Οδηγίες για format

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
maria_
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by maria_ » Thu Mar 08, 2007 12:22 pm

Ναι έχω ξανακούσει για τη δημιουργία partitions,το θέμα είναι οτι δεν ξέρω πως γίνεται αυτή διαδικασία :roll:
(Επαναλαμβάνω ότι επιχειρώ για 1η φορά να κάνω format.. )

Θα το ψάξω googlίζοντας!Αν έχει κανείς κανένα καλό link πάνω στη δημιουργία partitions,καλοδεχούμενο ;)

@Paradox:Το Link είναι κορυφή!Έκανα κάτι τροποποιήσεις στα XP και βελτιώθηκαν αρκετά απο θέμα ταχύτητας :)
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Mar 08, 2007 12:23 pm

1)Για το πρωτο σκέλος δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον ναι. Γι ατο δευτερο σκέλος ας μας πει ο φίλος μας.
2)Ναι
3)Ναι
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Mar 08, 2007 12:28 pm

Προτείνεις 50Gb αλλά με 10 σοβαρά παιχνίδια έφυγε ο χώρος (εφόσον συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα)
Ποιός θα παίζει ταυτόχρονα 10 παιχνίδια? Άντε μόνο κανένας CEO της EA Games :-D
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Thu Mar 08, 2007 1:08 pm

Zifnab wrote: 3)Αν θέλω να βάλω MultiBoot (να βγαίνει σχετική οθόνη κατά το ξεκίνημα αυτόματα) με Windows 98 (για δικούς μου λόγους) θα γίνει αυτόματα αν κάνω απλά τα partitions, τα κάνω Format με τα αντίστοιχα filesystems και εγκαταστήσω τα Windows επάνω τους?
Νομίζω όμως πως για να λειτουργήσει αυτό θα πρέπει πρώτα να περάσεις τα 98άρια και μετά τα XP επομένως αν έχεις τώρα πάνω τα XP θα πρέπει να τους κάνεις format και να τα περάσεις με τη σειρά αυτή. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη γι' αυτό που λέω. Αν είναι ας το επιβεβαιώσει κάποιος.

Επιπλέον αν κάνεις το πρώτο partition FAT32 και το δεύτερο NTFS τότε δε θα μπορείς να δεις από τα windows 98 το δίσκο των XP αλλά το αντίθετο γίνεται. Για να βλέπεις και τα 2 partitions και από τα 2 λειτουργικά πρέπει να έχουν και τα δύο FAT32 filesystem.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Mar 08, 2007 1:19 pm

Μετά απο ψάξιμο βρήκα τα εξής για δημιουργία partitions:
Create a partition or logical drive
Δημιουργία διαμερισμάτων και διαμόρφωση σκληρού δίσκου στα Windows XP

[off]@Zifnab:Απο τεχνικά χαρακτηριστικά έχω:
Χωρητικότητα C 111GB
RAM 512MB
Graphic Card Asus 256MB
CPU 3,2 GHz Intel P4
Χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο;;Δεν τα σηκώνει λέτε τα Vista το pc;;[/off]

edited
Last edited by maria_ on Thu Mar 08, 2007 2:24 pm, edited 2 times in total.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Mar 08, 2007 2:18 pm

[off]
maria_ wrote:[off]@Zifnab:Απο τεχνικά χαρακτηριστικά έχω:
Χωρητικότητα C 111GB
RAM 512MB
Graphic Card Asus 256MB
Χρειάζεται να αναφέρω κάτι άλλο;;Δεν τα σηκώνει λέτε τα Vista το pc;;[/off]
Και CPU γύρω στα 2.8 Ghz να υποθέσω? (Intel ή AMD) Χμ η RAM κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είναι τουλ 1Gb αν θες να κάνεις την ίδια χρήση με τα XP -για να μην πω 2Gb και φανώ υπερβολικός...
Ας πούνε οι άλλοι καλύτερα για την τελυταία ερώτησή σου...
[/off]
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc
Post by Sergeant_Eikosaris » Thu Mar 08, 2007 4:54 pm

Θα συμφωνήσω και εγώ.Μην βάλεις καλύτερα τα Vista.Με 512 RAM θα έχεις σοβαρά προβλήματα (Θα αργεί πολύ).Απο ότι έχω διαβάσει και εγώ τα Vista θέλουν για να μην έχουν πρόβλημα (απο θέμα RAM) 2Gb.After all και τα Xp μια χαρά είναι!! :-D
maria_
Venus Former Team Member

Post by maria_ » Thu Mar 08, 2007 5:17 pm

Ναι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα XP,κυρίως απο περιέργεια θέλω να βάλω τα Vista.Άμα είναι όμως να καταρρεύσει το σύστημα,το ξεχνάω προς το παρόν ;)
lordelesar
byte level
byte level

Post by lordelesar » Thu Mar 08, 2007 5:23 pm

Zifnab wrote:...

Να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα...
1) Μπορώ να βάλω τα Windows σε ένα partition π.χ των 10Gb και τα Program Files να είναι στο άλλο partition? Δεν θα υπάρχει πρόβλημα εντοπισμού των αρχείων του Συστήματος από τα προγράμματα του Program Files?Προτείνεις 50Gb αλλά με 10 σοβαρά παιχνίδια έφυγε ο χώρος (εφόσον συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα)
Πες σε παρακαλώ όταν λες Windows και προγράμματα τί εννοείς? (Windows + Drivers + Program Files?)
2)Μπορώ να κάνω format τα διαφορετικά partitions με διαφορετικό FileSystem π.χ ένα με NTFS και ένα με FAT32?
3)Αν θέλω να βάλω MultiBoot (να βγαίνει σχετική οθόνη κατά το ξεκίνημα αυτόματα) με Windows 98 (για δικούς μου λόγους) θα γίνει αυτόματα αν κάνω απλά τα partitions, τα κάνω Format με τα αντίστοιχα filesystems και εγκαταστήσω τα Windows επάνω τους?

[Edit:]

4) Είδα το link του Paradox για την δημιουτγία επιπλέον pagefile.sys σε άλλον δίσκο - δεν γίνεται με κάποιο τρόπο να πω στα Windows να το δημιουργήσουν έκει και τέλος, από το να κάνω ένα δεύτερο που με βάση το link θα χρησιμοποιήσουν τα windows χάρη σε εσωτερικό τους αλγόριθμο....?
1. Το μόνο που χρειάζεται είναι όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα σαν target directory να δίνεις αντί για c:/programm files/ όποιο άλλο θες. Δεν υπάρχει περιορισμός. Εκείνη την ώρα θα γράψει ο Installer ότι χρειάζεται στη registry και δεν θα έχει πρόβλημα εντοπισμού κανενός αρχείου. Για όλα μαζί είπα 50gb και μάλιστα μου φάνηκαν υπερβολικά :D Αλλά τα νούμερα δεν είναι απόλυτα, βάλε όσο σου χρειάζεται εσένα. Η ιδέα είναι να κάνεις φορμάτ τον c και να μην σε νοιάζει για docs κλπ. Αν έχεις μάλιστα και τα my documents σε άλλο partition δεν θα χάνεις και τα saves από τα παιχνίδια και τα projects του VS, αφού τα σώζουν στο my documents, όπου και αν είναι αυτά.
Θα προτείνω να έχεις win και programm files στο ίδιο partition έτσι ώστε να μην ψάχνουν τα προγράμματα ό,τι χρειαστούν από το λειτουργικό. Θα είναι πιο γρήγορο σε απόλυτα νούμερα...Τώρα αν θα δεις τη διαφορά...μην με ρωτήσεις :D

2. Μπορείς να βάλεις ό,τι συνδυασμό θες. Τα partitions είναι σαν να έχεις ξεχωριστούς δίσκους.

3. Πρέπει να εγκαταστήσεις με ανάποδη σειρά παλαιότητας. Πρώτα Win98, μετά XP, μετά Vista. Έτσι το κάθε ένα θα αναγνωρίζει το προηγούμενο και θα φτιάχνει τον boot loader. Αν θες να το κάνεις ανάποδα υπάρχει τρόπος, αλλά είναι "χακιά" :D Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να το ποστάρω. Απλά για αρχή να μην παραμπερδευτούμε.

4. Η συζήτηση για το page file είναι τεράστια και όπου και να την έχω κάνει, όλοι διαφωνούν...Οπότε θα σου πω τη δικιά μου λογική η οποία όμως δεν ισχυρίζομαι ότι είναι η καλύτερη. Αν έχεις 2g ram, απενεργοποίησηέ το...Δεν χρειάζεται page file. Αν έχεις 1g βάλε 1 ακόμα page file, στον πιο γρήγορο δίσκο που έχεις, κατά προτίμηση φυσικά ξεχωριστό από αυτόν που χρησιμοποιείς. Δηλαδή όχι σε άλλο partition, σε άλλο τελείως δίσκο. Αν δεν γίνεται ούτε αυτό, βάλτο στο ίδιο partition με τα win, πάλι 1g.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Fri Mar 23, 2007 7:17 pm

παιδια helppp!!!!το pc μου παει σαν χελωνα,κανει 10 χρονια να μπει σε 1 εικονιδιο πως γινεται το windows repair utility????εψαξα στο νετ αλλα εφαγα χοντρο μπερδεμα...μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας???
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Fri Mar 23, 2007 9:22 pm

Το πρώτο βήμα σου δεν θα πρέπει να είναι το repair. Kάνε έλεγχο με antivirus (avg free antivirus), antispyware προγράμματα (spybot search & destroy), έλεγχο και καθαρισμό της registry (ccleaner) καθώς κι ένα καλό defragmentation (diskeeper lite edition). Ενδεικτικά μέσα σε παρενθέσεις αναφέρω κάποια προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Leonidas
bit level
bit level

Post by Leonidas » Sat Mar 24, 2007 3:54 am

O Luke έχει δίκιο, μόνο αφού δοκιμάσεις αυτά που αναφέρει και δεις ότι το προβλήμα δεν λύνεται και οφείλεται σε αρχεία της εγκατάστασης των windows να καταφύγεις στο repair.

Πληροφορίες για επιδιόρθωση της εγκατάστασης των windows xp μπορείς να βρείς εδώ & εδώ.
Σημειωτέον πως για να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή repair θα πρέπει η γλώσσα των windows να συμφωνεί με την γλώσσα του cd εγκατάστασης τους (πχ και τα 2 να είναι Αγγλικά) καθώς επίσης και η έκδοση των windows μην είναι νεώτερη από αυτή του cd.

Για αυτούς που δεν έκαναν εγκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων με την σωστή σειρά(απο το παλιοτερο στο πιο καινούργιο) ένα χρήσιμο πρόγραμμα που λύνει όλα τα προβληματα sto boot menu.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Sat Mar 24, 2007 4:15 pm

thanx για την βοηθεια εκανα οτι μ ειπες luke και παει ηδη πολυ καλυτερα,ειχα περιπου 236 spyware,τωρα το εχω καθαρισει,θα κανω και στο μελλον μια αναβαθμισουλα στο συστημα και ελπιζω να ειμαι κομπλε,ευχαριστωω πολυυυ...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Post Reply

Return to “Hardware”