εσείς τι προτείνετε??
-
- byte level
εσείς τι προτείνετε??
μια φίλη μου θέλει να πάρει λαπ τοπ...
τα χρήματα που διαθέτει είναι γύρω στα 1000 ευρώ και το θέλει για απλή χρηση...απλές εφαρμογές(word, excel κτλ) όχι παιχνίδια, ή προγραμματισμό...
της έχουν προτείνει τα παρακάτω....εσείς ποιο θα παίρνατε?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905014
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907648
http://www.multirama.gr/Multirama/produ ... _id=108375
τα χρήματα που διαθέτει είναι γύρω στα 1000 ευρώ και το θέλει για απλή χρηση...απλές εφαρμογές(word, excel κτλ) όχι παιχνίδια, ή προγραμματισμό...
της έχουν προτείνει τα παρακάτω....εσείς ποιο θα παίρνατε?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905014
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907648
http://www.multirama.gr/Multirama/produ ... _id=108375
- AnINffected
- Gbyte level
Έχει περάσει καιρός από τότε που έκανα έρευνα αγοράς τελευταία, αλλά στα γρήγορα μπορώ να σου πώ οτι αν το θέλει απλώς για Word & Excel ας πάρει ό,τι πιο φθηνό υπάρχει, αρκεί να έχει καλή ποιότητα κατασκευής (π.χ. λένε οτι τα Hewlett_Packard είναι χάλια, ενώ τα Toshiba, Fujitsu-Siemens κ.α. είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα) και ικανή διάρκεια μπαταρίας (εκτός και αν θα το χρησιμοποιεί ελάχιστα).
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- jimblanc
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
να σε ρωτησω κατι? αρχικα...γιατι δεν κοιτας για Core Duo που ειναι νεος επεξεργαστης και δεν θα παρει κατευθειαν η φιλη σου παλια τεχνολογια....
εγω θα σου ελεγα να το ψαξετε λιγο ακομα και να μην κανει καμια γρηγορη αγορα...(μην κλαιτε τα λεφτα)
αν δεν 8ελει πολλα να κανει, θα χρειαστεις οχι κανεναν τελειο επεξεργαστη αλλα να εχει χαμηλη καταναλωση και κανεναν 80αρι σκληρο (για τραγουδακια) και τουλαχιστον μια 512 ram. και φυσικα ενα ασυρματο δικτυο... μην μπλεκετε με 10 περιφερειακα οπως εκανε ενας φιλος μου που πηρε laptop "γυμνο"...
για hp εχω ακουσει μονο αρνητικα για το service και την υποστηριξη.
εγω θα σου ελεγα να το ψαξετε λιγο ακομα και να μην κανει καμια γρηγορη αγορα...(μην κλαιτε τα λεφτα)
αν δεν 8ελει πολλα να κανει, θα χρειαστεις οχι κανεναν τελειο επεξεργαστη αλλα να εχει χαμηλη καταναλωση και κανεναν 80αρι σκληρο (για τραγουδακια) και τουλαχιστον μια 512 ram. και φυσικα ενα ασυρματο δικτυο... μην μπλεκετε με 10 περιφερειακα οπως εκανε ενας φιλος μου που πηρε laptop "γυμνο"...
για hp εχω ακουσει μονο αρνητικα για το service και την υποστηριξη.
-
- byte level
έχω μπερδευτεί πάρα πάρα πολύ....
ρωτάω διάφορους....οι ποιο πολλοί λένε αρνητικά σχόλια και για τους acer και για τους hp ποιο πολλοι βέβαια για τους acer
οπότε νομίζω θα της πω να πάρει τον toshiba...(όπως καταλαβαίνετε δε μας ενδιαφέρει και τόσο να είναι της ποιο νέας τεχνολογίας αφού μιλάμε για χρήστη πουθα χρησιμοποιεί μόνο το office ...άντε και κανένα τραγούδι...ούτε παιχνίδια ούτε τπτ..)
μάλλον της αρκεί και η μνήμη του και ο σκληρός του...το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι αν πάρει κάποιο και πάθει κάτι, ίσως μου επιριφθούν ευθύνες ότι το διάλεξα εγώ κτλ καταλαβαίνετε...οπότε με το toshiba θα υπάρχει μια σχετική σιγουριά και εγγύηση(αφού και αυτή ξέρει πόσο καλή μάρκα είναι)...τι να πω δε ξερω...αυτή θέλει να το παραγγείλει και τη Δευτέρα-Τρίτη, γιατί κατέβηκε απο Κοζάνη μόνο γιαυτό το θέμα..
ρωτάω διάφορους....οι ποιο πολλοί λένε αρνητικά σχόλια και για τους acer και για τους hp ποιο πολλοι βέβαια για τους acer
οπότε νομίζω θα της πω να πάρει τον toshiba...(όπως καταλαβαίνετε δε μας ενδιαφέρει και τόσο να είναι της ποιο νέας τεχνολογίας αφού μιλάμε για χρήστη πουθα χρησιμοποιεί μόνο το office ...άντε και κανένα τραγούδι...ούτε παιχνίδια ούτε τπτ..)
μάλλον της αρκεί και η μνήμη του και ο σκληρός του...το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι αν πάρει κάποιο και πάθει κάτι, ίσως μου επιριφθούν ευθύνες ότι το διάλεξα εγώ κτλ καταλαβαίνετε...οπότε με το toshiba θα υπάρχει μια σχετική σιγουριά και εγγύηση(αφού και αυτή ξέρει πόσο καλή μάρκα είναι)...τι να πω δε ξερω...αυτή θέλει να το παραγγείλει και τη Δευτέρα-Τρίτη, γιατί κατέβηκε απο Κοζάνη μόνο γιαυτό το θέμα..
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Για τους Toshiba
Έναν toshiba που εχω "ακούσει" είναι πολύ ήσυχος (Toshiba Satellite) και είναι και γενικά καλός σε απόδοση.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Εγώ θα πρότεινα να περιμένει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου(:shock:
) που θα έρθουν η Conroe based Duo (Core Duo 2), πού λένε ότι θα κινηθούν με την στρατηγική της AMD με λιγότερες ταχύτητες χρονισμού, πολύ λιγότερη κατανάλωση από τους τωρινούς intel (με εξαίρεση τους Core Duo) αν και πολύ καλύτεροι από τους προαναφερθέντες.. Ακόμα και αν δεν τους προτιμήσεις θα δεις ότι οι τωρινοί θα χαντακωθούν στις τιμές (όπως πάντα, αλλά κυρίως σε αυτό το κομβικό σημείο του καλοκαιριού)
Εδώ είναι και ένα πρόχειρο roadmap για την intel (για laptop) όσον αφορά τους μήνες Ιούλιο/Άυγουστο/Σεπτέμβριο:
.... Τέλος αφού σας ζάλισα ομολογούμενως αρκετά, αν η φίλη σου σκοπεύει να τον χρησιμοποιεί για τόσο απλές εφαρμογές, νομίζω με 800 Ευρώ μπορεί να αγοράσει μια καλή πρόταση... (θα προτιμούσα Toshiba και Fujitsu Siemens- με φθίνουσα σειρά προτίμησης εφόσον δεν υπάρχουν λεφτά για Sony VAIO
), και όχι φυσικά HP... 

Εδώ είναι και ένα πρόχειρο roadmap για την intel (για laptop) όσον αφορά τους μήνες Ιούλιο/Άυγουστο/Σεπτέμβριο:
Γενικά και εγώ θα αγόραζα τώρα ένα laptop ή ένα desktop, αλλά τελικά αποδείχτηκε μία από τις χειρότερες περιόδους για να αγοράσει κανείς... Η AMD υπόσχεται πολλά το μήνα Ιούνιο και η Intel θα κάνει επίδειξη γοήτρου μέσα στο καλοκαίρι, ήδη δείχνοντας τα πρώτα στοιχεία... σκοτώνοντας ακόμη και τώρα σε μερικά benchmarks με λίγο πειραγμένο Intel Core Duo (με 35w κατανάλωση αν δεν κάνω λάθος) τον πανάκριβο AMD FX-62 ...Που να' ρθει και ο Duo 2Intel Merom Mobile processor, the successor to Yonah and part of the Santa Rosa platform, is expected to be released in September on a 65nm process. Merom is a Dual Core CPU combining the architecture of NetBurst and the Pentium-M to achieve both high performance and lower power consumption. Merom utilises the FSB and EM64T of NetBurst, but is largely based around the Pentium M architecture. The CPU is a 4-issue design (compared to the 3 issue cores of the Athlon 64 and Pentium 4 architectures) with a 14 stage pipeline - significantly shorter than that of NetBurst CPUs (from 20 in Willamette to 31 stages in Prescott). The shorter pipeline will ensure that Merom and it's derivatives will not clock as high as Precott, but it will likely clock as fast or faster than the Athlon 64 - i.e. around 3Ghz. However, the IPC of Merom is likely to be better than the Athlon 64 due to it's 4 issue superscalar design and vastly better than the P4.
Merom will feature 4MB of L2 cache shared between the two cores and will feature a direct L1 to L1 cache transfer system between the L1 caches of each of the cores to improve performance. Merom will also feature a number of enhances prefectching schemes to enhance the use of the caches. Merom will feature SSE4 support, virtualization capabilities, LaGrande technology and 64-bit capability in addition to EDB, EIST and iAMT2. The initial members of the Meron family are expected to be:
T7600 (4MB L2, 2.33GHz)
T7400 (4MB L2, 2.16GHz)
T7200 (4MB L2, 2.0GHz)
T5600 (2MB L2, 1.83GHz)
T5500 (2MB L2, 1.66GHz)
The performance of Merom is expected to be around 20% higher than Yonah with the same power usage.
Από: http://www.mikeshardware.co.uk/RoadmapQ306.htm