Einherjar wrote:Επειδή το έχω ψάξει, η 1 ίντσα είναι τραγική διαφορά σε αυτές τις διαγωνίους και εξηγούμαι:
αν παρατηρήσεις, οι 19'' και 17'' έχουν την ίδια μέγιστη ανάλυση (1280x1024) ενώ οι 20'' έχουν μέγιστη ανάλυση 1600x1200. Αν αυτό δε σου φαίνεται περίεργο, δες το μέγεθος των pixels στις 17, 19 και 20 ιντσες. Η πρώτη έχει μέγεθος 0.264 mm, η δεύτερη 0,294mm Exclamation και η τρίτη πέφτει κοντα στα 0.25mm
Αυτό σημαίνει ένα πράμα: οι οθόνες 19'' κάνουν stretch την εικόνα καθώς έχουν τον ίδιο αριθμό pixel με τις 17'' και κάπως πρέπει να γεμίσουν τον χώρο. Πάνω από τισ 20'' και πάνω αλλάζει τελείως η κατάσταση καθώς αυξάνονται τα pixels και μικραίνει ο κόκκος.
1000% δίκιο έχεις..
Όντως η ανάλυση παίζει τραγικό ρόλο γιατί όχι μόνο ανεβαίνει η ποιότητα της εικόνας.. Ουσιαστικά μεγαλώνει η επιφάνεια εργασίας , μπορείς να έχεις ανοιχτά 3-4 windows και "χωράνε.." Ας πούμε τώρα που έχω καλομάθει με την οθόνη του laptop μου (15.1 inches wide 1680x1050) όταν πάω να κάτσω σε κάποιο desktop μηχάνημα 1024x768 μου φαίνεται κάπως..
Είχα δεί στο Πλαίσιο μια LG 1680x1050 20-21 ιντσών αν δεν κάνω λάθος με 400euro αλλά μετά εξαφανίστηκε

Σχετικά με άλλα monitor τώρα έχω ένα Sony και 2 Samsung.. Και είναι καλά..
Κάτι το οποίο επίσης με απασχολεί είναι το βύσμα καθώς καλό είναι να είναι DVI πλέον και όχι το απλό , Πραγματικά η εικόνα δεν έχει καμμία σχέση..
ADDED
Επίσης ρε παιδιά τα pixels δεν καίγονται ..
Από όσα monitors έχω δεί including μάρκες με έκαψες (Promedia , AOC κτλ κτλ) δεν έχω δεί καμμένο..
Το πρόβλημα συνήθως είναι όταν την πρωτοπαίρνεις την οθόνη από την διαδικασία κατασκευής μπορεί κάποια pixels να είναι νεκρά.. Δεν ξέρω κατα πόσο συμβαίνει κατα την χρήση , δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο..
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για την τεχνολογία TFT ας πεί και την γνώμη του..