laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Sun Jun 20, 2004 6:43 pm

Ακριβώς επειδή είναι τύπου supermarket δεν μου κάνει την καλύτερη εντύπωση.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Sun Jun 20, 2004 7:00 pm

Συμφωνώ με Einherjar ότι έχει τα πάντα σε αρκετά καλές τιμές. Εμένα προσωπικά καθόλου δε με χαλάει να πηγαίνω σε ένα μαγαζί και να έχει όλα συγκεντρωμένα αυτά που θέλω και να μην τρέχω δεξιά και αριστερά.
Τώρα όντως είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα Laptop της προκοπής από μία "σύνθεση" των ειδικών του Πλαισίου. Αυτό δεν πάει να πει πως έχει άθλια πράγματα
There's no place like 127.0.0.1
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Jun 20, 2004 7:42 pm

Στο πλαίσιο μπορείς να πας να διαλέξεις περιφερειακό και μετά να πας να το πάρεις από αλλού. Όσο για ποιότητα λέω τα εξής. Δεν έχει μητρικές της MSI και πριν βγει η σειρά 9000 της ΑΤΙ δεν είχε κάρτες με τα chip της. Το μαγαζί είναι άμα δεν ξέρεις τίποτα από υπολογιστές πας και παίρνεις ένα turbo x και έτοιμος. Θετικό : άψογο after sales
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Jun 20, 2004 9:03 pm

Ανάλογα τι θέλεις είναι ρε παίδες. Εάν θέλεις εξειδικευμένα και περίεργα περιφεριακά σίγουρα δες πάς εκεί. Απο την άλλη HDDs/CDRWs/DVDs/DVDRWs κλπ πιστεύω είναι η καλύτερη λύση κυρίως για τις άμεσες αλλαγές που κάνουν σε προβληματικό υλικό. Απο την άλλη ο καθένας που δε γνωρίζει τι παίρνει καλά κάνει και πάει στο πλαίσιο μιας και δεν τον ενδιαφέρει κάτι ψαγμένο..την δουλειά του θέλει να κάνει και τελείωσε....Αυτό βέβαια είναι καλό για εμάς μαις και τα καλά μαγαζάκια τα ξέρουν 3/10.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sun Jun 20, 2004 9:04 pm

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά μια απλή παρατήρηση όπως και οι παραπάνω.. http://www.eshop.gr
ΔΕΝ είναι πιο φτηνά από το eshop.
Και προτιμώ το ram-shop από Στουρνάρη, με διαφορά μεγάλη.
'Ασε που αν μπορεί να φέρει τα "δεύτερης διαλογής", τα φέρνει. Δεν ξέρω αν με πιανετε :) (το Πλαίσιο πάντα)
Τελοσπάντων, το γεγονός είναι ότι ΟΚ, σα supermarket καλό είναι, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έτοιμη λύση made by Πλαίσιο. Τουτ'έστιν έτοιμο destkop/laptop δικό τους. Να πάω να αγοράσω ένα πράγμα που βρήκα και το έχει σε οκ τιμή και ήταν στο δρόμο μου, οκ, αλλά πραγματικά ούτε πιο φτηνοί είναι (εγγυημένα) ούτε αξιόπιστοι, ούτε μου αρέσει η νοοτροπία. Φυσικά και δεν είναι ο εξ'απο εδώ, και είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο να βρίζουμε το Πλαίσιο/τη Microsoft/τον Χ τον Υ που πάει ο πιο πολύς κόσμος, και να το κάνουμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί, είτε εκ παραδρομής.
Εγώ πάντως στο Πλαίσιο, ουδέποτε εξυπηρετήθηκα όπως θα ήθελα προσωπικά, εκτός από τις περιπτώσεις που ήξερα ακριβώς τι ήθελα και δεν πήγαινα να ψάξω γενικά.
Πάντως 1000 φορές κάθε Πλαίσιο από τα multirama/microland/σουτονπιανουμεland/δενξερωrama, και λοιπούς που βγάζουν τζίρο από τους παντελώς άσχετους.
Ε ας μην ξεχνάμε και στην περίπτωση του Πλαισίου (όπως και της MS) πώς καλώς ή κακώς εκεί κάναμε τα πρώτα μας βήματα, και να τα δικαιολογούμε σε ανάλογους 'αρχάριους' του αθλήματος και σε όσους απλά θέλουν μια βιαστική λύση :)

Επαναλαμβάνω πάντως ότι τις μπακαλοδουλειές σε laptop που θα τα σκάσεις καλά να τις αποφύγεις :) Γιατί πάει στο καλό σε desktop έχεις μια άλφα εμπειρία να κάνεις ένα troubleshoot... εδώ είναι αλλιώς.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Jun 20, 2004 9:09 pm

koki wrote:Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά μια απλή παρατήρηση όπως και οι παραπάνω.. http://www.eshop.gr
ΔΕΝ είναι πιο φτηνά από το eshop.
Και προτιμώ το ram-shop από Στουρνάρη, με διαφορά μεγάλη.
Πολύ καλά υλικά το ram shop και μου αρέσει ο ενναλακτικός χαρακτήρας σε οτισήποτε εκεί μέσα(απο τα cases μέχρι τα funs)αλλά εάν δεν συνέλθει λίγο με τις τιμές δεν πρόκειται ποτέ να του αφήσω ούτε δίφραγκο...Τσέκαρε το hac shop είναι λίγο καλύτερες οι τιμές και τα ίδια πάνω κάτω πράγματα και ποιότητα.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Sun Jun 20, 2004 9:48 pm

Από Στουρνάρη όσες φορές έχω ψάξει τελικά πάντα καταλήγω στο Cosmos... Στα περισσότερα πράγματα οι τιμές του χτηπάνε ακόμα και eshop.gr...
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Jun 21, 2004 12:30 am

crontab wrote:Μόλις ζεσταίνεται (ειδικά το καλοκαίρι),κάνει σαν ψυγείο.
Δες μια βάση που υπάρχει για laptop,η οποία στο κάτω μέρος της έχει ένα ανεμιστηράκι...Είναι καλή λύση πιστεύω... :roll:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Jun 21, 2004 11:20 am

Γενικά στη Στουρνάρη, πηγαίνοντας σε ένα μόνο μαγαζί δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι έχεις βρεί την καλύτερη τιμή. Πρέπει να τα γυρίσεις όλα όσα βρίσκονται εκεί κοντά. Κάποια μαγαζιά έχουν καλές τιμές σε κάποια πράγματα και άλλα μαγαζιά σε άλλα πράγματα.
Γενικότερα πάντως αν θέλω π.χ. ένα απλό καλώδιο δεν θα τρέξω Στουρνάρη να το πάρω. Θα πάω στο πλαίσιο δίπλα μου. Δεν θα πας εκεί να πάρεις το καλύτερο. Είναι σαν τη δελτα της γειτονιά σου...:-D
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jun 21, 2004 2:24 pm

Το καλύτρερο για μένα πάντως είναι και σε ποιότητα και σε τιμές το ramshop.
vagalati
Mbyte level
Mbyte level

Post by vagalati » Mon Jun 21, 2004 7:10 pm

MGManager, cosmos και HAC-Shop απο μένα όσο αφορά τα μαγαζιά στο συγκεκριμένο μέρος.
Για το Ramshop και το Cosmodata έχω ακούσει κακά λόγια ώς προς την υποστήριξη.
Ni!! Ni!! Ni!!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Jun 21, 2004 8:46 pm

Ramshop όπως είπα και πρίν μακρυά, ακριβότατο και πολύ πιασοκολέ..Hac-shop και cosmos έχουν ακριβώς τα ίδια με το ram σε πολύ μα πολύ καλύτερες τιμές.

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jun 23, 2004 12:11 am

Δεν είναι γενικό αυτό. Στο ram-shop έχω βρει πράγματα φθηνότερα από όλα όσα εχετε αναφέρει
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Jun 23, 2004 2:39 am

Στις προσφορές του;

P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Jun 23, 2004 10:00 am

Όχι σε κανονικά προιόντα του.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Jun 23, 2004 10:47 am

Δεν επιμένω, δεν αγοράζω απο εκεί πλέον και ξέρω σταντέ.

YiannisF
byte level
byte level

Post by YiannisF » Wed Jun 23, 2004 12:11 pm

Μου φαίνεται ότι πρέπει να πέσει moderation στο θέμα.
Image
.::YF::.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jun 23, 2004 7:35 pm

Αν και όταν θα πρέπει να γίνει moderation, θα γίνει. Γενικότερα μην αγχώνεστε με συντονιστικά θέματα. Γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ
YiannisF
byte level
byte level

Post by YiannisF » Wed Jun 23, 2004 8:09 pm

Ok, coach!
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jun 23, 2004 10:21 pm

no offence ;)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jun 28, 2004 12:37 am

και η τεκμηρίωση για την ακαταληλότητα των HP και COMPAQ

Hewlett Packard : Πρόβλημα σε 900.000 notebooks

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε ένα ελλάτωμα στα κυκλώματα μνήμης που είναι ικανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κατόχους 900.000 notebooks της εταιρείας. Στα notebooks αυτά περιλαμβάνονται και μοντέλα της Compaq που έχει εξαγοραστεί από την HP. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τις χαλασμένες μνήμες μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που ξεκίνησε για κάθε χώρα. Οι μνήμες που παρουσιάζουν πρόβλημα, έχουν διαφορετικά μεγέθη όπως 128mb, 256mb και 512mb ενώ είχαν κατασκευαστεί από τον Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2003 από τις εταιρείες Infineon, Micron, Samsung και Winbond. Τα προβλήματα που πιθανόν να έχει συναντήσει χρήστης ενός ελλατωματικού notebook είναι μπλέ οθόνες στα Windows καθώς και ανεξήγητα κολλήματα.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλα τα "ύποπτα" μοντέλα ενώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα ειδικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί δοκιμές και σας αναφέρει το αν το notebook σας περιλαμβάνεται σε αυτά με ελλατωματική μνήμη.
YiannisF
byte level
byte level

Post by YiannisF » Tue Sep 21, 2004 1:49 pm

Γεια χαρά σε όλους και καλό φθινόπωρο/χειμώνα!!!

Επιστρέφω μετά από αρκετό καιρό στα παλιά λημέρια. Διάβασμα γαρ, πτυχιακή γαρ και προετοιμασία για μεταπτυχιακό γαρ.

Ξενιτεύομαι για Αγγλία παίδες! Και πρέπει να πάρω laptop... και έχω αποφασίσει να τα σκάσω... Αλλά έχω κάποια διλλήματα... και ποιον σκέφτηκα; Εσάς σκέφτηκα! (που λέει και η διαφήμιση!)

1ο δίλλημα: Centrino ή P4; Από ότι ξέρω το βασικό ατού των Centrino είναι η αυτονομία και η θερμότητα. Από την άλλη οι P4 έχουν καλύτερες επιδόσεις. Και ιδού το ερώτημα: O Centrino 1.7 έχει κάποιο πρόβλημα με τις επιδόσεις;

2ο δίλλημα: Πόσο κακές είναι οι shared κάρτες γραφικών; Να στραφώ οπωσδήποτε σε dedicated ή θα είμαι μια χαρά με shared;

Please Η Ε L P :!:
Last edited by YiannisF on Tue Sep 21, 2004 3:00 pm, edited 1 time in total.
Image
Post Reply

Return to “Hardware”