Apple iPhone
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Δεν συμφωνώ. Από πριν δεν "ξέρουμε" τίποτα. Αυτό που κυκλοφορεί είναι επίσημες ή ημι-επίσημες διαρροές και ανακοινώσεις, που αποσκοπούν κυρίως στη βολιδοσκόπηση αντιδράσεων. "Μαθαίνουμε" μόνον όταν το προϊόν διατεθεί εμπορικά.
Όλα, φίλε P3, εξαρτώνται από το πόσο ψηλά βάζει κάποιος τον πήχυ των απαιτήσεών του, καθώς και από το πόσο ανεκτικός είναι στις (λεόντειες) συμφωνίες... Για παράδειγμα, η διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας είναι προφανώς απαράδεκτη και ενοχλητική για το χρήστη, δεν το συζητώ. Ως χρήστης, απαιτώ δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης της μπαταρίας, με λογικό κόστος, χωρίς τη μεσολάβηση "τεχνικού", σε πολλά και εύκολα προσβάσιμα σημεία πώλησης. Αν δεν μου παρέχεται η δυνατότητα αυτή, εκπλήσσομαι δυσάρεστα...
Συνεπώς, η άποψή μου παραμένει σταθερή. Και εκπλήξεις υπάρχουν και δυσάρεστες είναι. Τα προϊόντα τους (δεν αναφέρομαι μόνο στην Apple) απευθύνονται σε μας και πρέπει να μάθουν να μας σέβονται, δεν είμαστε "πρόβατα"!
Δ. Γκρ.
Όλα, φίλε P3, εξαρτώνται από το πόσο ψηλά βάζει κάποιος τον πήχυ των απαιτήσεών του, καθώς και από το πόσο ανεκτικός είναι στις (λεόντειες) συμφωνίες... Για παράδειγμα, η διαδικασία αλλαγής της μπαταρίας είναι προφανώς απαράδεκτη και ενοχλητική για το χρήστη, δεν το συζητώ. Ως χρήστης, απαιτώ δυνατότητα άμεσης αντικατάστασης της μπαταρίας, με λογικό κόστος, χωρίς τη μεσολάβηση "τεχνικού", σε πολλά και εύκολα προσβάσιμα σημεία πώλησης. Αν δεν μου παρέχεται η δυνατότητα αυτή, εκπλήσσομαι δυσάρεστα...
Συνεπώς, η άποψή μου παραμένει σταθερή. Και εκπλήξεις υπάρχουν και δυσάρεστες είναι. Τα προϊόντα τους (δεν αναφέρομαι μόνο στην Apple) απευθύνονται σε μας και πρέπει να μάθουν να μας σέβονται, δεν είμαστε "πρόβατα"!
Δ. Γκρ.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Γελοία μου κάνει η ιστορία με τις μπαταρίες..
Δεν μπορεί να μην το είχαν σκεφτεί , πιστεύω οτι είναι θέμα $$$ καθαρά και αποκλειστικότητας πάνω στην συσκευή , κάτι σαν το service των αυτοκινήτων..
Πάντως όποιος και να είναι ο λόγος για τον οποίο το αποφάσισαν , οι μπαταρίες είναι εύκολες στην αλλαγή από τον ίδιο τον χρήστη για να μειωθεί το κόστος στην εταιρία..
Αλλιώς θα πρέπει να πληρώνει 10000 άτομα σε όλο τον κόσμο για να βγάζουν και να βάζουν μπαταρίες..
Μήπως ο Steve Jobs είναι πόντιος ?
Δεν μπορεί να μην το είχαν σκεφτεί , πιστεύω οτι είναι θέμα $$$ καθαρά και αποκλειστικότητας πάνω στην συσκευή , κάτι σαν το service των αυτοκινήτων..

Πάντως όποιος και να είναι ο λόγος για τον οποίο το αποφάσισαν , οι μπαταρίες είναι εύκολες στην αλλαγή από τον ίδιο τον χρήστη για να μειωθεί το κόστος στην εταιρία..
Αλλιώς θα πρέπει να πληρώνει 10000 άτομα σε όλο τον κόσμο για να βγάζουν και να βάζουν μπαταρίες..
Μήπως ο Steve Jobs είναι πόντιος ?

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
3 μέρες για να αλλάξουν μπαταρία είναι τραγικό μέγεθος. Άλλωστε τις δυνατότητες ενός προιόντος τις βλέπουμε σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας και όταν στις άλλες αλλάζεις τη μπαταρία σε δευτερόλεπτα υπάρχει διαφορά τάξης μεγέθους. Επίσης κάτι για το Ipod. Δε θεωρώ πως πρόκειται για επαναστατικό προιόν αλλά για μια τραγικά μεγάλη εμπορική επιτυχιά. Συσκευές με παρόμοιες δυνατότητες υπήρχαν και πριν το ipod απλά η apple έχει πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που περισσότερο σκέφτεται τα trends παρά την λειτουργικότητα . Φυσικά η λειτουργικότητα δεν είναι μειωμένη στις συσκευές της apple απλά υπάρχουν και άλλοι που κάνουν τα ίδια εξίσου καλά. Αλλά το να έχεις το μηλαράκι είναι cool. Γενικά στο marketing χαρακτηριστικά όπως η μαγκιά που προσδίδει το προιόν στον ιδιοκτήτη του θεωρούνται ιδιαίτερα βασικά. Άλλωστε ολόκληρη η διαφημιστική εκστρατεία της apple στοχεύει εκεί. Το ίδιο γίνεται και με το iphone που μπορεί να έχει κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά αλλά δε νομιζώ ότι φτάνουν για να δικαιολογήσουν την φρενίτιδα του αγοραστικού κοινού (που πολλές φορές αγνοεί το τι σημαίνουν τα πολλά αρκτικόλεξα και ούτε του χρειάζονται).
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

- P3
- Venus Project Founder
Εσύ δεν έχεις iPod????LOLLLL!!!jimmyD wrote:3 μέρες για να αλλάξουν μπαταρία είναι τραγικό μέγεθος. Άλλωστε τις δυνατότητες ενός προιόντος τις βλέπουμε σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας και όταν στις άλλες αλλάζεις τη μπαταρία σε δευτερόλεπτα υπάρχει διαφορά τάξης μεγέθους. Επίσης κάτι για το Ipod. Δε θεωρώ πως πρόκειται για επαναστατικό προιόν αλλά για μια τραγικά μεγάλη εμπορική επιτυχιά. Συσκευές με παρόμοιες δυνατότητες υπήρχαν και πριν το ipod απλά η apple έχει πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που περισσότερο σκέφτεται τα trends παρά την λειτουργικότητα . Φυσικά η λειτουργικότητα δεν είναι μειωμένη στις συσκευές της apple απλά υπάρχουν και άλλοι που κάνουν τα ίδια εξίσου καλά. Αλλά το να έχεις το μηλαράκι είναι cool. Γενικά στο marketing χαρακτηριστικά όπως η μαγκιά που προσδίδει το προιόν στον ιδιοκτήτη του θεωρούνται ιδιαίτερα βασικά. Άλλωστε ολόκληρη η διαφημιστική εκστρατεία της apple στοχεύει εκεί. Το ίδιο γίνεται και με το iphone που μπορεί να έχει κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά αλλά δε νομιζώ ότι φτάνουν για να δικαιολογήσουν την φρενίτιδα του αγοραστικού κοινού (που πολλές φορές αγνοεί το τι σημαίνουν τα πολλά αρκτικόλεξα και ούτε του χρειάζονται).
Εγώ πάντως δεν έχω! Το μόνο προιόν Apple που έχω είναι το PowerBook G4, το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα laptop και πραγματικά τα άξιζε τα λεφτά του και όχι μόνο για το Μηλαράκι που έχει το καπάκι! Αλήθεια στα iPod μπορεί ο καθένας να αλλάξει τη μπταρία μόνος του. Νομίζω πως όχι (διαψέυστε με αν κάνω λάθος). Γιατί κανείς δεν έχει παραπονεθεί γι αυτό? Μήπως ψάχνουμε τρόπους για να βγάλουμε το μηχάνημα σκάρτο????? Και γιατί πια τέτοια πόρωση με την μπαταρία του κινητού ρε παιδιά? Δηλαδή εσείς όταν δεν έχετε τι να κάνετε βαζοβγάζετε τη μπαταρία του κινητού σας?????????? Μιλάμε για άμα και όταν και όποτε χαλάσει η μπαταρία???? Πόσους έχετε ακούσει να έχουν πρόβλημα με την μπαταρία του ipod τους και να θέλουν να την αλλάξουν άμεσα?? Αμάν πια!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- P3
- Venus Project Founder
Μπορεί να μου έχει τύχει 2 φορές συνολικά στα 10 χρόνια που έχω κινητό! Ποτέ όμως δεν έχει τύχει να ακούσω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο με συσκευή της Apple (μερικές φορές έχει ανακοινώσει η Apple οτι κάποια laptop της έχουν πιθανό πρόβλημα με τη μπαταρία τους και έκανε επανάκληση τους άμεσα)! Έχω την εντύπωση πως θα έχει προβλέψει η Apple το να μην κολλάει το κιν και ο μόνος τρόπος να ξεκολλήσει να είναι να βγάλεις την μπαταρία, γιατί τότε θα πρέπει να έχει όντως 10000+++ υπαλλήλους που θα ασχολούνται μόνο με τις μπαταρίες!
ΥΓ. Επιμένω πως δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι τα iPod (και ειδικά τα video που είναι και πιο κοντά στo iPhone) κολλάνε και πρέπει να βγάλεις τη μπαταρία για να παίξουν! Γιατί λοιπόν πρέπει να έχει πρόβληαμ το iPhone???
ΥΓ. Επιμένω πως δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει πουθενά ότι τα iPod (και ειδικά τα video που είναι και πιο κοντά στo iPhone) κολλάνε και πρέπει να βγάλεις τη μπαταρία για να παίξουν! Γιατί λοιπόν πρέπει να έχει πρόβληαμ το iPhone???
-
- Gbyte level
Σε smartphone αναφέρεσαι? γιατί τόσο σε Symbian Series 60 όσο και σε Windows Mobile 05 μου έχει τύχει αρκετές φορές. και μην ξεχνάς ότι τώρα μιλάμε για smartphone. δεν είναι απλά ένας Player αλλά κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα (για να μη μιλήσω για τις εφαρμογές τρίτων -κι ας τρέχουν μόνο στο Safari). αλλά φαντάζομαι, ότι θα αρκεί να βγάζεις τη Sim ή κάτι τέτοιο.
- P3
- Venus Project Founder
Χρησιμοποιώ Symbian τα τελευταία 4-5 χρόνια!Erevodifwntas wrote:Σε smartphone αναφέρεσαι? γιατί τόσο σε Symbian Series 60 όσο και σε Windows Mobile 05 μου έχει τύχει αρκετές φορές. και μην ξεχνάς ότι τώρα μιλάμε για smartphone. δεν είναι απλά ένας Player αλλά κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα (για να μη μιλήσω για τις εφαρμογές τρίτων -κι ας τρέχουν μόνο στο Safari). αλλά φαντάζομαι, ότι θα αρκεί να βγάζεις τη Sim ή κάτι τέτοιο.
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ναι έχω (nano)αλλά δεν το βλέπω σαν να κρατώ στα χέρια μου επαναστατικό μανιφέστο. Mp3 player είναι. Η αγορά του έγινε καθώς είχα τη δυνατότητα να το πάρω 140euro από 220 που κοστίζει στην Ελλάδα και στα 140 δεν υπήρχε κάτι καλύτερο εδώ.Τα 220 θεωρώ ΄τοι η συκευή δεν τα αξίζε. Όντως η μπαταρία (στο nano τουλ.) δεν βγαίνει και εμένα με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα καθώς δεν έχω και εγγύηση.P3 wrote:Εσύ δεν έχεις iPod????LOLLLL!!!jimmyD wrote:3 μέρες για να αλλάξουν μπαταρία είναι τραγικό μέγεθος. Άλλωστε τις δυνατότητες ενός προιόντος τις βλέπουμε σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας και όταν στις άλλες αλλάζεις τη μπαταρία σε δευτερόλεπτα υπάρχει διαφορά τάξης μεγέθους. Επίσης κάτι για το Ipod. Δε θεωρώ πως πρόκειται για επαναστατικό προιόν αλλά για μια τραγικά μεγάλη εμπορική επιτυχιά. Συσκευές με παρόμοιες δυνατότητες υπήρχαν και πριν το ipod απλά η apple έχει πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς που περισσότερο σκέφτεται τα trends παρά την λειτουργικότητα . Φυσικά η λειτουργικότητα δεν είναι μειωμένη στις συσκευές της apple απλά υπάρχουν και άλλοι που κάνουν τα ίδια εξίσου καλά. Αλλά το να έχεις το μηλαράκι είναι cool. Γενικά στο marketing χαρακτηριστικά όπως η μαγκιά που προσδίδει το προιόν στον ιδιοκτήτη του θεωρούνται ιδιαίτερα βασικά. Άλλωστε ολόκληρη η διαφημιστική εκστρατεία της apple στοχεύει εκεί. Το ίδιο γίνεται και με το iphone που μπορεί να έχει κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά αλλά δε νομιζώ ότι φτάνουν για να δικαιολογήσουν την φρενίτιδα του αγοραστικού κοινού (που πολλές φορές αγνοεί το τι σημαίνουν τα πολλά αρκτικόλεξα και ούτε του χρειάζονται).
Επίσης τα επαγωγικά συμπεράσματα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν. Δηλαδή το ότι δεν κολλάει το symbian σε κάποιον δε θα κολλάει και σε όλους τους υπόλοιπους. Ούτε και το αντίστροφο ισχύει. Απλά όταν δίνεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να πάρεις την διαφημισμένη ως "τελειότερη συσκευή" της αγοράς περιμένεις να μην έχει κάποια χοντρά ψεγάδια όπως το να μη βγαίνει η μπαταρία. Απλά αυτό σε ξενερώνει. Δε βγάζει το iphone ούτε άχρηστο αλλά δεν είναι και το ραβδί του Χάρυ Ποτερ (Χαράλαμπος Ποτερίδης τηλεφωνήστε τώρα 2310... Πακέτο Δυναμίτης)

Since I was born I started to decay

- P3
- Venus Project Founder
Δεν είπε κανείς ότι έιναι το καταπληκτικότερο πράγμα στον κόσμο! Απλά είναι ένα νέο προιον της Apple που ενσωματωνει λειτουργίες που θεωρεί οτι αναζητά κάποιο κοινό! Και όλα αυτά ξαναλέω μεσω ενός αν μη τι άλλο "εντυπωσιακού" interface. Επίσης να σημειώσω ότι στην Apple παίζει πολύ συμαντικό ρόλο το design και ένας λόγος που θεωρώ ότι δεν ήθελε να βγαίνει η μπαταρία είναι για να μην χαλάσει η ομοιομορφία της πίσω όψης!P3 wrote:Δεν μίλησε κανείς για θαυμα! Απλά η συσκευή αυτή προσπαθεί να ενσωματώσει δυνατότητες τηλεφώνου και ιντερνετ σε μία multimedia συσκευή που ομολογουμένως ήταν επανάσταση, το iPod! Και όλα αυτά με ένα νέο τύπο input device που ονομάσανε Multitouch screen. Δεν υποσχέθηκε περισσότερα από όσα προσφέρει!
αλήθεια, μακάρι να είναι μόνο η μη δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας να είναι το μόνο πρόβλημα της! Πάντως δεν συμφωνώ καθόλου με το χαρακτηρισμό "χοντρό ψεγάδι". Τοσο πολύ σε στενοχωρεί που δε βγαίνει η μπαταρία στο ipod σου? Δηλαδή αν έβγαινε η μπαταρία θα ήσουν πιο ήσυχος? Αν ήσουν στην εγγύηση απλά θα σε προμηθευε η Apple με μία αλλη και αν δεν εισαι απλά θα την αγόραζες! Ε τώρα αντί να το κάνεις μόνο σου θα το κάνει η Apple για σένα. Τώρα για το τι service έχει η Apple στην Ελλάδα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο (Rainbow Sucks!!!!)jimmyd wrote:κάποια χοντρά ψεγάδια όπως το να μη βγαίνει η μπαταρία
- P3
- Venus Project Founder
Από αυτό το άρθρο νομίζω το ζουμί είναι εδώ:
My point is that the iPhone isn’t accomplishing much that’s new for its users, but what it does do is package and deliver its functionality better than any other phone. It is yet another instance of why interface matters: If people weren’t so frustrated by the way their phones work already, the iPhone never would have been such a big deal. But Apple gets that millions of people are willing to pay more for a device that is a pleasure to use. And now that the iPhone is out (and sold out), other manufacturers are going to have to start paying attention to the way they design their operating systems. Just jamming more functions into a phone isn’t going to cut it. Cellular phones will either have to get simpler (i.e., just make calls) or more intelligent.
- P3
- Venus Project Founder
Ορίστε και η λύση στο κόλλημα! Δεν χρειάζεται να βγάλεις τη μπαταρία! Απλά ...
και επίσης αν και δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ :What do you do if your iPhone freezes up and won’t respond? First try holding the Sleep/Wake button, but if that doesn’t work you can preform a hard reboot of the system.
Hold the Sleep/Wake button and the Home button for 10 seconds.
The iPhone will reboot, and you should be up and running again.
http://www.applegazette.com/iphone/ipho ... rd-reboot/
Apple is preparing to launch a next-generation video iPod in August that features a touch-screen panel similar to the iPhone, according to DigiTimes.
Citing "sources at upstream suppliers," the Far Eastern rumor publication reports that Wintek will be supplying the touch panels for the players.
"The Taiwan-based panel maker will begin shipping capacitive touch screen panels in the second half of 2007," DigiTimes said. "The company noted that its touch screen panels will be used with customers' own software and ICs."
During a private meeting last month, Apple's traditionally tigh-lipped chief executive Steve Jobs all but broke the silence on the future of the video iPod. Speaking to employees at the Apple Town Hall, he said a division of the company was hard at work on next-generation iPods that, like iPhone, would run an embedded version of the Mac OS X operating system.
Picking up on Jobs' comments were Wall Street analysts such as Piper Jaffray's Gene Munster, who in a report to clients earlier this week suggested that the current iteration of iPhone represents much of what Apple's flagship iPod line will soon be.
"Specifically, we expect Apple to release high capacity iPods based on OS X sometime during or before Macworld '08 in January," he wrote.
According to Munster, whose reports appear to be somewhat speculative, the new video iPod players would likely include touch-screen media features akin to the iPhone, but not include wireless phone capabilities or Internet features.
The last significant update to Apple's video iPod family came almost two years ago, when the company used a media event to introduce 30GB and 60GB models with color screens and video playback capabilities.
Although the video players were refreshed the following fall, the updates were modest at best -- they included game support, brighter displays, and 20GB of additional capacity on the high-end model.
http://www.appleinsider.com/articles/07 ... eport.html
-
- Gbyte level
όχι που δε θα είχε.... (παλιά το λέγανε Control+Alt+Delete >;-)P3 wrote:Ορίστε και η λύση στο κόλλημα! Δεν χρειάζεται να βγάλεις τη μπαταρία! Απλά ...What do you do if your iPhone freezes up and won’t respond? First try holding the Sleep/Wake button, but if that doesn’t work you can preform a hard reboot of the system.
Hold the Sleep/Wake button and the Home button for 10 seconds.
The iPhone will reboot, and you should be up and running again.
http://www.applegazette.com/iphone/ipho ... rd-reboot/
- P3
- Venus Project Founder
Οι πρώτες εφαρμογές για iPhone κάνουν την εμφάνισή τους...
iPhone Bug Report…and boy…that site REALLY looks familiar….
iPhone Bug Report…and boy…that site REALLY looks familiar….
- sandra
- Wow! Terabyte level
Φοβερά παιχνιδάκια
Ότι πρέπει για να βρεις έναν ακόμα λόγο να ασχολείσαι μόνο με το iPhone σου
Το νόημα του δεύτεροι site ποιο είναι? "Ελάτε να δείτε κι εσείς τα bugs? Είναι απλό, τολμήστε το" 

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...