οθόνη λαπτοπ και εγγύηση

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

οθόνη λαπτοπ και εγγύηση

Post by default_user » Tue Mar 13, 2007 1:24 am

αγόρασα ένα fujitsu amilo 5/4/2006 και πριν 5-6 μήνες παρατήρησ οτι η οθόνη κάτψ αριστερά , εκεί στο START των windows ήταν ψιλοκόκκινη-θαμπή-όπως γίνεται η tft οθόνη αν την πιέσεις λίγο!Λέω άστο λίγο να δω τι είναι , και ενώ έσπαγα το κεφάλι μου να βρω πως τό'παθα ,
ξυπνάω ένα πρωί και ήταν πάλι καλά η οθόνη....... :shock: μετά από μέρες μου βγάζει την στάμπα στο κέντρο ακριβώς της οθόονης.....μετά από 10 μέρες χάνεται πάλι και τώρα κανά 2 μηνο ,έχει σταθεροποιηθεί στην αρχική της θέση sto START!!!

1.έχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?Τί μπορεί να είναι?
2.η εγγύηση καλύπτει κάτι τέτοιο? γνωρίζετε?

Να σημειώσω δεν είναι καμμένα πιχελ.....και είναι μια στάμπα με σχήμα τέτοιο , σαν να έχεις πάρει το ροζ-κόκκινο spray στο paint twn windows!!!Η διασπορά έχει ως εξής , πιο πυκνό στο κέντρο και πιο αραιό όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο.Επαναλαμβάνω σανα πίεσε κάποιος την οθόνη , πράγμα απίθανο..
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue Mar 13, 2007 3:55 am

Πραγματικά δεν έχω εμπειρία από κάτι παρόμοιο, ούτε έχω ακούσει κάτι...
Μήπως χρησιμοποίησες το laptop σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή αντίστοιχα σε πολύ χαμηλές? Το αφήνεις στον ήλιο μέσα σε αυτοκίνητο π.χ? Το ξέρω ακούγεται τραβηγμένο αλλά είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ - που μπορεί να προκαλέσει τέτοια προβλήματα που έρχονται και φεύγουν :roll: :oops: Ας ακούσουμε και τις γνώμες των άλλων ;)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Tue Mar 13, 2007 8:55 am

Αφού το Laptop είναι καινούργιο και δεν έχει προκληθεί από δικό σου σφάλμα το όποιο πρόβλημα, προτείνω να το πας στην fujitsy....καλό service έχει.

Ακόμα και να μπορείς να το φτιάξεις, ίσως να παραβιάζεις την εγγύηση ανοίγοντας το.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Mar 13, 2007 10:55 am

Μήπως εκεί που βάζεις το laptop έχει κανένα μαγνητικό πεδίο και γι'αυτό βγαίνουν τα μωβ-κόκκινα σημεία;Συνήθως είναι θέμα μαγνητισμού αυτά..Από κάποιο ηχείο ίσως...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue Mar 13, 2007 12:00 pm

Paralias wrote:Μήπως εκεί που βάζεις το laptop έχει κανένα μαγνητικό πεδίο και γι'αυτό βγαίνουν τα μωβ-κόκκινα σημεία;Συνήθως είναι θέμα μαγνητισμού αυτά..Από κάποιο ηχείο ίσως...
Οι οθόνες LCD δεν νομίζω να επιρεάζονται από το μαγνητικό πεδίο...Οι CRT έχουν τέτοια προβλήματα...Και όπως φαίνεται άλλη είναι η μυστηριώδης αιτία πιστεύω :-p
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Tue Mar 13, 2007 12:18 pm

Μήπως είναι πρόβλημα με κολλημένα pixel; Αν και απ' ό,τι έχω διαβάσει δεν πρέπει να είναι τόσο εκτεταμένο το πρόβλημα όσο το δικό σου. Για καλό και για κακό για κοίτα κι εδώ.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Mar 14, 2007 3:21 am

Μητσάκο..

Τράβα προς Fujitsu.. Μπορεί τώρα με καμιά moda να δείς φώς .. αλλα αν φάς καμία ήττα εκτός εγγύησης.. θα το πετάξεις το καβουρδιστήρι...!

(Long Live The ACER..!!)
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Post Reply

Return to “Hardware”