Ram-ταχυτητα

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Ram-ταχυτητα

Post by adam98 » Sun Dec 10, 2006 7:17 pm

Εχει κανεις καμια ιδεα για το πως μπορω να δω την ταχυτητα της RΑΜ μου?Θέλω να βάλω άλλο ένα module των 512 και δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι 400 ή 500 κάτι mhz.Αν βάλω επιπλέον μνήμη και είναι πιο γρήγορη ή πιο αργή από την ήδη υπάρχουσα θα υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού ή απόδοσης.Γενικά έψαξα στα windows και δεν μπορω κάτι που να μου λέει την ταχυτητα της.
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Sun Dec 10, 2006 8:13 pm

θα το δεις στο manual της μητρικής σου, ή στο internet ψάχνοντας με κριτήριο τη μητρική σου...
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Dec 10, 2006 8:54 pm

Κανενα software γιατί δεν το βρίσκω στο manual, βασικά έχω laptop και λέει 400/533mhz ...[/list]
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Sun Dec 10, 2006 8:57 pm

Κατέβασε το cpuz και δες. Φρόντισε μονάχα να πάρεις ίδια μάρκα (όχι ότι αποκλείεται να δουλέψουν και διαφορετικές μαζί). Τώρα ότι και να βάλεις λογικά θα παίζει στην χαμηλότερη ταχύτητα από τις 2. Ακόμα όμως κι αν συμβαδίζουν όλα τα παραπάνω μπορεί να υπάρχουν ασυμβατότητες λόγω των χρονισμών για τους οποίους δυστυχώς δε γνωρίζω παραπάνω.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις τις πληροφορίες που θες (ταχύτητες, χρονισμούς, μάρκα και επιπλέον τα χαρακτηρισικά της m/b) και να ρωτήσεις και στο κατάστημα που θα πας να αγοράσεις τη μνήμη.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sun Dec 10, 2006 10:06 pm

Thanks luke :)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Dec 11, 2006 2:38 am

για να δεις γενικότερα τι ακριβώς είναι η μνήμη σου, όπως και κάθε εξάρτημα μέσα στο pc σου κάνε ένα google search με το serial που αναγράφεται στο αυτοκολητάκι που έχουν πάνω
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Mon Dec 11, 2006 12:32 pm

Thanks silegav :-)
DeadEye
byte level
byte level

Post by DeadEye » Mon Dec 11, 2006 3:02 pm

Κατεβασε το everest home edition και θα σου αναλυσει με ανατριχιαστικες λεπτομερειες την μνημη σου , ( τα παντα , μαρκα , εκδοση , latency κτλ )

Αν μπορεις , παρε απο τον ιδιο κατασκευαστη την ιδια μνημη , αλλιως προσεχε τους χρονισμους της μνημης που θα αγορασεις να ειναι ιδιοι με της υπαρχουσας

κ το σημαντικοτερο , δες αν η υπαρχουσα τρεχει dual chanel ... αν τρεχει ετσι , δηλαδη υπαρχουν 2 μνημες που τρεχουν μαζι , κ βαλλεις αλλη μια τριτη , θα απενεργοποιησεις την λειτουργεια dual channel και θα πεσει η αποδοση δραματικα ...

Για να το αποφυγεις αυτο θα πρεπει να αγορασεις 2 μνημες για να τρεξουν ολες μαζι παραλληλα σε dual mode , αν βεβαια εχεις κενες θεσεις κ η μητρικη σου το υποστηριζει ...
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Dec 11, 2006 4:28 pm

DeadEye wrote:Κατεβασε το everest home edition και θα σου αναλυσει με ανατριχιαστικες λεπτομερειες την μνημη σου , ( τα παντα , μαρκα , εκδοση , latency κτλ )
Πραγματικά πολύ καλό αλλά δυστυχώς είναι μόνο για 30 μέρες δοκιμή. :-(
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Tue Dec 12, 2006 9:02 pm

Κατέβασα την εκδοση 2.0 που είναι freeware και βρήκα ακριβώς αυτά που έψαχνα ,thanks deadeye!Το μόνο που δεν δείχνει αυτό το πρόγραμμα είναι τι χρώμα ποντίκι έχω ;)
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Fri Dec 15, 2006 1:19 pm

adam98 wrote:Το μόνο που δεν δείχνει αυτό το πρόγραμμα είναι τι χρώμα ποντίκι έχω ;)
Για να το δεις το χρώμα του ποντικιού σου κατέβασε την νέα έγκδοση :-D
Post Reply

Return to “Hardware”