"δεν υπάρχει συσκευή ήχου" ?!?!?!?!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
mary_
bit level
bit level

"δεν υπάρχει συσκευή ήχου" ?!?!?!?!

Post by mary_ » Sun Jun 17, 2007 4:10 pm

Γεια σας!!! :)
Έτυχε να δω το φόρουμ αυτό στο Web καθώς έψαχνα λύση σ''ενα πρόβλημα με το hardware που έχω.
Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με την Πληροφορική γι' αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας!!!(βασικά τη χρειάζομαι απεγνωσμένα!!!)

Όπως θα καταλάβατε ήδη από το θέμα, ο υπολογιστής μου μού λέει ότι δεν υπάρχει συσκευή ήχου όταν πατάω να γίνει αναπαραγωγή αρχείων ήχου από το Windows Media Player!
Πήγα στη διαχείριση συσκευών και όντως έχει ένα θαυμαστικό.Ωστόσο αν και πάτησα να γίνει αυτόματη επανεγκατάσταση δεν έγινε τίποτα!Ούτε με αναζήτηση λογισμικού από το Web γίνεται κάτι!!!!Γνωρίζει κάποιος να μου πει τί να κάνω?
Μήπως το λογισμικό περιέχεται σε κάποιο cd που μου έδωσαν με την αγορά του υπολογιστή???
Αν ναι ποιο είναι?Είναι τόσο πολλά...:shock: (κι εγώ είμαι τόσο άσχετη...:roll: )

Α!Έκανα και επανεγκατάσταση των Windows XP αλλά πάλι μηδέν από μηδέν μηδέν!

Υπάρχει λύση?Έχω τα Windows XP και το Windows Media Player 11(αν χρειάζονται ως στοιχεία...)
Ευχαριστώ anyway!!! ;)
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Sun Jun 17, 2007 5:20 pm

Δοκιμασε να περασεις τους οδηγους της καρτας ηχου σου απο τα cd που ειχε...
mary_
bit level
bit level

Post by mary_ » Sun Jun 17, 2007 5:49 pm

Όταν λες το cd που είχε, εννοείς το cd επανεγκατάστασης των Windows???
Ευχαριστώ sagwnias και συγγνώμη για την επιμονή και την ταλαιπωρία...! :oops:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Jun 17, 2007 6:10 pm

Καλώς ήρθες mary_ !
Εννοεί το cd που λογικά σου δώσανε και έχει μέσα τους οδηγούς έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν 3d card, audio card,lan κλπ. και όχι βέβαια το cd των windows.
Αν δε σου έχει δωθεί τέτοιο cd μπορείς να κατεβάσεις το driver της κάρτας ήχου που λογικά θα είναι onboard στη μητρική από το site του κατασκευαστή της μητρικής. Έπειτα τρέχεις αυτό το αρχείο, κάνεις restart και όλα καλά!
Ό,τι απορίες έχεις, πες μας!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
mary_
bit level
bit level

Post by mary_ » Sun Jun 17, 2007 7:52 pm

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! :)
Χrokos, θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα σου πω αν καταφέρω κάτι τελικά!Πιστεύω πως κάτι θα γίνει αφού πάνω-κάτω κατάλαβα τι πρέπει να κάνω(επιτέλους!!!).
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sun Jun 17, 2007 9:52 pm

Συγνώμη , δηλαδή παλιά είχες ήχο και μετά σου έβγαλε θαυμαστικό ?? , μήπως παρέδωσε πνεύμα η καρτα σου :) ? Δεν πρέπει να γίνεται αυτό κανονικά..
Ή από πάντα ήταν έτσι ?

Αλλά δεν νομίζω να έχεις PCI κάρτα ήχου , το πιο πιθανό είναι ή να μην έχεις βάλει drivers (αν λές οτι έκανες και επανεγκατάσταση τα XP , σίγουρα δεν φυτρώνουν απ`το πουθενά :lol: )
Και το 2ο πιθανό (μόνο για κάρτα ήχου πάνω στην Motherboard) είναι να έχεις απενεργοποιήσει το Onboard Sound Chip από τις συκευές στο BIOS σε στιγμές πειραματισμού.. ;)

Επίσης είναι πιο δύσκολο και χρονοβώρο (πρακτικά) να κάνεις format & reinstall τα Windows από το να βάλεις έναν driver.. :-p
Εντύπωση μου κάνει γενικότερα η περίπτωση σου! :-D
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mary_
bit level
bit level

Post by mary_ » Sun Jun 17, 2007 11:58 pm

Ειλικρινά δε ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει!(διότι δεν είναι αποκλειστικά δικός μου ο υπολογιστής)
Πάντως AmmarkoV αν συμβαίνει το 2ο πιθανό τι μπορώ να κάνω???
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Jun 18, 2007 12:18 am

Και να μην είναι δικός σου , θυμάσαι να είχε ήχο παλιά το PC και ξαφνικά να σταμάτησε ? :)

Στο BIOS ψάξε για κάπου που να λέει Onboard Sound , ή πχ εδώ AC 97 Audio κτλ κτλ και κάνε το enable..

Ξέρεις τι Motherboard έχει ο υπολογιστής σου ?

Image
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Post Reply

Return to “Hardware”