Ξαφνικό Σβήσιμο Η/Υ...

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Ξαφνικό Σβήσιμο Η/Υ...

Post by S.a.kiss.007 » Tue Feb 12, 2008 2:07 am

Βασικά δεν ήξερα που να βάλω το συγκεκριμένο post, αφού δε ξέρω τι φταίει, το Software, το Hardware ή το Λειτουργικό... :-D
Αν κριθεί απαραίτητο μπορείτε να μεταφέρετε το post μου.

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι πως κάνει "βίαιη" επανεκκίνηση (δηλαδή χωρίς την απαραίτητη "Αποθήκευση δεδομένων"...) ο υπολογιστής σε τυχαίες στιγμές...

Δεν ξέρω αν έχει σχέση (καθώς δεν το είδα από την αρχή του προβλήματος...) αλλά στην αρχή-αρχή πριν φορτωθούν τα Windows XP, όταν ελέγχει τους drivers γράφει το ακόλουθο μήνυμα
"Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed" (ή κάπως έτσι...).

Υποπτέυομαι κάτι με το σκληρό ή με καλώδια...

Το μεγάλο ερωτηματικό :?: :?: :?: είναι πως όλες τις φορές που έχει σβήσει ο υπολογιστής, είχα ανοικτό το Windows Live Messenger και είχα σαν κατάσταση κάποια εκτός από "Appear Offline" (το πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτή την κατάσταση). Τι μπορεί να έχει γίνει :?: :?: :?:
netharis
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Ξαφνικό Σβήσιμο Η/Υ...

Post by netharis » Tue Feb 12, 2008 3:00 am

Το έχω ξαναπεί εδώ αλλά το ξαναλέω. Τα windows κρατάνε logs απο τα errors.(Control Panel/Administrative Tools/Event Viewer). Δες τι ώρα έκανε τη ξαφνική επανεκίνηση και ψάξε στο Application και στο Systems για errors ακριβώς πρίν. Σημειώνονται με ένα κόκκινο Χ( :-p ) στη λίστα. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πολλά πράγματα απο που μπορεί να προέρχεται.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Feb 12, 2008 8:01 pm

Σβήσε πλήρως το messenger(και το πρόγραμμα, και τα κλειδιά στη registry και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτόν) και ξανά install. Αν δε γίνει τίποτα, format(είμαι μηδενιστής,το ξέρω :-p )
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Feb 12, 2008 8:26 pm

Λίγο δύσκολο να προέρχεται το πρόβλημα από το messenger.
Θα σε συμβούλευα να ανοίξεις το κουτί, να βγάλεις την μπαταρία της μητρικής για μερικά δεπτερόλεπτα και να κοιτάξεις αν είναι καλά συνδεδεμένα τα καλώδια.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
S.a.kiss.007
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: 4th year

Post by S.a.kiss.007 » Tue Feb 12, 2008 10:10 pm

@netharis Για αυτό που λες πρέπει να κάνω μια πειραματική επανεκκίνηση (να ανοίξω το MSN... πιάνει σχεδόν πάντα.) γιατί δεν θυμάμαι την ώρα που έγινε η επανεκκίνηση... Θα σε ενημερώσω για νέα :!:

@emperormario Η κλασική λύση των πληροφορικάριων... Το σβήσιμο και ξανά από την αρχή... :-D :-D :-D
το έχω κάνει 2-3 φορές αλλά το πρόβλημα επανέρχεται μετά από 2-3 ημέρες...

@xrokos Αυτό υποψιάζομαι και εγώ αλλά βαριέμαι να ανοίξω κουτί μέσα στην εξεταστική... Το ξέρω δεν είναι τπτ σημαντικό αλλά δεν έχω πειράξει ποτέ μητρική... Μετά το βάρος της εξεταστικής και εργασίας HTML βλέπουμε...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Sep 12, 2008 10:34 am

Κι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα αυτές τις μέρες... Έχω Windows XP. Όταν βγαίνει η μπλε οθονίτσα από την οποία επιλέγουμε χρήστη για login, αφού πατήσει κανείς το εικονιδιάκι ο υπολογιστής κάνει Restart... Ξανά και ξανά και ξανά...
Μονάχα αν μείνει ο υπολογιστής κλειστός για ώρες, έχει κανείς μια περίοδο χάριτος δέκα λεπτών προτού αρχίσει το πρώτο restart (πάλι καλά γιατί μπόρεσα και πήρα την πτυχιακή μου από μέσα ~ Παναγίτσα μου!)

Τώρα δεν έχω ιδέα τι φταίει... Μητρική, τροφοδοτικό, ιός... Ιδέα δεν έχω...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by Dreamcatcher » Fri Sep 12, 2008 10:40 am

το restart γίνεται απλά μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή κάθε φορά που πας στο "ο υπολογιστή μου"???

[offtopic]συγχαρητήρια για την πτυχιακή τί θέμα? :-D [/offtopic]
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Sep 12, 2008 10:49 am

Γίνεται κάθε φορά που πάει να φορτωθεί το desktop, δηλαδή αμέσως μόλις επιλέξεις το χρήστη και φορτώσουν το desktop και τα εικονίδιά του... Προσπάθησα να μπω και σε safe mode, αλλά ούτε εκεί πέτυχα πάνω από δέκα λεπτά ζωής...

Υποθέτω συμβαίνει κάποιο error που οδηγεί στην επαννεκίνηση. Αλλά ποιος ξέρει τι είδους...

ΥΓ> Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια, το παλεύω να το πάρω το πτυχιάκι μου αλλά πολύ με βασανίζει... Πάντως έχω μια συμβουλή: αν κάνετε ποτέ πτυχιακή, εκτός από τα πέντε backup που κάνετε εντός του υπολογιστή σας, κάντε κι άλλα πέντε σε εξωτερικές μνήμες για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας... Με αγάπη, μια πικραμένη!
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by Dreamcatcher » Fri Sep 12, 2008 11:06 am

χαχαχα :-D :-D θα το έχουμε υπόψην μας...την ώρα πυο φορτώνει το desktop...μπορεί να ακουστεί και χαζό αυτό που θα σου πώ αλλά μήπως μπορείς να καταλάβεις από τα εικονίδια στο ρολόι μήπως φορτώνει κάποια από τα παράλληλα προγραμματάκια που τρέχουν και απλά να το απεγκαταστήσεις???
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Fri Sep 12, 2008 12:28 pm

Για να βρείς ποιά προγράμματα δεν έπρεπε να τρέχουν μπορείς να δείς τι κάνουν τα "ύποπτα" προγράμματα σε site όπως αυτό.

Δεν ανέφερες κάτι τέτοιο αλλά δεν κάνει το pc σου κανένα περίεργο θόρυβο. Στην περίπτωση που σου έχει καεί κάποια ψύκτρα λόγω υψηλής θερμοκρασίας θα δικαιολογούταν το κλείσιμο.

Υ.Γ.:Συγχαρητήρια και από εμένα για την πτυχιακή σου!
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Sep 12, 2008 1:18 pm

Master_ex wrote:Δεν ανέφερες κάτι τέτοιο αλλά δεν κάνει το pc σου κανένα περίεργο θόρυβο. Στην περίπτωση που σου έχει καεί κάποια ψύκτρα λόγω υψηλής θερμοκρασίας θα δικαιολογούταν το κλείσιμο.
Κι εγώ το υποψιάζομαι. Μάλιστα χτες προσπαθούσα να καταλάβω αν ο θόρυβος είναι λιγότερος από ό,τι πριν... Μάλιστα δικαιολογεί και γιατί ο υπολογιστής καταφέρνει να δουλέψει για λίγα λεπτά αν μείνει κλειστός για μερικές ώρες. Όσο για τα προγράμματα δεν έχω εγκαταστήσει τίποτα καινούριο πρόσφατα και τα άλλα δουλεύουν εδώ και καιρό μια χαρά. Κάτι servers έχω παραμελήσει να κατεβάσω που ξέμειναν από την εργασία της Καστανιά στα Δίκτυα. Αλλά τόσους μήνες δεν είχα πρόβλημα... Κι όταν έγινε το πρώτο πρώτο τσαφ, σέρφαρα στο Διαδίκτυο σε σελίδα που επισκέπτομαι κάθε μέρα, δεν νομίζω να κατέβασα κάτι περίεργο εκτός κι αν ήταν στα automatic updates... Στο msn δεν ήμουν συνδεδεμένη εκείνη τη στιγμή... Εκτός κι αν κατέβηκε τίποτα ύποπτο μέσω *γκούχου* Limewire κάποια προγενέστερη μέρα.

ΥΓ. Ευχαριστώ για τις ευχές. Να είσαι καλά!
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Sep 13, 2008 11:42 pm

Είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Σκεφτόμουνα προβληματικό λειτουργικό, προβληματικοί drivers, όχι καλή ψύξη, τα καλώδια και ένα σωρό άλλα. Γενικώς το έψαχνα αρκετά.

Τελικά το πήγα στο κατάστημα, ήταν και στην εγγύηση, και μου απάντησαν αφού το έλεγξαν, ότι το πρόβλημα το είχε η κάρτα γραφικών (μια ATI Radeon 9200 νομίζω). Την άλλαξαν, και από τότε δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση των Windows

Post by sandra » Sun Sep 14, 2008 10:23 am

Ψιλοάσχετο το θέμα αλλά έχω πρόβλημα :smt017
Ανοίγοντας το PC το πρωί και επιλέγοντας Windows για λειτουργικό πήρα το ακόλουθο μήνυμα
Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows XP επειδή το ακόλουθο αρχείο λείπει ή έχει καταστραφεί:
...\System32\Ntoskrnl.exe
Στην συνέχεια μπήκε κανονικά αλλά μέχρι τότε κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Έχει τύχει σε κανέναν ξανά?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Sun Sep 14, 2008 11:14 am

Δεν μου έχει τύχει αλλά το Ntoskrnl.exe χρειάζεται στην εκκίνηση των Windows. Μπορεί να σου παρουσιαστεί σαν σφάλμα μετά από update ή κάποια αλλαγή στο hardware ή όπως φυσικά λέει το error αν διαγράψεις ή καταστρέψεις το Ntoskrnl.exe .Αλλά αφού μετά το μήνυμα συνέχισε κανονικά απ'ότι κατάλαβα δεν έχω ιδέα γιατί στο έβγαλε :-D
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Sep 14, 2008 11:19 am

Master_ex wrote:Δεν μου έχει τύχει αλλά το Ntoskrnl.exe χρειάζεται στην εκκίνηση των Windows. Μπορεί να σου παρουσιαστεί σαν σφάλμα μετά από update ή κάποια αλλαγή στο hardware ή όπως φυσικά λέει το error αν διαγράψεις ή καταστρέψεις το Ntoskrnl.exe .Αλλά αφού μετά το μήνυμα συνέχισε κανονικά απ'ότι κατάλαβα δεν έχω ιδέα γιατί στο έβγαλε :-D
Αυτήν την βδομάδα με έχει τρελάνει στα updates η MS, κάθε φορά που κλείνω το λάπτοπ κάτι θα εγκατασταθεί. Αλλαγή στο hardware δεν παίζει οπότε ελπίζω να μείνει εκεί. Προς το παρόν όλα φαίνονται ΟΚ...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Sun Sep 14, 2008 2:17 pm

@sandra : Έλεγξε το δίσκο για προβλήματα με το chkdsk /r από recovery console. Αν δεν έχει προβλήματα, ψάξε για ιούς και spyware (δοκίμασε με AVG, spybot). Αν πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, ίσως να φταίει το πληκτρολόγιο (επειδή όμως είναι laptop δε ξέρω πως να το επιβεβαιώσεις...).

@fairy: Πιστεύω κατά 99% οτι είναι πρόβλημα hardware. Αν σου εμφανίζει BSOD πριν την επανεκκίνηση τότε μάλλον είναι προβληματική μνήμη. Κατέβασε το Memtest ( http://www.memtest.org/#downiso ) και κάνε ένα έλεγχο. Αν δεν έχει προβήματα η μνήμη ίσως να φταίει η κάρτα γραφικών (αν έχεις αχρησιμοποίητη onboard κάρτα αποσύνδεσε την κάρτα σου και δοκίμασε να δεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα). Αν δεν ήταν ούτε η κάρτα γραφικών ίσως να υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής. Την επόμενη φορά που θα κάνει επανεκκίνηση, μπες αμέσως στο BIOS και τσέκαρε τις θερμοκρασίες. Αν δεν είναι οι θερμοκρασίες ίσως να φταίει το τροφοδοτικό (αν και δε νομίζω, θα ήταν λίγο διαφορετικά τα συμπτώματα), ή (πολύ χειρότερα) η μητρική (π.χ. γρατσουνισμένος δίαυλος ή καμμένη επαφή).
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Mon Sep 15, 2008 10:00 am

;) Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παιδιά!
Post Reply

Return to “Hardware”