Apple iPhone

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Apple iPhone

Post by redlabel » Tue Jun 10, 2008 10:03 am

Πολύ καλή ιδέα μου ακούγεται, ειδικά απ' όταν το είδα live (Κυριάκος...).

Διάρκεια μπαταρίας; Δυνατότητα χρήσης εναλλακτικής μπαταρίας, αν εξαντληθεί η χρησιμοποιούμενη;

Δ. Γκρ.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Tue Jun 10, 2008 10:11 am

Power and battery
Built-in rechargeable lithium-ion battery
Charging via USB to computer system or power adapter
Talk time:
Up to 5 hours on 3G
Up to 10 hours on 2G
Standby time: Up to 300 hours
Internet use: Up to 5 hours on 3G
Up to 6 hours on Wi-Fi
Video playback: Up to 7 hours
Audio playback: Up to 24 hours
Πηγή: http://www.apple.com/iphone/specs.html

Συγγνώμη, αλλά έχει κανείς 2η μπαταρία για το κινητό του? :shock:
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Tue Jun 10, 2008 12:10 pm

Εγώ - και συχνά την έχω μαζί μου! Plan B' μαθητή μου! ;)

Δ. Γκρ.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Jun 10, 2008 1:04 pm

Το δικό μου Plan B', δάσκαλε, είναι: "Φόρτιζε το κίν σου κάθε στιγμή που είσαι σπίτι έχει δεν έχει τελειώσει η μπαταρία του (λιθίου γαρ), για να μην βρεθείς ποτέ χωρίς μπαταρία εκτός αυτού!"
Είναι όλα θέμα στάθμισης και κατάρτισης κατάλληλης πολιτικής ασφαλείας σύμφωνα με τα προτεινόμενα αντίμετρα! Worked just fine the last 7 years (στην αρχή δεν ήταν λιθίου οι μπαταρίες). Άλλωστε δεν είχα ποτέ κιν που να διαφήμιζε 300 ώρες αναμονής, άρα δεδομένου ότι καλύπτομαι μέχρι τώρα, νομίζω με αυτό εξαλέιφω κάθε υποψία εμφάνισης προβλήματος διαθεσιμότητας ;)
Άλλωστε, ξέρουμε πολύ καλά και οι 2, ότι εσείς δεν είστε ο κανόνας αλλά η εξαίρεση! :smt002
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Tue Jun 10, 2008 1:20 pm

Φοβούμαι πως ναι, φίλε μου... :oops:

Δ. Γκρ.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 10, 2008 1:50 pm

Μην παρεξηγούμε τα 199 δολλάρια που κάνει. Πρόκειται για subsidized τιμή καθώς το κινητό θα πωλείται μόνο μαζί με "συμβόλαιο" από τον όποιο provider το φέρει στην εκάστωτε χώρα...και συνήθως τα συμβόλαια είναι διετή, ή 18 μηνών. Οπότε φανταστείτε το σαν 199 δολλάρια μετά την επιδότηση ;)

Επίσης απότι άκουσα η Apple θα αλλάξει το distribution model, και όποιος αγοράζει iphone θα πρέπει να το ενεργοποιεί εκείνη τη στιγμή, στο κατάστημα αγοράς. Οπότε το κλασσικό "αγοράζω iphone το παίρνω σπίτι και το ξεκλειδώνω" μάλλον θα σταματήσει...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Wed Jun 11, 2008 6:10 pm

Αυτό είναι κάτι που δεν έχω καταλάβει. Νομίζω ότι είναι 199$ και το παίρνεις σπίτι σου για να το ξεκλειδώσεις, σωστά; Νομίζω ότι (νομοτελειακά) και το νέο iPhone θα ξεκλειδώσει σε διάστημα εβδομάδων.
Tο "παλιό" iPhone θα αποσυρθεί από την αγορά να υποθέσω. Αναμένεται να πέσει η τιμή του iPod touch;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jun 12, 2008 9:24 am

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα για τις τιμές των iPod. Το σίγουρο πάντως είναι τελικά ότι οι τιμές αυτές είναι σε συνδυασμό με συμβόλαιο. Κάπου διάβασα μάλιστα ότι η O2 θα προσφέρει το iPhone3G τσάμπα αν κάνεις συμβόλαιο με πάγιο άνω των 60 λιρών. Άρα πιθανότατα κι εδώ κάπως έτσι θα πηγαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι η Αpple θα βάλει ένα ανώτατο πλαφόν. Το iPhone (το πρώτο) λογικά θα σταματήσει να πωλείται αλλά η Apple ανακοίνωσε ότι όποιος το αγόρασε από τα μέσα Μαίου και μετά θα μπορεί να το αλλάξει με ένα iPhone3G εντελώς δωρεάν. Επίσης όλοι οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση του firmware στο iPhone 2.0, αρκεί μάλλον να μην είναι jailbreaked!

Τέσπα, εχθές στο site της vodafone.gr εμφανίστηκε διαφήμιση του iPhone3G που οδηγεί εδώ-> http://www.vodafone.gr/portal/client/fa ... goryId=306

Εγώ έκανα ήδη την προπαραγγελεία μου πάντως με ανανέωση του υπάρχοντος συμβολαίου μου! :-D
Μου είπαν ότι μάλλον από Σεπτέμβριο θα έρθει στην Ελλάδα αλλά ακόμα δεν ξέρουν κάτι για τις τιμές.
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sat Jun 14, 2008 6:02 pm

P3 wrote:Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα για τις τιμές των iPod. Το σίγουρο πάντως είναι τελικά ότι οι τιμές αυτές είναι σε συνδυασμό με συμβόλαιο. Κάπου διάβασα μάλιστα ότι η O2 θα προσφέρει το iPhone3G τσάμπα αν κάνεις συμβόλαιο με πάγιο άνω των 60 λιρών. Άρα πιθανότατα κι εδώ κάπως έτσι θα πηγαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι η Αpple θα βάλει ένα ανώτατο πλαφόν. Το iPhone (το πρώτο) λογικά θα σταματήσει να πωλείται αλλά η Apple ανακοίνωσε ότι όποιος το αγόρασε από τα μέσα Μαίου και μετά θα μπορεί να το αλλάξει με ένα iPhone3G εντελώς δωρεάν. Επίσης όλοι οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση του firmware στο iPhone 2.0, αρκεί μάλλον να μην είναι jailbreaked!

Τέσπα, εχθές στο site της vodafone.gr εμφανίστηκε διαφήμιση του iPhone3G που οδηγεί εδώ-> http://www.vodafone.gr/portal/client/fa ... goryId=306

Εγώ έκανα ήδη την προπαραγγελεία μου πάντως με ανανέωση του υπάρχοντος συμβολαίου μου! :-D
Μου είπαν ότι μάλλον από Σεπτέμβριο θα έρθει στην Ελλάδα αλλά ακόμα δεν ξέρουν κάτι για τις τιμές.
Η τιμή που έχει ανακοινώσει η Vodafone για ΣΚΕΤΗ συσκευή, χωρίς κάποια σύνδεση είναι 499 για το 8άρι και 569 για το 16άρι, που είναι από αρκετά έως πολύ λογικές, δεδομένου του hardware (για σύγκριση, το Ν95-2 με τα 8 γίγα flash είχε 750 ευρώ περίπου όταν βγήκε). Αν λάβουμε και υπόψιν μας τα subsidization τότε η τιμή κατεβαίνει και άλλο :)
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Sun Jun 15, 2008 2:07 pm

Ξέρει κανείς αν η vodafone ενδέχεται να "πειράξει" καθόλου το firmware της apple?
*--Common sense is not so common--*
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Jun 15, 2008 3:31 pm

SeniorCarbone wrote:Ξέρει κανείς αν η vodafone ενδέχεται να "πειράξει" καθόλου το firmware της apple?
στο FAQ στο site της αναφέρει ρητώς ότι δεν πρόκειται να το αγγίξει
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Sun Jun 15, 2008 9:39 pm

Erevodifwntas wrote:
SeniorCarbone wrote:Ξέρει κανείς αν η vodafone ενδέχεται να "πειράξει" καθόλου το firmware της apple?
στο FAQ στο site της αναφέρει ρητώς ότι δεν πρόκειται να το αγγίξει

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αν δεν κάνει η Apple το ψυχικό, δεν θα έχουμε ούτε Ελληνικά στο OS ούτε στο πληκτρολόγιο :Ρ
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Mon Jun 16, 2008 1:09 am

Yπάρχει αυτό με 25€ (updates για ένα χρόνο) αλλά δεν το έχω δοκιμασει ποτέ για να έχω άποψη.
Το ιδανικό πάντως θα είναι να κάνει η apple to ψυχικό.
*--Common sense is not so common--*
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Jun 17, 2008 9:17 am

Θεωρητικά, εφόσον το κιν θα κυκλοφορήσει επίσημα σε κάποιες χώρες, η Apple θα το υποστηρίξει σε αυτή τη χώρα. Επομένως θέλω να πιστεύω ότι ακόμα κι αν δεν έρθει εξ'αρχής με ελληνική υποστήριξη (μενού και πληκτρολόγιο), στο πρώτο update όλα θα είναι jet!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Tue Jun 17, 2008 3:06 pm

Η τιμή του κινητού θα είναι 499 Ευρώ χωρίς σύνδεση. Εννοεί ότι θα είναι ξεκλείδωτο; Δηλαδή θα μπορέσει κάποιος να αγοράσει με 499 Ευρώ την συσκευή από ένα κατάστημα της Vodafone και να βάλει SIM της Cosmote που έχει και καλύτερο δίκτυο; Υποθέτω πώς ναι.
Ένα κινητό που πωλείται σε αυτά τα επίπεδα (π.χ. Blackberry 8310) έχει 330 Ευρώ στο πρόγραμμα Vodafone Χωρίς Πάγιο*. Θα μπορέσει κάποιος να το πάρει σε αυτό το πρόγραμμα και να είναι ξεκλείδωτο; Υποθέτω πώς όχι, καθότι η εταιρία θα θέλει να σε δεσμεύσει στο δίκτυο της.
Από την άλλη μάλλον θα αξίζει να έχει κάποιος το κινητό με συμβόλαιο για να έχει και φθηνότερες χρεώσεις στην μεταφορά δεδομένων (έτσι ώστε η πλοήγηση στο Internet να μην είναι απαγορευτική).

* Το πρόγραμμα ορίζει ότι:
Εφόσον ο συνδρομητής επωφεληθεί επιδότησης συσκευής με την ενεργοποίηση νέας σύνδεσης, υποχρεούται για τους πρώτους έξι (6) μήνες παραμονής του στο πρόγραμμα, να προβεί σε Ελάχιστη Κατανάλωση Χρήσης ισόποση τουλάχιστον με το ποσό της επιδότησης συσκευής που έλαβε.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να χρεώνεται τουλάχιστον (499-330)/6 = 169/6 = 28,1 Ευρώ, δηλαδή πάνω από 29 Ευρώ το μήνα. Άρα θα αξίζει να το πάρει κάποιος σε πρόγραμμα με υψηλότερο πάγιο ή/και να εγγραφεί σε κάποιο πρόγραμμα mobile Internet της εταιρίας. Υποθέτω ότι η Vodafone θα ανακοινώσει κάποια σχετική προσφορά μαζί με το κινητό.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 7:02 pm

Και ρωτάω εγώ ... γιατί να πάρω iPhone? :roll:
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Jun 17, 2008 7:16 pm

The Punisher wrote:Και ρωτάω εγώ ... γιατί να πάρω iPhone? :roll:
Ίσως γιατί έχει το πιο ωραίο GUI, είναι η καλύτερη συσκευή για τη mobile αναπαραγωγή βίντεο και είναι η καλύτερη πλατφόρμα για την πρόσβαση στο Internet από κινητό. Αλλά με τέτοια τιμή η συσκευή ούτε κι εμένα με πείθει. Βουρ για Symbian.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 7:33 pm

Ίσως γιατί έχει το πιο ωραίο GUI,
η βασική λειτουργία ενός τηλεφώνου δεν είναι να έχει GUI, αλλά να είναι μικρό και portable
είναι η καλύτερη συσκευή για τη mobile αναπαραγωγή βίντεο
δηλαδή μου λες ότι πλέον θα οδηγούμε και δε θα μιλάμε απλά, θα βλέπουμε και βίντεο :lol: . Ή μήπως στο λεωφορείο μπορείς να βλέπεις βίντεο? Γιατί ούτως ή άλλως έχουμε και το ultra portable laptop μαζί, ε? τσάμπα λεφτά αυτό?
η καλύτερη πλατφόρμα για την πρόσβαση στο Internet από κινητό.
βλέπε παραπάνω.

Απλά το point μου είναι ότι έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε και να γινόμαστε υπερκαταναλωτικά όντα, να δημιουργούμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν και να μας ενδιαφέρουν features που είναι αμφισβητήσιμο αν θα τα χρειαστούμε πάνω από 5 ώρες συνολικά.

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε?

Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε να κυκλοφορούμε με τα εξής:
  • extra portable Κινητό με μεγάλη διάρκεια ζωής, για κλήσεις
  • iPhone για βίντεο/internet/show-off
  • ultra-mobile laptop για Internet/work/battery
  • iTouch για μουσική/showoff/internet
  • iPod γιατί έχει ξεμείνει από παλιά, κρίμα είναι
είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγουν κάμποσα
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Jun 17, 2008 7:39 pm

The Punisher wrote:Απλά το point μου είναι ότι έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε και να γινόμαστε υπερκαταναλωτικά όντα, να δημιουργούμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν και να μας ενδιαφέρουν features που είναι αμφισβητήσιμο αν θα τα χρειαστούμε πάνω από 5 ώρες συνολικά.
+++++
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Jun 17, 2008 8:18 pm

The Punisher wrote:η βασική λειτουργία ενός τηλεφώνου για εμένα δεν είναι να έχει GUI, αλλά να είναι μικρό και portable
Fixed that for you. :smt002 Ειλικρινά, τα κινητά τηλέφωνα είναι οι πιο προσωπικές συσκευές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και ειδικά τα fashion phones στοχεύουν ακριβώς σε αυτό: στην εμφάνιση. Οπότε είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδύνατο να βγάλεις νόρμες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένα κινητό. Κάθε κινητό κοντεύει να γίνει τόσο διαφορετικό όσο και ο άνθρωπος που το έχει. Δες π.χ. πόσες εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα (με παραπλήσια χαρακτηριστικά) βγάζει η Nokia.

Τέλος πάντων, κι εμένα θα μου κακοφανεί το να κάνω downgrade από την 5 MP camera (με xenon flash) του SE K850 μου. Αν έκανε ~200 € το iPhone (σκέτη, ξεκλείδωτη συσκευή), το συζήταγα.
The Punisher wrote:δηλαδή μου λες ότι πλέον θα οδηγούμε και δε θα μιλάμε απλά, θα βλέπουμε και βίντεο :lol: . Ή μήπως στο λεωφορείο μπορείς να βλέπεις βίντεο?
Εννοείται ότι και στο λεωφορείο βλέπεις βίντεο. Ή σε κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς (ΚΤΕΛ, αεροπλάνο, ...). Άμα είσαι στριμωγμένος σε κάθισμα αεροπλάνου θέλω να σε δω να βγάζεις laptop. Και ειδικά αν είναι μακρινό το ταξίδι, μπορεί να θες να δεις το τελευταίο επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά, που έκανες sync πριν φύγεις.
The Punisher wrote:Γιατί ούτως ή άλλως έχουμε και το ultra portable laptop μαζί, ε? τσάμπα λεφτά αυτό?
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, τότε ναι! Γι' αυτό και δεν έχω ήδη και ούτε σκοπεύω να πάρω. Βασικά, το επόμενο (κανονικό) laptop μου πιθανότατα θα είναι 13 ιντσών (ναι, κάνω τη θυσία ότι πιθανότατα δεν θα παίζω πλέον σοβαρά παιχνίδια εκεί), και από εκεί και πέρα, μόνο το κινητό. Ειδικά με οθόνη ανάλυσης 400κάτιx280κάτι.
The Punisher wrote:
η καλύτερη πλατφόρμα για την πρόσβαση στο Internet από κινητό.
βλέπε παραπάνω.
ditto
The Punisher wrote:Απλά το point μου είναι ότι έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε και να γινόμαστε υπερκαταναλωτικά όντα, να δημιουργούμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν και να μας ενδιαφέρουν features που είναι αμφισβητήσιμο αν θα τα χρειαστούμε πάνω από 5 ώρες συνολικά.

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε?

Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε να κυκλοφορούμε με τα εξής:
  • extra portable Κινητό με μεγάλη διάρκεια ζωής, για κλήσεις
  • iPhone για βίντεο/internet/show-off
  • ultra-mobile laptop για Internet/work/battery
  • iTouch για μουσική/showoff/internet
  • iPod γιατί έχει ξεμείνει από παλιά, κρίμα είναι
είμαι σίγουρος ότι μου διαφεύγουν κάμποσα
Εγώ προσωπικά, διαφωνώ κάθετα. Το μόνο που θέλω μαζί μου είναι ΜΙΑ συσκευή που τα κάνει όλα. ΕΝΑ κινητό με καλή οθόνη, κάμερα υψηλής ανάλυσης με φλας, Wifi, HSDPA/LTE, GPS, τέλειο video και audio playback και τεράστια ζωή μπαταρίας. Και καλό (usable) GUI. Μπορεί και να ξεχνάω τίποτα. :-D

Από εκεί και πέρα, αν θέλω να είμαι μακριά από το σπίτι ή το γραφείο και να κάνω πιο σοβαρή δουλειά, παίρνω ένα "κανονικό" laptop 13 ιντσών max 2 κιλών που είναι υπερ-φορητό (είπαμε: θυσιάζω τα παιχνίδια) και κάνω εκεί ό,τι άλλη δουλειά θέλω, χωρίς να κουβαλάω τόνους (π.χ. desktop replacements) ούτε να μου βγαίνουν τα μάτια σε UMPCs.

Νομίζω αυτό είναι για εμένα ένα καλό balance.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 8:26 pm

παίρνω ένα "κανονικό" laptop 13 ιντσών max 2 κιλών που είναι υπερ-φορητό
ok, αυτό εννοώ κι εγώ Ultra-portable, δεν πέφτω παρακάτω :-p
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 17, 2008 9:06 pm

The Punisher wrote:
Απλά το point μου είναι ότι έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε και να γινόμαστε υπερκαταναλωτικά όντα, να δημιουργούμε ανάγκες εκεί που δεν υπάρχουν και να μας ενδιαφέρουν features που είναι αμφισβητήσιμο αν θα τα χρειαστούμε πάνω από 5 ώρες συνολικά.
ΑΝΑΓΚΗ δεν είναι τίποτε άλλο πέραν από την επικοινωνία εν κινήσει (και αυτό είναι αμφισβητίσιμο για αρκετούς ;) ). Από εκεί και πέρα ΟΛΑ τα άλλα (έγχρωμες οθόνες, μουσική, βίντεο, gps, τεράστιο storage κλπ) είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το music playback ως "ανάγκη" και μετά να πεις ότι το video playback είναι πλασματικό...Γενικά μας αρέσει οι consumer συσκευές μας να κάνουν πολλά πράγματα, είτε επειδή θέλουμε να κάνουμε φιγούρα, είτε επειδή απλά θα τα χρησιμοποιήσουμε. Το web-on-the-go του Safari, δεν είναι απαραίτητο, σίγουρα όμως είναι χρήσιμο και διασκεδαστικό να υπάρχει. Το ίδιο ισχύει και γα όλα τα άλλα features. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΟΘΟΝΗ 3.5 ΙΝΤΣΕΣ ΜΕ MULTITOUCH".... ;)

Όπως μας αρέσει το αυτοκίνητο να έχει λίγα άλογα παραπάνω, ή μερικές παραπάνω ευκολίες, έτσι μας αρέσει και το κινητό/laptop/desktop/ξυπνητήρι να έχει κάποιες παραπάνω λειτουργίες...
Post Reply

Return to “Hardware”