Zifnab wrote:...
Να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα...
1) Μπορώ να βάλω τα Windows σε ένα partition π.χ των 10Gb και τα Program Files να είναι στο άλλο partition? Δεν θα υπάρχει πρόβλημα εντοπισμού των αρχείων του Συστήματος από τα προγράμματα του Program Files?Προτείνεις 50Gb αλλά με 10 σοβαρά παιχνίδια έφυγε ο χώρος (εφόσον συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα)
Πες σε παρακαλώ όταν λες Windows και προγράμματα τί εννοείς? (Windows + Drivers + Program Files?)
2)Μπορώ να κάνω format τα διαφορετικά partitions με διαφορετικό FileSystem π.χ ένα με NTFS και ένα με FAT32?
3)Αν θέλω να βάλω MultiBoot (να βγαίνει σχετική οθόνη κατά το ξεκίνημα αυτόματα) με Windows 98 (για δικούς μου λόγους) θα γίνει αυτόματα αν κάνω απλά τα partitions, τα κάνω Format με τα αντίστοιχα filesystems και εγκαταστήσω τα Windows επάνω τους?
[Edit:]
4) Είδα το link του Paradox για την δημιουτγία επιπλέον pagefile.sys σε άλλον δίσκο - δεν γίνεται με κάποιο τρόπο να πω στα Windows να το δημιουργήσουν έκει και τέλος, από το να κάνω ένα δεύτερο που με βάση το link θα χρησιμοποιήσουν τα windows χάρη σε εσωτερικό τους αλγόριθμο....?
1. Το μόνο που χρειάζεται είναι όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα σαν target directory να δίνεις αντί για c:/programm files/ όποιο άλλο θες. Δεν υπάρχει περιορισμός. Εκείνη την ώρα θα γράψει ο Installer ότι χρειάζεται στη registry και δεν θα έχει πρόβλημα εντοπισμού κανενός αρχείου. Για όλα μαζί είπα 50gb και μάλιστα μου φάνηκαν υπερβολικά :D Αλλά τα νούμερα δεν είναι απόλυτα, βάλε όσο σου χρειάζεται εσένα. Η ιδέα είναι να κάνεις φορμάτ τον c και να μην σε νοιάζει για docs κλπ. Αν έχεις μάλιστα και τα my documents σε άλλο partition δεν θα χάνεις και τα saves από τα παιχνίδια και τα projects του VS, αφού τα σώζουν στο my documents, όπου και αν είναι αυτά.
Θα προτείνω να έχεις win και programm files στο ίδιο partition έτσι ώστε να μην ψάχνουν τα προγράμματα ό,τι χρειαστούν από το λειτουργικό. Θα είναι πιο γρήγορο σε απόλυτα νούμερα...Τώρα αν θα δεις τη διαφορά...μην με ρωτήσεις :D
2. Μπορείς να βάλεις ό,τι συνδυασμό θες. Τα partitions είναι σαν να έχεις ξεχωριστούς δίσκους.
3. Πρέπει να εγκαταστήσεις με ανάποδη σειρά παλαιότητας. Πρώτα Win98, μετά XP, μετά Vista. Έτσι το κάθε ένα θα αναγνωρίζει το προηγούμενο και θα φτιάχνει τον boot loader. Αν θες να το κάνεις ανάποδα υπάρχει τρόπος, αλλά είναι "χακιά" :D Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να το ποστάρω. Απλά για αρχή να μην παραμπερδευτούμε.
4. Η συζήτηση για το page file είναι τεράστια και όπου και να την έχω κάνει, όλοι διαφωνούν...Οπότε θα σου πω τη δικιά μου λογική η οποία όμως δεν ισχυρίζομαι ότι είναι η καλύτερη. Αν έχεις 2g ram, απενεργοποίησηέ το...Δεν χρειάζεται page file. Αν έχεις 1g βάλε 1 ακόμα page file, στον πιο γρήγορο δίσκο που έχεις, κατά προτίμηση φυσικά ξεχωριστό από αυτόν που χρησιμοποιείς. Δηλαδή όχι σε άλλο partition, σε άλλο τελείως δίσκο. Αν δεν γίνεται ούτε αυτό, βάλτο στο ίδιο partition με τα win, πάλι 1g.