Eργονομικό mouse

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Eργονομικό mouse

Post by Sreak » Sat Feb 04, 2006 7:43 pm

Το τελευταίο εξάμηνο με ταλαιπωρεί μία τενοντίτιδα στο δεξί χέρι και κατά κύριο λόγο ευθύνεται το mouse (από όσο καταλαβαίνω).

Θέλω να αγοράσω το πιο εργονομικό mouse που υπάρχει στον κόσμο :)
Ακούω ιδέες!

Τι λέτε γι' αυτό;
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.570181

Καλό η δεν λέει τίποτα;
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sun Feb 05, 2006 3:08 am

Τενοντίτιδα???Παθαίνεις κι από το ποντίκι??δεν το ήξερα...νόμιζα ότι έφταιγε μόνο το πληκτρολόγιο

Εγώ πιστεύω ότι καλό θα ήταν να κοιτάξεις να έχεις αρκετά μεγάλο καλώδιο για να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείς το χέρι σου προσπαθώντας να κουνήσεις το ποντίκι και αν μπορείς να βρεις ένα μικρούλι ποντικάκι που να μην αναγκάζει το χέρι σου να είναι σε αφύσικη στάση...Επίσης να έχεις όσο μεγαλύτερο χώρο γίνεται για να στηρίζεται το χέρι σου (εννοώ ν' ακουμπάει κι ο καρπός σου στο γραφείο)... Την επιλογή optical την κρατάμε γιατί "κυλάει" καλύτερα..

Βέβαια γούστα είναι αυτά...Επίσης να σου πω ότι μπορεί να λέω και βλακείες, αλλά σου λέω μόνο ότι καταλαβαίνω από μένα.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Feb 05, 2006 12:00 pm

Εφώ θα σου πρότεινα ένα ασύρματο για πλήρη ελευθερία κινήσεων. Μεγάλο ρόλο παίζει το ύψος που βρίσκεται το ποντίκι και όχι τόσο το είδος του. Επίσης κυκλοφορούν και κάτι mousepads με μαξιλαράκι για τον καρπό αν και αμφιβάλλω για το κατά πόσο είναι εργονομικά.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Sun Feb 05, 2006 12:24 pm

Έχω ασύρματο mouse και άθφονο χώρο για να το μετακινώ! Έχω πάρει mousepad με μαξιλαράκι (δεν μπορώ να πω ότι κάνει τραγική δουλειά μη σου πω ότι τα κάνει χειρότερα). Παρ' όλα αυτά το νίωθω πως μόλις πιάσω mouse το χέρι χειροτερεύει....
Όταν εννοιείς ύψος? Να είναι χαμηλά - ψηλά - στο ύψος των αγκώνων? Φαντάζομαι για το που βρίσκεται το mouse μιλάς σωστά?
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Re: Eργονομικό mouse

Post by vangos » Sun Feb 05, 2006 1:16 pm

Sreak wrote:Το τελευταίο εξάμηνο με ταλαιπωρεί μία τενοντίτιδα στο δεξί χέρι και κατά κύριο λόγο ευθύνεται το mouse (από όσο καταλαβαίνω).

Ακούω ιδέες!

Τι λέτε γι' αυτό;

Καλό η δεν λέει τίποτα;
Φίλε Sreak έχω και εγώ παρόμιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι τενοντίτιδα ή κατι άλλο όταν πιάνω το ποντίκι με το δεξί χέρι αισθάνομαι να μου μουδιάζει το σημείο του καρπού που ακουμπάει κάτω.
Εδώ και 2-3 μήνες έχω αλλάξει χέρι και χεησιμοποιώ το αριστερό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο αλλά μετά συνήθησα.
Βασικά πιστεύω ότι οφείλεται στην ανατομία του ποντικιού. Παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα ποντίκι που ήταν σχετικά χαμηλό και δεν είχα πρόβλημα. Όταν λέω χαμηλό εννοώ το ύψος από το κάτω μέρος του ποντικιού μέχρι το πάνω. Τελευταία αγόρασα ένα της Microsoft που είναι πιο ψηλό οπότε ο καρπός "σπάει" περισσότερο και αντί να ακουμπάει κάτω το τέλος της παλάμης ακουμπάει το σημείο της άρθρωσης του καρπού.
Εκεί νομίζω ότι είναι το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όμως τώρα έχω βολευτεί με το αριστερό και έχω αμελήσει να αλλάξω ποντίκι. Μου φαίνεται όμως ότι σιγά-σιγά και το αριστερό αρχίζει να έχει πρόβλημα...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Feb 05, 2006 1:34 pm

Sreak wrote:Έχω ασύρματο mouse και άθφονο χώρο για να το μετακινώ! Έχω πάρει mousepad με μαξιλαράκι (δεν μπορώ να πω ότι κάνει τραγική δουλειά μη σου πω ότι τα κάνει χειρότερα). Παρ' όλα αυτά το νίωθω πως μόλις πιάσω mouse το χέρι χειροτερεύει....
Όταν εννοιείς ύψος? Να είναι χαμηλά - ψηλά - στο ύψος των αγκώνων? Φαντάζομαι για το που βρίσκεται το mouse μιλάς σωστά?
Ναι αυτό εννοώ , οι αγκώνες σου να βρίσκονται σε ορθή γωνία. Επίσης παρατηρώντας το χέρι μου στο mouse είδα ότι αν το ύψος του ποντικιού του ίδιου είναι μικρό τότε δεν κάνει έντονη γωνία ο καρπός. Ίσως είναι και αυτή μια παράμετρος.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Eργονομικό mouse

Post by Sreak » Sun Feb 05, 2006 2:44 pm

vangos wrote:
Sreak wrote:Το τελευταίο εξάμηνο με ταλαιπωρεί μία τενοντίτιδα στο δεξί χέρι και κατά κύριο λόγο ευθύνεται το mouse (από όσο καταλαβαίνω).

Ακούω ιδέες!

Τι λέτε γι' αυτό;

Καλό η δεν λέει τίποτα;
Φίλε Sreak έχω και εγώ παρόμιο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν είναι τενοντίτιδα ή κατι άλλο όταν πιάνω το ποντίκι με το δεξί χέρι αισθάνομαι να μου μουδιάζει το σημείο του καρπού που ακουμπάει κάτω.
Εδώ και 2-3 μήνες έχω αλλάξει χέρι και χεησιμοποιώ το αριστερό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο αλλά μετά συνήθησα.
Βασικά πιστεύω ότι οφείλεται στην ανατομία του ποντικιού. Παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα ποντίκι που ήταν σχετικά χαμηλό και δεν είχα πρόβλημα. Όταν λέω χαμηλό εννοώ το ύψος από το κάτω μέρος του ποντικιού μέχρι το πάνω. Τελευταία αγόρασα ένα της Microsoft που είναι πιο ψηλό οπότε ο καρπός "σπάει" περισσότερο και αντί να ακουμπάει κάτω το τέλος της παλάμης ακουμπάει το σημείο της άρθρωσης του καρπού.
Εκεί νομίζω ότι είναι το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όμως τώρα έχω βολευτεί με το αριστερό και έχω αμελήσει να αλλάξω ποντίκι. Μου φαίνεται όμως ότι σιγά-σιγά και το αριστερό αρχίζει να έχει πρόβλημα...
Προσπάθησα και εγώ να χειρίζομαι το mouse με το αριστερό και δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Το πρόβλημα έιναι πως μόνο με 5 μέρες χρήσης αριστερού χεριού αρχίζει και πονάει και αυτό. Πράγματι ο πόνος είναι περίπου όπως τον περιγράφεις (στην ήπια μορφή του διαφορετικά σχεδόν δεν μπορώ να το κουνήσω...)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Sun Feb 05, 2006 7:41 pm

πωπω...τι να πω ρε παιδιά...τόσο έντονο είναι το πρόβλημα??

το δικό μου το ποντικάκι πάντως είναι πολύ μικρό και έχει ύψος δυο δάχτυλα (δεν έχω χάρακα πρόχειρο). Είναι ένα φτηνό usb που είχε πάρει ο αδερφός μου από το γερμανό παλιότερα
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand

Return to “Hardware”