Apple iPhone

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Apple iPhone

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 9:26 pm

προσωπικά και προς το παρόν προτιμώ την απλότητα του κινητακίου μου που χωράει στην κωλότσεπη και δε με νοιάζει αν γδαρθεί ή το "πατηκώσω" κάπου. Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, μένω στη χρήση του κινητού ως συσκευή επικοινωνίας εν κινήσει. απλά δε βρίσκω το λόγω του να μικραίνουν τα laptop και να μεγαλώνουν τα κινητά ... σε λίγο ούτως ή άλλως όλα Atom θα φοράνε, οπότε θα είναι εξίσου γρήγορα. άρα? το πληκτρολόγιο κάνει τη διαφορά?
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 17, 2008 9:36 pm

The Punisher wrote:Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, μένω στη χρήση του κινητού ως συσκευή επικοινωνίας εν κινήσει. απλά δε βρίσκω το λόγω του να μικραίνουν τα laptop και να μεγαλώνουν τα κινητά ... σε λίγο ούτως ή άλλως όλα Atom θα φοράνε, οπότε θα είναι εξίσου γρήγορα. άρα? το πληκτρολόγιο κάνει τη διαφορά?
Τα laptop δεν χωράνε στην τσέπη ;)

Σίγουρα θα υπάρξει ένα convergence κάποια στιγμή των internet devices με τα "κινητά", και το iphone είναι η πρώτη φάση αυτής της σύγκλησης (αρκετά μεγάλη οθόνη για να δεις sites, αρκετά μικρό και λεπτό για να χωρέσει στην τσέπη).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 9:40 pm

Τα laptop δεν χωράνε στην τσέπη
..ακόμη :-D και σε λίγο καιρό, ούτε και τα κινητά θα χωράνε :lol:
αρκετά μεγάλη οθόνη για να δεις sites
το θεωρώ μαρτύριο να προσπαθείς να κάνεις surfing με το κινητό
αρκετά μικρό και λεπτό για να χωρέσει στην τσέπη
σε βαθιά τσέπη όμως .. και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά :lol:
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 17, 2008 9:53 pm

The Punisher wrote: το θεωρώ μαρτύριο να προσπαθείς να κάνεις surfing με το κινητό
Το χεις δουλέψει το iphone;

σε βαθιά τσέπη όμως .. και μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά :lol:
Hur hur hur. Seriously δεν θέλω να ξέρω τί παντελόνια φοράς αν δεν χωράει το iphone (ή το όποιο iphone) στην τσέπη σου :Ρ
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Jun 17, 2008 10:08 pm

shodanjr_gr wrote: Το χεις δουλέψει το iphone;
έχει περάσει απ' τα χέρια μου, όπως και άλλα αντίστοιχα (δεν τα έχω με το iPhone)
shodanjr_gr wrote:δεν θέλω να ξέρω τί παντελόνια φοράς αν δεν χωράει το iphone
:lol:
Σε κανονικά παντελόνια δηλαδή μπορείς να κινηθείς άνετα, να ακουμπήσεις κάπου, να σκύψεις και να κάτσεις με το ματσούκι στον πωπουδάκο? δε θέλω να ξέρω πως το αντέχεις ... :-p :smt016

Ορίστε και real size photos, για να μη με περνάνε για τρελό
Image
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jun 17, 2008 10:14 pm

The Punisher wrote: Σε κανονικά παντελόνια δηλαδή μπορείς να κινηθείς άνετα, να ακουμπήσεις κάπου, να σκύψεις και να κάτσεις με το ματσούκι στον πωπουδάκο? δε θέλω να ξέρω πως το αντέχεις ... :-p :smt016
Μπροστινές τσέπες δεν έχεις;
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Wed Jun 18, 2008 5:03 am

The Punisher wrote:Ορίστε και real size photos, για να μη με περνάνε για τρελό
Χαχα, οι photos σε τι ανάλυση είναι real size :smt016
Εμένα μου το δείχνει λίγο μεγάλο(ίσο με τη παλάμη μου), αλλά το έχω δει live και δεν παίζει με τίποτα να είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχω τώρα :smt005

Τέλος πάντων, σίγουρα είναι θέμα γούστου...
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 18, 2008 10:52 am

Να δώσεις τόσα χρήματα, να πουλάς τέτοια μούρη και να το βάζεις στην κωλότσεπη? Ή έστω και στην μπροστινή; τστστς... Λίγο σεβασμός :smt016 Είναι ολίγοντι παντόφλα το iPhone. Όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά στόχος ήταν να τα μικρύνουν όσο δεν πάει, και είχαν βγει κινητά που με το ζόρι πατούσες ξεχωριστά τα πλήκτρα. Αλλά αυτό δεν το λες κινητό. Πρέπει να τους αλλάξουν ονόματα.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Wed Jun 18, 2008 11:54 am

Σίγουρα το να έχεις ένα κινητό που κοστίζει όσο το iPhone θα σε γεμίζει άγχος με το ενδεχόμενο να το χάσεις, να στο κλέψουν, να σου πέσει κάτω, να βραχεί κλπ. Επίσης ορθά τίθεται και το θέμα του μεγέθους του κινητού. Από την άλλη, κάποιος που θα πάρει ένα κινητό με αυτές τις δυνατότητες δεν θα τον ενδιαφέρει μόνο το να κάνει κλήσεις. Εκτός από την εμφάνιση του, στοιχεία όπως το SDK, η παροχή GPS (οπότε κάποιος θα μπορούσε να αποφύγει το κόστος ενός PNA) και η υποστήριξη player (υποκαθιστά ένα mp3/mp4 player) το καθιστούν ελκυστικό. Βέβαια ο καθένας κάνει την δική του cost/benefit analysis ;).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
drg1599
byte level
byte level

Post by drg1599 » Thu Jun 19, 2008 2:19 am

Δεν ξέρω αν έχει γραφεί νωρίτερα.....αλλα 11 Ιουλίου κυκλοφορεί το IPhone 3G.....το οποίο παραδόξως έχει την μισή τιμή!!!!!!!199$ θα κοστίζει.....!!!!
Οπότε πείτε μου ένα λόγο να μην πάρει ολόκληρος ο κόσμος!!!!

www.apple.com
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Jun 19, 2008 9:09 am

drg1599 wrote:Δεν ξέρω αν έχει γραφεί νωρίτερα.....αλλα 11 Ιουλίου κυκλοφορεί το IPhone 3G.....το οποίο παραδόξως έχει την μισή τιμή!!!!!!!199$ θα κοστίζει.....!!!!
Οπότε πείτε μου ένα λόγο να μην πάρει ολόκληρος ο κόσμος!!!!

http://www.apple.com
μέτρια κάμερα?
(και η τελική τιμή δε θα είναι 199$ αφού θα σκας ένα σωρό χρήματα στη σύνδεση)

(αν διαβάσεις το thread θα βρεις αρκετούς ακόμα λόγους, αλλά ζήτησες μόνο 1)
Last edited by Erevodifwntas on Thu Jun 19, 2008 9:13 am, edited 1 time in total.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jun 19, 2008 9:10 am

Για πολλούς και διάφορους λόγους δε θα το πάρει όλος ο κόσμος, αλλά τουλάχιστον διάβασε 5-6 μηνύματα πιο πάνω ή κοίτα λίγο στο site της vodafone που λέει ότι θα κάνει 500 ευρά το 8GB χωρίς σύνδεση στην Ελλάδα! :smt006
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Thu Jun 19, 2008 12:33 pm

Μόνο εγώ έχω βαρεθεί η τεχνολογία στην Ελλάδα να είναι τόσο πιο ακριβή από ότι στο εξωτερικό (όπως εξάλλου και τόσα άλλα πράγματα), όταν έτσι και αλλιώς πρόκειται για το ίδιο προιόν???
Ξέρω ότι είμαι λίγο offtopic, συγχωρήστε με όμως γιατί το θέμα αυτό είναι ένα μεγάλο μου παράπονο.
Γνωρίζει κανείς εαν θα μπορούμε να το λειτουργούμε στην Ελλάδα το iphone εαν το πάρουμε από το εξωτερικό;
SeniorCarbone
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by SeniorCarbone » Thu Jun 19, 2008 1:10 pm

drg1599 wrote: Οπότε πείτε μου ένα λόγο να μην πάρει ολόκληρος ο κόσμος!!!!
Μόλις τον είπες... :cool:
*--Common sense is not so common--*
drg1599
byte level
byte level

Post by drg1599 » Thu Jun 19, 2008 3:10 pm

Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα προσέξει το site της vodafone......αυτό κατα τη γνώμη μου λέγεται κερδοσκοπεία!!!
Επίσης δεν ξέρουμε πόσο θα κάνει ξεκλείδωτο......αν κρίνω απο το προηγούμενο γύρω στα 100-150$ πάνω.....σύνολο 350$ το πολύ....
Οπότε κάποιος με budget γύρω στα 200 ευρω και γνωστό στην Αμερική να του το φέρει( :-D :-D :-D :-D ) ....είναι προτιμότερο να πάρει το ΙPhone 3G απο ένα συμβατικό Nokia ή Sony Ericsson....ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ πάντα
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Sun Jun 29, 2008 7:34 pm

Ήθελα να ρωτήσω για το iPod touch, σε σχέση με τις εφαρμογές που μπορεί να τρέξει. Η Apple αναφέρει:
iPod touch applications will be unlike anything you’ve ever seen on a mobile device. The world’s best developers are creating applications to leverage the groundbreaking technology in iPod touch, such as the Multi-Touch interface, the accelerometer, real-time 3D graphics, and 3D positional audio. It’s all part of the iPhone 2.0 Software Update for iPod touch — coming soon.*
Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που τρέχουν στο iPhone 3G, θα τρέχουν και στο iPod touch, αν κατάλαβα καλά (με εξαίρεση όσες χρησιμοποιούν λειτουργίες που δεν υποστηρίζει το iPod, π.χ. GPS). Αυτό αναφέρει και το ΠΛΑΙΣΙΟ:
Παράλληλα, η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του εντυπωσιακού MP4 της Apple περιλαμβάνει 5 επιπλέον εφαρμογές!Με τις νέες αυτές εφαρμογές μπορείτε να έχετε πληροφορίες για τον καιρό, για την πορεία των μετοχών σας, να κρατάτε τις σημειώσεις σας, να βλέπετε σε χάρτη που θέλετε να πάτε, να στέλνετε και να δέχεστε e-mail!
Και τώρα η χαζή ερώτηση: Αν κάποιος το πάρει από Αμερική (199 Ευρώ + φόροι από 308 Ευρώ στο ΠΛΑΙΣΙΟ) θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση από το site της Apple; Υποθέτω πώς ναι, γιατί μόνο το iPhone είναι κλειδωμένο. Μην πάω στο site της Apple να κάνω το update και μου βγάλει κάνα μήνυμα "This operation is not supported in your country".
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
eos_expert
bit level
bit level

Post by eos_expert » Sat Jul 05, 2008 2:28 am

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο θα επέλεγα το iPhone θα ήταν το design και η χρηστικότητα του user interface που διαθέτει.
Το ότι δεν διαθέτει κουμπιά είναι πολύ έξυπνη επιλογή από την πλευρά της apple, διότι της επιτρέπει να εξελίσσει το προϊόν σε επίπεδο λογισμικού πολύ πιο εύκολα από το να είχε κουμπιά. Επίσης, η απουσία φυσικών πλήκτρων και η αντικατάσταση τους με εικονικά μειώνει τις φθορές, αλλά και εξατομικεύει το interface ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή.
Επίσης η παρουσία των finger-gestures αποτελεί must-have feature το οποίο για καλή μας τύχη το έχει υιοθετήσει στο iPhone η Apple. (Με τον όρο finger-gestures εννοώ τα αντίστοιχα mouse gesture αλλά με το δάχτυλο, π.χ. δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον firefox χωρίς αυτά).
Άλλοι λόγοι είναι ότι έχει λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Mac OS X (το οποίο είναι βασισμένο σε BSD) με το SDK να είναι αρκετά πλήρες θα έλεγα.
Μιλώντας για το SDK, το ότι επιτέλους αποφάσισε η apple να το διαθέσει, είναι πράξη προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε αυτό θα δώσει ώθηση στην αύξηση των διαθέσιμων εφαρμογών (αρκετών free) και θα αυξήσει έτσι και την χρησιμότητα της συσκευής.
Τέλος, ένας ακόμη λόγος είναι ο πολύ καλός (έχει ακόμη μέλλον βέβαια η web έκδοση του) browser που διαθέτει, ο οποίος χρησιμοποιεί τον webkit engine, έναν ανερχόμενο μαχητή στον χώρο των web browsers, που υποστηρίζεται από πολλές ετερείες (Apple[Safari], Nokia/Trolltech[Series 60 browser/Qt], Adobe[AIR], Google[Android]).

ΥΓ: Πολλά απο τα παραπάνω είναι υποκειμενικά, και κάθε ενδιαφερόμενως πρέπει να κοιτάξει αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Jul 05, 2008 10:46 am

eos_expert wrote:Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο θα επέλεγα το iPhone θα ήταν το design και η χρηστικότητα του user interface που διαθέτει.
Το ότι δεν διαθέτει κουμπιά είναι πολύ έξυπνη επιλογή από την πλευρά της apple, διότι της επιτρέπει να εξελίσσει το προϊόν σε επίπεδο λογισμικού πολύ πιο εύκολα από το να είχε κουμπιά. Επίσης, η απουσία φυσικών πλήκτρων και η αντικατάσταση τους με εικονικά μειώνει τις φθορές, αλλά και εξατομικεύει το interface ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή
Σύμφωνοι, αλλά ξεχνάς κάτι βασικό: Οι οθόνες αφής δεν έχουν tactile feedback. Το μόνο σχετικό που έχω δει είναι ότι η Sony Ericsson στο K850 που έχει πλήκτρα αφής έβαλε επιλογή να δονείται όλο το κινητό για να καταλάβεις ότι πατήθηκε το κουμπί στα τελευταία firmware. Αλλά φυσικά αυτό δεν είναι βέλτιστο. Επίσης, αν θες να χειριστείς το κινητό χωρίς να κοιτάς την οθόνη (αλλά μόνο με την αφή), πάλι δεν μπορείς να το κάνεις με τις touch screen. Γενικά, αν και σε ορισμένες εφαρμογές (π.χ. browsing) να είναι καλές, οι touch screen γενικά μου φαίνονται χειρότερες από άποψη usability.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
eos_expert
bit level
bit level

Post by eos_expert » Sat Jul 05, 2008 12:58 pm

mikem4600 wrote:Οι οθόνες αφής δεν έχουν tactile feedback.
Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει feedback σε κάθε πάτημα ενός κουμπιού (ακόμα και αν είναι virtual).
Οι βασικές αισθήσεις ενός ανθρώπου είναι:

αφή -> tactile feedback
ακοή -> κάποιος ήχος (το γνωστό μας beep) (δεν γνωρίζω αν το iPhone μπορεί να ρυθμιστεί να κάνει beep με κάθε πάτημα ενός πλήκτρου)
όραση -> οποιαδήποτε οπτική ένδειξη (το iPhone έχει αμέτρητες και καλοσχεδιασμένες ενδείξεις)

Το iPhone απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν τα 2 τελευταία.
Αν είσαι από αυτούς που θέλεις να στέλνεις SMS ενώ κάνεις κάτι άλλο (π.χ. γράφεις διαγώνισμα :smt016 :-D ) ή τέλος πάντων να μην κοιτάς την οθόνη καθώς το χειρίζεσε τότε μάλλον το iPhone δεν είναι για σένα. :)
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Jul 05, 2008 1:16 pm

Το ιδανικό είναι η συσκευή να δίνει feedback με όλους τους τρόπους.

Παρεμπιπτόντως, το σενάριο που σκεφτόμουν ήταν πιο down-to-earth: Να μπορώ π.χ. να χειρίζομαι τον music player χωρίς να βγάζω το κινητό από την τσέπη. :-D
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jul 23, 2008 8:52 am

Σύμφωνα με το MacWorld, η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει το iPhone 3G σε 20 ακόμη χώρες στις 22 Αυγούστου! Η ανακοίνωση της Apple έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίου για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τετραμήνου, από τους Tim Cook (chief operating office) και Peter Oppenheimer (chief financial officer).
Πηγή: http://www.iphonehellas.gr/1696/iphone- ... 22-august/
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jul 28, 2008 9:04 am

Copy & Paste references spotted in existing iPhone frameworks

One developer burning the midnight oil has stumbled upon references to copy and paste in the frameworks of Apple's first beta of iPhone Software 2.1, potentially offering new hope for one of the most requested and conspicuously absent features of the company's mobile software.
Πηγή: http://www.appleinsider.com/articles/08 ... works.html
http://www.iphonehellas.gr/1747/iphone- ... opy-paste/
Post Reply

Return to “Hardware”