Πρόβλημα με μνήμη!
- philimonas
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Πρόβλημα με μνήμη!
Καλησπέρα,
Έχω την εξής σύνθεση PC:
CPU: Pentium D 3.0 GHz
RAM: 2*512Mb DDR2 533MHz (Kingston KVR533D2N4)
Graphics: NVIDIA GeForce 7600GT
και εγκατεστημένα Windows Vista x86 και Windows Vista x64.
Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που σήμερα το πρωί αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στη RAM. Αγόρασα λοιπόν 2*1Gb DDR2 533MHz της Kingston, ίδιο μοντέλο με τις μικρότερες, και έβαλα και τα 4 DIMMs πάνω στη μητρική. Από τότε, δεν μπόρεσα να μπω στα Windows. Τσέκαρα τις μνήμες και με το εργαλείο των Vista και με το Memtest86+ που βρήκα σ'ένα CD ubuntu και δεν δείχνουν κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα πάλι μόνο τις παλιές μνήμες, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε. Κατάφερα βέβαια να μπω στα x86, αλλά μετά από πολλή υπομονή για να φορτώσουν, τα οποία σέρνονται.
Οι καινούργιες μνήμες λειτουργούν κανονικά σε άλλο pc.
Έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Έχω την εξής σύνθεση PC:
CPU: Pentium D 3.0 GHz
RAM: 2*512Mb DDR2 533MHz (Kingston KVR533D2N4)
Graphics: NVIDIA GeForce 7600GT
και εγκατεστημένα Windows Vista x86 και Windows Vista x64.
Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που σήμερα το πρωί αποφάσισα να κάνω αναβάθμιση στη RAM. Αγόρασα λοιπόν 2*1Gb DDR2 533MHz της Kingston, ίδιο μοντέλο με τις μικρότερες, και έβαλα και τα 4 DIMMs πάνω στη μητρική. Από τότε, δεν μπόρεσα να μπω στα Windows. Τσέκαρα τις μνήμες και με το εργαλείο των Vista και με το Memtest86+ που βρήκα σ'ένα CD ubuntu και δεν δείχνουν κανένα πρόβλημα. Δοκίμασα πάλι μόνο τις παλιές μνήμες, αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε. Κατάφερα βέβαια να μπω στα x86, αλλά μετά από πολλή υπομονή για να φορτώσουν, τα οποία σέρνονται.
Οι καινούργιες μνήμες λειτουργούν κανονικά σε άλλο pc.
Έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Η δική μου μητρική κάθε φορά που αλλάζεις hardware ή βάζεις καινούριο το εντοπίζει με κάποια καθυστέρηση...Όλο το διάστημα που το hardware δεν επέρχεται upgrades ενεργοποιώ το Smart Device Configurator για να bootαρει πιο γρήγορα γνωρίζοντας ότι το hardware έμεινε απαράλλαχτο...Για να καταλάβεις όταν έκανα τον Οδηγό Συναρμολόγησης ξέχασα να το απενεργοποιήσω το κατα τα άλλα χαζό feature της mobo μου με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει την μία από τις δύο μνήμες που μπήκε σε διαφορετική θέση σε σχέση με την αρχική εγκατάσταση...Φυσικά δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα σου...Δεν θα έκανα bios update, αλλά θα έψαχνα για κατάλληλη ρύθμιση ?!. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο ουσιώδες... Δοκίμασε να βάλεις και μία μία της μνήμες και να τις αυξάνεις σε αριθμό σταδιακά...Έχεις Dual-Channel support?
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level
- sagwnias
- Gbyte level
Παιδια προβλημα. Αποφασισα να βαλω 1GB RAM στο λαπτοπ μου. Παραγγειλα μια απο ebay η οποια ηρθε σημερα. Την εβαλα και δεν ξεκινανε τα windows. Μονο μια μαυρη οθονη και τιποτα αλλο... Καμια βοηθεια;;;
Το λαπτοπ μου ειναι:
αυτο
και η μνημη που πηρα ειναι:
αυτη
παιδια βοηθηστε με.
Aνοιξα το καπακι απο πισω και εβγαλα μονο τη μια 256αρα, λετε να φταιει αυτο;; Για να βγαλω και την αλλη πρεπει να ανοιξω ολοκληρο το λαπτοπ.
Δηλαδη με 256+1024 δεν ξεκιναει...
Το λαπτοπ μου ειναι:
αυτο
και η μνημη που πηρα ειναι:
αυτη
παιδια βοηθηστε με.
Aνοιξα το καπακι απο πισω και εβγαλα μονο τη μια 256αρα, λετε να φταιει αυτο;; Για να βγαλω και την αλλη πρεπει να ανοιξω ολοκληρο το λαπτοπ.
Δηλαδη με 256+1024 δεν ξεκιναει...
- philimonas
- Kilobyte level
- philimonas
- Kilobyte level