Προτάσεις για οθόνη LCD 20''

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Thu Oct 26, 2006 3:26 am

Λοιπόν έχουμε και λέμε...
Για το μεν πρώτο νομίζω πως γίνεται...
Για το δεύτερο όταν λες να πάρει τι εννοείς?
Για το τρίτο μπορείς να το κάνεις και πολλά ακόμα...π.χ. να βλέπεις ταινία στην μία και στην άλλη να κάνεις defragment...
Για το δε τέταρτο η κάρτα που λες είναι η μία λύση...άλλη περίπτωση είναι να πάρεις ένα switch είτε ένα adaptorακι για την υπάρχουσα κάρτα (μάλλον λίγο ακριβό) είτε μια δεύτερη κάρτα...καλύτερη όλων κατ' εμέ αυτό που είπες...
Αυτά...πιστεύω να βοήθησα...
Αν ξέρει και κανείς άλλος ή κάπου είμαι λάθος ας ποστάρει... ;)

ΥΓ: Νομίζω ότι δεν παίζει τόσο ρόλο τι μάρκα θα είναι το μόνιτορ...
S.S.D.D.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Oct 26, 2006 10:35 am

πάντως και οι lg είναι αρκετά καλές. η απόδωση σε χρώματα είναι πολύ καλή και έχουν εγγύηση για 0 pixels.
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Oct 26, 2006 11:09 am

Η εγγύηση τους όντως φοβερή... ;)
S.S.D.D.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Oct 26, 2006 11:33 am

Einherjar wrote:Επειδή το έχω ψάξει, η 1 ίντσα είναι τραγική διαφορά σε αυτές τις διαγωνίους και εξηγούμαι:
αν παρατηρήσεις, οι 19'' και 17'' έχουν την ίδια μέγιστη ανάλυση (1280x1024) ενώ οι 20'' έχουν μέγιστη ανάλυση 1600x1200. Αν αυτό δε σου φαίνεται περίεργο, δες το μέγεθος των pixels στις 17, 19 και 20 ιντσες. Η πρώτη έχει μέγεθος 0.264 mm, η δεύτερη 0,294mm Exclamation και η τρίτη πέφτει κοντα στα 0.25mm
Αυτό σημαίνει ένα πράμα: οι οθόνες 19'' κάνουν stretch την εικόνα καθώς έχουν τον ίδιο αριθμό pixel με τις 17'' και κάπως πρέπει να γεμίσουν τον χώρο. Πάνω από τισ 20'' και πάνω αλλάζει τελείως η κατάσταση καθώς αυξάνονται τα pixels και μικραίνει ο κόκκος.
1000% δίκιο έχεις..
Όντως η ανάλυση παίζει τραγικό ρόλο γιατί όχι μόνο ανεβαίνει η ποιότητα της εικόνας.. Ουσιαστικά μεγαλώνει η επιφάνεια εργασίας , μπορείς να έχεις ανοιχτά 3-4 windows και "χωράνε.." Ας πούμε τώρα που έχω καλομάθει με την οθόνη του laptop μου (15.1 inches wide 1680x1050) όταν πάω να κάτσω σε κάποιο desktop μηχάνημα 1024x768 μου φαίνεται κάπως..
Είχα δεί στο Πλαίσιο μια LG 1680x1050 20-21 ιντσών αν δεν κάνω λάθος με 400euro αλλά μετά εξαφανίστηκε :cry: :-p
Σχετικά με άλλα monitor τώρα έχω ένα Sony και 2 Samsung.. Και είναι καλά..
Κάτι το οποίο επίσης με απασχολεί είναι το βύσμα καθώς καλό είναι να είναι DVI πλέον και όχι το απλό , Πραγματικά η εικόνα δεν έχει καμμία σχέση..

ADDED
Επίσης ρε παιδιά τα pixels δεν καίγονται ..
Από όσα monitors έχω δεί including μάρκες με έκαψες (Promedia , AOC κτλ κτλ) δεν έχω δεί καμμένο..
Το πρόβλημα συνήθως είναι όταν την πρωτοπαίρνεις την οθόνη από την διαδικασία κατασκευής μπορεί κάποια pixels να είναι νεκρά.. Δεν ξέρω κατα πόσο συμβαίνει κατα την χρήση , δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο..
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για την τεχνολογία TFT ας πεί και την γνώμη του..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Δύο οθόνες σε ένα pc

Post by Einherjar » Thu Oct 26, 2006 1:29 pm

Zifnab wrote:Έχω κάποιες απλές ερωτήσεις παιδιά...Όταν έχεις δύο οθόνες μπορείς εσυ να επιλέξεις πια θα είναι η primary ώστε να βγαίνουν εκεί τα μηνύματα error κτλ...? Επίσης μπορείς να κάνεις switch τις οθόνες ώστε να πάρει π.χ η αριστερή ότι έχει η δεξία, και η δεξιά ότι έχει η αριστερή (χωρίς να αλλάξεις τις συνδέσεις)? Μπορείς στην μία να βάλεις π.χ ένα παιχνίδι και στην άλλη να έχεις το desktop(primary display)?.Τέλος το μόνο που χρειάζομαι είναι μια φτηνή κάρτα με 2 outputs έτσι? Ευχαριστώ για οποιεσδήποτε απαντήσεις! :-D
Αυτά που λές εξαρτώνται από το software που πάει με την κάρτα γραφικών σου καθώς και από άλλα έξτρα softwares που μπορείς να βρεις στο inet. Το μόνο που δε ξέρω αν/πως γίνεται είναι αυτό με το switching.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Thu Oct 26, 2006 2:57 pm

Όσον αφορά το μοντέλο πάντως νομίζω ότι η best buy-best price επιλογή είναι αυτή.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Oct 27, 2006 2:47 am

Δεν το λές άσχημο...
S.S.D.D.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Fri Oct 27, 2006 2:51 am

P3 wrote:Όσον αφορά το μοντέλο πάντως νομίζω ότι η best buy-best price επιλογή είναι αυτή.
Ναιιι..
αυτή είναι που έλεγα!
Thanx για το link (++P3) :razz:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Oct 27, 2006 4:17 pm

Ευχαριστώ παιδία για την βοήθεια... :-D Τελικά αγόρασα την LG L1732P, γιατί ήταν η μόνη 17" με Pivot, άριστη εικόνα, καλό response time (4ms) με ανεπαίσθητο ghosting, και <250 Ευρώ. Επίσης αγόρασα την Sapphire Radeon 9250 128MB 64-bit με DVI-I για να κάνω διάταξη Dual Monitor με την παλιά μου CRT Iiyama Vision Master Pro 410...Εντάξει η κάρτα δε λέει και πολλά, αλλά ήταν η μόνη που μπορούσα να βρω κάτω από 50Ευρώ που να υποστηρήζει AGP 4x και Pentium III. Φυσικά είναι και καλύτερη απο την παλιά Geforce 2 32Mb MX-400. Αλλά σε αναλύση 1280x1024 X2 ποια κάρτα σ'αυτήν την κατηγορία θα τα έβγαζε πέρα για οτιδήποτε άλλο εκτός από κείμενο και photos :-p ? Thanks και πάλι ;)
Post Reply

Return to “Hardware”