**ΝΕΟ PC**Τη βοηθεια σας παρακαλω συναδελφοι!!

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Sep 23, 2007 10:25 pm

Αποψη μου ειναι να δωσεις (σημαντικο) μερος των λεφτων για να το κανεις αθορυβο!

Το θεωρω αναντικαταστατο το να δουλευεις στην απολυτη ησυχια. Υπαρχουν μηχανακια τερατακια που ομως κανουν σαν λεβητοστασια, οποτε δεν αξιζει.
Για εμενα δωσε καμμια 300 και βαλε κατι ετοιμο σε υδροψυξη ωστε να πρεπει να κουνησεις mouse να δεις αν ειναι αναμενος ο Η/Υ!
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Sun Sep 23, 2007 11:59 pm

Με ψησατε σιγα σιγα παλι!!! Για προτινετε λοιπον κατι σε υδροψηξη να δουμε τι λεει....
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Sep 24, 2007 1:10 am

sagwnias wrote:Με ψησατε σιγα σιγα παλι!!! Για προτινετε λοιπον κατι σε υδροψηξη να δουμε τι λεει....
Μη στραφείς στην υδρόψυξη επειδή απλά "στο' παν". Μπορείς ναχεις ένα σχετικά ήσυχο σύστημα και με αερόψυξη(εκτός αν προτίθεσαι να κάνεις overclocking=που δεν το κόβω). Άλλωστε περισσότερο θόρυβο θα παράγει η κάρτα γραφικών..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Sep 24, 2007 1:21 am

Δεν ειπα οτι θα βαλω...απλα να μου πουνε γνωμες και συστηματα.. Αλλα δεν νομιζω προς το παρον να δωσω 250-300 ευρω για να το κανω λιγοτερο αθορυβο..
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Sep 24, 2007 2:05 am

Επειδη βαρεθηκα να ψαχνω αλλο εχω καταληξει στο παρακατω,με μονη σκεψη για τον επεξεργαστη...

Code: Select all

Core 2 Duo 6850 (s775/3,00GHz) 'h CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX (το σκεφτομαι ακομα ποιον να διαλεξω, ιδια τιμη πανω-κατω)

Asus P5k (P35, s775, DDR2)   

scythe ninja psixtra (αν παρω τον quad νομιζω παει πακετο με ψηκτρα,οποτε δεν χρειαζεται)

G.Skill Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5

8800 GTX 768 MB     

150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA)  kai 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)   

dvdrw φθηνο      + ενα δικο μου

Hybrid PCI Card TV με ψηφιακο και αναλογικο σημα

24'' L245WP-BN   

TAGAN TG700-U33 700W 2-FORCE II

κουτι φθηνο

LOGITECH 967653 ULTRA X FLAT KEYBOARD

WINDOWS XP απο msdna
Οποτε βλεποντας το ολο συστημα τι επεξεργαστη θα προτινατε και για ποιους λογους;; Ποιος θα ειναι πιο γρηγορος και που; Με ποιον θα μπορω να τρεχω πολλα προγραμματα χωρις να κολλαει ο υπολογιστης; Σε "σημερινες" εφαρμογες θα ειναι πολυ πιο γρηγορος ο duo 3.0 απο τον quad 2.4?? Σε 1-1.5 χρονο τι γινεται ομως;; :shock: :shock:

(για τις αποριες αυτες φταει ο Ganther που αρχισε να το σκαλιζει το θεμα πανω που ειχα καταληξει στον duo...) :twisted: :twisted: :-D

Βρηκα το παρακατω:

Core 2 Quad Q6600 vs Core 2 Duo E6850

Ας δούμε δύο πολύ δημοφιλείς G0 επεξεργαστές τον Q6600 και τον E6850 οι οποίοι έχουν περίπου την ίδια τιμή (λίγο ακριβότερος ο E6850), συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά τους και τις δυνατότητές τους στο overclocking, πάνω στην Asus Blitz Extreme, η οποία είναι το μοναδικό DDR3 SDRAM σε P35 motherboard στην αγορά που υποστηρίζει «PCI Express 8x + PCI Express 8x» CrossFire configuration. Για μνήμες χρησιμοποιήθηκαν οι 2x1Gb, OCZ DDR3 PC3-14400 Platinum Edition (1800MHz@ 1.95V@ 8-8-8-24). Ψύκτρα η Scythe Infinity με δύο ανεμιστήρες push-pull (120mm στις 1900rpm). Κάρτα γραφικών η GeForce 8800GTX, τροφοδοτικό SilverStone SST-ST85ZF (850W) σε δίσκο Western Digital WD1500AHFD με λειτουργικό MS Windows Vista Ultimate x86.

Συμπεράσματα :

O Ε6850 είναι πιο γρήγορος (3 GHz) και πιο “overclocable” (bus frequency 1333 MHz, 428 MHz fsb στο τεστ). Ο Q6600 πιο δυνατός (4 πυρήνες), πιο ζεστός (95W) και με διπλάσια L2 cache μνήμη. Η επιλογή για έναν από τους δύο θα στηριχθεί αποκλειστικά στο είδος των εφαρμογών που θέλει κάποιος να «τρέξει». Ο Q6600 έφτασε στα πολύ αξιοπρεπή 3600 MHz με αέρα (ψύξη) και λαμβάνοντας υπόψιν ότι κάθε ημέρα που περνά, οι εφαρμογές που εκμεταλλεύονται και τους 4 πυρήνες αυξάνονται, φαίνεται να αποτελεί πολύ ελκυστική επιλογή. Από την άλλη ο E6850 είναι καλή επιλογή αν κάποιος δεν θέλει να μπλέξει με overclocking, με 25% μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας συμπεριφέρεται καλύτερα σε πολλές εφαρμογές και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες. Είναι και λιγώτερο ενεργοβόρος.

The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Sep 24, 2007 11:18 am

ακόμη και τον quad να πάρεις, το να μείνεις στη μαμά ψύκτρα είναι κακό...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Sep 24, 2007 2:22 pm

η ησυχία είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν τον έχεις στο δωμάτιο σου και τον αφήνεις ανοιχτό όταν κοιμάσαι (ξέρεις, για να κάνει updates...)
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Sep 24, 2007 5:29 pm

tsilochr wrote: (ξέρεις, για να κάνει updates...)
Πολύ μεγάλα αυτά τα updates βρε αδερφε! Μα όλη τη νύχτα θα κατεβαίνουν?... :-p
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Mon Sep 24, 2007 6:32 pm

Torrents ομως?? ;)folding@home)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Sep 24, 2007 6:41 pm

Τελευταιες εξεληξεις στο θεμα που απασχολει ολοκληρο το φορουμ.. (εγω σας απασχολω απο τις δουλειες σας καποιους και με το δικιο σας να με βριζετε!!)

Να παρω τον quad Q6600 και σε συνδιασμο με συγκεκριμενα αλλα εξαρτηματα,αλλα και overclocking να τον παω στα 3.60. Ειναι τεσταρισμενος και δουλευει αψογα εκει χωρις κανενα προβλημα, οπως μου ειπε ενας "τρελαρας" του ειδους. Μου ειπε ελα να δεις το μηχανημα σπιτι μου πως δουλευει. Θα εχεις τον Q6600 και θα ειναι πιο γρηγορος απο τον Q6850... Kαι επειδη δεν θελω να γινω και υπερβολικος και στα 3.00, ακομα και στα 2.66 να τον παω, παλι ευχαριστημενος θα ειμαι. Περιμενω γνωμες...... ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Mon Sep 24, 2007 7:54 pm

sagwnias wrote:Τελευταιες εξεληξεις στο θεμα που απασχολει ολοκληρο το φορουμ.. (εγω σας απασχολω απο τις δουλειες σας καποιους και με το δικιο σας να με βριζετε!!)

Να παρω τον quad Q6600 και σε συνδιασμο με συγκεκριμενα αλλα εξαρτηματα,αλλα και overclocking να τον παω στα 3.60. Ειναι τεσταρισμενος και δουλευει αψογα εκει χωρις κανενα προβλημα, οπως μου ειπε ενας "τρελαρας" του ειδους. Μου ειπε ελα να δεις το μηχανημα σπιτι μου πως δουλευει. Θα εχεις τον Q6600 και θα ειναι πιο γρηγορος απο τον Q6850... Kαι επειδη δεν θελω να γινω και υπερβολικος και στα 3.00, ακομα και στα 2.66 να τον παω, παλι ευχαριστημενος θα ειμαι. Περιμενω γνωμες...... ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!!!
ανάλογα σε τη κομμάτι πέσεις... Ένας επεξεργαστής μπορεί να ανεβαίνει τρελά ενώ άλλο ίδιο μοντέλο να μην σηκώνει τπτ. Γενικά πάντως οι επεξεργαστές αυτοί σηκώνουν...
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Mon Sep 24, 2007 7:57 pm

Aπο θεμα θερμοκρασιων μου λεει οτι δεν θα χρειαστω υδροψυξη :shock:
Εσυ ως εμπειρος σε θεματα ψυξης τι λες;;
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Sep 24, 2007 9:37 pm

sagwnias wrote:Εσυ ως εμπειρος σε θεματα ψυξης τι λες;;
τώρα τον έδωσες χαχαχαχα :lol:
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Mon Sep 24, 2007 10:57 pm

ου να μου χαθήτε...
εξαρτάται τον επεξεργαστή πάντα. Σίγουρα όσο πιο πολύ σηκώνεις το fsb και τόσο περισσότερη θερμότητα εκλύει. Άρα σίγουρα θα χρειαστείς τον ανεμιστήρα της ψυκτρας να δουλεύει δυνατότερα ή μεγαλύτερη ψύχτρα(στο σύνολο) και όλα αυτά συνεπάγονται περισσότερο θόρυβο.

Κάτι άλλο που έχω ζήσει... Όταν υπάρχουν πολλοί πυρήνες μπορεί να πέσεις στη περίπτωση κάποιος να είναι "κακό" κομμάτι άρα οι πιθανότητες να μην μπορείς να αυξήσεις τον επεξεργαστή συνολικά (το fsb αφορά όλους τους πυρήνες) είναι περισσότερες
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Sep 25, 2007 3:29 am

mikros wrote:Κάτι άλλο που έχω ζήσει...
Έισαι μικρός αλλά πρόλαβες να το ζήσεις και αυτό :-p

Ρε mikre υπάρχει κάποιο link κάτι επίσημο τέλως πάντων που να αποδεικνύει ότι ο επεξεργαστής μας μετά από κάποιο καιρό σε υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες θα έχει πάθει σταδιακή ηλεκτρομετανάστευση (απονέκρωση) ή θα είναι τελείως ασταθής ή θα κάνει ένα μπαμ και τέλος?
Γιατί όλοι αυτοι οι τρελάρες του OC δεν κρατάνει και pc πάνω από χρόνο για να τους νοιάξει

Αν ο sagwnias πάει για oveclocking του q6600 είναι η mobo και οι μνήμες κατάλληλες...?
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Sep 25, 2007 9:59 am

Zifnab wrote:
mikros wrote:Κάτι άλλο που έχω ζήσει...
Έισαι μικρός αλλά πρόλαβες να το ζήσεις και αυτό :-p

Ρε mikre υπάρχει κάποιο link κάτι επίσημο τέλως πάντων που να αποδεικνύει ότι ο επεξεργαστής μας μετά από κάποιο καιρό σε υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίες θα έχει πάθει σταδιακή ηλεκτρομετανάστευση (απονέκρωση) ή θα είναι τελείως ασταθής ή θα κάνει ένα μπαμ και τέλος?
Γιατί όλοι αυτοι οι τρελάρες του OC δεν κρατάνει και pc πάνω από χρόνο για να τους νοιάξει

Αν ο sagwnias πάει για oveclocking του q6600 είναι η mobo και οι μνήμες κατάλληλες...?
Ο τυπος αυτος που μου το προτινε το ολο στησιμο ισχυριζεται οτι το πισι θα αντεξει για χρονια, αρκει να βαλω ακριβως οτι μου εχει πει, τπτ παραπανω, τπτ λιγοτερο... Δεν ξερω θα δειξει στην πορεια.......
Οσο για τις θερμοκρασιες μου ειπε οτι με normal load 40 και full load δεν ξεπερνα τους 65.. Χαμηλα μου φαινεται για O/C αλλα μακαρι να ειναι οντως ετσι...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Sep 25, 2007 10:11 am

Ο τυπος αυτος που μου το προτινε το ολο στησιμο ισχυριζεται οτι το πισι θα αντεξει για χρονια, αρκει να βαλω ακριβως οτι μου εχει πει, τπτ παραπανω, τπτ λιγοτερο
Αυτές οι "συνταγές" ... ποιος είναι, ο Μαμαλάκης ?
Οσο για τις θερμοκρασιες μου ειπε οτι με normal load 40
Μιλάει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, και έξω απ' το ντουλάπι μάλλον

Τέλος πάντων, καλή η ψύκτρα σου. Πάντως δε συγκρίνεται με ένα καλό W/C , κι άστον να λέει...Άσε που στο w/c πετάς και τους ανεμιστήρες από mobo και GPU(πολύ θόρυβος αδερφάκι μου)
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Sep 25, 2007 3:16 pm

Eλπιζω για το καλο του μονο να ειναι πετυχημενη η συνταγη..... Θα κοβω εισητηρια για το σοου που θα ακολουθησει σε περιπτωση αποτυχιας... ή σε περιπτωση που μου πει ελα να σου πουλησω αυτο και εκεινο για καλυτερη ψηξη!!!!!

Core2Quad q6600 2,40ghz---240-250€

Asus P5k (P35, s775, DDR2)---118€  

Thermalright 120 extreme---59€

Ram 2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark---149€

8800 GTX 768 MB---479-489€

150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) 
500 GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)---306-325€

ENERMAX 850 galaxy---239€
Αυτα ειναι τελικα mikre.... πως το κοβεις το συστημα;;

---------------------------

Mια απορια.. Το UPS που θα παρω πρεπει να ειναι >=850W????? :shock: :shock: :shock:

Aλλη μια απορια!!!! Ο Core2Quad q6600 STEP GO SLARC τι διαφορα εχει απο τον απλο Core2Quad q6600??

merged by Zifnab
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Sep 25, 2007 3:23 pm

sagwnias wrote:
Aλλη μια απορια!!!! Ο Core2Quad q6600 STEP GO SLARC τι διαφορα εχει απο τον απλο Core2Quad q6600??
Έχει να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας. ο πρώτος θεωρητικά εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας απο τον 2ο. Άμα οι τιμές είναι παρεμφερής να τον προτιμήσεις
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Tue Sep 25, 2007 3:29 pm

sagwnias wrote:Mια απορια.. Το UPS που θα παρω πρεπει να ειναι >=850W????? :shock: :shock: :shock:
Το UPS δεν χρειάζεται να είναι >=850W εκτός και αν έχεις βίτσια να βάζεις την τοστιέρα και το πιστολάκι για τα μαλλιά στις μπρίζες του υπολογιστή...

Γενικά και 720W να ναι το Fortron :-p που θα πάρεις (αλήθεια τί να το κάνεις το 850άρι?), δεν θα τραβάει τόσο ρεύμα άντε να τραβάει 450W μαζί με την κάρτα στο full. Οπότε το APC 800i νομίζω είναι το πιο κατάλληλο. Γενικά παίρνουμε μεγαλύτερα τροφοδοτικά -αν σου δημιουργήθηκε η απορία γιατί 1)έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα(δουλεύουν άνετα),2) Δίνουν καλύτερο ρεύμα/περισσότερα μέγιστα Aμπέρ, 3) Με τον χρόνο που πέφτει η απόδοση τους θα υπάρχουν περιθώρια 4) για μελλοντικές αναβαθμίσεις (δεύτερη κάρτα 8800GTX)...
5)Για να αντέξει στο overclocking, αφού πλέον δεν θα ζητάει π.χ 64W ο επεξεργαστής αλλά π.χ 150W.
ThyTrooper
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by ThyTrooper » Tue Sep 25, 2007 4:59 pm

Έπεσε το μάτι μου στο post, οπότε είπα να συνδράμω κι εγώ... :-)
Λοιπόν:
1) Από τη στιγμή που θες να κάνεις O/C χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καλό κουτί, με καλή κυκλοφορία αέρα. Κατά προτίμηση full ή καλής ποιότητας midi (αλουμίνιο, intake-exhaust fans κλπ). Προσωπικά έχω Silverstone και στα προτείνω ανεπιφύλακτα, εναλλακτικά ακόμα καλύτερα ποιοτικά αλλά ασφαλώς ακριβότερα τα Lian Li. Μια μέση λύση εδώ.
2) Μην το φοβάσαι το O/C, από τη στιγμή όμως πάντα που
α) Υπάρχει μέτρο
β) Υπάρχει επαρκή ψύξη
γ) Υπάρχει κάποιος με εμπειρία να σου δείξει ή εναλλακτικά την έχεις ψάξει αρκετά από μόνος σου πρίν δοκιμάσεις κάτι και κάνεις μικρά και σταθερά βήματα κάθε φορά.
3) Τα Enermax δεν ξέρω τί ποιότητας είναι, προσωπική μου άποψη όμως να πάρεις ένα πολύ καλό τροφοδοτικό (πχ Tagan) και ας μη βγάζει 1000W. Ειδικά στο O/C είναι πολύ σημαντικό να έχεις σταθερή παροχή ρεύματος, αφού πλησιάζεις το μηχάνημα στα όριά του και ένα καρφί μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά. Νομίζω για 8800 GTX (SLI δεν υπάρχει νόημα να κάνεις, δεν κερδίζεις κάτι ανάλογο της διπλάσιας αξίας σε κάρτες) ένα 600 είναι αρκετό (το 530 μου δίνει 40Α στα 12V, πόσο θέλει πια η 8800, ενώ από CPU, η δική μου πλέον ζητάει περί τα 170W και δεν έχω κανένα πρόβλημα), αν μπορείς και 700 ακόμα καλύτερα.
4) Σε RAM δεν ξέρω τι τσιπάκια φοράνε οι TeamXTreem, αυτή τη στιγμή κορυφαία θεωρούνται τα Micron D9GKX, τα οποία απ'όσο βλέπω φοράνε οι ακριβές εκδόσεις από CellShock, GSkill και SuperTalent, πολύ καλά και τα D9GMH όμως που φοράνε οι Crucial Ballistix και οι πιο φθηνές CellShock και SuperTalent. Προσωπικά θα προτιμούσα Crucial (μη σε ξεγελά το 800, ανεβαίνουν στο Θεό ;) ).
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα... Καλό διάβασμα όμως τώρα... :-p
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Tue Sep 25, 2007 8:06 pm

emperormario wrote:
sagwnias wrote:
Έχει να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας. ο πρώτος θεωρητικά εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας απο τον 2ο. Άμα οι τιμές είναι παρεμφερής να τον προτιμήσεις
Απ οτι εχω καταλαβει οι STEP GO ειναι νεα παραλαβη,εχουν ιδια τιμη, και μου ειπαν να παρω τετοιο οπωσδηποτε...
Zifnab wrote:Το UPS δεν χρειάζεται να είναι >=850W εκτός και αν έχεις βίτσια να βάζεις την τοστιέρα και το πιστολάκι για τα μαλλιά στις μπρίζες του υπολογιστή...
Bασικα το φουρνο σκεφτομαι να βαλω,διοτι εκει που ψηνεις το κοτοπουλακι σου δε λεει να κανει διακοπη το ρευμα και να μεινεις χωρις φαγητο... Επειδη δεν ειχα ψαξει ποτε το θεμα του UPS, οπως και τα αλλα pc parts, θεωρησα οτι πρεπει το UPS να ειναι ιδια Watt με το τροφοδοτικο..

Thanks ThyTrooper για τις συμβουλες σου και για το πρωτο σου ποστ στο θεμα μου!!!! :-D :-D
Post Reply

Return to “Hardware”