερο allocation της cpu power
- Zifnab
- Academic status: MSc
Αν δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια βουρ σε τετραπύρηνο! btw μακριά από AMD - δεν έχει πια νόημα!
- marios
- Wow! Terabyte level
Παντα μιλάμε για χωρίς παιχνίδια... Ο αδερφός μου γενικά χρησιμοποιεί πράγματα σαν το ithink και τέτοια...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Μακριά απο amd αυτον τον καιρό..
Αφού όπως λες, δε θα τον χρησιμοποιησει για βαριές εφαρμογές, editing κλπ. ας στραφεί σε ένα φθηνό διπήρυνο (core 2). Σημαντικές διαφορές δε θα υπάρχουν. Τώρα αν θέλει μια επένδυση για το μέλλον ας προτιμήσει τον τετραπύρηνο..
Αφού όπως λες, δε θα τον χρησιμοποιησει για βαριές εφαρμογές, editing κλπ. ας στραφεί σε ένα φθηνό διπήρυνο (core 2). Σημαντικές διαφορές δε θα υπάρχουν. Τώρα αν θέλει μια επένδυση για το μέλλον ας προτιμήσει τον τετραπύρηνο..
Στα παλια παιχνίδια, ίσως. Αλλά πολλά καινούργια έχουν γραφτεί για να τρέχουν σε πολλούς πυρήνες. Βλ. crysis, Oblivion κλπ.Zifnab wrote:Αν δεν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια βουρ σε τετραπύρηνο!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Zifnab
- Academic status: MSc
Mε τον τετραπύρηνο έχεις άλλη αίσθηση ταχύτητας...Το Oblivion moddαρίστηκε για πολλούς πυρήνες πράγματι - για το Crysis δεν γνωρίζω. Πάντω για τα παιχνίδια προτεραιότητα αποτελούν τα Ghz παρά οι πυρήνες. Δλδ E6850 θα αποδίδει καλύτερα από έναν Q6600... Όσο για το πολυπύρηνο περιβάλλον είναι κάτι φοβερό... Κάνεις Unzip, ακους μουσική σερφάρεις κάνεις Antivirus και τρέχεις και 4 foldακια ένα σε κάθε πυρήνα. Άλλο πράγμα ! Είναι σαν να έχει 4 δίσκους σε RAID 0 ένα πράγμα
. Μην ξεχνάμε τα νέα μοντέλα της Intel που θα είναι native quadcore και όχι 2 κολλημένοι Dual-Core από Φεβρουάριο αν θυμάμαι καλά (1st Quarter of 08)... Γύρω στα τέλη 2008 θα έχουμε τους πρώτους extreme 8-πύρηνους... Θα είναι κρίμα να έχει μείνει κάποιος με διπλοπύρηνο... Επίσης να επενθυμήσω ότι έρχονται (ήρθαν αλλά δεν συνεισφέρουν στην απόδοση ακόμα) DDR-3 και PCI-Express 2.0 ίσως και SATA III, οπότε οι αναβαθμίσεις απλά δεν θα γίνονται για πολύ χρονικό διάστημα μετά από την εισαγωγή αυτών των τεχνολογιών στο mainstream της αγοράς...

- marios
- Wow! Terabyte level
thanks guys...
- ciao
- Wow! Terabyte level
Οκ δεκτά όλα αυτά αλλά πριν τον πολυπύρινο πώς ζούσαμε...
Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να τον πάρει είναι για να μην μείνει πίσω αφού είμαστε σε ένα μεταίχμιο και μετά δύσκολα θα τον αναβαθμίσει.
(κοντά σε amd για τιμή
)
Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να τον πάρει είναι για να μην μείνει πίσω αφού είμαστε σε ένα μεταίχμιο και μετά δύσκολα θα τον αναβαθμίσει.
(κοντά σε amd για τιμή

S.S.D.D.
-
παλιά οι developers ήξεραν ότι είχαν περιορισμένο cpu power και λίγη μνήμη, οπότε έγραφαν αντιστοιχο κώδικα. Πλέον πιστεύω ότι το high load οφείλεται κατά κύριο λόγο σε κακό developing. πλέον τρέχουμε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, οπότε το μοίρασμα σε πολλούς πυρήνες (όσο το δυνατόν περισσότερους) θα μας κάνει την δουλειά πιο εύκοληΟκ δεκτά όλα αυτά αλλά πριν τον πολυπύρινο πώς ζούσαμε...
- ciao
- Wow! Terabyte level
Σε αυτό θα συμφωνήσω.The Punisher wrote:κακό developing
S.S.D.D.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Κακό development δηλαδήThe Punisher wrote:κακό developing

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie