Απότομο Shutdown

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Απότομο Shutdown

Post by ~~Wind~~ » Sat Sep 12, 2009 4:15 pm

Καλησπέρες, ένας φίλος έχει ένα PC ~5ετίας που ξαφνικά έχει αρχίσει και κάνει shutdown όποτε του κατέβει (όχι reboot).
Κοίταξα τις καλωδιώσεις, το τροφοδοτικό λειτουργεί κανονικά, θερμοκρασίες δεν ανεβάζει, έλεγξα τις Ram, τον σκληρό, η κάρτα γραφικών δεν φαίνεται να έχει κάτι... τι μπορεί να είναι ?

Το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται μόνο μέσα σε windows, ούτε όταν βρίσκεται σε πίεση το PC, γίνεται εντελώς τυχαία.
Μπορεί να γίνει την ώρα που είσαι μέσα σε Windows, την ώρα που φορτώνουν τα windows, μόλις πάνε να βγούνε τα γράμματα όταν πρωτο-ανοίγεις το PC κλπ.
Δοκίμασα και τα BIOS settings να τα βάλω σε Safe και πάλι τα ίδια, καμία διαφορά..

Καμία ιδέα ? :-p
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Re: Απότομο Shutdown

Post by stoupeace » Sat Sep 12, 2009 4:19 pm

Kι εμένα το κανε πριν τα φτύσει εντελώς και είχα τσεκάρει τροφοδοτικό, θερμοκρασίες και booting απο safe-mode. Καποια στιγμή το πήρα απόφαση και σταμάτησε να ανοίγει :-p

Αν ψάχνει οριστική λύση: http://www.e-shop.gr

Aλλά για το τεχνικό της υπόθεσης, τι λέτε να'χει?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Luke » Sat Sep 12, 2009 4:21 pm

Το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου είναι να φταίει το τροφοδοτικό. Πιθανό να έχει χάσει την αρχική του ισχύ και να μην μπορεί να δώσει τα απαραίτητα Amper, Volt (δεν ξέρω και καλά από αυτά :-p ).
Το καλύτερο που έχει να κάνει για αρχή είναι να δανειστεί και να δοκιμάσει με κάποιο άλλο τροφοδοτικό.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sat Sep 12, 2009 4:42 pm

Iδίως τα φθηνα psu's (αν είναι τέτοιο) εχουν φθίνουσα απόδοση με το χρόνο, και μπορεί να σου ριμάξουν το hw..Δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό άμμεσα
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sat Sep 12, 2009 7:13 pm

και εγω ειχα το ιδιο προβλημα...ολο εκλεινε μονο του μετα απο καποιο χρονο... ενα πρωινο......μας χαιρετησε το τροφοδοτικο και η μητρικη μια για παντα
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Sep 13, 2009 3:15 am

Serendipity wrote:και εγω ειχα το ιδιο προβλημα...ολο εκλεινε μονο του μετα απο καποιο χρονο... ενα πρωινο......μας χαιρετησε το τροφοδοτικο και η μητρικη μια για παντα
++ καλυτερα να αλλαξει αμεσα τροφοδοτικο γιατι ποτε δεν ξερεις τι αλλο θα καψει μαζι του. Εχουν χαθει τοσοι δισκοι και μητρικες απο γνωστους με no-name τροφοδοτικα.
ImageImageImageImageImageImageImage
Post Reply

Return to “Hardware”