Βοήθεια για format με disketa
-
- Buffer underflow exception
- Academic status: High school
Βοήθεια για format με disketa
καλισπερα!!!χριαζομε βοηθια για format με δισκετα ms-dos!!!THANKS!!!
Last edited by vLiGoSsSsS on Thu Feb 05, 2009 9:42 pm, edited 1 time in total.
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Βοήθεια για format με disketa
μπορείς να γίνεις πιο περιγραφικός? τι βοήθεια χρειάζεσαι? θέλεις να κάνεις format με δισκέτα MSDOS και δε μπορείς? σε κανέναν υπολογιστή μου δε μου έδωσαν δισκέτα μαζί ... τι εννοείς λοιπόν?
important: θέλεις να κάνεις format την δισκέτα ή τον σκληρό σου?
important: θέλεις να κάνεις format την δισκέτα ή τον σκληρό σου?
-
- Buffer underflow exception
ειχα ροτισι εναν φυλο μου και μου ειπε οτι πρεπει να εχω την αρχικη δισκετα!!!και εγω απορισα γιατι δεν εχω ουτε εγω αρχικη δισκετα!!!!απλος το διευκρινισα μηπος και ειχε δικιο!!!!
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
Αρα θες να κάνεις format στο pc σου απλά.
Δε χρειάζεσαι τη δισκέτα, χρειάζεσαι το cd των windows που έχεις ή που θες να βάλεις (xp, vista κτλ).
Βάζοντας το cd λογικά το pc θα boot-άρει από μόνο του και θα πρέπει να διαβάζεις πολύ προσεκτικά για να κάνεις το format. Είναι εύκολο, αρκεί να διαβάζεις τι σου γράφει κάθε φορά στην οθόνη.
Αν βάλεις το cd των windows και το pc ξεκινήσει κανονικά, σαν να μην ήταν μέσα, ξαναστείλε εδώ να σου πούμε τι θα κάνεις.
Δε χρειάζεσαι τη δισκέτα, χρειάζεσαι το cd των windows που έχεις ή που θες να βάλεις (xp, vista κτλ).
Βάζοντας το cd λογικά το pc θα boot-άρει από μόνο του και θα πρέπει να διαβάζεις πολύ προσεκτικά για να κάνεις το format. Είναι εύκολο, αρκεί να διαβάζεις τι σου γράφει κάθε φορά στην οθόνη.
Αν βάλεις το cd των windows και το pc ξεκινήσει κανονικά, σαν να μην ήταν μέσα, ξαναστείλε εδώ να σου πούμε τι θα κάνεις.

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Τώρα για να κάνεις φορμάτ σε κάποιο μέσο αποθήκευσης κάνε δεξί κλικ επάνω του και φορμάτ ή από command prompt σε windows
Για πές τι έχεις στο μυαλό σου γιατί ή κάτι δεν έχεις καταλάβει εσύ καλα ή εμείς δεν σε πιάνουμε
Code: Select all
format c: //ή όποιο άλλο drive θέλεις
format a: //για δισκέτα που ανέφερες

Για πές τι έχεις στο μυαλό σου γιατί ή κάτι δεν έχεις καταλάβει εσύ καλα ή εμείς δεν σε πιάνουμε

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- ~~Wind~~
- Gbyte level
- Academic status: N>4
~~Wind~~ wrote:Floppy Disks : The next best thing since Beer![]()

Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Πριν μάθεις να κάνεις format, δεν παίρνεις κανένα μάθημα ορθογραφίας καλύτερα?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
emperormario respect
Λοιπόν η δισκέτα εκκίνηση είναι αυτή που χρειάζεσαι μόνο στην περίπτωση που τα Windows είναι 95 ή 98. Μπορούν να την παράξουν τα ίδια τα λειτουργικά - νομίζω γίνεται από τον Πίνακα Ελέγχου-> Σύστημα -> Δημιουργία Δισκέττας Εκκίνησης ή κάτι τέτοιο. Αν δεν έχεις μπορώ να σου στείλω τα δεδομένα που πρέπει να βάλεις σε μία δισκέτα για να γίνει "δισκέττα εκκίνησης"
Αν τα Windows που θα βάλεις είναι 2000/Millenium/XP/Vista δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει δισκέτα - απλά αν ξέρεις να το κάνεις : από το BIOS βάζεις να κάνει εκκίνηση από το CD πρώτα απ' όλα (πριν το δίσκο και την δισκέττα) και βάζεις μέσα το λειτουργικό. Όταν φορτώσει μέσα από το CD ακολουθείς τα βήματα για Format / Partitioning και εγκατάσταση Λειτουργικού.

Λοιπόν η δισκέτα εκκίνηση είναι αυτή που χρειάζεσαι μόνο στην περίπτωση που τα Windows είναι 95 ή 98. Μπορούν να την παράξουν τα ίδια τα λειτουργικά - νομίζω γίνεται από τον Πίνακα Ελέγχου-> Σύστημα -> Δημιουργία Δισκέττας Εκκίνησης ή κάτι τέτοιο. Αν δεν έχεις μπορώ να σου στείλω τα δεδομένα που πρέπει να βάλεις σε μία δισκέτα για να γίνει "δισκέττα εκκίνησης"
Αν τα Windows που θα βάλεις είναι 2000/Millenium/XP/Vista δεν χρειάζεται και δεν υπάρχει δισκέτα - απλά αν ξέρεις να το κάνεις : από το BIOS βάζεις να κάνει εκκίνηση από το CD πρώτα απ' όλα (πριν το δίσκο και την δισκέττα) και βάζεις μέσα το λειτουργικό. Όταν φορτώσει μέσα από το CD ακολουθείς τα βήματα για Format / Partitioning και εγκατάσταση Λειτουργικού.
δεν ηταν αναγκη να το πεις αυτο..μπορει να μην ειναι ελληνας...φιλικαemperormario wrote:Πριν μάθεις να κάνεις format, δεν παίρνεις κανένα μάθημα ορθογραφίας καλύτερα?
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Και τι σημαίνει αυτό?
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο..

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Dreamcatcher
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
έλα παιδιά ηρεμήστε τώρα... λοιπον ακόμη κάτι που δεν επισημάνθηκε αν ο μόνος τρόπος είναι μέσα από δισκέτα να κάνεις το φορματ και όχι μέσα από το cdάκι οπως αναφέρθηκε πρεπει πατωντας το κουμπάκι να ανοίξει το pc σου να έχεις βάλει ήδη την δισκέτα μέσα... πριν από όλα όμως να έχεις ορίσει στο bios πρωτο πρωτο να ψάχνει για να μπουτάρει από την δισκέττα σου...αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τις μητρικές...Γενικά ψάχνεις για κάτι σχετικό με boot priority... στην συνέχεια και αφού φορτώσει την δισκέττα κάνεις το εξής πρέπει να ανοίξεις το command prompt το οποίο αν θυμάμαι καλά γίνεται με crtl+F5 ή σκέτο F5... και εκεί πρέπει να αλλάξεις το root folder που διαβάζει το dos από ότι και αν λεει σε Α:/ δίνεις enter και μετά γράφεις format c: και δίνεις enter σε ρωτάει κάτι χαζά πατάς συνήθως y.... για επιβεβαίωση... αλλά και πάλι δες μήπως μπορείς να αποφύγεις το φορματ με κάποιον τρόπο... repair ή οτιδήποτε ενημέρωσέ μας αν θες κάτι παραπάνω...
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!
Dreamcatcher
Dreamcatcher