Κάρτα δικτύου
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κάρτα δικτύου
Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου, γιατί αυτή που έχω εμφανίζει διάφορα θεματάκια...
Έχω λοιπόν την εξής απορία..:
Υπάρχουν κάρτες δικτύου όπως η Zyxel ZyAIR EXT - 106 η οποία μπαίνει σε ένα δίκτυο και δεν επιτρέπει κανέναν άλλο να μπει σε αυτό το δίκτυο...
Τι λειτουργία είναι αυτό...? Μην βρω καμία τέτοια και έχω πρόβλημα...!!!
BTW αν ξέρετε κάντε καμία πρόταση με καλή κάρτα ασύρματου δικτύου... Να έχει drivers linux....
Υπάρχουν κάρτες δικτύου όπως η Zyxel ZyAIR EXT - 106 η οποία μπαίνει σε ένα δίκτυο και δεν επιτρέπει κανέναν άλλο να μπει σε αυτό το δίκτυο...
BTW αν ξέρετε κάντε καμία πρόταση με καλή κάρτα ασύρματου δικτύου... Να έχει drivers linux....
- Proxenos
- Gbyte level
Re: Κάρτα δικτύου
H ZyAIR EXT 106 δεν είναι κάρτα δικτύου αλλά κεραία, για κάνε ενα update...
Και ασύρματες κάρτες μπορούν να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στο δίκτυο όταν δε συμμορφώνονται με το πρότυπο. Αλλά δεν ξέρω κανέναν κατασκευαστή σε ασύρματες που να τις πουλάει έτσι...
Και ασύρματες κάρτες μπορούν να έχουν πάντα τον πρώτο λόγο στο δίκτυο όταν δε συμμορφώνονται με το πρότυπο. Αλλά δεν ξέρω κανέναν κατασκευαστή σε ασύρματες που να τις πουλάει έτσι...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
proskopos wrote:Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου, γιατί αυτή που έχω εμφανίζει διάφορα θεματάκια...
Την βρηκα.Εδω εχει μια λιστα με ολες(καλα, δεν παιρνω ορκο) τις καρτες και με πληροφοριες αν παιζουν με linux. Το chipset που παιζει πολυ με linux ειναι το atheros.Τσεκαρε το. Αλλα τι σε νοιαζει να τρεχει σε linux?
- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
αυτή την απορία έχω κι εγω..ultimate_aektzis wrote:proskopos wrote:Θέλω να αγοράσω μια κάρτα δικτύου, γιατί αυτή που έχω εμφανίζει διάφορα θεματάκια...
Την βρηκα.Εδω εχει μια λιστα με ολες(καλα, δεν παιρνω ορκο) τις καρτες και με πληροφοριες αν παιζουν με linux. Το chipset που παιζει πολυ με linux ειναι το atheros.Τσεκαρε το. Αλλα τι σε νοιαζει να τρεχει σε linux?

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- cyberpython
- Mbyte level
Μέχρι πρότινος το ακριβώς αντίθετο - οι κάρτες με chipset Atheros χρησιμοποιούσαν είτε το NdisWrapper+Win driver είτε το MadWifi driver (που κατασκευάζεται για τα συγκεκριμένα chipsets με reverse engineering νομίζω), οπότε η υποστήριξη δεν ήταν ότι καλύτερο. Πλέον όμως η Atheros συμμετέχει ενεργά στην κατασκεύη του linux driver για τα chipsets της, οπότε οι περισσότερες κάρτες με Atheros chipset δε θα έχουν κανένα πρόβλημα (εφόσον η διανομή που σε ενδιαφέρει έχει εγκατεστημένο το driver).ultimate_aektzis wrote:Το chipset που παιζει πολυ με linux ειναι το atheros.Τσεκαρε το.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level