Αγορα modem

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Αγορα modem

Post by ThOdOr1s » Thu May 23, 2013 12:08 pm

Καλημερα :-D

Τον τελευταιο καιρο αντιμετοπιζω προβληματα με το modem μου (hol) τα προβληματα ειναι κυριως οτι το ιντερνετ ερχεται και φευφει ορισμενες φορες (αλλα φταιει το modem γι αυτο, το τσεκαρα πολες φορες), και οτι δεν μπορω να πιαξω warframe σαν ανθρωπος ( :smt010 ) γιατι ενω ανοιγω συνεχεια τις UDP ports που ζηταει το παιχνιδι, δουλευουν περιοδικα, με αποτελεσμα να εχουμε συνεχεια host migration στο clan μου. Επειδη ειμαι warlord λοιπον, και πρεπει να ειμαι host τις περισσοτερες φορες, αλλα και επειδη τις προαλες ας πουμε το επιασε αυτο το αλαλουμ 11:30 ενω ειχα να ανεβασω εργασια στο eclass ( :smt005 ) σκεφτομουν να παρω κανενα modem, να το βαλω στο δωματιο μου (2ο modem δηλαδη) Αλλα μπηκα στο skroutz να ψαξω και το κεφαλι μου τιναχτικε. Δεν εχω την παραμικρη ιδεα απο αυτα... Το μονο που θελω ειναι ενα modem, να κανει λιγοτερο απo 20E, δεν με νοιαζει να εχει wi-fi, αλλα αμα δεν εχει να εχει 2 ports, και για το λαπτοπ... αυτο... (και να ειναι μαυρο κατα προτιμηση :3 )

Your help would be appriciated... :-D
Elementary OS
k_b
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Re: Αγορα modem

Post by k_b » Thu May 23, 2013 10:33 pm

Δυστυχώς αξιόπιστο Modem με 20 ευρώ δεν παίζει, μη κοιτάς πόσο στα χρεώνουν οι εταιρίες παροχής Internet, στο εμπόριο έχουν άλλες τιμές και γιαυτό δεν θα σου συνηστούσα για να κάνεις αυτά που θέλεις να πάρεις κάτω από 40 με 50 ευρώ Modem, άλλωστε αύριο μπορεί να θέλεις να κάνεις κάποια ρύθμιση και να μην την υποστηρίζει το φθηνό ή να θέλεις άλλο ένα Port. Κοίτα σε Linksys ή NetGear στο Skroytz ή αλλιώς σε μεταχειρισμένο σε μικρές αγγελίες. Ελπίζω να βοήθησα.
[spamlinkremoved]
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri May 24, 2013 11:44 am

Εννοείς modem ή modem-router? Και υποθέτω ότι η σύνδεσή σου είναι ADSL2+. Αν δεν ξέρεις, μπες στην σελίδα του παρόντος router σου και δες στις γενικές πληροφορίες το Modulation (νομίζω χρειάζεται να ξέρεις και το annex mode).

Αν δεν σε ενδιαφέρει να έχει wi-fi, υπάρχει στο skroutz μόνο ένα κάτω από τα 20 ευρώ που το βλέπω καλό και έχει ακριβώς 2 eth ports:
http://www.skroutz.gr/s/312618/D-Link-DSL-2680.html

Ή ένα στα 20 και κάτι ευρώ, ακόμα καλύτερο (και αξιόπιστο γιατί έχω χρησιμοποιήσει TP-LINK κι εγώ) με 4 ports:
http://www.skroutz.gr/s/312601/TP-LINK-TD-8840T.html

Επίσης, όταν με το καλό το πάρεις, μη ξεχάσεις (προτού βάλεις το καινούργιο) να σημειώσεις από το interface του παλιού σου router τους αριθμούς (στο Interface setup) VPI, VCI και τα στοιχεία του λογαριασμού σου στον ISP (που λογικά θα τα έχεις και αλλού σημειωμένα) για να μη χρειαστεί να τους παίρνεις τηλέφωνα. Και γενικά δες τις ρυθμίσεις που έχεις ώστε να βάλεις τις ίδιες στο νέο. :smt001
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri May 24, 2013 2:51 pm

Εγώ πάλι με TP-Link αντιστοιχης αξίας και όψης είχα πολλά προβλήματα από Πλαίσιο- να χάνει τα settings κάθε φορά που έπεφτε το ρεύμα ή έκανα reset .. τραγικό ρουτεράκι..
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri May 24, 2013 5:16 pm

Zifnab wrote:Εγώ πάλι με TP-Link αντιστοιχης αξίας και όψης είχα πολλά προβλήματα από Πλαίσιο- να χάνει τα settings κάθε φορά που έπεφτε το ρεύμα ή έκανα reset .. τραγικό ρουτεράκι..
Ίσως εξαρτάται και από το μοντέλο. Ποιο είχες? Εγώ έχω αυτό σπίτι: http://www.tp-link.com/gr/products/deta ... =TD-W8901G
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri May 24, 2013 5:56 pm

Zifnab wrote:Εγώ πάλι με TP-Link αντιστοιχης αξίας και όψης είχα πολλά προβλήματα από Πλαίσιο- να χάνει τα settings κάθε φορά που έπεφτε το ρεύμα ή έκανα reset .. τραγικό ρουτεράκι..
i know that feel bro,και κάθε 2 μέρες να θέλει restart .
Ευτυχώς άλλαξα Image
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Fri May 24, 2013 11:04 pm

Αρχικα θα δοκιμασω ενα παλιο vodafone modem που μου ειχε ξεμεινει απο παλια. Αν δεν βγαλω ακρη με αυτο, θα παω σε κανενα netgear, συγκεκριμενα σε αυτο: http://www.skroutz.gr/s/309859/NetGear-WNR1000.html Τωρα θα δουμε...
Elementary OS
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri May 24, 2013 11:43 pm

Εγώ στη θέση σου θα έμενα μακριά από routers που δίνουν οι ελληνικοί ISP... :-p

Επίσης αν χρειάζεσαι modem-router, δε νομίζω να σου κάνει αυτό το netgear...
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat May 25, 2013 1:54 am

ThOdOr1s wrote:Αρχικα θα δοκιμασω ενα παλιο vodafone modem που μου ειχε ξεμεινει απο παλια. Αν δεν βγαλω ακρη με αυτο, θα παω σε κανενα netgear, συγκεκριμενα σε αυτο: http://www.skroutz.gr/s/309859/NetGear-WNR1000.html Τωρα θα δουμε...
Αυτό είναι ΜΟΝΟ router, όχι modem :smt018
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat May 25, 2013 1:02 pm

nachos wrote:Αυτό είναι ΜΟΝΟ router, όχι modem :smt018
Βασικα ειναι Modem, ειναι ενα Fritz Box... τετοιο... :smt016 (edit: A, λες για το netgear, ναι... my bad... :3)
Elementary OS
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat May 25, 2013 9:08 pm

Λοιπον, ποις ξερει απο δικτυα να με βοηθησει... Εχω το εξης προβλημα:
Στην καρτελα status του ενος modem: Εχει 3 ΑΤΜ PVCs, Vc1, Vc2, kai Vc3 το οποιο λεει IP address = down. οποτε δεν το λαμβανω καν υπο οψην... Τι γινεται τωρα, το αλλο modem μου ζηταει για να το ρυθμισω ακριβως τα ιδια πεδια. Αντιγραφω λοιπον τα παιδια του Vc1, και πριν καν παει να μου ελενξει το Internet, μου λεει: the subnet mask is illegal. το subnet mask που εχει ειναι συγκεκριμενα 255.255.255.255 (διαβολικη συμτωση, η χαζομαρα του δικτυου? no clue...) τι προτοκολο αυτου του πεδιου ειναι PPPoE, ενω του αλλου ειναι MAC Encapsulated κατι... Οτιδηποτε και να βαλω μου βγαζει τα πεδια μου illegal, και δεν με αφηνει να προχωρησω στην εξεταση του δικτυου μου... Μπορει καποιος απο εσας να μου εηγησει τι ακριβως φταιει (η τι υποψιαζεστε οτι φταιει)? Δεν βρισκω λογο το modem να μην δουλευει απο αποψη hardware παντως... :-k
Elementary OS
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun May 26, 2013 12:49 pm

ThOdOr1s wrote:Λοιπον, ποις ξερει απο δικτυα να με βοηθησει... Εχω το εξης προβλημα:
Στην καρτελα status του ενος modem: Εχει 3 ΑΤΜ PVCs, Vc1, Vc2, kai Vc3 το οποιο λεει IP address = down. οποτε δεν το λαμβανω καν υπο οψην... Τι γινεται τωρα, το αλλο modem μου ζηταει για να το ρυθμισω ακριβως τα ιδια πεδια. Αντιγραφω λοιπον τα παιδια του Vc1, και πριν καν παει να μου ελενξει το Internet, μου λεει: the subnet mask is illegal. το subnet mask που εχει ειναι συγκεκριμενα 255.255.255.255 (διαβολικη συμτωση, η χαζομαρα του δικτυου? no clue...) τι προτοκολο αυτου του πεδιου ειναι PPPoE, ενω του αλλου ειναι MAC Encapsulated κατι... Οτιδηποτε και να βαλω μου βγαζει τα πεδια μου illegal, και δεν με αφηνει να προχωρησω στην εξεταση του δικτυου μου... Μπορει καποιος απο εσας να μου εηγησει τι ακριβως φταιει (η τι υποψιαζεστε οτι φταιει)? Δεν βρισκω λογο το modem να μην δουλευει απο αποψη hardware παντως... :-k
Θα πρέπει να υπάρχει και μια λίστα που δείχνει τα διαθέσιμα VC. Συνήθως το VC0 χρησιμοποιείται με τα VPI, VCI που σου δίνουν από τον ISP. Conn-X έχεις? Και ποιο router? To encapsulation είναι PPPoE/PPPoA και μετά στις ρυθμίσεις του, βάλε PPPoE LLC.

Τώρα για το subnet mask, αν εννοείς του router σου, δοκίμασε να το βάλεις σε 255.255.255.0 .
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Hardware”