Πως να κάνεται compact flash σκληρό δίσκο

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Πως να κάνεται compact flash σκληρό δίσκο

Post by jimmyD » Sun May 07, 2006 11:14 am

http://backolas.blogspot.com/2006_02_01 ... chive.html

Στο παραπάνω λινκ το παληκάρι περιγράφει τη διαδικασία κατασκευής σκληρού δίσκου με χρήση compact flash μνήμης. προσωπικά μου φάνηκε τουλάχιστον εντυπωσιακό καθώς η flash δε ζεσταινεται και βασικα δε κάνει θόρυβο!!!!
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Sun May 07, 2006 12:27 pm

Υπάρχουν άπειρα τέτοια στο net, ο τύπος είναι λίγο copy-paste. Μπορείς να κάνεις ακόμη και external usb stick σαν primary boot device δεν είναι τπτ (βέβαια καλό είναι να μην κάνεις αρκετά i/o γιατί το flashάκι θα τα παίξει).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun May 07, 2006 1:28 pm

καλά όντως έτσι κι αλλιώς το λέει και ο ίδιος ότι έχει παίξει παράγκα και το έχει δει από αλλού . Τέσπα από οσο θυμάμαι είχε βγει και μια minimal ετοιματζίδικη διανομή για install σε flash και boot .
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun May 07, 2006 8:56 pm

Ναι υπάρχουν και με Linux και με FreeBSD mini router + QoS + firewall + accounting + κάποιο web iface για να το κάνεις config.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon May 08, 2006 12:38 am

Ναί όντως γίνεται..
Εγώ σε ένα παλίο flashaκι 8MB έχω βάλει την boot disk των Win98SE :-D , αν το υποστηρίζει το BIOS δεν είναι τραγικό σαν ρύθμιση..

Κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι τα WRAP ( http://www.pcengines.ch/wrap.htm ) που χρησιμοποιεί ένας φίλος μου στο AWMN και το οποίο σαν συσκευή παίρνει για σκληρό μόνο flash.. Βέβαια είναι γενικότερα πολύ compact συσκευή , ακόμα και το ρεύμα μέσω της Ethernet θύρας το παίρνει.. :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon May 08, 2006 3:08 am

AmmarkoV wrote: Κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι τα WRAP ( http://www.pcengines.ch/wrap.htm ) που χρησιμοποιεί ένας φίλος μου στο AWMN και το οποίο σαν συσκευή παίρνει για σκληρό μόνο flash.. Βέβαια είναι γενικότερα πολύ compact συσκευή , ακόμα και το ρεύμα μέσω της Ethernet θύρας το παίρνει.. :-p
Καλό είναι το wraπάκι αλλά low cpu για να κάνεις τπτ πιο σοβαρό. Μπορείς να βρείς και mini-itx ακόμη καλύτερα. Με PoE (power over ethernet πάντα).

Post Reply

Return to “Hardware”