Περί RAM

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Geortsat
byte level
byte level
Academic status: MSc

Περί RAM

Post by Geortsat » Sat Feb 17, 2007 6:50 pm

Θα σας αναφέρω ακριβώς τι μου συνέβη:
Αγόρασα παλαιώτερα μια 512άρα. Είχα ήδη 2 256άρες. Η 512άρα μόνη της έκανε το pc πολύ πιο αργό απ' ότι οι 256άρες μόνες τους Τι φταίει γι αυτό;
α)Έπρεπε να βάλω την 512άρα σε άλλη θύρα από αυτήν που την έβαλα, όπως μου είπε ένα παιδί;
β)Η μητρική μου λειτουργεί καλύτερα με 2 256άρες παρά με μία 512άρα;
γ)Η 512άρα που αγόρασα ήταν μάπα;
Τους (Πλαίσιο) την πήγα πίσω και μου είπαν ότι είναι μια χαρά...
Να σημειωθεί ότι η 512άρα ήταν Jetram DDR και ότι η μητρική μου είναι η Albatron KX 600 PRO.

Άσχετο αλλά μπορεί κάποιος να μου πει πώς γίνεται η εγκατάσταση των ανεμιστήρων του επεξεργαστή και της μητρικής;

Thanks in advance...
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.

-The legend of Zelda: Twillight Princess
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Sat Feb 17, 2007 9:43 pm

Λοιπόοοοον...

Πάμε να εξηγήσουμε...

1)Όπου και να την έβαζες την 512 το ίδιο θα ήταν,οπότε δεν παίζει αυτό ρόλο.
2)Η μητρική σου όντως λειτουργεί καλύτερα με 2*256 και θα σου πω παρακάτω το γιατί.
3)Η 512 που αγόρασες ήταν και είνια μια χαρά.

Αν το FSB της μητρικής σου,αλλά και του επεξεργαστή είναι 800ΜΗz τότε η μνήμη σου θα πρέπει να είναι 400MHz.Αν βάλεις 1 dimm 512 τότε έχεις χρονισμό λειτουργίας 400MHz.Όταν όμως βάλεις 2*κάτι(2*256 ή 2*512) στα 400MHz,τότε παίρνεις το 100% της CPU και το σύστημα σου πετάει.Νομίζω κατάλαβες γιατί το σύστημα έγινε πιο αργό "ξαφνικά".
Συμβουλή μου πάρε ακόμα ένα dimm 512 και θα δεις "άλλο" σύστημα..

Τώρα για το πως γίνεται η εγκατάσταση των ανεμιστήρων,από κοντά πολύ ευχαρίστως να σου πω,από εδώ είναι λίγο δύσκολο.
Εκτός και αν βρεις κανέναν οδηγό με φωτό από internet.
Geortsat
byte level
byte level

Post by Geortsat » Sun Feb 18, 2007 12:38 pm

Thanks ρε φιλαράκι...
Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο. Επειδή σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση και να άλλάξω μητρικές, cpu, κοκ., λειτουργούν όλες οι μητρικές καλύτερα με 2x512Gb παρά με 1x1GB;
Do you feel a strange sadness as dusk falls?
This is the only time we can feel the lingering regrets of spirits who left our world.

-The legend of Zelda: Twillight Princess
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Feb 18, 2007 1:21 pm

Geortsat wrote:Thanks ρε φιλαράκι...
Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο. Επειδή σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση και να άλλάξω μητρικές, cpu, κοκ., λειτουργούν όλες οι μητρικές καλύτερα με 2x512Gb παρά με 1x1GB;
Νομιζω οτι πλεον ολες λειτουργουν καλυτερα με dual channel (2 χ 512) αλλα ισως ειναι καλυτερα να παρεις για αρχη 1χ1GB και μετα να το κανεις 2 χ 2 GB οταν θα εχεις χρημα ;)
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Feb 20, 2007 11:40 pm

Έχει λογική αυτό που λέει ο Ganther,αλλά κάποια πράγματα τα κάνεις εξαρχής γιατί μετά σε πιάνει ο "ωχαδερφισμός" και τελικά δεν το κάνεις σωστό..
Οπότε αν έχεις χρήμα πάρε 2*1GB,αλλιώς αν είσαι 1000% σίγουρος ότι θα πάρεις αργότερα ακόμα ένα dimm τότε πάρε 1*1GB.
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Feb 21, 2007 5:37 pm

Πάντως αν αποφασίσεις να επενδύσεις στην μνήμη όπως είπαν τα παιδιά δεν θα βγείς χαμένος.Το σύστημα θα έχει μεγάλη διαφορά.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Wed Feb 28, 2007 11:16 pm

Δες το και έτσι. Στα 512 RAM ελεύθερα σου μένουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων περίπου 450 (για τις ανάγκες του λειτουργικού). Αν το πας στα 1024, η ελεύθερη δεν θα διπλασιαστεί δηλ. 900 αλλά υπερδιπλασιασμός δηλ. περίπου 960!!
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Mar 01, 2007 12:17 am

Silver wrote:τα 512 RAM ελεύθερα σου μένουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων περίπου 450
Θα διαφωνίσω μαζί σου...Έχω 512ΜΒ SDRAM από τις παλιές όχι DDR ή DDR2 και ενώ με αρκετές εφαρμογές επάνω έχω 50-100ΜΒ free, όταν έκανα clean boot των windows μέσω του msconfig πήγα μόνο στα 350-400ΜΒ free, γενικά η μέση μου περίπτωση είναι τα 100MB free...
π.χ τώρα έχω 60MB free με 5 Firefox (8 καρτέλες), 1 Excel, Event Viewr, MSN Messenger,ATI Drivers, 1 USB
όχι AUDIGY Drivers, όχι εκτυπωτών drivers, όχι Folding@Home, όχι Firewall, όχι Norton Antivirus/Utilities....

Έκανα trojan/virus/spyware/adware scan
Registry clean/optimization
Έχω αφαιρέσει background picture / icons
Έχω βγάλει όλα τα φρουφρού και αρώματα των Windows
Τα τρέχω για Performance και όχι Appearance
Έχω κάνει optimization για system cache και όχι applications (εδώ τι προτείνετε?)
Τί έχετε να πείτε? κάτι φταιει σε μένα?
specton
bit level
bit level

Post by specton » Sun Mar 04, 2007 3:46 am

Τα ίδια προβλήματα έχω και σκέφτομαι να βάλω 1 gb!
Image
ASOEE-Online.gr
my blog: akyro.net
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Mar 05, 2007 12:07 am

specton wrote:Τα ίδια προβλήματα έχω και σκέφτομαι να βάλω 1 gb!
Με 1 GB στα PC μου έχω δει τεράστια διαφορά σε σχέση με το (μακρινό) παρελθόν που είχα λιγότερο...

Πάντως με την μετάβαση από 512 σε 1 GB δεν νομίζω ότι θα αυξηθεί "γραμμικά" η ελεύθερη μνήμη - τα Windows θα φάνε παραπάνω αν την δουν διαθέσιμη (κυρίως λόγω caching, preloading κι όλα τα σχετικά). Αυτό κάνει μπαμ στα Vista ειδικά!
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Post Reply

Return to “Hardware”