κλεινει ο υπολογιστης μου.
- netharis
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: κλεινει ο υπολογιστης μου.
Η δεν κάνει καλή επαφή το cooler με τον επεξεργαστή.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
-
Δοκίμασε να πάρεις μια καινούργια. Κανα τριαντάρι-σαραντάρι θα σου κοστίσει. Αν θες προτάσεις, εδώ είμαστε
80 ακατέβατα στο bios... και δε παίζει πια να είναι θέμα επαφής cooler cpu γιατί ακόμα και αν το πιέζω με το χέρι δε κατεβαίνει άλλο...
η πάστα θα του κατεβάσει τόσο πολύ τη θερμοκρασία; πάντως έχει ακόμα πάστα πάνω..βέβαια τον υπολογιστή τον έχω...5-7 χρόνια
η πάστα θα του κατεβάσει τόσο πολύ τη θερμοκρασία; πάντως έχει ακόμα πάστα πάνω..βέβαια τον υπολογιστή τον έχω...5-7 χρόνια

και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

- emperormario
- Wow! Terabyte level

Οι θερμοκρασίες είναι παράλλογες! Pentium 4 έχεις? Θέμα ψύξης είναι, όπως είπαν και τα παιδιά! Αν πάρεις τελικά πάστα, πόσταρε εντυπώσεις γιατί είμαι και εγώ σε αναζήτηση. Για arctic silver έχω ακούσει, αλλά δεν το χω ψάξει και πολύ
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- cypher
Για παστα κοιταξτε ειτε την as http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/ ... 5-3-5G.htm
ειτε αυτην που εχω και εγω και απλα τα σπαει παρα την λιγο υψηλη τιμη της http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/ ... WA-026.htm .
Ειναι λιγο περιεργη στην εφαρμογη αλλα απο'κει και περα σταζει μονο του το επιπλεον εξω και φτιαχνεις πολυ ευκολα ενα λεπτο λεπτο φιλ παστας αναμεσα σε επεξεργαστη/ψυκτρα.
Αν δεις οτι και με την αλλαγη παστας δεν βελτιωνεται η κατασταση αλλαζεις και ψυκτρα. Αλλα μετααα αυτο .
ειτε αυτην που εχω και εγω και απλα τα σπαει παρα την λιγο υψηλη τιμη της http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/ ... WA-026.htm .

Ειναι λιγο περιεργη στην εφαρμογη αλλα απο'κει και περα σταζει μονο του το επιπλεον εξω και φτιαχνεις πολυ ευκολα ενα λεπτο λεπτο φιλ παστας αναμεσα σε επεξεργαστη/ψυκτρα.
Αν δεις οτι και με την αλλαγη παστας δεν βελτιωνεται η κατασταση αλλαζεις και ψυκτρα. Αλλα μετααα αυτο .

Έβαλα την πάστα της Coollaboratory και είμαι σε bios 67-70
good-bad? definitely better..

- cypher
Αρκετα καλυτερο. Ουτως η αλλως ειναι φτιαγμενα για ~τετοιες θερμοκρασιες οποτε για pentium 4 ειναι ψιλοφυσιολογικα τα νουμερα. Εγω θα το αφηνα εκει μεχρι να καει και να παρω ενα νεο καλυτερο.h4wk wrote:Έβαλα την πάστα της Coollaboratory και είμαι σε bios 67-70

Ναι αυτό πήγαινα να γράψω,οτι με λίγο ψάξιμο καλή θερμοκρασία σε P4 σε bios είναι 64-78 οπότε μάλλον καλά είμαι
Απο εδώ και πέρα θα περιμένω όντως να καεί
Απο εδώ και πέρα θα περιμένω όντως να καεί

Λοιπόν... η ιστορία μου ξεκινάει κάπως έτσι...
το λαπιτόπι κλείνει εδώ και πολύ καιρό και ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες...
τρέχω ubuntu lucid και αυτή τη στιγμή έχω 70 C, χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο βαρύ πρόγραμμα!
το ποβλημα ξεκινάει αν ας πούμε πάω να τρέξω το eclipse! Φτάνει κάπου στους 90 C νομίζω.
οπότε πήγα και εγώ με τη σειρά μου να πάρω παστούλα, πήρα την Arctic Silver 5 (την είχε προτείνει και ο cypher νομίζω πριν κάτι ποστ). Είδα πως εφαρμόζεται η πάστα στους επεξεργαστές της AMD και όντας έτοιμος να ξεκινήσω την εφαρμογή, έφαγα UnableToDismantleLaptopError! Ξεβίδωσα ότι σε βίδα υπήρχε (ακόμα και θέση τοης μνήμης) αλλά δεν κατάφερα να ανοίξω το λάπτοπ γιατί κάποια βίδα (μάλλον) από το εσωτερικό του το συγκρατούσε! Πήγα από την πάνω πλευρά προσπαθώντας να βγάλω το πληκτρολόγιο για να βγάλω την αντίστοιχη βίδα ή να απλώσω έτσι τη πάστα στη CPU, αλλά το πληκτρολόγιο εμποδίζεται να βγει λόγω κάποιων εγκοπών που είναι μέσα από το πλαστικό. Βέβαια μπροστα (πάνω κατά πλάτος) από το πληκτρολόγιο είναι μια πλαστική "βέργα" η οποία και μπορεί να βγει, αλλά συγκρατείται επίσης από κάτι! Αν βγει όμως αυτό το πλαστικό μπορεί να βγει και το πληκτρολόγιο, οπότε και μάλλον το βασανηστήριο τελειώνει!
καμμιά ιδέα, οτιδήποτε... καποιος που να έχει ξαναλύσει λαπιτόπι?
p.s. Για την ακρίβεια το λάπτοπ είναι Toshiba Satellite L300, οπότε και είναι κάπως έτσι

το λαπιτόπι κλείνει εδώ και πολύ καιρό και ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες...
τρέχω ubuntu lucid και αυτή τη στιγμή έχω 70 C, χωρίς να χρησιμοποιώ κάποιο βαρύ πρόγραμμα!
το ποβλημα ξεκινάει αν ας πούμε πάω να τρέξω το eclipse! Φτάνει κάπου στους 90 C νομίζω.
οπότε πήγα και εγώ με τη σειρά μου να πάρω παστούλα, πήρα την Arctic Silver 5 (την είχε προτείνει και ο cypher νομίζω πριν κάτι ποστ). Είδα πως εφαρμόζεται η πάστα στους επεξεργαστές της AMD και όντας έτοιμος να ξεκινήσω την εφαρμογή, έφαγα UnableToDismantleLaptopError! Ξεβίδωσα ότι σε βίδα υπήρχε (ακόμα και θέση τοης μνήμης) αλλά δεν κατάφερα να ανοίξω το λάπτοπ γιατί κάποια βίδα (μάλλον) από το εσωτερικό του το συγκρατούσε! Πήγα από την πάνω πλευρά προσπαθώντας να βγάλω το πληκτρολόγιο για να βγάλω την αντίστοιχη βίδα ή να απλώσω έτσι τη πάστα στη CPU, αλλά το πληκτρολόγιο εμποδίζεται να βγει λόγω κάποιων εγκοπών που είναι μέσα από το πλαστικό. Βέβαια μπροστα (πάνω κατά πλάτος) από το πληκτρολόγιο είναι μια πλαστική "βέργα" η οποία και μπορεί να βγει, αλλά συγκρατείται επίσης από κάτι! Αν βγει όμως αυτό το πλαστικό μπορεί να βγει και το πληκτρολόγιο, οπότε και μάλλον το βασανηστήριο τελειώνει!
καμμιά ιδέα, οτιδήποτε... καποιος που να έχει ξαναλύσει λαπιτόπι?
p.s. Για την ακρίβεια το λάπτοπ είναι Toshiba Satellite L300, οπότε και είναι κάπως έτσι

- cypher
Eιναι καπως μαπα τα toshiba στην αποσυναρμολογηση. Τσεκαρες το site του μπας και στο manual εχει οδηγιες για αποσυναρμολογηση; Και επισης δες μηπως εχει καμια επιπλεον βιδα που να συγκρατα το πλαστικο κατω π.χ. απο τον σκληρο η απο καποιο removable part.
Γενικα ομως θα ελεγα οτι ζεσταινεται η γιατι δεν εφαπτεται καλα η ψυκτρα η γιατι ειναι προβληματικη η mobo στο θεμα της τροφοδοσιας. Την σκονη υποθετω ηδη την απομακρυνες. Εχει εγγυηση το λαπτοπ; Αν ναι μην ασχοληθεις αλλο και επεστρεψε το.
Γενικα ομως θα ελεγα οτι ζεσταινεται η γιατι δεν εφαπτεται καλα η ψυκτρα η γιατι ειναι προβληματικη η mobo στο θεμα της τροφοδοσιας. Την σκονη υποθετω ηδη την απομακρυνες. Εχει εγγυηση το λαπτοπ; Αν ναι μην ασχοληθεις αλλο και επεστρεψε το.

Η εγγύηση έχει λήξει έτσι και αλλιώς! Επίσης δεν ξέρω τη σκόνη μπορει να εχει μαζέψει γύρω από τη ψύκτρα γιατί δεν κατάφερα καν να φτάσω εκεί! κοίταξα και κάτω από το σκληρό και κάτω από τη μνήμη, αλλά τίποτα από βίδες!cypher wrote:Eιναι καπως μαπα τα toshiba στην αποσυναρμολογηση. Τσεκαρες το site του μπας και στο manual εχει οδηγιες για αποσυναρμολογηση; Και επισης δες μηπως εχει καμια επιπλεον βιδα που να συγκρατα το πλαστικο κατω π.χ. απο τον σκληρο η απο καποιο removable part.
Θα ρίξω μια ματιά στο manual αν και δεν νομίζω να βρω κάτι, γιατί αλλιώς για ποιό λόγω να έχουν κάνει τόσο δύσκολη την αποσυναρμολόγηση?