Αγορά UPS

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Αγορά UPS

Post by Luke » Tue Jul 29, 2008 4:50 pm

Λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος από πλευράς ΔΕΗ έχω προβληματιστεί και σκέφτομαι την αγορά ενός UPS. Για την ώρα χρησιμοποιώ ένα πολύμπριζο ασφαλείας, σαν αυτό, το οποίο νομίζω πως είναι και σταθεροποιητής τάσης μαζί (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος).

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να μην πάθει κάτι ο εξοπλισμός μου, δηλαδή να μην καεί κανά εξάρτημα και όχι τόσο η διάρκεια της μπαταρίας (αρκεί να προλαβαίνω να κλείνω το pc).
Έχω κάποια ups υπόψην, απλά θα ήθελα να με καθοδηγήσετε κάπως γιατί διαβάζω διάφορα επί του θέματος και αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο μάλλον μπερδεύομαι περισσότερο. :-p
Αυτά που έχω βάλει στο μάτι είναι τα εξής 2:
1ο
2ο
Το 2ο, αν δεν κάνω λάθος, το έχω δει να το χρησιμοποιούν και σε κάποιο από τα εργαστήρια-γραφεία στη σχολή.
Επίσης μου έχουν προτείνει και αυτό (είναι stand by ενώ τα άλλα 2 είναι line interactive).

Ευχαριστώ για όποια συμβουλή.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Αγορά UPS

Post by Zifnab » Tue Jul 29, 2008 6:15 pm

Δεν έχω άποψη για τα συγκεκριμένα πάντως εμένα η μπαταρία του αξιόπιστου BR 800i της APC παρέδωσε το πνεύμα σχετικά νωρίς (20 μήνες) και τώρα πρέπει να την παραγγείλω από Ιρλανδία και να περιμένω περίπου 25μέρες για την παραλαβή της...
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Tue Jul 29, 2008 6:45 pm

Μάλιστα... Τέτοια λέγε και μάλλον με βλέπω να παρατάω την ιδέα για το UPS. :-p
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jul 30, 2008 8:52 am

Αυτό που θέλεις(προστασία και χρόνο για να το κλείνεις σε περίπτωση διακοπής) θα το κάνει. Η μπαταρίες όμως όλων των ups είναι αναλώσιμες. Όπως και στα laptops ετσι και στα ups όσο περνάει ο καιρός χάνουν χρόνο από την διάρκεια τους. Εμένα το accupower που έχω, στην αρχή κρατούσε 30-40 λεπτά (έχει 2 μπαταρίες) και τώρα με το ζόρι κρατάει κανα 10λεπτο. Σε κάθε περίπτωση αρκεί! Το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι πόσες συσκευές θα κρεμάσεις πάνω του, γιατί ανάλογα με το πόσα watt ζητάνε οι συσκευές πάει και ο χρόνος που διαρκεί η μπαταρία.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Wed Jul 30, 2008 1:06 pm

Ναι αυτό για την μπαταρία το είχα στα υπόψην αλλά όχι και 20 μήνες... Περίμενα να άντεχε τουλάχιστον 2-3 χρόνια.
Για τις συσκευές αρχικά σκεφτόμουν μόνο για το tower (ενδεχομένως και για την οθόνη) αλλά αν σηκώνει και μια 14άρα τηλεόραση δε θα πω όχι. :)

Καμιά ιδέα για το stand by που ανέφερα; Αξίζει;
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Jul 30, 2008 4:46 pm

Εμένα παραδόξως δεν έδειξε σημάδια εξασθένησης - ήταν πάντα στα 23 λεπτά... Ξαφνικά μου έβγαλε μήνυμα για αλλαγή μπαταρίας και όταν του έκανα reset χωρίς τίποτα επάνω μου έγγραφε overload μέχρι και σήμερα...Και την έβαζα να δουλεύει μόνη της κόβωντας το ρεύμα αλλά όχι τόσο συχνά όσο θα πρεπε. Είχαμε και πολλές διακοπές ρεύματος βέβαια - τί να πω...
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Apr 18, 2010 2:32 pm

Το UPS μου τα'χε φτύσει εδώ και καιρό, αλλά σήμερα το πρωί άρχισε να κάνει αυτό το σπαστικό θόρυβο χωρίς να'χει γίνει διακοπή ρεύματος και τελικά πέθανε. I need a new one and i need it fast!!
Σίγουρα κάτω απο 100€, αν γίνεται πολύ κάτω απο 100€ :???:

AccuPower UPS 800VA
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
cypher, δε χρειάζεται να γράψεις "μπορείς με 20€ παραπάνω να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο" :-p Και στα 100 που πήγα, πολλά είναι, διακινδυνεύω ενισχυτή, sonisphere και rammstein.
Edit: Επίσης για προσωρινή λύση, εχω καλώδια σαν και αυτά, που γράφουν 250V επάνω
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]http://www.scene-effekter.com/images/schuko.jpg[/img]
Η AC Power Input στο PC γράφει 230V πάνω. Θα ανατιναχτεί τίποτα αν βάλω το 250V καλώδιο για να δουλεύει το pc?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Apr 18, 2010 3:03 pm

Με το καλωδιο δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Ειναι συνηθως ανω οριο αυτο που βαζουν οποτε θα εισαι οκ.
Τωρα για ups κοιτα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id= ... S-ES-700VA . Στην χειροτερη να πας σε ενα mustek αν και το συγκεκριμενο νομιζω μια χαρα θα σου φτασει. Αccupower απεφυγε οσο μπορεις. :-p
Skroutz it και λιγο και θα το βρεις λογικα και πιο φθηνα οποτε κρατας και 10-20 ευρω για συναυλιες. :-D
ImageImageImageImageImageImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Apr 18, 2010 3:08 pm

While i appreciate your help, οι 8 εξοδοι μου φαίνονται λίγο υπερβολικές :-p Εγω μόνο pc και oθονη είχα ο καημενούλης. Αντε βάλε κανα extension για 4 εξόδους, αλλά οι 8 είναι γιούχου!

Τενκ γιου~!
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Apr 18, 2010 3:11 pm

Δεν ειναι μονο οι εξοδοι, και 2 να ειχε παλι το ιδιο θα προτεινα. Τα apc ειναι αρκετα πιο αξιοπιστα και χωρις π.χ. προβληματικα firmwares, drivers.
ImageImageImageImageImageImageImage
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sun Apr 18, 2010 3:33 pm

εγω έχω αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Pe ... -650SD.htm
είμαι πολύ ευχαριστημένη ,μου κρατάει γύρω στα 25 λεπτα ανοιχτο το pc και έχω πάνω του 4 πρίζες ενω έχει 2 υποδοχές, το έχω απο το 1ο ετος στο 2ο τα εφτυσε τότε που ειχαν απεργια η δεη και εκλεινε κάθε ενα 20λεπτο το ρευμα αλλα είχε καει μια ασφαλιούλα και μου την ειχε αντικαταστήσει δωρεάν το πλαίσιο και απο τότε δεν εχει πάθει τπτ 4 χρόνια τώρα.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Post Reply

Return to “Hardware”