HDD not accessible

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

HDD not accessible

Post by zweistein » Mon Nov 08, 2010 12:29 am

σήμερα ο σκληρός που κρατάω όλα μου τα back ups από το 2003 (shitloads of photos, 50,000+ mp3, movies, episodes, camera recording, all my aueb files and projects, reports, biographies, personal projects etc) μου έβγαλε αυτό το όμορφο μήνυμα.
Kαι θέλω να ρωτήσω... εάν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να σώσω τα files μου πριν αποφασίσω να επισκεφτώ τις γραμμές του metro στις αποβάθρες!

Aνέτρεξα στο google αλλα δεν βρήκα καμια λύση.
O σκληρός μου είναι ο adata Classic CH91.

edit: δοκίμασα να το συνδέσω στο pc και στο netbook μου, μου βγάζει παρόμοιο error και μου κάνει αίτηση για format.
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: HDD not accessible

Post by emperormario » Mon Nov 08, 2010 12:52 am

Υποθέτω έχεις δοκιμάσει να κάνεις ελεγχο δίσκων, έτσι? Επίσης δοκίμασε μήπως με κάποιο livecd έχεις πρόσβαση. Τελος, πραγματικά ευχομαι να βρεις ακρη, γιατί είναι τρελή ξενέρα..
Χαλαρά, πιστευω πως πλέον 1 χρήστης πρέπει να έχει 2 σκληρούς για backup (o ένας αντίγραφο του άλλου), η τουλάχιστον μια raid-1 διαταξη..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Mon Nov 08, 2010 1:24 am

έλεγχος δίσκων δεν παίζει καθώς ότι κι αν κάνω μου λέει ότι δεν έχω πρόσβαση....
κάποτε είχα τα backups cloned σε 3 σκληρούς αλλα έπειτα από απανωτές βλάβες στην μητρική χρησιμοποίησα τους άλλους 2 για να βάλω ΩΣ ώστε να μπορώ να κάνω την δουλειά μου με κάποιο τρόπο.
φαίνεται ότι η τύχη με εγκατέλειψε....
θα κοιτάξω να δω αν μπορεί να μου το αναγνωρίσει με κάποιο linux based livecd σαν το knopix..
im out of ideas.

επίσης δοκίμασα διαφορα data recoverers αλλα τίποτα.

edit: knopix and fedora didn't do anything....
Image
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Nov 08, 2010 8:16 pm

To καλό είναι ότι είσαι ακόμα online (μαζί μας δηλαδή :-p ). Το κακό είναι ότι μάλλον ο σκληρός σου παρέδωσε πνεύμα..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Tue Nov 09, 2010 2:17 am

zweistein wrote:έλεγχος δίσκων δεν παίζει καθώς ότι κι αν κάνω μου λέει ότι δεν έχω πρόσβαση....
κάποτε είχα τα backups cloned σε 3 σκληρούς αλλα έπειτα από απανωτές βλάβες στην μητρική χρησιμοποίησα τους άλλους 2 για να βάλω ΩΣ ώστε να μπορώ να κάνω την δουλειά μου με κάποιο τρόπο.
φαίνεται ότι η τύχη με εγκατέλειψε....
θα κοιτάξω να δω αν μπορεί να μου το αναγνωρίσει με κάποιο linux based livecd σαν το knopix..
im out of ideas.

επίσης δοκίμασα διαφορα data recoverers αλλα τίποτα.

edit: knopix and fedora didn't do anything....
είχα πάθει κάτι παρόμοιο και δοκίμασα όλα τα προγράμματα για data recovery και δεν έπιασε τίποτα..
μπορεί να έχει καταστραφεί το partition table σου..
άνοιξε τον δίσκο με δεκαεξαδικό editor και πρώτα κάνε search το partition table και μετά δες αν έχει μέσα και τα υπόλοιπα αρχεία..
ανάλογα με το τι τύπου filesystem έχεις ψάξε λιγάκι στο google και δες τι μπορείς να κάνεις..

εγώ είχα ξανακάνει πάλι το partition στον δίσκο(όχι φορματ) και μετά άλλαξα στο σημείο του partition table του δίσκου κάποιες τιμές από 00 σε 01 και μετά τα αρχεία ήταν αναγνώσιμα αλλά φαινόταν ότι δεν έπιαναν καθόλου μνήμη..
έτσι τα αντέγραψα σε άλλο δίσκο και μετά τα ξαναμετέφερα..

οι τιμές που άλλαξα ήταν τόσες όσα και τα αρχεία που είχε ο δίσκος και ήταν μετά από τα πρώτα 12 byte που είχαν τις πληροφορίες για τον δίσκο μέγεθος , sectors κτλ.

τα αρχεία σου εκεί είναι δεν χάθηκαν απλά πρέπει να βρεις τρόπο να τα ανακτήσεις :smt023
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 09, 2010 7:32 pm

το έχω υποψιαστεί αυτό με το partition, γιατί στα bios μου πέταξε κάνα 2 φορες μήνυμα κάτι περί bootmanager στο ξεκάρφωτο όταν τον sudnesa εσωτερικά με τα καλώδια sata στην μητρική..

ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες σε έναν σκληρό ακόμα και εάν δεν είχε bootable OS μέσα θα τον αναγνώριζε ως διαθέσιμο partition.

PS: αυτά που λέω τα παρατήρησα καθώς έτρεχα μια έκδοση του grup..
Image
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Nov 11, 2010 3:15 am

το πρόβλημα λύθηκε.
όλα τα files ανακτήθηκαν με επιτυχία με την χρήση του προγράμματος Active@ File Recovery.
πλήρης ανάκτηση χωρίς ούτε μια αλλοίωση δεδομένων!
Image
Post Reply

Return to “Hardware”