Πρόβλημα modem σε laptop
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Πρόβλημα modem σε laptop
Καλησπέρα (καλημέρα),
Εδώ και αρκετό καιρό έχω πρόβλημα με το modem στο laptop μου...(Acer 5652)
Συγκεκριμένα όταν συνδέομαι και βγαίνει το notification κάτω δεξιά (δυστυχώς ακόμα PSTN (no comment)) τα πάντα παγώνουν για περίπου 3-5 λεπτά. Μετά από αυτό όλα πάλι καλά...
Δοκίμασα να εγκαταστήσω τους drivers πάλι αλλά δεν κράτησε για πολύ...πάλι τα ίδια. Έλεξα για κάποιο περίεργο προγραμμάτακι αλλά δεν βρήκα κάτι...
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει ή αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
Εδώ και αρκετό καιρό έχω πρόβλημα με το modem στο laptop μου...(Acer 5652)
Συγκεκριμένα όταν συνδέομαι και βγαίνει το notification κάτω δεξιά (δυστυχώς ακόμα PSTN (no comment)) τα πάντα παγώνουν για περίπου 3-5 λεπτά. Μετά από αυτό όλα πάλι καλά...
Δοκίμασα να εγκαταστήσω τους drivers πάλι αλλά δεν κράτησε για πολύ...πάλι τα ίδια. Έλεξα για κάποιο περίεργο προγραμμάτακι αλλά δεν βρήκα κάτι...
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει ή αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
S.S.D.D.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
To laptop τι λειτουργικό τρέχει.. ?
τι CPU ?
το Modem πως λέγεται ?
σε ποια COM είναι συνδεδεμένο ?
τι CPU ?
το Modem πως λέγεται ?
σε ποια COM είναι συνδεδεμένο ?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- P@radox
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Σαν να μας τα λές λίγο περίεργα..!!
Κάνε και έναν έλεγχο για κανένα malware προγραμματάκι (βλάπε Dialer .. μιας και έχεις ακόμα PSTN..όπως και εγώ άλλωστε..)..
Το παραπάνω με παραπέπμει σε οδυνηρές συζητήσεις..ciao wrote:Συγκεκριμένα όταν συνδέομαι και βγαίνει το notification κάτω δεξιά (δυστυχώς ακόμα PSTN (no comment)) τα πάντα παγώνουν για περίπου 3-5 λεπτά. Μετά από αυτό όλα πάλι καλά...
Κάνε και έναν έλεγχο για κανένα malware προγραμματάκι (βλάπε Dialer .. μιας και έχεις ακόμα PSTN..όπως και εγώ άλλωστε..)..
- ciao
- Wow! Terabyte level
Έχω ήδη κάνει κάτι τέτοιο και παρόμοιους ελέγχους αλλά τίποτα.
Ακόμα πιο περίεργο δε είναι το εξής :
Αν πριν κάνω dial in ανοίξω όλα τα προγράμματα που πιθανόν χρειάζομαι (π.χ. browsers, mail clients, My Document Folders, Task Manager, και ότι άλλο σκεφτείς (απλά αναφέρω διάφορα στη τύχη όχι ότι τα χρειάζομαι όλα, απλά πειραματιζόμουν)) μετά ενώ είναι παγωμένος, με Alt+Tab μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άλλοτε απευθείας και άλλοτε με μικρή καθυστέρηση...
Μήπως να του κάνω κανένα ευχέλαιο ???

Ακόμα πιο περίεργο δε είναι το εξής :
Αν πριν κάνω dial in ανοίξω όλα τα προγράμματα που πιθανόν χρειάζομαι (π.χ. browsers, mail clients, My Document Folders, Task Manager, και ότι άλλο σκεφτείς (απλά αναφέρω διάφορα στη τύχη όχι ότι τα χρειάζομαι όλα, απλά πειραματιζόμουν)) μετά ενώ είναι παγωμένος, με Alt+Tab μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άλλοτε απευθείας και άλλοτε με μικρή καθυστέρηση...
Μήπως να του κάνω κανένα ευχέλαιο ???

S.S.D.D.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Θα σου έλεγα να αλλάξεις τα settings της dial-up αλλά αφού λες αυτό όπως φαίνεται δεν υπάρχει πρόβλημα κατα το dialing.. Μια σκέψη είναι μήπως έχεις κατεβάσει κάποιον dialer και κάνει κάποιο conflict για λίγα δευτερόλεπτα , αλλά αν το έχεις ελεγξεί κ δεν σου έρχει έρθει και κανένας περίεργος λογαριασμός (τότε θαναι αργά βέβαιαciao wrote:μετά ενώ είναι παγωμένος, με Alt+Tab μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άλλοτε απευθείας και άλλοτε με μικρή καθυστέρηση...

Πρόβληματα με την Taskbar υπάρχουν γενικά τώρα με το notification στο tray-bar δεν έχω ξαναακούσει.. Σε εμένα πχ κολάει η Taskbar αν πατήσω ένα shortcut που έχω κάνει στον internet explorer που δίχνει στο ftp://dias.aub.gr..
Τι antivirus έχεις ?
Μήπως έχεις πολλά progs που διψάνε για internet όπως είπε κ ο P@radox (IMs , Windows Update , Antivirus updates κτλ) και τα βλέπει όλα το PC ?
Αν πατήσεις Control + Alt + Delete στα Services-Processes πριν το dial-in κ κατα την διάρκεια του υπάρχει κάποιο που να έχει μεγάλο CPU load αδικαιολόγητα ?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- ciao
- Wow! Terabyte level
Το λοιπόν έχουμε και λέμε:
Περίεργο dialer δεν υπάρχει..όλοι οι λογαριασμοί είναι κανονικοί, τίποτα το ασυνήθιστο.
Χρησιμοποιώ το Antivir Personal Edition Classic.
Προγράμματα που να διψάνε για internet δεν έχω από ότι έχω διπλοτσεκάρει.
Ούτε τέτοιου είδους Processes υπάρχουν που να καταναλώνουν CPU load, ούτε πριν το dial in, ούτε κατά ούτε μετά.

Περίεργο dialer δεν υπάρχει..όλοι οι λογαριασμοί είναι κανονικοί, τίποτα το ασυνήθιστο.
Χρησιμοποιώ το Antivir Personal Edition Classic.
Προγράμματα που να διψάνε για internet δεν έχω από ότι έχω διπλοτσεκάρει.
Ούτε τέτοιου είδους Processes υπάρχουν που να καταναλώνουν CPU load, ούτε πριν το dial in, ούτε κατά ούτε μετά.

S.S.D.D.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Είχα για αρκετό καιρό το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Πρίν κάνω dial-in άνοιγα να πάντα για να μπορώ να κάνω δουλειά. Εγώ το αντιμετώπιζα πατώντας για κανένα 5άλεπτο διαδοχικά CTRL+ALT+DEL. Μετά απο αυτό ξεκόλλαγε και μου άνοιγε 10000 task manager κάτι το οποίο είναι αδύνατον να γίνει υπο κανονικές συνθήκες μιας και ο task manager ανοίγει μια φορά μόνο. Τώρα στην δική μου περίπτωση έφταιγαν οι drivers του modem. Πρίν κάνω dial-in άνοιγα τον task manager και έβλεπα κατά την διάρκεια της κλήσης αλλά και μετά το tab processes. Εκεί βρήκα ένα Process που σχετίζονταν με το modem το οποίο έφτανε 90% cpu usage συνέχεια και mem περίπου 70mb. Μετά την αντικατάσταση των drivers του modem με άλλους (άλλο μοντέλο αλλά δουλεύει) δεν είχα ξανά το ίδιο prob. Δοκίμασε να δείς ποιό process σου καθίζει κάτω το σύστημα με τον ίδιο τρόπο που περιέγραψα παραπάνω και κάνε post εδώ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- ciao
- Wow! Terabyte level
Αυτό με τον task manager ισχύει και σε εμένα...βέβαια δεν ξεκολάει άμεσα αλλά αν το πατήσω 1000 φορές θα βγάλει 1000 task manager...
Το έχω δοκιμάσει και αυτό και το ξαναδοκίμασα με περισσότερη προσοχή...
Δυστυχώς τίποτα!!! Το maximum 8% από CPU και memory δεν θυμάμαι αλλά πάλι φυσιολογικά.
Γενικά με το CPU load δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα πρόγραμμα ή διεργασία, ο Centrino Duo φυσάει...
Ακόμα και τώρα όλα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
Θα δοκιμάσω πάντως μήπως βρω κάπου drivers για το modem μπας και λυθεί έτσι το πρόβλημα...μέχρι τώρα πάντως τίποτα...
Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας!
Αν υπάρχει άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη...
ΑΝ πάντως λυθεί με drivers θα κάνω απευθείας post!!!
Πάντως για καλό και για κακό αν ξέρετε κανένα παπά που να αναλαμβάνει ευχέλαια για pc let me know...
Το έχω δοκιμάσει και αυτό και το ξαναδοκίμασα με περισσότερη προσοχή...
Δυστυχώς τίποτα!!! Το maximum 8% από CPU και memory δεν θυμάμαι αλλά πάλι φυσιολογικά.
Γενικά με το CPU load δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κανένα πρόγραμμα ή διεργασία, ο Centrino Duo φυσάει...

Ακόμα και τώρα όλα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
Θα δοκιμάσω πάντως μήπως βρω κάπου drivers για το modem μπας και λυθεί έτσι το πρόβλημα...μέχρι τώρα πάντως τίποτα...

Ευχαριστώ πάντως για το χρόνο σας!
Αν υπάρχει άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη...
ΑΝ πάντως λυθεί με drivers θα κάνω απευθείας post!!!
Πάντως για καλό και για κακό αν ξέρετε κανένα παπά που να αναλαμβάνει ευχέλαια για pc let me know...

S.S.D.D.