Patch-Dos-Σκληρός

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Patch-Dos-Σκληρός

Post by djsolid » Sat Dec 11, 2004 12:06 pm

Όπως λέει και το θέμα χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με όλα τα παραπάνω. Για να γίνω πιο συσκεκριμένος ξέρει κανενας κάποιο patch που να επιτρέπει στο dos να ξεκινάει και να κάνει boot τα windows από εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεδεμενος με USB? Δεν ξέρω τι έκδοση του dos έχω. Απλά έχω Windows 98 SE. Ελπίζω σε βοήθεια :lol:
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Sat Dec 11, 2004 12:20 pm

Kάτι κρίσιμο...Το BIOS βλέπει το σκληρό που είναι συνδεδεμένος στη USB θύρα;Δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο για να ξέρω... :roll: Αν τον βλέπει,τότε απλά θα αλλάξεις τη σειρά των drivers(όπου τσεκάρει για να δει από πού θα bootάρει) και θα φορτώσει τα Windows από το USB disk...Αλλά ξαναλέω ότι είμαι επιφυλακτικός στο αν θα τον δει το BIOS...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
sonic

Post by sonic » Sat Dec 11, 2004 12:48 pm

Η λογική είναι αρχικά να υποστηρίζει η Μ/Β Boot απο USB
το οποίο το ρυθμίζεις απο το ΒΙΟS στη συνέχεια βάζεις τον δίσκο στο εξωτερικό κουτί και εύχεσαι να λειτουργήσει. :lol: :lol:
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Patch-Dos-Σκληρός

Post by HdkiLLeR » Sat Dec 11, 2004 8:14 pm

djsolid wrote:Όπως λέει και το θέμα χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με όλα τα παραπάνω. Για να γίνω πιο συσκεκριμένος ξέρει κανενας κάποιο patch που να επιτρέπει στο dos να ξεκινάει και να κάνει boot τα windows από εξωτερικό σκληρό που είναι συνδεδεμενος με USB? Δεν ξέρω τι έκδοση του dos έχω. Απλά έχω Windows 98 SE. Ελπίζω σε βοήθεια :lol:
Δεν έχει να κάνει με κανένα patch η κάτι τέτοιο. Τα λειτουργικά παίρνουν απο το BIOS τις φυσικές συσκευές και τις κάνουν assing σε γραμματάκια(c,d, κλπ), Εάν το bios έχει την δυνατότητα να κάνεις boot from usb device τότε τα λειτουργικά δεν θα πάρουν χαμπάρι ποιά είναι η συσκευή αυτή απο την οποία κάνεις boot.

ΥΓ: Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια. Μπορείς να κάνεις το os να "δει" παραπάνω πράγματα και μάλιστα να ξεκινήσεις το pc με local hdd και απο εκεί να κάνεις Load το os που βρίσκεται σε ένα άλλο device έστω και usb. Απλά θα πρέπει το πρώτο os να έχει υποστήριξει για usb.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Hardware”