Babedacus wrote:Αλλά μην μου πείτε για αυτά τα trendy τα overclocking κι αυτά τα χρωματιστά λαμπάκια,και την υδροξύψη. Ξέρω πέντε πράματα όχι πέντε πράματα και πέντε βλακειούλες.
Εντάξει για τα λαμπάκια αλλά δεν είναι άσχημα να μετατρέπεις ένα 100-ευρω D805 στα 2.66Ghz και να τον πηγαίνεις στα 4.16Ghz ? Έφαγε λάχανο τον AMD FX-60 αξίας τότε 1050Ευρώ.
Με ειδικά συστήματα υδρόψυξης (όχι υγρό άζωτο) τον ίδιο επεξεργαστή τον ανέβασαν στα 6.5Ghz ανα πυρήνα.
Σε καμιά 10ρια χρόνια η υδρόψυξη ίσως έρχεται μαζί με τον επεξεργαστή ή καλύτερα το κουτί! Επίσης κάποια στιγμή, όχι μακριά από τώρα τα τροφοδοτικά θα φτάσουν τα 1000W, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς να μην επαρκεί η αερόψυξη. Για να μην αρχίσω για τις κάρτες γραφικών, που πιθανώς θα χρειάζονται σε 5-6 χρόνια 400W η τετράδα.
Όσον αφορά για τις ζημίες σίγουρα αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν πρέπει να τις επιδιώκει κανείς. Είναι σαν να κάνεις εγχείριση σε ασθενή και να ξεχνάς τη λαβίδα μέσα και τα έντερα απ'έξω!:lol: Γενικότερα πρέπει να σεβόμαστε τα μηχανήματα και να τα περιεργαζόμαστε με προσοχή. Ο πρώτος μου υπολογιστής όταν ήμουν 8 χρονών, ένας 8086 στα 8 Mhz του

, θα ήταν κατα τα δικά σου λεγόμενα ο πρώτος υποψήφιος για να γίνει βίδες...Ωσόσο τον αποσυναρμολόγησα και τον ξανασυναρμολόγησα κερδίζοντας εμπειρία και ο υπολογιστής ακόμα λειτουργεί, έστα και αν έχω πάρει άλλους 3 υπολογιστές από τότε.