tft οθονες

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
brainwave
byte level
byte level

Post by brainwave » Tue Jul 31, 2007 10:36 pm

τελικα παιδια πηρα αυτη την οθονη και εχω καποιο προβλημα.εκτος απο αναλογικη συνδεση εχει και ψηφιακη,ομως δεν εχω καταλληλη θυρα στο κουτι.τι μπορω να κανω?μπορω να βαλω μια τετοια θυρα? :oops:
Be like water my friend!!!

B.L.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by Luke » Tue Jul 31, 2007 11:03 pm

Κατ' αρχάς καλορίζικη!:smt038

Από τη στιγμή που το κουτί περιλαμβάνει και αναλογική είσοδο/έξοδο (δεν ξέρω πώς ακριβώς λέγεται :-p ) χρησιμοποίησε αυτή.
Νομίζω υπάρχουν και κάποιοι μετατροπείς που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αν και δεν νομίζω ότι θα σου δώσει κάτι παραπάνω. Αν θες να βάλεις τέτοια θύρα στο case θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις κάρτα γραφικών καθώς αυτή η θύρα είναι πάνω στην κάρτα γραφικών. Αν δεν είχες σκοπό να κάνεις μια τέτοια κίνηση μην την κάνεις. Δες πρώτα πώς θα πάει με το αναλογικό καλώδιο. Κράτα όμως και το ψηφιακό καλώδιο για μια πιθανή μελλοντική αναβάθμιση γιατί μπορεί να χρειαστεί. ;)
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Jul 31, 2007 11:16 pm

Καλορίζικη κ απο μένα!

Η αλήθεια είναι πως η διαφορά μεταξύ αναλογικού/ψηφιακού δεν πρέπει να είναι μεγάλη, τουλάχιστον με τα δικά μου μάτια(συγκρίνοντας την παλιά μου crt με την καινούργια lcd). Μετατροπείς αναλογικού σε ψηφιακού(dvi) δεν νομίζω πως υπάρχουν. Οπότε, όπως είπε ο Luke, είναι μονόδρομος η νέα κάρτα γραφικών, αν θες ψηφιακό σήμα
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
brainwave
byte level
byte level

Post by brainwave » Tue Jul 31, 2007 11:23 pm

να'στε καλα παιδια,θα μεινω ενα διαστημα με την αναλογικη και μετα παμε για αλλαγη καρτας,σας ευχαριστω για τις πληροφοριες.εσυ luke εχεις μεινει με αναλογικη και εισαι ευχαριστημενος?
Be like water my friend!!!

B.L.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Wed Aug 01, 2007 12:03 am

Όχι, δεν έχω αναλογική. Ήμουν "τυχερός" και είχα αλλάξει κανά χρόνο πριν κάρτα γραφικών που είχε θύρα dvi επειδή η προηγούμενη κάρτα κάηκε σε μία απόπειρα να ξεσκονίσω το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας. :-p
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by barbarosa » Wed Aug 01, 2007 12:54 am

Πρακτικά νομίζω η διαφορά ανάμεσα σε D-sub και DVI είναι σχεδόν μηδενική. Στα γραφικά αυτό που παίζει ρόλο είναι πόσο ισχυρή είναι η GPU σου και όχι αν η οθόνη είναι συνδεδεμένη σε D-sub ή DVI.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Wed Aug 01, 2007 11:05 am

Βασικά η διαφορά που έχουν το D-sub(αναλογικό) από το DVI(ψηφιακό) είναι ο χρόνος που κάνει η συσκευή να μετατρέψει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό και αντίστροφα. Και αυτό γιατί η οθόνη χειρίζεται ψηφιακά δεδομένα ενώ στο καλώδιο περνούν αναλογικά. Αντίθετα με το DVI δε χρειάζεται τέτοια μετατροπή και όλα "λειτουργούν" ψηφιακά.
Post Reply

Return to “Hardware”